Derfor skal du besøge Barcelona: 10 grunde

Barcelona er en by på kysten i det nordøstlige Spanien. Det er hovedstaden i den autonome region Catalonien. Den kosmopolitiske by, som er den næststørste by i Spanien, er især kendt for sin kunst og arkitektur.

Gaudì er byens symbol, og det er umuligt ikke at blive forelsket i alle de ekstravagante bygninger, han har designet. Nogle bemærkelsesværdige værker omfatter Casa Milà, Casa Batlló og La Sagrada Familia. For ikke at nævne den farverige Park Güell, Las Ramblas, Picasso-museet og Joan Miró Foundation.

Lad os ikke glemme, at Barcelonas fodboldhistorie også er bemærkelsesværdig. Camp Nou er det mest besøgte stadion i Europa og det fjerdestørste i verden. Hvert år vælger flere og flere turister at investere i “Camp Nou Experience”, stadionrundvisningen, hvor man kan besøge FC Barcelonas stadion.

Kort fortalt, er der så mange ting at se og lave i Barcelona. Hvis du ikke vil gå glip af noget og ønsker at planlægge den bedst mulige rejse, så fortsæt med at læse vores blog.

10 Grunde til at besøge Barcelona

  1. Castellerne
  2. Gaudí arkitekturer
  3. Vidunderlige parker
  4. Tapas og fantastisk mad
  5. Imponerende kirker
  6. Strande og bjerge
  7. Fodbold og sport
  8. Las Ramblas
  9. Spændende natteliv
  10. Smukke solnedgange

1. Castellerne

Som du måske kan gætte ud fra navnet, starter vi denne liste med den catalanske tradition med imponerende, menneskelige tårne: Castellerne. Oprindeligt går denne aktivitet tilbage til det 18. århundrede i den lille by Valls. Indbyggerne byggede dengang tårnene, indtil det blev en rigtig sport. Aktiviteten udøves stadig den dag i dag. Alle tårnene er lavet i op til 10 etager, og målet er at vinde konkurrencen ved at lave det højeste tårn.

Siden 2010 har denne gamle tradition i Catalonien været en del af den immaterielle verdensarv af UNESCO.

Nysgerrig efter at se Castellerne optræde rundt omkring i Barcelona?

2. Gaudí arkitekturer

Vi har allerede nævnt, at Barcelona er en af de europæiske byer, der på verdensplan er berømt for sin kunst og arkitektur. Af denne årsag er det umuligt ikke at nævne den spanske arkitekt Gaudì og hans ekstravagante bygninger rundt omkring i byen. Et typisk varemærke ved Gaudís konstruktioner er brugen af farver. Han har udsmykket mange af sine bygninger med farverige mosaikfliser, en unik dimension, som ofte overses af andre arkitekter.

La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milà og Casa Batlló er nogle af de mest berømte bygninger, men når du først er i Barcelona, vil du finde mange flere af hans kreationer, du vil blive forelsket i.

3. Vidunderlige parker

Udover typiske skove og smukke parker er Barcelona også fyldt med grønne områder. Vi har allerede nævnt Park Güell; den store bypark med sit smukke udseende og arkitektur.

Få skridt fra centrum finder du Parc de la Ciutadella, Barcelonas grønne lunge. Det er den største park i byen og en favorit blandt turister og lokale. Der er mange ting at se inde i parken. Ud over de klassiske haver er der store grønne græsplæner og træbeklædte alléer, Ciutadella-husene og Cataloniens parlament. Lad os heller ikke glemme Barcelona Zoo; en af de vigtigste i Europa.

Labyrint Parken Horta er også et besøg værd. Parken, som er meget smuk og velholdt, er den ældste i Barcelona og rummer en vidunderlig labyrint med cypresser indeni. Du finder ikke en park magen til!

4. Tapas og fantastisk mad

Alle ved, at middelhavskosten er en af de rigeste og mest nærende kostvaner i verden. Og spanierne er meget stolte af den. Der er mange retter, du finder inden for denne type kost. En af de mest berømte i Spanien er tapas. Hovedkonceptet for denne ret er at servere mad i små portioner, så et måltid kan bestå af flere typer madvarer.

Du kan finde tapasbarer rundt omkring i byen. Hvis du vil prøve andre klassiske, spanske retter, skal du gå en tur rundt på La Boqueria-markedet på La Rambla; en berømt gade fyldt med butikker og restauranter.

Kunne du tænke dig, at prøve noget spansk mad?

5. Imponerende kirker

I Barcelona får du mulighed for at beundre nogle af de mest imponerende kirker, du nogensinde har set. Den mest berømte er La Sagrada Familia af Gaudì. Selvom arkitekten aldrig blev færdig, grundet hans tragiske ulykke, og der stadig bygges på kirken, er den stadig et sandt mesterværk.

Omkring det gotiske kvarter finder du Barcelona katedralen, elsket af alle iagttagere for sin gotiske kunst, de pragtfulde gotiske og barokke alter dele og dets fremragende kor. Denne katedral har tre millioner besøgende hvert år.

6. Strande og bjerge

Når nogle mennesker tænker på Barcelona, er det første de tænker på Barceloneta og de tusindvis af butikker og barer omkring området. Kun få ved, at Barcelona også er kendt for sine bjerge. Når du besøger Barcelona, behøver du faktisk ikke vælge mellem stranden og bjergene, fordi du vil have mulighed for at opleve begge dele.

Hvis du er interesseret i at tage på vandreture, mens du besøger byen, så skal du til Montserrat, som er et kloster beliggende på et bjerg. En fantastisk udsigt venter dig ved din ankomst.

Overvejer du din næste rejse?

7. Fodbold og Sport

Fodbold er en af de mest populære og vigtigste sportsgrene i hele Spanien. Faktisk er to af de bedste hold nogensinde spanske: Real Madrid og FC Barcelona. Selvom du ikke er fodboldfan, er det stadig utrolig underholdende og spændende at se disse hold live.

Du kan også opleve “Camp Nou Experience”, en komplet rundvisning på stadion, som tager dig samme vej som Barça-spillerne og slutter med adgang til FC Barcelona museet. Startende fra omklædningsrummene, vil du opleve præsidentpladserne, bænkene, presserummet, samt græsplænen.

I løbet af rundvisningen kan du også hører lyden af en guide, der fortæller historien om stadionet og FC Barcelonas største sejre.

8. Las Ramblas

Las Ramblas er både farverig og fuld af liv og en af de længste og mest berømte hovedgader i Europa. Blandt levende statuer, der står stille i timevis, musikere, mimere, karikaturtegnere, spåkoner og blomsterhandlere, kan du ikke undgå at blive fascineret af denne gades livlighed.

På Ramblaen kan du også finde La Boquería, det mest berømte traditionelle marked i Barcelona, hvor du kan smage på 100% autentisk og lokalt mad. Det må du ikke gå glip af!

9. Spændende natteliv

Barcelona er kendt for at være en af de smukkeste byer i Spanien, ikke kun når det kommer til byens kultur, bygninger og mad, men også grundet det pulserende natteliv, som er fyldt med barer, natklubber og strandfester.

Hvis du foretrækker at lave noget mere klassisk, har byen også noget for dig. Du kan gå til Coctelerías (cocktailbarer), Whiskerias, Xampanyerias (barer, hvor du kan smage den catalanske champagne: Cava), eller den store catalanske klassiker: Vermuteria, hvor du kan smage, hvad der anses for at være det bedste af det bedste: Vermouth.

Hvis du er på udkig efter den bedste destination for din næste ferie med dine venner, bør Barcelona være på din liste!

10. Smukke solnedgange

Vi ønsker at afslutte denne liste på en romantisk måde ved at nævne de vidunderlige solnedgange, der rammer alle byens hjørner hver aften.

Takket være den karakteristiske himmel linje, formet af karakteristiske bygninger, er det en af de ting, du bør opleve, når du besøger byen, og gerne fra et højt sted. Oplev solnedgangen alene eller sammen med dine nærmeste – uanset hvad, vil du ikke kunne undgå at blive forelsket i skønheden i denne catalanske by.

Nu har du masser af grunde til at booke din rejse til denne magiske by. Gør det nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.