5 Must-see Fodbolddokumentarer på Netflix

Selvom vi elsker at se fodboldkampe, er det ikke altid lige nemt. Følelserne, spændingen og frygten for at se sit hold tabe er noget, man møder, hver gang man ser sit hold spille. Men når en kamp er færdig, er det første, der dukker op i en fodboldfans hoved, “Hvornår kommer jeg til, at føle samme følelser igen?”

Fodbolddokumentarer og serier giver os endnu en mulighed for at opleve disse spændende øjeblikke igen. De giver os også meget mere indsigt i forhold til hvad der sker “behind the scenes”, så man føler sig tættere end nogensinde før på sit hold og helte.

Da vi simpelthen ikke kan få nok af fodbold, besluttede vi os for, at lave en liste over nogle af de bedste fodbolddokumentarer, der er tilgængelige på Netflix. Vi garanterer dig for, at alle disse film vil give dig den samme følelse af spænding!

Hvad er de 5 bedste fodbolddokumentarer på Netflix?

  1. Sunderland ‘Till I Die
  2. First Team Juventus
  3. Ronaldo
  4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde
  5. Becoming Champ10ns

1.  Sunderland ‘Till I Die (2018)

IMDb: 8.6/10

Sunderland ‘Till I Die er en Netflix-dokumentarserie, der følger Sunderland AFC’s 2017-18 sæson – et år, hvor holdet oplevede mange op- og nedture i klubbens historie.

Denne følelsesmæssige rutsjebanetur involverer dog mere end blot klubbens spillere. Sunderland-fansene har altid haft hjertet med, når deres hold har spillet. Selvom tilhængernes følelser er over det hele i serien, er man aldrig i tvivl om fansenes kærlighed til klubben.

I en lille by som Sunderland er fodbold det, der samler indbyggere. Det er en inspirerende serie om den kærlighed og indflydelse Sunderland AFC har over byen.

Leder du efter en fodboldrejse?

2. First Team: Juventus (2018)

IMDb: 7.3/10

First Team: Juventus er en fantastisk, behind-the-scenes serie, om den anerkendte italienske klub. I serien følger man Juventus’ spillernes dagligdag – inde og uden for stadion.

Seerne får et indblik i spillernes liv, mens de knokler hårdt for, at vinde klubbens syvende Coppa Italia. Juventus er den mest succesfulde klub i Italien, hvor mange af de største fodboldspillere i verden har gjort sig bemærket gennem årene i denne fantastiske klub.

I dokumentaren er der interviews med nuværende og tidligere Juventus-spillere. Man kommer også helt tæt på, hvordan spillerne lever, når de ikke har den sort-hvid-stribede trøje på. Nogle særlige øjeblikke er episoderne med holdets berømte målmand Gianluigi Buffon og forsvarsspilleren Giorgio Chiellini.

Det er ikke nemt at lave en god fodbolddokumentar. Vi kan dog roligt sige, at First Team: Juventus giver seeren et menneskeligt indblik i hvordan det er, at spille for et hold, der er så etableret, som Den Gamle Dame Torino.

Leder du efter en fodboldrejse?

3. Ronaldo (2015)

IMDb: 6.4/10

Det er ingen overraskelse, at en af verdens bedste fodboldspillere har en dokumentar. Ronaldo handler om den portugisiske sensation, Cristiano Ronaldos liv, bag kulisserne. Filmen fortæller historien om, hvordan den unge fodboldspiller fra Madeira fløj til Lissabon for at følge sin største drøm: At spille fodbold.

Ronaldo er den dag i dag en af de bedste fodboldspillere i verden. Den femdobbelte Ballon D’Or-vinder lever et luksuriøst liv sammen med sine børn.

Selvom Ronaldo lever af sine præstationer, har han aldrig glemt, hvor han kommer fra, eller hvad der er vigtigst for ham i livet. I denne dokumentar, der følger Ronaldo gennem to år, følger man stjernens oprindelse og hans rejse i fodboldverdenen.

Nysgerrig efter at vide mere om den portugisiske stjerne?

4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde (2019)

IMDb: 6.5/10

Antoine Griezmann: Champion Du Monde er en hjertevarm dokumentar, der fortæller historien om, hvordan Griezmann kæmpede for sin drøm om at blive fodboldspiller, selvom han aldrig var heldig i sine klubber, grundet sin fysik. Dokumentaren løfter sløret for, hvordan Antoines historie førte til, at han blev den stjerne, han er i dag. Filmen byder på fortællinger fra venner og familie samt adskillige interviews med Griezmann.

Selvom dette er en biografisk dokumentar, giver den sine iagttagere en stor lærdom i livet. Uanset hvilke forhindringer man møder, bør man aldrig lade noget komme i vejen for sin drøm. Tag aldrig et nej for gode varer.

Leder du efter en fodboldrejse, hvor du kan se Griezmann i aktion?

5. Becoming Champ10ns (2018)

IMDb: 6.7/10

Hvis du elsker VM i fodbold, er dette den perfekte dokumentar for dig. Becoming Champ10ns er en serie om tidligere VM-vindere, såsom Italien, Tyskland og Brasilien.

Hver episode følger holdenes vej til at vinde den største pris i international fodbold. Selvom det er en god serie, er informationen i hvert afsnit lidt det samme, hvilket fører til, at nogle scener gentager sig selv i flere afsnit.

Ikke desto mindre viser hver episode, hvert lands vej til toppen, og giver seeren et indblik i historien. Hver episode varer mellem 40 minutter til en time, hvilket gør dem ret lange. Det betyder dog ikke det store, da det er en serie, der er nem at følge med i.

Leder du efter en fodboldrejse?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *