De fem bedste familievenlige fodboldrejser

De fem bedste familievenlige fodboldrejser

Når man bliver voksen og får en familie, betyder det, at prioriteterne ændres, men det betyder ikke, at man ikke stadig kan nyde fodbolden. I stedet for en weekend med vennerne, hvorfor så ikke tage dine nærmeste med? Her er fem byer, der er værd at besøge for en familievenlig fodboldrejse.

Madrid

Madrid er både fodboldmæssigt og kulturelt en af de bedste byer i Europa, mht. en familieferie. Real Madrid og Atletico Madrid er to af verdens største klubber, og det vil være en fantastisk oplevelse for enhver fodboldglad familie at se en af disse to klubber spille.

De tretten gange europamestre, Real Madrid, er en drømmeklub for mange unge, og efter blot et enkelt besøg på Santiago Bernabeu er det let at se hvorfor. En guidet stadionrundvisning koster 17€ pr. barn og 22€ pr. voksen og giver dig mulighed for at se det største trofærum i hele fodboldverdenen.

På en kampdag vil børnene glæde sig over muligheden for at se nogle vaskeægte superstjerner. Spillere som Karim Benzema, Luka Modric og Vinicius Jr. er nogle af de bedste i verden. Måske vil dine børn gå derfra med drømme om selv at tørne ud i de hvide spillerdragter.

Atletico Madrid ligger konstant i toppen af La Liga og er altid at finde i Champions League. Selvom de måske ikke har vundet så mange trofæer som deres byrivaler, er de stadig en storklub. De rød-hvide striber skræmmer modstanderne både hjemme og ude, og deres nye hjem, Wanda Metropolitano stadion, er et fantastisk sted at se noget godt fodbold.

Der er selvfølgelig masser af ting, der ikke er fodboldrelaterede, som du og din familie kan lave i Madrid. Forkæl børnene med en is, mens i går rundt ved den smukke Parque del Retiro, eller besøg dinosaurerne på det nationale naturvidenskabelige museum, der ligger kun få gader fra Santiago Bernabeu. Madrid er det perfekte sted for en fodboldrejse med familien.

Firenze

Denne italienske by er et af de mest historiske, betydningsfulde steder i verden. Ikke alene var den det bankende hjerte for den italienske renæssance, men man kan også hævde, at det var her, at fodbolden blev født.

Ja, det moderne spil stammer fra englænderne, men Calcio Storico Fiorentino er det lærred, der bruges til moderne boldspil som rugby og fodbold. Tag turen til Dantes by i juni, og overvær dens vigtigste kulturelle begivenhed, og lær dine børn om det smukke spils historie.

Fiorentina er den eneste store klub i den smukke by Firenze, og derfor har de en fanatisk lokal fanskare. Selv om de ikke har vundet Serie A siden 1969, har Viola haft nogle virkelig bemærkelsesværdige spillere gennem årene. Rui Costa, Gabriel Batistuta og for nylig Dusan Vlahovic har alle spillet i den lilla trøje.

Ligesom alle andre byer på denne liste er Firenze meget mere end blot fodbold. Udforskning af Leonardo da Vinci-museet, den enorme Santa Maria del Fiore-katedral og madlavningskurser for hele familien er blot nogle få ting, der kan holde besøgende i alle aldre underholdt.

Liverpool

Liverpool er uden tvivl en af de mest undervurderede byer i hele Europa og har noget for enhver smag. Liverpool og Everton er to af Englands mest berømte og historiske fodboldhold med meget forskellige historier.

Man kan med rette sige, at Liverpool FC er den langt mere succesfulde klub af de to klubber. Seks Champions League-titler og 19 ligatitler placerer dem i toppen blandt elitefodboldklubberne. I de seneste år har Liverpool-fans været forkælet med at kunne se spillere som Mo Salah, Virgil van Dijk og deres tidligere spiller, Sadio Mane, spille på Anfield.

Everton har stået i skyggen af deres bitre rivaler i det meste af deres eksistens, men fansene i den blå halvdel af denne smukke by elsker deres klub lige så højt. Everton-fans forstår, at fodbold er mere end blot trofæer, og derfor er stemningen på Goodison Park lige så god som på Anfield. Desuden ligger begge stadions kun 20 minutters gang fra hinanden, så hvis du planlægger din dag klogt, kan du besøge begge stadions på den samme dag.

Fodbold betyder en helvedes masse for Liverpools indbyggere, men det gør musikken også. The Beatles har genklang hos musikfans i alle aldre, så Beatles-museet er et fantastisk udflugtsmål for enhver musikfan.

Nattelivet i Liverpool er noget af det bedste i landet. Der er pubber på hvert eneste gadehjørne, og hver pub fortæller sin egen historie. Tag turen forbi Royal Albert docks for at få noget lækkert mad samt drikkevarer og oplev et væld af museer. Liverpool er en fantastisk by, hvor du og din familie vil føle jer velkomne.

Paris

Lysets by er nu superstjernernes by. Den største gennem tiderne, Lionel Messi, har sluttet sig til sin ven Neymar og Kylian Mbappe i Paris Saint Germain. At se disse tre spillere sammen er mere end grund nok til at besøge denne fantastiske by.

Store investeringer har gjort PSG til den dominerende kraft i fransk fodbold, men det trofæ, som klubbens ejere higer efter mere end noget andet, er Champions League. Nu hvor Messi er blevet hentet ind, satser man på, at den argentinske tryllekunstner endelig fører sin nye klub til det største trofæ i klubfodbold.

I en alder af 35 år, kommer Messi ikke til at spille ret meget længere, og at tage dine børn eller andre kære med for at se ham spille er noget, i vil tale om resten af livet. Selvfølgelig er det også enormt fedt, at se Neymar og Mbappe i aktion, og det er i sig selv nok det, at se superstjerner, der giver mest genlyd hos børnene.

Der er så mange ting at se og lave i Paris, at det næsten er umuligt at opremse dem. Louvre, Eiffeltårnet og Triumfbuen er nogle af de mest kendte museer og monumenter i verden. Paris er også en af de store madbyer. Besøg eksempelvis den lille tesalon Carette for at få en varm kop kakao, der vil ændre dit liv.

Sevilla

Ligesom Liverpool er Sevilla en af Europas skjulte perler, men lighederne slutter ikke her. Sevilla er en smuk og historisk by med to storklubber, der hader hinanden. Sevilla og Real Betis har et af de mest intense, men relativt ukendte rivaliseringer i fodbold.

Sevilla FC er det mest vindende hold i UEFA Cup/Europa League-historien med imponerende seks titler. De er uden tvivl en af de største klubber i Spanien og Europa, og deres pokalskab afspejler dette.

Hvis Sevilla er som Liverpool, er Real Betis som Everton, selv om Los Verdiblancos i de seneste år har været på højde med deres byrivaler og i sidste sæson vandt Copa del Rey. Real Betis, der ledes af den tidligere Manchester City-manager Manuel Pellegrini, er lidt af en dark horse.

Byen Sevilla har en virkelig fantastisk arkitektur. Real Alcazar de Seville, Plaza de Espana og Parque de Maria Luisa er smukke steder at tilbringe tid sammen med dem, du elsker. Hvis du er et par, en forælder med små børn eller teenagere, har Sevilla masser af ting, i kan lave. Gå ikke glip af en tur i hestevogn gennem byens centrum, og prøv at mingle med lokale fans, som vil forsøge at få dig til at føle dig hjemme og give dig nogle tips til at gøre dit ophold endnu bedre. Vi lover dig, at hvis du kommer til Sevilla som neutral fan, bliver du Betis- eller Sevilla-fan resten af livet.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *