Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldtur

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

Fodboldtur
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


personer har kigget på Borussia Dortmund de seneste 24 timer.

Tag på fodboldrejse til Borussia Dortmund

Book din fodboldrejse til Borussia Dortmund via fire simple klik

Book og tilpas din fodboldrejse til Borussia Dortmund. Vælg hvilken kamp du vil se, hvilket fly du vil flyve med, hvilket hotel du vil bo på samt sædet du vil sidde på under kampen. Alt sammen under et og samme sted uden bookinggebyrer.

At være en del af en Borussia Dortmund kamp live er en uforglemmelig oplevelse. Westfalenstadion (også kendt som Signal Iduna Park) er det største stadion i Tyskland og har plads til 81.365 mennesker, når Dortmund spiller. Holdet har også det højeste gennemsnitlige fremmøde for nogen fodboldklub i Europa. Klubbens slogan er “Echte Liebe”, som oversættes til “Ægte kærlighed” på dansk – den følelse, du får, når du ser Westfalenstadion. Uden for den smukke arena har du mulighed for at se topspillere i aktion. Listen omfatter Erling Haaland, Marco Reus, Jude Bellingham og Donyell Malen. Hvis du er ivrig efter at få lov, at se Dortmund i aktion, har FodboldTravel dækket dig ind.

Dortmund er den perfekte destination for en storbyferie, med milde somre og kølige vintre, giver hver sæson dig en unik oplevelse. Som den ottende største by i Tyskland kan du forvente at finde alt, hvad du har brug for under denne fantastiske fodboldrejse; herunder ølhaller, historie og en stærk lokal kultur.

borussia-dortmund-fodbold-travel

Alt hvad du har brug for at vide om din fodboldrejse til Borussia Dortmund

Vi har fundet de bedste tips til dig og sørget for, at din fodboldrejse til Dortmund foregår så gnidningsløst som muligt. Fra insider tips om Westfalenstadion til råd om, hvad man kan lave i denne fantastiske by.

 • Information om Westfalenstadion, rute og tips
 • Information om Borussia Dortmund
 • Det kan man lave i Dortmund

Westfalenstadion, Borussia Dortmunds mammut fodboldbane og den største i Tyskland

Borussia Dortmund spiller deres hjemmekampe på Westfalenstadion (eller Signal Iduna Park). Det afdækkede stadion har plads til 81.365 tilskuere, efter renoveringer som blev færdiggjort i 2018.

Atmosfæren på Westfalenstadion under Borussia Dortmund kampe er helt unik. Dortmunds fans er kendt for at være nogle af de mest støjende i Europa. Så hvis rå passion er det, du leder efter, bliver du ikke skuffet.

Hvornår portene åbner, afhænger af kampen, så du skal altid holde øje med din billet. Klubben gør dette klart under deres vilkår og betingelser.

westfalenstadion-borussia-dortmund

Sådan kommer du frem til Signal Iduna Park

Signal Iduna Park ligger i bydelen Innenstadt-West i Dortmund centrum. Det er ca. fire kilometer væk fra hovedbanegården i Dortmund. Dette gør det nemt at pendle for alle, der bor i byen, især da det offentlige transportsystem er nemt at benytte sig af samt konsistent.

Der er fem måder, du kan komme til stadion på:

I bil til Westfalenstadion

At køre til stadion for at se en Borussia Dortmund kamp er en mulighed. Ligesom hos nogle andre tyske stadioner er der et parkeringsområde med over 10.000 parkeringspladser. Du skal købe en billet for at bruge en af disse pladser. Hvis pladserne er udsolgte, er der også mulighed for at parkere ved TU Dortmund University og bruge de gratis shuttle tjenester til at komme til stadion.

At kører til stadion i bil er den metode, vi mindst anbefaler. Selvom der er rigelig med parkeringspladser, er trafikpropperne noget, der kan forventes under alle kampe.

Med metro til Signal Iduna Park

Der er to underjordiske linjer, der leder til Westfalenstadion – U45 og U46. Når du bruger en af disse linjer, skal du stå af ved “Westfalenhallen” stoppestedet. Når du stiger af, vil du allerede kunne se stadion; herfra skal du kun gå i fem minutter ca. for at komme frem til det.

Med bus til Borussia Dortmund

450 buslinjen stopper ved “Westfalenhallen” – det samme stop som metroen. Så når du står af her, er du i gåafstand fra stadion. Så er der ikke så meget, at bekymre sig om.

På cykel til stadion

Da stadionet ligger i byen, er det muligt at cykle til Westfalenstadion, hvis dit hotel er tæt på. Cykelturen bør tage omkring 10-20 minutter, hvis du befinder dig omkring indre by.

Signal Iduna Park-adresse

Signal Iduna Park

Strobelallee 50,

44139 Dortmund, Tyskland

Westfalenstadion Stadion Plan

For at give dig en idé om, hvilke billetter du bør købe, for at få de bedste pladser på Westfalenstadion under din fodboldrejse: stadionet er opdelt i seks kategorier, herunder stående sæder og VIP -området.

Siderne i Westfalenstadion er:

 • Vestsiden er den sektion, hvor de fleste VIP besøgende er placeret. Tilskuere med billetter i kategorierne 2 til 4 kan også forvente at få plads her.
 • Østsiden er der, hvor du finder de mere billige siddepladser. Grundet et godt strukturelt design går du dog ikke glip af den samlede oplevelse ved at vælge disse sæder. Fans i kategorierne et til seks kan forvente at få plads her.
 • Nordsiden er udebaneafsnittet. Her er der et lille område for fans, der foretrækker at stå op. Resten af området består imidlertid af pladser i kategorierne 4 til 6.
 • Sydsiden kaldes Den Gule Mur. Det er den stående sektion og er forbeholdt alle klubbens mest loyale fans. Det er den største enkeltstående tribune i Europa. Det er her, du kan forvente mest støj.

Hvis du booker din fodboldrejse hos os, er du sikret billetter fra kategori 1 til 2 inclusive at all times. Billetterne er opdelt i tal eller kategorier. Se billedet.

 

borussia-dortmund-stadion-plan

Borussia Dortmund Fodboldbilletter: Sådan ved du, hvor du skal sidde

Når du har bestilt din fodboldrejse til Signal Iduna Park og modtaget dine kampbilletter, viser din billet det, du ser neden under. Her er en kort forklaring på, hvordan fodboldbilletterne til Borussia Dortmund fungerer.

borussia-dortmund-billeter

Blok (sektion) – Dette er den del af stadion, du skal gå i gennem. Da der er flere indgange til stadion, skal du sikre dig, at du vælger den rigtige indgang, så du når hurtigt frem til dit sæde. Så vær opmærksom på dette nummer.

Reihe (række) – Som skrevet oversættes dette udtryk til række. Det betyder, hvilken række du skal sidde på.

Platz (sæde) – Dette nummer refererer til det sæde, du skal sidde på. Sidste ting inden kick-off er at finde det rigtige sæde. Vær opmærksom på dit nummer, så du ikke ved et uheld går forbi det!

FootballBreak sælger ikke individuelle kampbilletter, men du kan naturligvis komme med os på den komplette fodboldrejse.

Stadiontur + museum omkring Signal Iduna Park

Ingen fodboldrejse til Westfalenstadion er komplet uden man har bestilt en rundvisning på stadion. Under rundturen bliver du ført gennem klubbens fantastiske fortid. Sammenlignet med andre fodboldstadionture i Europa er denne helt unik.

Rundturen indeholder en guide, men også en lydafspiller, du kan bruge, mens du går rundt på stadion. Du følger en forudbestemt rute i 120 minutter, hvor du har mulighed for at bevæge dig frit omkring i nogle områder.

Højdepunkterne ved denne rundtur inkluderer en gennemgang af Südtribune og hjemmeholdets omklædningsrum, en chance for at sidde på udskiftningsbænken samt et kig på mediecenteret. Rundturen er tilgængelig næsten hver dag undtagen kampdagene. Åbningstiderne er mellem 10 og 18. Sidste chance for at få en rundtur er 17:30.

En rundtur koster mellem 9€ og 11€ afhængigt af dagen. Børn under 18 år kan kvalificere sig til at få rabat. Generelt betyder det, at billetprisen sænkes til 6€.

r adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

westfalenstadio-borussia-dortmund

Snacks og drikkevarer tæt på Westfalenstadion

Inden du skal til at se en Borussia Dortmund kamp, er det rart at få en bid mad og noget at drikke i området omkring Westfalenstadion. I modsætning til Allianz Arena i München ligger Westfalenstadion tæt på centrum i Dortmund. Her er der et par steder, hvor du kan nyde atmosfæren, inden kampstart, herunder:

Strobels Dortmund

Strobels er en bar & grill, der ligger i gåafstand fra Signal Iduna Park. De har en god menu med forskellige varer til fans, der leder efter et par hurtige snacks og øl inden kampstart.

Eller et mere omfattende måltid til folk, der er lidt mere småsulten. Nogle traditionelle tyske fødevarer man bør prøve er kringler og currywurst.

Gaststätte und Biergarten im Stadion Rote Erde

Ved Rote Erde Beer Garden, kan du få nogle iskolde pilsner og snacks inden kampstart. Du får også mulighed for at opleve en unik del af Borussia Dortmund historien, når du besøger denne ølhave. Det plejede at være der, hvor holdet spillede, inden de byggede Westfalenstadion.

Information om Borussia Dortmund

Borussia Dortmund blev grundlagt i 1909 af en gruppe unge mænd, der var utilfredse med den lokale kirkeklub. I modsætning til nogle andre klubber har klubben en lang liste med stiftere, frem for kun en håndfuld mennesker.

Oprindeligt forsøgte sognepræsten, som havde ansvaret for kirkeklubben at bryde dannelsen af det nye hold, men det lykkedes ham ikke. Selvom navnet “Borussia” oversættes til Preussen på latin, stammer navnet faktisk fra et nærliggende ølbryggeri, der havde samme navn.

Oprindeligt spillede holdet i blå og hvide kamptrøjer, men i 1913 tog de, de sorte og gule farver til sig, som de er berømte for i dag.

Selvom klubben næsten gik konkurs i begyndelsen ved at tegne for mange professionelle fodboldspillere, lykkedes det, at holde sig over isen. Siden er klubben vokset til at være en af de bedste i Europa.

Borussia Dortmund’s Logo

Oprindeligt spillede klubben uden noget rigtigt logo i omkring tredive år. I 1945, skabte Dortmund endelig deres første logo. BVB står for Ballspielverein Borussia og “09” står for det år, klubben blev dannet.

Siden dannelsen har klubbens logo ændret sig fire gange. Den seneste opdatering fandt sted i 1993. Kernedelen af logoet – BVB 09 – har været uændret siden den oprindelige version i 1945.

borussia-dortmund-logo-300x300

Hvad kan man lave I Dortmund?

der-alte-markt

Der Alte Markt

Der Alte Markt som oversættes direkte til “Det gamle marked” er en af de ældste bytorve i byen, med foreslåede rødder så langt tilbage som det 9. århundrede. Dette område bruges ofte til festivaler, herunder julemarkedet i Dortmund.

st-reinoldis-kirke

St. Reinoldi’s Kirken

St. Reinold’s Kirken er den ældste eksisterende kirke i Dortmund. Den blev bygget mellem 1250 og 1270. Selvom den blev beskadiget flere gange gennem århundrederne, er den blevet restaureret til sin tidligere hæder med et tårn på over 100m. Da kirken indtager en stor plads på den gamle markedsplads, er det nemt, at gå ind og besøge den hurtigt.

hohensyburg

Hohensyburg

Hohensyburg er det ødelagte slot ved Sigiburg – et saksisk bakkefort. Det blev erobret af den berømte hellige, romerske kejser, Karl den Store i 772 og 775. Så hvis du elsker historie fra middelalderen, så gør dig selv en tjeneste og besøg dette historiske landmærke..

westfalenpark

Westfalenpark

Westfalenpark er en offentlig park nær Westfalenstadion. Parken er kendt for at have over 3.000 forskellige typer roser og er et must-see for alle, der elsker naturen. Derudover er der lejlighedsvis arrangementer, såsom koncerter og loppemarkeder i parken, hvor man har endnu flere spændende muligheder på hånden.

tyske-fodbold-museum

Det tyske fodboldmuseum

Hvis du er fan af international fodbold, får du højst sandsynligt et kick af at besøge DFB museet. Museet åbnede i 2015 og dokumenterer hele det tyske fodboldlandsholds historie, inklusiv alle succeser og fiaskoer.

Hvor meget koster en fodboldrejse til Borussia Dortmund?

En fodboldrejse for at se Borussia Dortmund spille kan koste mellem 1115kr og 8925kr. Prisen varierer meget afhængigt af, hvordan du vælger at skræddersy din rejse. Tilpasningsmuligheder, der i høj grad kan påvirke rejsens pris, omfatter den kamp, du vælger at se, det hotel, du bor på, og det fly, du flyver med.

Hvor svært er det at få Borussia Dortmund-billetter?

Borussia Dortmund er en af de mest populære klubber i Tyskland. De fleste stadionpladser sælges til sæsonkortholdere. Så det kan være meget svært at få en billet til en enkelt kamp.

Hvor meget koster det at se Der Klassiker?

En fodboldrejse for at se Der Klassiker (Borussia Dortmund mod Bayern München) kan koste mellem 5205kr og 8180 kr pr. person. Generelt kan det være billigere at se kampen i Dortmund end i München på grund af en række forskellige faktorer, herunder at Bayern tilbyder de dyreste billetter i gennemsnit.

Tilbyder Signal Iduna Park stadionrundvisninger?

Ja, Signal Iduna Park tilbyder stadionrundvisninger. Billetterne koster mellem 66kr og 112kr afhængigt af den pakke, du har valgt, og din alder. Det er vigtigt at bemærke, at rundvisningerne kan være begrænsede eller ikke tilgængelige på kampdagene.

Hvem er Dortmunds største rival?

Dortmund har to store rivaler - FC Schalke 04 og Bayern München. FC Schalke 04 er en mere traditionel rival, mens Bayern München er en nyere rivalisering, som er opstået på grund af begge klubbers gode resultater gennem årene.