Sådan planlægger du fodboldrejser på et budget

Mange mennesker er ikke klar over, hvor billige fodboldrejser kan være. Generelt, når man tænker på at tage på en tur som denne, er det eneste, der forhindrer det i at ske, tanken om, at man skal bruge en masse penge.

Fly, hoteller og kampbilletter – det hele får det til at se ud som om, at omkostningerne hurtigt stiger. Dette er dog langt fra sandheden. Spændende og mindeværdige, fodboldinspirerede ferier er i den grad inden for rækkevidde.

Du har blot brug for den rigtige vejledning til at planlægge din fodboldrejse inden for dit budget. Gennem årene har vi planlagt tusindvis af ture til kampe i hele Europa og har lært et trick eller to for at gøre det mere overkommeligt. Derfor har vi listet nogle af vores bedste tips til planlægning af fodboldrejser på et budget.

Nogle tips kan måske virke indlysende, men vi er sikre på, at du vil finde noget nyttigt her. Så læs videre og find ud af, hvordan du planlægger en fodboldrejse, der vil gøre både dig og din pengepung glad.

5 Tips til at planlægge en billig fodboldrejse

  1. Lav et budget
  2. Sæt mål
  3. Vær klar over, at fodboldbilletpriserne svinger
  4. Vær klar over, at destinationen påvirker rejseomkostningerne
  5. Optimer dine rejsemidler

1.    Lav et budget

Når du planlægger en rejse, er det altid en god idé at finde ud af, hvor mange penge du vil bruge på din rejse. På denne måde har du en idé om, hvad du skal spare op, og hvad der er muligt og ikke er muligt. Hvis du f.eks. har et budget på 200€ pr. person til en rejse til Barcelona, er El Clásico muligvis ikke inden for rækkevidde.

Du kan dog se på andre brugbare løsninger, såsom kampe mod mindre hold (mange ture til Barcelona kan laves for under 200€ pr. person).

Ganske enkelt, når du har en idé om, hvor mange penge du har at arbejde med, kan du beslutte dig for, hvilken kamp du vil se, hvor du vil bo samt mængden af aktiviteter, mens du er i din destinationsby.

2.    Sæt mål

For at finde den billigste rejse skal du begrænse antallet af dage, du rejser. Husk, at jo længere tid du bruger i din destinationsby, jo dyrere bliver din rejse.

Den ideelle fodboldrejse varer omkring to dage. Selvom dette kan virke kort for nogle, kan du se og gøre meget på så kort tid, hvis du har en plan for din tur. Vi har set folk besøge seks fodboldkampe på lidt over 48 timer; så med andre ord, meget er muligt!

Dybest set, før du begynder din rejse, skal du sætte dig nogle mål. Der er flere forskellige løsninger:

  • Du kan se det som en underholdende, kortvarig tur, hvor målet er at fordybe sig i kampdagsstemningen i barer, gader og på selve stadionet.
  • Du kunne også se det, som din chance for at “stadium hop,” hvilket vil sige at besøge flere stadions på en gang. Hvis du f.eks. allerede er i Italien for at se AC Milan, hvorfor så ikke tage toget til Rom eller Torino for at se AS Roma eller Juventus spille?
  • Afhængigt af din destination kan du tage på sightseeing før kampen. Du kan besøge nogle monumenter og museer, du altid har drømt om at se. For eksempel Colosseum i Rom, Eiffeltårnet i Paris eller Sagrada Familia i Barcelona.

Når du har sat dig nogle mål, kan du begynde at lave din plan ved at angive, hvad der er muligt og ikke muligt med den tid, du har til rådighed.

Leder du efter en fodboldrejse?

3.    Vær klar over, at fodboldbilletpriserne svinger

De fleste mennesker er ikke klar over, at billetpriserne ofte er underlagt dynamiske priser. Der er to store faktorer, der spiller ind og som ofte påvirker billetpriserne (selv om der nogle gange er flere):

Populariteten af en kamp

Jo større efterspørgsel efter billetter til en bestemt kamp, jo højere bliver prisen. For eksempel bliver det dyrere at se Derby della Madonnina (AC Milan vs Inter Milan) end at se AC Milan spille mod et hold, der er tæt på at rykke ned.

Så du skal overveje hvad du vil, når du vælger en kamp. Hvis vi for eksempel kigger på AC Milan-eksemplet, er dit håb så at se Milan-derbyet? Eller vil du bare se AC Milan? Måske vil du allerhelst bare se San Siro?

Vi kommer ikke til at lyve for dig – derbykampe lyder bare bedre. At deltage i et “mindre” spændende opgør vil dog ikke nødvendigvis give dig en dårligere oplevelse. Fans synger stadig de samme sange, skriger efter deres hold for at få dem til at vinde og græder, når de taber.

Større kampe tiltrækker nogle af holdenes mest passionerede fans, men generelt vil du ikke få en dårligere oplevelse ved de mindre kampe. Et holds seneste præstation er faktisk en bedre indikator for, hvordan stadionstemningen vil være på selve kampdagen.

For at holde turen så økonomisk som muligt, foreslår vi, at du tager til mid-table eller low-table kampe. Dvs. at du har det hold, du gerne vil se mod et lidt mindre, interessant hold.

Når kampen er spillet

De fleste mennesker har tid til at deltage i weekendens kampe. Efterspørgslen efter disse billetter er således ofte større end for kampe, der spilles på en hverdag. Der er dog undtagelser ved denne regel. For eksempel er UEFA Champions League hverdagskampe, ofte dyrere end weekendkampene. Men normalt er de fleste hverdagskampe billigere.

Hvis priserne er et problem for dig, foreslår vi, at du tager til kampe, der spilles på en hverdag. Du får stadig en god oplevelse og til en budgetvenlig pris. Desværre bliver du sandsynligvis nød til at tage et par dage fri fra arbejde eller skole (eller hvad det nu er, du gør for at betale for din fodboldrejse). Så dette er en faktor, du skal overveje, når du vælger din kampdato.

4.    Vær klar over, at destinationen påvirker rejseomkostningerne

Det burde sige sig selv, men nogle fodboldrejser er billigere end andre baseret på destinationen. Der er flere måder, hvorpå destination kan påvirke prisen på din rejse.

For det første afhænger omkostningerne af, hvor populær byen er, som du rejser til. For eksempel er München mere populær blandt turister end Dortmund af årsager, som ikke har noget med fodbold at gøre. Hotellerne vil formentlig også opkræve mere i München end hotellerne i Dortmund grundet efterspørgslen

Det kan virke som om, du ikke kan gøre noget ved dette, men det er ikke helt rigtigt. Hvis dit mål er at se Bayern München og ikke nødvendigvis Allianz Arena, kan du overveje at deltage i en udebanekamp, der er billigere at se.

For det andet tager nogle klubber lavere priser for deres billetter end andre. For eksempel kan det være langt billigere at deltage i en Manchester City-kamp end at overvære en Liverpool-kamp.

Det kan virke som om, vi sammenligner æbler med appelsiner, men vores pointe bliver mere synlig, når du sammenligner priserne på at se Liverpool mod Manchester City på Anfield og Manchester City mod Liverpool på Etihad Stadium. Her vil du opleve, at det er billigere at se de to hold møde hinanden på Etihad, end det er at se dem på Anfield.

Som tidligere nævnt svinger billetpriserne, grundet flere forskellige faktorer. En af de mere almindelige faktorer er hvordan holdet klarer sig. De bedre præsterende hold har en tendens til at sælge dyrere billetter, da fans gerne vil se deres hold live. Hold, der præsterer dårligere, skal nogle gange sælge billetterne billigere for at lokke flere på stadion, da fansene er mindre interesserede i at se deres tabende hold spille.

I eksemplet med Liverpool og Manchester City kan det være, at der er flere Liverpool-fans, der er villige til at købe billetter til højere priser, hvilket peger tilbage på vores udbud- og efterspørgselspunkt i det foregående afsnit.

5.    Optimer dine rejsemidler

Når du ankommer til din destination, bliver du nødt til at finde en måde at komme rundt på. Dette kan lyde skræmmende – især hvis du ikke taler det lokale sprog. Men ved hjælp af Google Translate og apps med kort behøver det virkelig ikke at være så svært.

Grundlæggende set tilbyder de fleste europæiske byer, de mange fodboldfans, gode offentlige transportmidler, som ofte omfatter tog, metroer og busser.

Nogle tilbyder endda billetter, hvor du har mulighed for at bruge tjenesterne, så meget du vil i en begrænset periode. I Rom kan du for eksempel købe sådan et pas for 6€ pr. dag. Prisen vil dog variere fra by til by. Forvent at betale mere, når du besøger destinationer som Amsterdam eller München i modsætning til Barcelona eller Rom.

Selvom det kan lyde skræmmende, foreslår vi, at du holder dig til planer som denne, i stedet for at stole på taxatjenester, som Uber eller Bolt. Hovedårsagen er, at det at bruge disse tjenester til flere rejser ofte koster mere end en endags billet

Planlægning af fodboldrejser på et budget – Konklusion

At lave en prisvenlig fodboldrejse er ikke umuligt. Så længe du har vores tips i tankerne, kan du gøre din drømmerejse mulig. Hvis du leder efter nogle potentielle løsninger for din næste rejse, anbefaler vi, at du tager et kig på vores tilbud. Vi har mange løsninger for folk med alle slags budgetter.

Og hvis du ønsker at holde dig opdateret med gode tilbud på fodboldrejser, foreslår vi, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Vi har ofte særlige kampagner i løbet af året, du bør overveje at benytte dig af. Og med dette siger vi, held og lykke og hav en god og sikker rejse!

Leave a Reply

Your email address will not be published.