Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
Fodboldtur

Everton FC

Everton FC

Fodboldtur
Everton FC

Everton FC

Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


personer har kigget på Everton FC de seneste 24 timer.

Fodboldudflugter til Everton FC

Book nemt din fodboldudflugt til Everton FC med fire enkle klik

Book og tilpas din komplette fodboldudflugt til Everton FC på den nemmest mulige måde. Vælg hvilken kamp, hotel og sæde du ønsker, alt samme under samme udbyder. Uden reservationsgebyrer.

 Book en fodboldrejse til Everton FC og se det historiske Goodison Park, som er et af de ældste fodboldstadions i verden. Her vil du opdage, at intet kan sammenlignes med en fodboldkamp på dette stadion, når begge hold går på banen til lyden af Z-Cars temamelodien og der er 40.000 ellevilde fans, der synger med. Goodison Park er kendt som The Grand Old Lady af engelsk fodbold og det er ikke uden grund. Fansene holder sig ikke tilbage, når det kommer til at bestille kampbilletter! I 2024 vil stadionet gøre plads til nye boliger, og Everton FC vil derfor flytte til et nyt stadion ved Mersey floden. Du har altså stadig mulighed for at opleve den unikke atmosfære på dette stadion en sidste gang. Afsæt også en del tid til at udforske byen, da Liverpool har så meget at tilbyde turister.

GoodsonPark1

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldudflugt til Everton FC

Vi har samlet en liste med tips til dig for at sikre, at du får mest muligt ud af din fodboldrejse til Everton FC. Fra praktisk information om Goodison Park til de bedste tips, når det kommer til at udforske Liverpool.

 • information om Goodison Park, ruter and tips
 • information om Everton FC
 • Det kan du lave i Liverpool

Everton stadion: Goodison Park

Everton FC forlod Anfield efter uenigheder i 1892, efter at man havde købt en grund 800 meter væk, hvorpå Goodison Park blev bygget. Sammen med Celtic Park var dette det første stadion i verden, der blev bygget specielt til fodbold. Begge stadions åbnede desuden samme dag. Den 2. september, 1892, spillede Everton deres første kamp på stadionet, hvor Bolton Wanderers blev besejret med 4-2. Klubben har spillet på Goodison Park i 130 år, og stadionet har opnået en række rekorder. Eksempelvis er der ikke noget andet stadion i England, hvor der er blevet spillet flere kampe på højeste niveau end på Goodison Park. Det harmonerer derfor også meget godt med tilnavnet til stadionet ”The Grand Old Lady.” De Overdækkede bænke blev bygget i 1931; dette gav også Everton FC en førsteplads i engelsk fodbold. Klubben var også de første med jordvarme til rådighed i 1958. Man lagde en 30 kilometer elektrisk ledning under banen netop af denne grund.

Hvad vi heller ikke må glemme og nævne er, at der også ligger en kirke på stedet. St. Luke’s kirken er omgivet af Goodison Road tribunen og Gwladys Street tribunen og er kun et stenkast væk fra hjørneflaget. Kirken er stadig meget synlig under TV transmitteret fodboldkampe på Evertons hjemmebane, selvom den i de senere år har været noget gemt væk af en kæmpe storskærm. Der afholdes gudstjeneste om søndagen; hvilket gør, at Everton aldrig spiller søndagskampe på hjemmebane. Kirken åbner to en halv time før kick-off på kampdagene, så tilhængere stille og roligt kan forberede sig eller få en kop te. Der er en mindehave tæt på kirken, hvor asken fra Everton-fans fra hele verden er spredt.

Det er ikke muligt, at udvide stadionet, da det ligger midt i et boligområde, hvilket betyder, at kampdagsindtægterne er bagud i forhold til konkurrenterne. Everton flytter til Bramley Moore Dock på Mersey med virkning fra 2024-2025 sæsonen. Der vil blive bygget et stadion med ca. 53.000 tilskuerpladser.

goodisonpark

Sådan kommer du frem til Goodison Park

Goodison Park ligger i Walton distriktet, som er omkring 4.8km fra Liverpool centrum. Du kan vælge at gå til fods til stadion; forvent at være undervejs i en time ca. Goodison Park er også let tilgængelig med enten bus eller tog. Der kører endda en ekspresbus fra centrum på kampdagene. 

Via bus

Der er flere busser, der kører fra centrum til Goodison Park.

Fra Queen Square busstationen kan du vælge mellem buslinje 19 (stå af ved Bullens Road), 20, 21, 310 og 345 (som alle stopper ved Ludlow Street). Herfra taget det kun få minutter at gå til stadion, uanset hvilket stoppested, du vælger.

Der kører også en særlig busforbindelse under kampdagene fra byens centrum, direkte til Goodison Park. Linje 919 kører fra stoppested 10 på St. John’s Lane, tæt på Liverpool Lime Street stationen i byens centrum. Køreturen til stadion tager ikke mere end ti minutter.

Linje 919 afgår fra Walton Lane, ti minutter inden slutfløjt, og kan findes overfor fanshoppen. Du betaler 2,30£ for en enkeltbillet og 4,40£ for en returbillet.

Via tog

Du kan rejse til Kirkdale stationen fra Liverpool Central på ti minutter med Merseyrail.

Dette er den nærmeste togstation til Goodison Park. Herfra er der 15 minutters gang til Goodison Park.

Goodison Park adresseoplysninger

Goodison Park
Liverpool
L4 4EL

Stadion kort

Goodison Park har i øjeblikket plads til 39.572 tilskuere og består af fire individuelle tribuner. Disse er alle opkaldt efter gaden bag hver tribune.

Stadiontribunerne er:          

 • The Goodison Road tribunen

Denne imponerende og høje hovedtribune blev åbnet i 1971 og erstattede den gamle tribune fra 1909. Goodison Road er en tribune på to niveauer, hvor den nederste sektion har to etager. Du må ikke være bange for højder, hvis du sidder på de øverste rækker af hovedtribunen. Her har du en fantastisk udsigt ud over banen, og kan både se Stanley Park og Anfield Road i det fjerne.

 • The Bullens Road tribunen

Den østlige tribune på langsiden er designet af ‘faderen til alle engelske fodboldstadions’, Archibald Leitch. Tribunen består af to etager og tre sektioner: Øvre Bullens, Nedre Bullens og Paddock. Besøgende supportere holder til her i hjørnet af tribunen. Udebanebevillingen er på omkring 3.000 tilskuerpladser.

 • The Park End

Dette er tribunen bag målet på sydsiden, som har den mindste kapacitet og er den eneste tribune med kun en etage. Som navnet antyder, støder denne tribune op til Stanley Park og er derfor tættest på Anfield Road.

 • The Gwladys Street tribunen

Dette er tribunen bag målet på nordsiden af stadion, og består af to etager og er også kendt som ‘The Popular’. De mest larmende Everton-fans samles på nederste række. Hvis Everton vinder lodtrækningen, inden kampstart, vælger de altid at spille mod denne tribune i anden halvleg, så de kan drage fordel af så meget støtte, som muligt.

karta

Goodison Park stadionrundvisning

Hos Everton FC har man heldigvis også mulighed for at se, hvad der sker bag kulisserne hos The Grand Old Lady, i form af en guidet rundvisning. Ledet af en erfaren guide lærer du alt om klubbens historie og bliver vist rundt på Goodison Park. Du besøger både omklædningsrummene, Director’s Box og hospitality loungen. Du vil også opleve, hvordan det er at komme ind på Grand Old Ladys bane via spillertunnelen, og selvfølgelig får du lov til at lytte til lyden af Z-Cars hymnen. En ekstra bonus er, at du får mulighed for at benytte lejligheden til at tage billeder fra bænkene, som manageren bruger til sine interviews efter kampen. Prisen for voksne er på 20£, hvorimod ældre mennesker og unge har ret til rabat. Stadionrundvisningerne finder sted hver dag, undtagen dagen før og efter en hjemmekamp. Rundvisninger starter normalt klokken 11, 13 og 14.30.

Vi vil kategorisk foreslå, at du booker online. Især nu, hvor enden på stadionet er nær, bliver rundvisningerne meget hurtigt udsolgt. Af og til bliver der tilføjet ekstra rundvisninger på programmet.

Snacks og drinks i nærheden af stadion

Everton-tilhængerne elsker deres øl. Det blev tydeligt under en stor undersøgelse i 2018, hvor Everton-fans viste sig at indtage mere alkohol end nogen anden gruppe af tilhængere i Premier League. Der er også masser af atmosfæriske pubber tæt på stadion. Inde på selve stadionet er der et fint udvalg af snacks, og ellers kan du finde mange fastfood-kæder, som alle ligger inden for 600 meter fra Goodison Road. Vi har samlet en liste over nogle af de bedste muligheder for dig.

winslow

The Winslow

Dette står ikke til diskussion: Winslow Hotel på Goodison Road er Everton FC fansenes pub par excellence. En nylig meningsmåling viste, at 33% af Everton-fans vurderede denne pub som deres yndlingspub under en kampdag. Den kan dog næppe konkurrere med en pub, der ligger ti meter væk fra Goodison Park. Her møder du mange Everton minder på væggene og også tidligere Everton-spillere, der regelmæssigt besøger stedet for at få en pint. Pubben er kun åben på kampdagene, så gå ikke glip af muligheden under din fodboldrejse for at mingle med de andre tilhængere, i denne ikoniske Everton pub.

newcastle-united-eten

The Brick

Når det kommer til Everton fan pubber, kommer The Brick sportsbar på County Road, som ligger mindre end 300 meter fra Goodison Park, ind på en tæt andenplads. En del fans, der ikke har billet til kampen, følger ofte kampen her på en af tv-skærmene. Og ligesom dig selv, kan de, der er heldige nok til at have en billet, nyde en øl både før og efter kampen samt spise snacks (tilbydes gratis).

kerrydale-bar

The Dixie Dean Hotel

The Dixie Dean Hotel hylder den bedste Everton-fodboldspiller nogensinde: Dixie Dean. Han stod for ægte kvalitet, selvom ingen har set ham spille fodbold live. Han blev topscorer i ligaen i 1928 med ikke færre end tres mål. En rekord, der aldrig er blevet slået siden. Dean spillede 399 kampe for Everton i fjorten sæsoner og scorede 349 mål. Om lørdagen og om søndagen kan man spise frokost og aftensmad i Restaurant nr. 9, som var trøjenummeret, som klublegenden bar. Hver ret har et Dixie Dean-twist, da du hører klubbens sang opkaldt efter klubben, som bliver sunget i baggrunden. Du finder også unikke minder fra den tidligere fodboldspillers karriere. Hvis du har heldet med dig, vil du også møde Guest Relations direktøren, et barnebarn til Dixie Dean. Hotellet ligger på Victoria Street i centrum af Liverpool.

DixieDeanHotel

The Baltic Fleet

Når du er i Liverpool, kan du ikke forlade byen uden at smage den lokale ret. Scouse er en gryderet med kød, der er så karakteristisk for byen, at det også er det lokale kælenavn for en indfødt fra Liverpool. Og den bedste scouse siges at blive serveret i denne victorianske café, ifølge dem, der ved bedst. Udvalget af fadøl er også stort. Tag plads udenfor ved et af picnicbordene, når vejret er til det, hvor du har udsigt ud over Albert Dock overfor. Restauranten ligger på 33A Wapping og er åben hver dag fra kl. 16.00 til 23.00 (og fra fredag til søndag fra kl. 12.00).

balticfleet

Information om Everton FC

Everton er den ældste klub i byen og blev grundlagt i 1878 af sognemedlemmer fra St. Domingo kirken. Der blev også spillet cricket i sommermånederne, men medlemmerne var også ivrige efter at forblive aktive hele vinteren og stiftede derfor fodboldklubben St. Domingos. Succesen var så stor, at mange andre udenfor sognet ønskede at blive medlemmer. Dette er grunden til, at navnet blev ændret til Everton FC et år senere, og blev opkaldt efter det distrikt, hvor stadionet lå.

I 1884 flyttede Everton FC til Anfield Road, da de små stadions i Stanley Park var blevet for små. Der opstod hurtigt uenigheder blandt bestyrelsesmedlemmer, da også formand John Houlding blev ejer af grunden. Han hævede huslejen fra 100£ til 250£ på et år. Dette var årsagen til, at klubben besluttede at forlade Anfield i 1892. Houlding besluttede efterfølgende at starte sin egen klub: Liverpool FC.

Everton flyttede til Goodison Park og fik med det samme succes. The Toffees vandt ligatitlen i 1891 og FA Cuppen i 1906. Everton FC var en topklub i England før Anden Verdenskrig og vandt i alt fem ligatitler, to FA Cupper og to Community Shields. Det gik dog ned ad bakke for klubben efter krigen. Fansene skulle vente tålmodig i mange år, da det først var i midten af firserne, at Everton FC vendte tilbage til fodboldens elite. Med spillere som Gary Lineker, Neville Southall og Trevor Steven blev Everton FC den mest dominerende klub i landet. 1985 blev klubbens mest succesrige år, hvor man vandt FA Cuppen i 1984. Man vandt klubbens ottende nationale mesterskab under manager Howard Kendall. Og for første gang vandt Everton FC også et internationalt trofæ: European Cup Winners’ Cup. Kendall hjalp klubben med at vinde ligamesterskabet igen to år senere.

Everton FCs store rival er naturligvis Liverpool FC, som er fra samme by, og holdet man kæmper mod i Mersyside-derbyet. De to stadions er mindre end en kilometer fra hinanden, kun adskilt af Stanley Park. Den indbyrdes rivalisering er også det engelske derby, der er blevet spillet uafbrudt i den længste periode: siden 1962-1963 sæsonen. I modsætning til mange andre derbyer er der ingen politiske, religiøse eller sociale forskelle mellem de to klubber. Begge tiltrækker fans fra alle samfundslag, og mange familier har fans, der støtter begge hold. På trods af rivaliseringen bliver kampene nogle gange omtalt som ‘venskabsderbyet’. Det skyldes, at begge holds fans ofte sidder sammen under derbyet. Det var først i midten af firserne, at stemningen mellem de to supportergrupper blev mere intens, og udtrykket ‘venskab’ blev noget forældet. Da Everton er en stille og rolig klub har man ikke decideret nogen store rivaler, selvom folk stadig nævner United og City fra nærliggende Manchester.

Evertons Logo 

Klubbens logo har ændret sig flere gange gennem årene, men har altid bevaret de samme egenskaber. Den nuværende version går tilbage til 2014. Logoet består af et våbenskjold, der forestiller Prince Rupert’s Tower fra det 18. århundrede, den ældste overlevende bygning i bydelen Everton. Berusede og kriminelle blev på daværende tidspunkt spærret inde i bygningen for natten. To laurbærkranse er blevet tilføjet til venstre og højre for tårnet, som et symbol på sejr. Du kan også se klubnavnet og stiftelsesåret på skjoldet. Under dette står klubbens latinske motto på et banner: Nil Satis Nisi Optimum, som betyder: “Kun det bedste er godt nok.”

Everton

Everton FC striberne

Everton FC ændrede regelmæssigt striberne gennem de første år af klubbens eksistens. Efter en kort periode, hvor man spillede i blåt, gik man efterfølgende over til sorte dragter, gennem tolv år fra 1880. Da Everton FC flyttede til Goodison Park i 1892, valgte klubben en meget bizar kombination: lakserosa trøjer, blå shorts og blå sokker. I 1901 valgte man spillerdragterne, som man ser, den dag i dag: kongeblå trøjer, hvide trøjer og hvide sokker. Dette har givet dem kælenavnet “The Blues” (De blå).

Holdets mest berømte kælenavn er ‘the Toffees’, (Karamellerne) et navn, der går tilbage til klubbens primitive år. Der lå en slikbutik i nærheden af stadion, da Everton FC flyttede til Goodison Park. Slikket blev uddelt gratis til tilhængere ved hver hjemmekamp for at promovere ‘Everton Mints’. Denne fine tradition opretholdes stadig den dag i dag: karameller bliver kastet hen til publikum fra banen, inden kampstart på Goodison Park.

Det kan du lave i Liverpool

Med 468.000 indbyggere er Liverpool den sjettestørste by i England og en ideel destination for en storbyferie. Afstandene i byen er små, og antallet af interessante steder er mange. Det er en gammel havneby, og Liverpool har en lang række fredede bygninger og varehuse, som gennem årene er blevet omdannet til museer, restauranter og caféer. Du kan tage en færgetur over den berømte Mersey flod, følge i Beatles fodspor eller shoppe i et af Storbritanniens største indkøbscentre. VoetbalTravel har samlet en række højdepunkter til dig, nogle af dem bør du helt sikkert prøve at besøge under din fodboldrejse.

beatles-150x150

The Beatles Story

De fleste turister strømmer stadig til Liverpool, grundet byens berømte “fab four”: John, Paul, George og Ringo, også kendt som: The Beatles. Spor af verdens mest berømte band kan stadig findes i hele byen, fra Strawberry Fields til statuen på Pier Head. Højdepunktet er museet på Royal Albert Dock, som viser bandets historie med deres minder, interaktive udstillinger og med højteknologisk, visuelt materiale. Dette museum er et must-see, selvom du ikke er en hardcore fan. The Beatles Story er åben dagligt fra kl. 10.00 til 17.30, og entréen koster 17,00£ for voksne.

royalalbertdock-150x150

The Royal Albert Dock

The Royal Albert Dock er den mest maleriske og autentiske del af byen: Det er et kompleks med den største samling af monumentale havnebygninger og varehuse. Det er også sjovt at opleve dette fra vandet med en færgetur over Mersey. Og lad os ikke glemme de interessante museer, der ligger i varehusene, såsom Museum of Liverpool, Maritime Museum og det imponerende International Slavery Museum, hvor der også er gratis entré!

Liverpoolone-150x150

Liverpool One

Liverpool ONE er stedet, hvis du har en stor passion for shopping. Her finder du det største udendørs indkøbscenter i Storbritannien kun få hundrede meter fra Royal Albert Dock. Hver butik er tegnet af forskellige arkitekter, så det ikke bare er en monoton samling med shoppingbutikker. Liverpool ONE har over 170 butikker (herunder både en Liverpool og en Everton fanshop), en biograf med fjorten sale, en minigolfbane med 36-huller samt to hoteller.

liverpoolcathedral-150x150

Liverpool Cathedral

Med en længde på 207 meter er den nygotiske Liverpool-katedral den længste katedral i verden. Den virker endnu større, end den rent faktisk er, da den ligger på en bakke. Tårnene står majestætisk over byen. Katedralen er i øvrigt ikke særlig gammel; byggearbejdet begyndte i 1904 og blev først afsluttet i 1978. Du kan opleve det hele gratis indefra. For et mindre gebyr (£6) kan du bevæge dig længere op ad, mod de høje tårne, som er over 100 meter høje. Fra toppen har du den bedste udsigt ud over Liverpool og det omkringliggende område.