Ti ting, der bør stå på enhver fodboldfans bucket list

Alle fodboldfans har en bucket list. Stadions, de gerne vil besøge, spillere, de gerne vil se, og derbyer, de gerne vil opleve. Her er ti ting, som vi mener, bør være på alles fodbold bucket list

Besøg San Siro

AC Milan og Inters hjemmebane skal rives ned og genopbygges inden 2027. San Siro er et af de mest utrolige fodboldstadions, der findes, hvor spillere som Ronaldo, Paolo Maldini og Marco Van Basten har slået deres folder på det hellige græs.

Heldigvis er der stadig tid til at besøge San Siro. Efter et par års pause er begge Milano-klubber tilbage i toppen af italiensk og europæisk fodbold, og at overvære en kamp på San Siro vil ikke skuffe på nogen måde.

Tag dertil, mens du stadig har muligheden for det!

Se Old Firm-derbyet

Old Firm-derbyet er vel nok det bedste inden for verdensfodbold. At se de to hold spille mod hinanden på enten Ibrox eller Celtic Park er noget af en oplevelse.

Rangers er den mest succesfulde klub i skotsk fodbold, mens Celtic er den eneste klub fra Skotland, der har vundet en Europacup, da man i 1967 slog Inter Milan i Lissabon. Begge klubber er kæmpe store.

Og begge hold skal spille i Champions League i år. Det eneste, du skal gøre, er at se en af disse kampe og gange stemningen med 10. Det er præcis sådan, det er, at være til et Old Firm Derby.

Se Ronaldo eller Messi spille

Lionel Messi har tilbragt det meste af sin karriere i Barcelona, men er nu i PSG. Den legendariske argentiner står i spidsen for den franske klubs mission om endelig at få fingrene i Champions League-trofæet. Med Messi på holdkortet vil de fleste nok sætte deres penge på, at det endelig lykkes PSG, at hæve trofæet med de store ører.

Hvor end Ronaldo tager hen, følger trofæer og mål med. Han startede i Sporting Lissabon, drog videre til Manchester United, foretog sit rekordskifte til Real Madrid og skiftede derefter til Juventus. Ronaldo har spillet for nogle af de største klubber i verden og har vundet 5 Ballon D’Ors undervejs.

Messi er nu 35 år gammel, mens Ronaldo er 37 år. Kun de to ved, hvor længe de vil spille endnu, men det ville være klogt at opleve dem, så snart du overhovedet har mulighed for det. Du vil ikke fortryde det.

Mindesmærker for en gud

Vi mistede den store Diego Maradona i 2020, men hans minde vil leve i Napolis gader for evigt. Muraler og mindesmærker til ære for byens største spiller er overalt i gaderne.

Mange lokale guider tilbyder ture rundt i byen, hvor de viser lokale seværdigheder, mens de fortæller om de minder, byen har om Diego.

Maradonas tid i Napoli er en af fodboldens største historier, og stadionet er i dag opkaldt efter ham. Tag af sted og lær den fantastiske historie at kende, se noget god fodbold og spis noget endnu bedre pizza.

Se El Clasico

At være en del af fodboldens mest berømte rivalisering, er et must for enhver fodboldfan. Barcelona og Real Madrid er vel nok de største klubber i verden, og de hader hinanden.

Uanset om du tager af sted for at se dem spille på Santiago Bernabeu eller Camp Nou, får du mulighed for at se nogle af de bedste spillere og mulighed for at opleve så meget historie.

Begge klubber tilbyder stadionrundvisninger og har museer, der ikke ligner nogen andre. Den enorme mængde af sølvtøj, der er udstillet, vil slå dig bagover.

Deltag i FA Cup-finalen

FA Cuppen er den ældste klubturnering i verden, og det er også en af de bedste. Hver eneste sæson har FA Cuppen mange overraskelser og drejninger.

Karrierer og drømme bliver skabt i denne turnering. Den har alt det, der gør engelsk fodbold fantastisk. Selv om det er usandsynligt, at et hold uden for Premier League vinder den, lever fans fra mindre klubber helt med i opgørene og bidrager til den gode pokalturnering.

Finalen er som ingen anden. Over 80.000 fans gør alt, hvad de kan, for at hjælpe deres hold med at vinde i den engelske fodbold katedral: Wembley Stadium. Det er en fodboldfest, og alle er inviteret med til festen. Hvad mere kan man ønske sig?

Vær en del af den “Gule mur”

Dortmunds legendariske “Gule mur” er legendarisk. Femogtyve tusinde mennesker er presset sammen på Europas største fritstående tribune.

Disse utroligt dedikerede fans har vundet kampe på egen hånd og har hjulpet deres elskede hold ved at skabe en af de bedste stemninger i verden.

Når Bayern München kommer til Westfalenstadion, bliver der skruet op på det højeste niveau. Der Klassiker er den største kamp i Tyskland, og Dortmund-fansene sørger for, at spillerne ved det.

Synge “You’ll Never Walk Alone” på Anfield

Liverpool lever og ånder for fodbold. Der er få klubber i verden, der repræsenterer en by og et samfund som Liverpool, medmindre man er Everton-fan.

Før hver eneste hjemmekamp synger Anfield sin berømte hymne så højt, at hele Merseyside kan høre den. Det er den slags ting, der giver fodboldfans kuldegysninger.

At være en del af Anfield-publikummet er at være en del af noget, der er større end fodbold. Kig til venstre og kig til højre, og du vil se folk, som vil omfavne dig eller græde med dig i 90 minutter. Det er det, der gør det smukke spil så smukt, og noget, du ikke bør gå glip af.

Se en Champions League-kamp på et fantastisk stadion

Old Trafford, Allianz Arena, Camp Nou eller San Siro. Champions League er stedet, hvor Europas største og bedste klubber mødes. Det er egentlig ligegyldigt, hvem du tager hen og ser, for en Champions League-kamp er ikke som nogen anden. Bare det at høre turneringens hymne i et fodboldtempel er noget, du ikke kommer til, at glemme.

De nuværende mestre Real Madrid ser ud til at være i god form, Bayern München er altid med helt fremme. Liverpool og Man City repræsenterer Englands bedste chance for at bringe trofæet hjem, og begge Milano-klubber er tilbage i det fineste selskab.

Det er umuligt at udelukke Messi og PSG. Uanset hvem der formår at få fingrene i trofæet, bliver rejsen lang og hård. Sørg for at være der, så du kan være vidne til den.

Snup en øl på Freemasons’ Tavern

Denne pub i det vestlige London, som nu hedder Freemasons’ Arms, er fødestedet for fodbold, som vi kender det.

Den 26. oktober 1863 blev den første fodboldforening dannet, og de skrev reglerne for spillet. Meget har ændret sig siden da, men meget er stadig det samme.

 

En kold øl i den bygning, hvor vores smukke spil blev født, lyder skønt og er den perfekte måde at runde din fodboldrejse til England af på!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *