Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldtur

SSC Napoli

SSC Napoli

Fodboldtur
SSC Napoli

SSC Napoli

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


personer har kigget på SSC Napoli de seneste 24 timer.

Fodboldrejser SSC Napoli

Book nemt din fodboldrejse til SSC Napoli med fire klik

Book nemt din komplette fodboldrejse til SSC Napoli. Vælg hvilken kamp du vil se, hvilket hotel du vil bo på, samt det sæde du vil sidde på under et og samme sted. Ingen reservationsgebyrer.

Når du ser en hjemmekamp med SCC Napoli møder du ikke et luksuriøst stadion med moderne faciliteter. Det, du til gengæld får, er en uforglemmelig oplevelse med et af de mest spændende hold i Serie A. Napoli har været i toppen af ligaen gennem flere år nu, og det kan man tydelig mærke på den karakteristiske atmosfære på Stadio Diego Armando Maradona. Seismografer fra University of Naples (Universitetet i Napoli) har registreret, at når tilråbene og jublen var størst, var det på niveau med et jordskælv. Napoli er en af få klubber, hvor de fanatiske tilhængere tager plads bag begge mål og skaber en unik atmosfære.  Gli Azzuri fansene støtter deres hold på en passioneret og følelsesmæssig måde i alle halvfems minutter. Fra de mange billeder på flagene, bannere på stadion og smukke vægmalerier i byen er det tydeligt, at klubhelten Diego Maradona stadig er æret som en helgen.

Under din rejse har du også tid til at besøge nogle fantastiske turistattraktioner. Blandt andet den mægtige vulkan, Vesuv, og den arkæologiske by Pompeji, som ligger mindre end en time væk. Der er også masser at lave i Napoli, hvilket gør din fodboldrejse til en uforglemmelig oplevelse.

fodboldrejser napoli

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til SSC Napoli

For at sikre, at du får mest muligt ud af din fodboldrejse til SSC Napoli, har vi udvalgt de bedste tips til dig. Fra praktisk information om Stadio Diego Armando Maradona til hovedattraktionerne i Napoli og det omkringliggende område.

 • Information om Stadio Diego Armando Maradona, ruter & tips
 • Information om SSC Napoli
 • Ting at lave i Napoli

SSC Napolis Stadion: Stadio Diego Armando Maradona

napoli stadion diego armando maradona

SSC Napolis stadion åbnede i 1959 efter at klubbens tidligere stadion blev ødelagt under krigen. Det hed oprindeligt Stadio del Sole (Solens Stadion) og havde plads til 87.000 tilskuere. Efter at det blev omdøbt til Stadio San Paolo, var stadionet vært i 1968 og 1980 for de europæiske fodboldmesterskaber og for VM i 1990. Efter en stor renovering i 2019 har stadionet nu 54.726 siddepladser.

Den mest mindeværdige kamp på dette ikoniske stadion fandt sted i 1990, hvor Italien og Argentina tørnede sammen under VM semifinalen. Her opfordrede Maradona Napoli-fansene til at støtte ham og Argentina. Under kampen svarede tilhængere tilbage med et stort banner: ‘Maradona, du er i vores hjerter, men Italien er i vores blod. Argentina vandt efter straffespark, hvor Maradona tog det afgørende straffespark.

Efter klubikonet Maradonas død blev stadionet omdøbt til Stadio Diego Armando Maradona den 4. december 2020. Trods renovationen skal man dog ikke forvente et super luksuriøst stadion med moderne faciliteter, når man besøger det. Stadionet er påtrods af renoveringen forældet, og derfor har man længe diskuteret, hvorvidt man skulle bygge et nyt stadion. Stemningen er dog helt exceptionel, hvor Curva A og B fansene er meget lyriske og passioneret.

Sådan kommer du frem til Stadio Diego Armando Maradona

Stadionet ligger i Fuorigrotta-distriktet, syv kilometer fra centrum, og kan nemt nås via tog, metro og bus.

Via metro

Den nemmeste måde at komme til stadion på er med metro linje 2. Fra hovedbanegården (Piazza Garibaldi) stiger du på linje 2 i retning mod Pozzuoli.

Derefter skal du stå af ved stoppestedet Campi Flegrei. Herfra er der 600 meter til stadion.

Trenitalia (transportselskabet) indsætter yderligere metrotog før og efter kampen.

For 1,60€ kan du købe en billet, der giver dig mulighed for at rejse i 90 minutter. For mindre end 5€ kan du også købe en dagsbillet.

Adresseoplysninger

Estadio Diego Armando Maradona

Piazzale Vincenzo Tecchio

80125 Napoli, Italien

Via bus

Fra hovedbanegården (Piazza Garibaldi): Skal du tage bus 151 mod Piazzale Tecchio.

Efter 25 minutter står du af ved stoppestedet Augusto-Politecnico. Herfra er der kun få minutters gang til Stadio Diego Armando Maradona.

Er du i Napoli centrum, kan du også stige på ved stoppestedet Depretis, som ligger cirka fem minutters gang fra Piazza Municipio. Efterfølgende kan du tage Bus 151, som kører dig til stadion på 18 minutter.

Via tog

På hovedbanegården Montesanto tager du Ferrovia Cumana-toget i retning mod Torre Gaveta. Herefter skal du stå af ved stoppestedet Mostra. Bonusinfo: Denne station har vægmalerier af forskellige Napoli-ikoner. Fra togstationen er der få hundrede meters gang til stadion.

Fra Garibaldi station kan du også tage Trenitalia Linea 2 mod Pozzuoli.

Du skal derefter stå af ved Napoli Campi Flegrei station.

Kort over stadionet

Tribunerne på stadion er:

 • Tribuna Posilipo. Dette er hovedtribunen, hvor bænkene er placeret. Her finder man de dyreste pladser, hvor præsidenten og de store sponsorer sidder. Pressetribunen er også placeret her. På venstre side er Tribuna Nsida, som bruges som familietribune. På højre side er udebaneafsnittet, Settore Ospiti.
 • Den aflange tribune overfor hovedtribunen. Atmosfæren er fremragende her, men dog ikke så passioneret, som ved Curva tribunerne.
 • Curva A. Tribunen bag målet, på højre side af stadion. På Curva A finder man de mest fanatiske fans, med de yngre fangrupper fra Napoli. Her synger folk for alvor med gennem alle halvfems minutter. Det forventes, at man synger fanatisk med her. En god stemme er ikke påkrævet, men at kende teksterne er selvfølgelig påkræ Der er også virkelig gang i fyrværkeriet på denne tribune..
 • Curva B. Sæderne bag målområdet til venstre. Her finder du den ældre generation, som primært sidder med flag og bannere og i mindre grad synger. Hvis du er turist og gerne vil bivuakke mellem fansene, er Curva B den mest optimale løsning, da atmosfæren er mere venlig her. Selvom begge fangrupper har deres egen identitet, er der ingen konkurrence mellem de to Curva’er.
stadion plan diego armando maradona napoli

Stadionrundvisning og museum

I øjeblikket er stadionet kun åbent under kampdagene. Der er ingen rundvisning, og der er heller ikke et klubmuseum. Dette ændre sig dog snart, hvis man skal tro på medierne. Der er både planer om et Napoli-klubmuseum og et Diego Maradona-museum på stadionet. Det er dog stadig Napoli, så det kan selvfølgelig tage et par år mere, før det bliver til virkelighed…

napoli stadionrundvisning og museum

Snacks og drikkevarer i nærheden af stadion

Mange fans hænger allerede ud flere timer før kampstart ved stadionet. Her kan du finde madboder og foodtrucks, der sælger snacks, sandwich og drikkevarer. I gaderne omkring stadion er der også talrige barer og restauranter. Og husk, at bestille en pizza under din rejse. Napoli er hjemsted for pizzaen, hvor man opfandt Margherita pizzaen. Du kan ikke undgå at finde boder, der sælger ‘pizza fritta’ (en stegt pizza) i gaderne, såvel som de bedste pizzeriaer i Italien.

pasta napoli

Ristorante Pizzeria Bernadette

Denne lille restaurant ved Piazza Gabriele D’Annunzio tilbyder en fantastisk udsigt over stadion. Restauranten ligger mindre end 200 meter fra indgangen til Curva B. Mange fans kommer her for at få en pizza, blæksprutte eller spaghetti med muslinger og citron før kampstart. Også efter kampen kommer mange besøgende her for, at få en øl samtidig med de undgår de fyldte metroer. Åbningstiderne er fra kl.10.00 til 15.30 og fra kl.18.00 til 23.30.

napoli pizza

Sinclair Scottish Pub

Hvis du er træt af italiensk øl, er denne populære skotske pub (på Via Guido Menzinger, nær metrostationen Medaglie d’ Oro) stedet at tage hen. Alle måltider er lavet med friske råvarer, hvor sandwichene især er et hit. Der serveres også et bredt udvalg af internationale øl på fad. De mange tv-skærme viser italiensk, engelsk og skotsk fodbold. Napolis livekampe tiltrækker omkring 300 fanatiske fans, som alle er med til, at skabe en fantastisk stemning.

pasta napoli

L’Antica Pizzeria da Michele

Vi har allerede nævnt det; Du kan ikke forlade Napoli uden, at have smagt en pizza. Der findes ikke noget bedre sted, end dette ikoniske pizzeria i hjertet af byen, som har eksisteret siden 1870. Scenen, hvor Julia Roberts spiser en pizza i filmen ‘Eat Pray Love’, blev optaget i dette pizzeria. Grundet stedets store popularitet, skal du trække et nummer, før du kan sætte dig ned. Der serveres kun to slags pizza: Margherita og Marinara. Begge er dog helt fænomenale. Pizzeriaet er åbent dagligt fra kl.11.00 til 23.00 og ligger på Via Cesare Sersale 1, kun 500 meter fra Piazza del Mercato og havnen.

Information om SSC Napoli

Napoli blev officielt grundlagt i 1926, selvom klubbens rødder går helt tilbage til 1904. Her blev Napoli Foot-Ball & Cricket Club grundlagt af engelske havnearbejdere. Efter at klubben fusionerede med en anden klub fra Napoli i 1922, blev navnet ændret til AC Napoli i 1926.

De første halvtreds år af klubbens eksistens havde man ikke den store succes. Napoli sluttede i midten af Serie A under de gode år, mens klubben jævnligt rykkede ned i den næstbedste række. Men i 1962 vandt man den nationale cup, selvom man var en Serie B-klub. I begyndelsen af halvfjerdserne var Napoli at finde i toppen af Serie A, med spillere som Dino Zoff (den berømte målmand) og José Altafini. I 1975 blev klubben nummer to i Serie A, og et år senere vandt man cuppen for anden gang. Et år senere nåede klubben semifinalen i Europa Cup 2, hvor Anderlecht viste sig at være en for stærk modstander. Herefter røg man tilbage til en anonym tilværelse.

I 1984 kom Diego Armando Maradona til fra FC Barcelona i en alder af 23 år. Med Maradonas ankomst begyndte klubbens store triumfer. I stedet for at kæmpe med om nedrykning, kæmpede Napoli nu med om den nationale titel. I de syv år, som argentineren spillede i det sydlige Italien, vandt klubben den nationale cup, den italienske Supercoppa, UEFA Cuppen og to gange den nationale titel. Især midtbanen MaGiCa (Maradona, Giordano og Careca) var legendarisk i denne periode. I 1991 forlod Maradona Napoli efter at være blevet testet positiv for kokain. På trods af dette, fortsatte fansene med at tilbede ham som en gud. I 2000 besluttede klubben, at hans nummer 10 aldrig skulle bruges igen, som en hyldest for hans meritter i klubben.

Efter Maradonas afgang gik det ned ad bakke for klubben. I 2001 rykkede napoli ud af Serie A, og i 2004 erklærede de sig endda konkurs. Takket være filmproducenten Aurelio De Laurentiis blev der stiftet en ny klub. Klubben blev omdøbt til Napoli Soccer og startede forfra i Serie C (den tredje bedste række). I 2007 rykkede Napoli op i Serie A, og efter kort tid var klubben tilbage i den italienske topstrid. Selvom det ikke lykkedes at vinde et mesterskab, sluttede Napoli på andenpladsen fire gange gennem de sidste ti sæsoner og blev treer to gange. Med nye kvalitetsspillere, som Marek Hamšík, Kalidou Koulibaly og Dries Mertens blev den italienske cup vundet i 2012, 2014 og 2020.

Når det kommer til rivalisering, er der forfærdelige forhold mellem de nordlige hold fra Milano og Torino. På grund af manglen på et rigtigt derby, taler man ofte om Derby Del Sole, eller Sydens derby, mod AS Roma. På den anden side har man et godt forhold til Genova.

SSC Napolis logo

Napolis nuværende logo har eksisteret siden 2006, og har aldrig ændret sig det store. Det har en lyseblå cirkel med en mørkeblå kant, og i midten er der et hvidt N bogstav. Under den seneste opdatering tilføjede man nogle nuancer og lyseffekter for at gøre logoet lidt mere moderne. Bogstavet N har dog haft samme form i logoet siden 1927.

Klubbens maskot er et æsel. Denne var en springende hest i de første år, som kom på det første logo i 1926. Men da klubben i 1927 kun formåede at få 1 point ud af 18 kampe, hånede man holdet ‘i ciuciarelli’ (æslerne). Fansene tog efterfølgende kælenavnet ‘I ciuciarelli’ til sig og er den dag i dag også kælenavnet for Napoli-fans.

napoli logo

SSC Napoli trøjen

Napolis trøje består af en lyseblå trøje med hvid nummerering, hvide shorts og blå sokker. Man valgte den lyseblå farve, da Napoli er en kystby beliggende på Golfo di Napoli. Farven på trøjen repræsenterer Golfens vand. Fansene kaldes også for  ‘Gli Azzuri’ (De blå) grundet dette.

Ting at lave i Napoli

I den syditalienske by er det muligt at besøge flere unikke seværdigheder på ingen tid. Topattraktioner, såsom vulkanen Vesuv og den romerske by Pompeji, der engang var begravet under lava, kan nås inden for en time med offentlig transport. Men også selve byen har autentiske kvarterer, smukke kirker og verdensberømte museer. Derudover hjemsøger Diego Maradonas ånd byen, der hædre ham som en helgen gennem store vægmalerier, tegninger, flag og tørklæder. Glem ikke at besøge seværdighederne nedenfor.

pompei vesuvio napoli

Pompeji og Vesuv

Pompeji var en romersk by med 20.000 indbyggere, som blev begravet under den vulkansk aske under et vulkanudbrud i Vesuv, i det 1e århundrede e.Kr. I 1500-tallet blev byen opdaget, og gennem århundrederne afdækkede man gade efter gade. Dette gør Pompeji til den bedst bevarede oldtidsby og måske den vigtigste turistattraktion i Italien. Med Vesuv i baggrunden går man forbi gamle templer, termiske bade, bageriet, det store teater og bordellet med erotiske malerier på væggene.

I og med Pompeji kun ligger 22 kilometer fra Napoli, kan du sagens besøge byen på egen hånd. Fra Garibaldi hovedbanegård tager du Circumvesuviana-toget mod Sorrento. Efter 40 minutter står du af ved ‘Pompeii Scavi – Villa Dei Misteri’ stationen. Denne station ligger overfor indgangen til den arkæologiske park. Togene kører 2 til 3 gange i timen, hvor en enkeltbillet koster 6€. Prisen for at besøge Pompeji er 21€, og for 9€ ekstra kan du leje en lydguide. Den arkæologiske by er åben fra tirsdag til søndag mellem 09.00 til 19.00.

For at komme til Vesuv skal du tage det samme tog, men stå af ved stationen ‘Ercolano Scavi.’ Vi anbefaler på det kraftigste, at du bestiller online på forhånd.

Det er selvfølgelig også muligt at bestille en dagstur til Pompeji og Vesuv på et turistkontor. Her bliver du hentet på hotellet og betaler omkring 50€ for en guidet rundvisning.

quartieri spagnoli naples

Quartieri Spagnoli

Dette autentiske distrikt har en lille plads i Via Emanuele de Deo, der blev verdenskendt, da Diego Maradona døde. Det var her, hvor tusindvis af fans kom til, da de skulle mindes deres afdøde helt.

Oprindeligt var det pladsen for supportergruppen Teste Matte. I 1990 bestilte man en lokal kunstner til at male et portræt af helten Maradona. Gennem årene er det gigantiske vægmaleri blevet midtpunktet i et spontant-skabt ‘Maradona museum.’ Argentinerens karriere i napolitansk tjeneste er blevet skildret gennem flag, tørklæder, tegninger og fotografier. Efter hans død i november 2020 gjorde man pladsen til et mindesmærke.

castel santelmo naples

Castel Sant’Elmo

Den gamle fæstning, Sant’Elmo, rager højt op over byen og byder på en fænomenal udsigt over Napoli og byens omgivelser. Herfra kan man se hele Napoli-bugten, Det Tyrrhenske Hav, Vesuv og det omkringliggende område af Campania-regionen. Med 414 trin er det en hård stigning op til toppen, men heldigvis kan man også tage toget. Lige under slottet ligger det imponerende kloster, Certosa di San Martino. Her kan man vandre gennem nogle lange gange, kirken og gennem en smuk have. Man når frem til fæstningen via metro linje 1 og står af ved stationen Vanvitell. Herfra skal man gå et lille stykke op ad bakke. Entréen koster 5€.

national archaeological museum naples

Museo Archeologico Nazionale di Napoli (MANN)

Det Nationale Arkæologiske Museum er et af de vigtigste museer af sin art i verden. Det skylder museets verdensberømte og unikke samling af genstande fra oldtiden. Hvis du ikke når, at besøge Pompeji, kan du finde mange af fundene her, herunder fresker og mosaikker. Gennem computeranimationer, fotos og filmoptagelser ser man, hvordan byens ødelæggelse foregik. Man finder også afstøbninger af mennesker, der forsøgte at bringe deres ejendele i sikkerhed inden vulkanen gik i udbrud.

Museet er åbent fra kl.09.00 til 19.30 (lukket om tirsdagen), og billetterne koster 15€. To voksne skal betale 26€ (familiebillet). Museet nås nemt via metro linje 1 (stoppested ‘Museo’).