Fodboldrejser

Fodboldture til nationale ligaer

Europa har masser af dejlige ligaer, fodboldentusiaster kan nyde. Det er en dejlig weekendtur, og i mange tilfælde er det en fantastisk by ferie. Den engelske Premier League og den spanske La Liga er selvfølgelig enormt populære.

La Liga

Det højeste niveau i Spanien! Her kan du opleve klubber som FC Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid. Denne liga kaldes også Primera Division, med La Liga Santander som sponsornavn. Tyve klubber konkurrerede om førstepladsen. Første- til fjerdepladsen inklusive kvalificerer sig til Champions League, og femte- og sjettepladsen kvalificerer sig til Europaligaen. De tre klubber, der ender på sidstepladserne, bliver rykket ned.

Vis alle fodbold ture til La Liga

Premier League

Mange siger, at det er verdens dejligste liga! Her kan du opleve topklubber hver uge, såsom Chelsea FC, Manchester United og Tottenham Hotspur. Mens det i sin tid mest var “de 4 store,” der delte præmierne mellem sig, er Premier League i dag mere attraktiv end nogensinde. Mange hold har spritnye stadioner og fodboldture til England er mere populære end nogensinde.

Vis alle fodbold ture til Premier League

Serie A

Tyve hold konkurrerer i Italien på højeste niveau. Her kan du opleve teams som AS Roma, AC Milan og Inter Milan. De fire bedste hold i Serie A går direkte videre til Champions League, og de tre hold på sidstepladserne bliver rykket ned.

Vis alle fodbold ture til Serie A

Bundesliga

Atten hold konkurrerer om titlen i den tyske Bundesliga. De to sidste hold bliver rykket ned. De første fire hold bliver øjeblikkeligt kvalificeret til puljefasen af Champions League. Femte- og sjettepladserne spiller i Europaligaen. Bundesliga har det bedste fremmøde blandt tilhængerne af alle ligaerne med 45.000 i gennemsnit i sæsonen 2011-2012. I de seneste år har det mest været Borussia Dortmund, der har været dominerende.

Ligue 1

Det højeste niveau i Frankrig. Der er tyve teams, der konkurrerer om titlen her. De tre sidstepladser bliver rykket ned til Ligue 2. Det tre vinderhold kvalificerer sig til puljefasen af Champions League. Førstepladsen og andenpladsen kvalificerer sig øjeblikkeligt til puljefasen. Tredjepladsen spiller stadig i kvalificeringsrunderne. Fjerdepladsen kvalificerer sig til Europaligaen. To franske hold får lov til at deltage. Det er vinderne af Coupe de France og Coupe de la Ligue. Hvis vinderne af disse to pokalturneringer i ligaen allerede har kvalificeret sig til europæisk fodbold, kommer holdene på femtepladsen og sjettepladsen også med i Europaligaen. En fodboldtur til PSG (Paris Saint-Germain) har været et usædvanligt populært valg i de seneste år.

Europa klubligaer

Disse turneringer er kun tilgængelige for de europæiske klubbers crème de la crème. Champions League, som er en kamp, der er millioner værd, tiltrækker millioner af tilskuere fra hele verden. Dette betyder for mange, at drømmen om at tage en fodbold rejse til deres foretrukne internationale klub går i opfyldelse. Europaligaen er den næsthøjeste turnering, og den bringer også enorm profit til klubberne.

Champions League

Toppræmien i fodbold! Det er her, de bedste europæiske klubber konkurrerer om pokalen med de enorme hanke. Den største og vigtigste præmie nogen steder, når det er fodbold, det drejer sig om.

Vis alle fodbold ture til Champions League

Europa League

Dette er det næsthøjeste niveau, hvad klubber angår. Vinderne af denne turnering skal så konkurrere mod Champions League vinderne. Det er en fantastisk oplevelse at se dit yndlingshold spille live på Europa-niveauet.

Pokalkampe

Det fantastisk ved pokalkampe er, at mindre klubber får chancen til at vise, at de kan holde stand mod kæmperne. Hvert år sker det den ene gang efter den anden, at store klubber får rumpen på komedie med de små hold. Udover æren betyder de fleste finaleplaceringer i disse turneringer adgang til Europaligaen, så det absolut er umagen værd!

FA Cup

FA Cup er den vigtigste fodboldturnering i England, og endda verdens ældste turnering. Englænderne har været vilde med denne pokalturnering siden 1871. Hvis man vinder denne turnering, får man øjeblikkelig adgang til Europaligaen og til FA-skjold fællesskabet, et opgør mellem Englandsmestrene og vinderne af FA Cup. Turneringen har 12 runder, halvfinalen og finalen.

Vis alle fodbold ture til FA Cup

Carabao Cup

Historisk set er dette EFL (English Football League) Cup, der i øjeblikket er forbundet med et sponsornavn. Klubber kan deltage i denne turnering fra de fire højeste regioner i engelsk fodbold. Turneringen er opdelt i syv runder, og finalen finder sted på Wembley Stadium.

Coppa Italia

Dette er Italiens ældste pokalturnering. Vinderne får øjeblikkeligt adgang til Europaligaen. Vinderne kan også spille i Supercoppa, kampen mod Englandsmestrene. De heldige vindere kan også pryde sig med “Italiens kokade” på trøjerne i et helt år, hvilket er en virkelig stor ære.