Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldtur

AS Roma

AS Roma
8.5
4 anmeldelser

Fodboldtur
AS Roma

AS Roma
8.5
4 anmeldelser AS RomaAS Romahttps://assets.travelgroep.nl/images/83672/83672.png4.25405

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


personer har kigget på AS Roma de seneste 24 timer.

Oplev en fodboldrejse til AS Roma

Book din fodboldrejse til AS Roma via fire simple trin

Book og tilpas din fodboldrejse til AS Roma. Vælg hvilken kamp du vil se, hvilket hotel du vil bo på samt sædet du vil sidde på under kampen. Alt sammen under et og samme sted uden bookinggebyrer.

At se en AS Roma kamp live er en fantastisk oplevelse. Stadio Olimpico er det største stadion i Italien med en kapacitet på 70.634 tilskuere. Holdet deler deres hjemmebane med deres største rival – SS Lazio. Romas slogan er “Roma e Gloria”, der oversættes til “Rom og Ære”. Og med over 70.000 andre tilskuere omkring dig, vil det være svært ikke at føle ære fornemmelsen på dette stadion.

Rom er Italiens hovedstad og en af de ældste byer i Europa. Nationens hovedstad har en registreret historie, der strækker sig over 28 århundreder – men man mener, at den går endnu længere tilbage. Oplev restauranter i verdensklasse, historiske piazzaer og interessante butikker med luksuriøse varer.

Besøg Colosseum og se, hvordan de gamle atleter oplevede det hele. Eller besøg Trevifontænen og nyd det smukke, ikoniske springvand fra det 18. århundrede.

Med alle de mange ting, man kan opleve i nærheden, er en storbyferie til Rom noget, der vil glæde de fleste. Der er så meget mere til denne fodboldrejse, end hvad man umiddelbart skulle tro.

as-roma-fodbold-travel

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til AS Roma

Vi har gjort alt arbejdet og lavet den ultimative guide til dit besøg i Rom, for at sikre, at din fodboldrejse foregår så gnidningsløst som muligt. Fra insider tips om Stadio Olimpico til råd om, hvad man kan lave i den historiske by.

 • Information om Stadio Olimpico, rute og tips
 • Information om Rom
 • Det kan man lave i Rom

Stadio Olimpico – AS Romas legendariske stadion

stadio-olimpico

AS Romas stadion er Stadio Olimpico. Det er det største stadion i byen og kendt for at have været vært for FIFAs VM finale i 1990. Det er blevet klassificeret som et kategori 4 stadion af UEFA, hvilket gør det til et højdepunkt for enhver fodboldfan at besøge. I og med man renoverede det til EM i 2020, kan besøgende forvente at finde faciliteter i højeste kvalitet, som fremmer den samlede oplevelse.

AS Roma er en af de klubber i Italien med flest tilhængere. Så når du tager på fodboldrejse til Rom, kan du forvente en atmosfære med spænding og lidenskab. Det gælder især i derby kampene mod Lazio, som er kendt for at være en af de hårdeste rivaliseringer i Europa. Når du bestiller en fodboldrejse til AS Roma kan du altid regne med den bliver mindeværdig!

Hvordan kommer jeg hen til Stadio Olimpico Stadion?

Stadio Olimpico ligger i den nordlige del af byen og cirka syv kilometer fra byens centrum. Der er et par måder at komme til stadion på. Selvom man kan køre dertil, anbefaler vi, at du tager offentlig transport. Som med mange andre storbyer kan der blive lidt overbefolket, hvilket gør, at du kan ende med at bruge mere tid på at komme frem, end du havde håbet på. Hvis dette ikke er noget der genere dig alt for meget, kan vi også foreslå, at bestille en taxa. Det kan vise sig at være billigere, især hvis du rejser i en gruppe.

Der findes forskellige, populære rejse apps, der endda tilbyder rabatpriser til folk, der rejser til stadion, hvilket gør denne fodboldrejse langt mere overkommelig, end man lige skulle tro.

Men hvis du er fast besluttet på at køre selv, skal du tage Leonardo da Vinci (motorvejen Fiumicino) fra lufthavnen. Derfra skal du tage GRA Cassia-Flaminia, indtil du kommer til afkørsel 5 (Flaminia). Det eneste du skal gøre er at følge skiltene til stadion (Foro Italico).

Med SPORVOGN og tog til Stadio Olimpico

Hvis du er i nærheden af Metro B linjen, kan du tage metroen mod Laurentina. Stå af ved Termini stationen. Tag derfra undergrundstoget mod Battistini og stå af ved Ottaviano. Efter dette skal du tage bus 32, indtil du kommer til Piazzale della Farnesina. Når du er der, vil du være inden for gåafstand til Romas stadion.

Hvis du ikke er i nærheden af Metro B linjen, kan du bruge Metro A -linjen for at komme tættere på. Det eneste du skal gøre er at komme frem til Termini Station, og derfra bør du kunne finde vej overalt i byen. Dette gør fodboldrejsen meget nem og lige til.

Adresse Stadio Olimpico

Stadio Olimpico

Viale dei Gladiatori

00135 Rom RM, Italien

Stadio Olimpico Stadionplan

Stadio Olimpico blev oprindeligt bygget, fordi det skulle være vært for de olympiske lege. Så layoutet er lidt mindre konventionelt i forhold til andre europæiske fodboldstadioner. (Hvis du spørger os, gør det hele fodboldrejsen en fornøjelse i sig selv.)

Stadionet har fire sider:

 • Curva Nord – Dette er pladserne, som traditionelt set er forbeholdt S.S. Lazios hjemmebane tilhængere. Hvis Roma spiller mod et andet hold, vil tilhængerne hos udeholdet sidde her.
 • Curva Sud – Dette er pladserne, hvor Romas hjemmepublikum sidder. Hvis du vælger at sidde her under din fodboldrejse, så forvent, at der kommer meget larm herfra!
 • Tribuna Ovest – Dette er hovedtribunen. Det er et et-etagers opholdsområde. Tribunen indeholder dækningsrum og plads til pressen. Folk, der sidder her, føler sig ofte tættere på begivenhederne.
 • Tribuna Tevere – Dette er tribunen overfor hovedrækken. Generelt finder man her de dyreste sæder på stadionet. Ofte er de forbeholdt VIP’er og andre særlige gæster.
stadio-olimpico-stadion-plan

Stadiontur rundt om Stadio Olimpico

Desværre er der ingen rundvisning rundt om Stadio Olimpico. I modsætning til andre stadioner rundt omkring i Europa kan du ikke betale for at få en rundvisning på stadion, de dage der ikke er kampdage. Dette betyder dog ikke, at denne fodboldrejse mangler noget.

Hvis du vil lære mere om AS Roma og tilhængernes kultur, har du andre muligheder. Mange cykelture lægger særlig vægt på klubbens historie og du kommer forbi områder, hvor du sandsynligvis vil støde på de mest inkarnerede tilhængere.

stadio-olimpico-sta%CC%8Ar

Snacks og drikkevarer tæt på Stadio Olimpico

Der er så meget mere ved at se en AS Roma kamp end blot at gå på stadion. Inden kampen går i gang, er det altid rart at få et par drinks på en nærliggende restaurant. Heldigvis er der masser af steder i nærheden af stadion, hvor du har mulighed for at få en bid mad eller en øl.

To klassikere omfatter Bar River (Bar floden) og Giardini dell’Eden, som ligger i gåafstand fra stadion. Her er hvad du behøver at vide om dem:

fodbold-travel-as-roma-1024x700-1

Bar River

Bar River er et lille spisested/takeaway sted nær arenaen. Faktisk er det så tæt på, at stamkunderne har et solidt udsyn til stadion, mens de spiser. Med en stærk menu fyldt med klassiske måltider i det italienske køkken, vil du helt sikkert gå tilfreds fra stedet.

Bar River har åbent døgnet rundt, hvilket betyder, at du kan besøge stedet før eller efter kampdagens oplevelse. Da baren får travlt på dage, hvor enten AS Roma eller SS Lazio spiller, foreslår vi, at du reserverer et bord, hvis du er ivrig efter at besøge dette unikke sted under din fodboldrejse.

Giardini dell’Eden

Giardini dell’Eden (oversat: Edens Have) er et naturreservat i nærheden af stadion, der har en restaurant i et meget naturskønt område. Her kan besøgende lytte til levende musik, drikke prisvenlige cocktails samt spise god mad.

Stedet åbner kl. 19.00 og lukker kl.02.00, så hvis du ønsker at fortsætte aftenen efter en kamp, foreslår vi, at du kigger forbi her.

Information om AS Roma

AS Roma blev grundlagt i 1927 af Italo Foschi – en fremtrædende politiker på daværende tidspunkt og var orkestrator for en fusion mellem de tre ældste klubber i byen: Fortidudo-Pro Roma SGS, SS Alba-Audace og Roman FC.

Foschis mål var at skabe et hold, der kunne konkurrere med de dominerende hold, som lå til i den nordlige del af landet, herunder AC Milan, Inter Milan, Genoa og Juventus – som alle syntes at dominere ligaen.

Det tog næsten 14 år for Roma at vinde deres første Serie A -titel. Siden da har der været langt mellem snapsene. Samlet set har holdet vundet:

 • 3 Serie A titler
 • 9 Coppa Italia titler
 • 2 Supercoppa Italiana titler

Selvom AS Roma ikke har samme succes, som nogle af de andre italienske tophold, er fansene meget loyale over for truppen. Hvis du tager på en fodboldrejse til Roma, kommer du helt sikkert til at opleve intensiteten fra disse supportere.

AS Roma’s Logo

AS Roma logoet har ikke ændret sig siden holdet blev grundlagt i 1927. Logoet har faktisk en meget større forbindelse til Roms historie, end man måske lige skulle tro. Selve logoet består af en hunulv med to spædbørn på en rød og gul baggrund.

Efter sigende henviser det til den berømte myte, der involverer Romulus og Remus. Myten fortæller historien om, hvordan Rom blev grundlagt.

ture-for-as-roma

AS Roma’s Kælenavn: I Giallorossi

AS Romas kælenavn er I Giallorossi, der direkte oversættes til “De gule og røde”. Ligesom andre italienske klubber er den eneste grund til kælenavnet, farvetemaet på klubbens dragter.

Hvad kan man lave I Rom?

Vatikanet

vatikanet

Peterspladsen og basilikaen Peterskirken er en fantastisk, udsmykket marmorbelagt basilika på stedet for Peters grav. Facaden mod Peterspladsen har en kæmpe søjlegang af Bernini, toppet med statuer af helgenerne.

Fra et vindue velsigner paven de trofaste mennesker, der samles på piazzaen neden under. Man skal komme tidligt om morgenen for at undgå lange køer, hvis man vil se nærmere på, hvad der gemmer sig inde i basilikaen. Den 137 m høje kuppel i basilikaen blev designet af Michelangelo og færdiggjort i 1590, længe efter hans død. Man kan klatre helt op i toppen, hvis det er det, man ønsker.

Pieta skulpturen er et andet af Michelangelos mesterværker i et sidekapel, og Berninis ekstravagante barokke baldakin står over det pavelige alter. Der er en bronzestatue af St. Peter fra 1200 tallet, hvis fod er blevet slidt tynd fra alle de mange pilgrims kys.

The Treasury (Skatkammeret) er et andet højdepunkt, man ikke må gå glip af, og her finder man kirkelige skatte, grave og beklædninger fra tidligere paver.

Sted: Vatikanstaten
Metro: Tag linje A mod Battistini og stå af ved Ottaviano-S. Pietro. Gå sydpå til Peterspladsen

Vatikanmuseerne

vatikanmuseerne

Vatikanmuseerne er en af verdens fineste samlinger med klassiske, renæssance kunstværker. De ligger i paladser, der er værd at besøge i sig selv, med fantastiske kalkmalerier. Her bør du se Borghia lejligheden, Raphael -værelserne samt Det Sixtinske Kapel, to af de bedste områder at besøge.

Metro: Tag linje A mod Battistini og stå af ved Ottaviano-S. Pietro eller Cipro-Musei Vaticani. Gå langs Vatikanmuren hen til indgangen

Castel Sant’Angelo

castel-santangelo

Denne massive runde fæstning med ærkeenglen Michael øverst oppe stammer fra 139 e.Kr., da det var kejser Hadrians mausoleum. Det har siden fungeret som et middelalderligt citadel, et fængsel og et sted, hvor paverne kunne være i sikkerhed under urolige tider. Det er et fantastisk sted at besøge, hvor turen inkluderer de mørke fængselsceller samt pavernes overdådige lejligheder under renæssancen.

Sted: Lungotevere Castello
Bus: 23, 34, 280 Det gamle Rom

Pantheon

pantheon

Er den bedst bevarede, gamle bygning i Rom og menes at være bygget af kejser Hadrian i 118 e.Kr. Gå ind gennem den massive veranda og vær klar på, at blive overrasket over, hvad der gemmer sig indeni. Den enorme halvkugleformede kuppel har et overdækket loft med en åbning i midten, oculus, som er den eneste lyskilde. Den imponerende kuppel og sarkofager gør dette til et fantastisk sted at besøge.

Sted: Piazza della Rotonda

Bus: 116 og mange andre

Roman Forum

roman-forum

Forummet var centrum for livet i det gamle Rom. Selve ruinerne har et forvirrende mønster, så se dem først fra Capitoline Hill for at få en idé om layoutet.

Via Sacra var der, hvor de festlige processioner fandt sted. Her finder du to triumfbuer, bygget til at fejre forskellige romerske sejre. Her bør du se Venus og Roms tempel, bygget af Hadrian i 121AD, og kirken Santa Francesca Romana. Denne er kendt som skytshelgen for bilister, og hvis du besøger stedet omkring den 9. marts, vil du se biler, der bliver kørt til kirken for at få dem velsignet.

Sted: Indgange ved Largo Romolo e Remo, Via del Foro Romano og Titusbuen på Via Sacra.
Metro: Colosseo

Colosseum

colosseum

Colosseum er Roms store amfiteater, et majestætisk syn trods århundreders skader og forsømmelse. Her havde man 80 indgange og plads til 55.000 tilskuere inden for de fire niveauer af buede vægge. Inde i arenaen kan man forestille sig gladiatorkampe, blodige vilddyrskampe samt vognløb, der foregik her – svarende til en god fodboldfinale i dag!

Ved siden af Colosseum må du ikke gå glip af Konstantins bue, som er dækket af relieffer og statuer, taget fra tidligere monumenter.

Sted: Piazza del Colosseo
Metro: Colosseo

Colosseum, et eksempel på arkitekturen og konstruktionen af de nuværende (fodbold) stadioner.

Servian Muren

Denne romerske mur omringede engang alle de syv bakker, som Rom blev bygget på. De bedste steder at se resterne af denne arkitektur fra det 4. århundrede er i nærheden af Termini Station og ved Aventine Hill. Der er lange sektioner, som er i god stand rundt om i udkanten af Rom.
Sted: Udkanten af Rom
Metro: Termini

Trevifontænen

trevifontaenen

Dette pragtfulde springvand er dekoreret med statuer, hvor midtpunktet er en stor skal, trukket af havheste og drevet af to tritoner. Det er en af de mere moderne romerske attraktioner, færdiggjort i 1730. Det er en skik for besøgende at smide mønter i springvandet, som bliver doneret til velgørende formål.

Sted: Piazza di Trevi

Bus: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116 og 119

Den Spanske Trappe

den-spanske-trappe

Denne imponerende trappe går hele vejen ned fra kirken Trinita dei Monti til Piazza di Spagna. Dette dramatiske landmærke har flere kurver og terrasser og er dekoreret med krukker med blomstrende planter. Det er et godt sted at sidde, skrive postkort, skrive hjem til familien eller bare hvile fødderne og se på de andre mennesker.
Sted: Scalinata della Trinita dei Monti

Metro: Spagna

Bocca della Verita (Sandhedens mund)

bocca-della-verita

Hvis du ønsker, at have det lidt sjovt med dine venner, kan du besøge La Bocca della Verita. Dette menneskelignende ansigt blev hugget ud af Pavonazzetto-marmor i det 1. århundrede; sandsynligvis som springvand eller kloakdæksel. Det blev senere hen hurtigt brugt som en løgnedetektor.

Romerne mente, at hvis de stak hånden ind i skulpturens mund og derefter fortalte en løgn, ville munden bide dem i hånden! Skulpturen blev især berømt efter, at den blev vist i filmen “Roman Holiday” med Audrey Hepburn, og nu står turister i kø for at teste om der er noget om snakken. Du bør give det et skud!

Sted: Piazza Bocca della Verita

Metro: Line B til Circo Massimo

Piazza Navona

piazza-navona

Denne barokplads ligger på stedet for et stadion fra det 1. århundrede, som dog ikke blev bygget til fodbold, men til vognløb og atletikkonkurrencer. Resterne af stadionfundamenterne kan ses under kirken St Agnese på pladsen.

Denne plads er berømt for sin smukke Fontana dei Quattro Fiumi (springvand), der skildrer de fire største floder i verden – Nilen, pladen, Ganges og Donau. Det er et køligt sted at besøge på en varm dag.

Sted: Piazza Navona

Bus: 40, 46, 62, 64, 81, 87, 116, 492, 629

Kapitolinske museer

kapitolinske-museer

Piazza del Campidoglio er et af Roms højdepunkter. Omdesignet af Michelangelo til kejser Charles V’s besøg i 1536 fik Capitol bygningen og paladserne omkring piazzaen et ansigtsløft.

Cordonata trappen er kronet med massive statuer af Castor og Pollux. På hver side er de kapitolinske museer – Palazzo Nuovo og Palazzo dei Conservatori.

Se de malede kalkmalerier på væggene, og nyd den massive samling af skulpturer, porcelæn og kunstgallerier i disse tilstødende paladser.

Sted: Piazza del Campidoglio

Bus: 40, 63, 64, 70, 75

Sådan kommer du rundt I Rom

italien-rejser

Rom har et metrosystem, Metropolitana eller Metro, med to linjer. Linje A krydser byen fra nordvest til sydøst og linje B løber fra sydvest til nordøst. Linjerne krydser hinanden ved centralstationen Stazione Termini, som også er det centrale punkt for mange busruter.

Busserne er billige og der er mange af dem og er en anden god måde at komme fra et område til et andet. Du skal købe billetter, før du stiger på metroen, sporvognen eller bussen fra en ‘Tabacchi’ – se efter det store ‘T’ -skilt.

Metrostationerne har automatiserede billetkiosker, og de lidt større metrostationer har bemandede billetvinduer. Du kan med fordel købe et Roma pas (ca. 38,50€ for 3 dage, 28€ for 2 dage), som giver ubegrænsede ture med offentlig transport, gratis adgang til to museer og rabat på adgang til mange andre attraktioner.

Taxaerne er tilgængelige i hele byen, og de officielle taxaer er hvide. Den bedste måde at komme rundt på de smalle gader er til fods.

Hvor meget koster en fodboldrejse til AS Roma?

En fodboldrejse til AS Roma koster mellem 1331kr og 3190kr pr. person. Denne pris varierer alt efter, hvordan du organiserer din rejse. Faktorer, der kan påvirke den endelige pris, du betaler, omfatter:

 • Den kamp, du vælger at se. Derby- og rivaliseringskampe er normalt dyrere at se end andre kampe.
 • Den billetkategori, du vælger. Din billetkategori er afgørende for, hvor du sidder på stadion. Nogle kategorier er dyrere end andre.
 • Det hotel, du vælger.
 • Dine flybilletter

Er der stadionrundvisninger på Stadio Olimpico?

I 2021 lancerede AS Roma stadionrundvisninger, så alle fans havde mulighed for at udforske holdets arv og stadionets historie. Billetterne koster omkring 267kr pr. person.

Spiller Lazio Roma på det samme stadion som AS Roma?

Ja, AS Roma og Lazio deler Stadio Olimpico. Grunden er, at stadionet ikke ejes af nogen af klubberne. Det er ejet af den italienske olympiske nationalkomité.

Hvad står AS i AS Roma for?

Holdets fulde navn er Associazione Sportiva Roma. Direkte oversat betyder det sportsforening Roma.

Hvor meget koster det at besøge Derby della Capitale?

Det koster omkring 1926kr pr. person at se Derby della Capitale. Sammenligner man dette med priserne for andre derbyer i Europa, er det en af de mere overkommelige ture.

Anmeldelser

8.5 4 anmeldelser
Hotel
Atmosfære
Fly
Service
By
Siddepladser

AS Roma - AC Milan
7.7 Godt
DKT036519

 

Vi havde en fed tur, men at kalde hotellet 3 stjernet er måske lige i overkanten. Flyveturen derned med Lufthansa gik helt perfekt. Atmosfæren på stadion var ok, men tænker den havde været i top, hvis der var udsolgt, hvilket der langt fra var. Flyveturen hjem kan kun sige, at vi aldrig kommer til, at flyve med Brussels Airlines Flyvet fra Italien til Brussel var 1 time og 15 minutter forsinket, hvilke gjorde at vi måtte løbe fra det ene fly til det andet for derefter, at blive svinet til af den ene stewardesse fordi vi gjorde opmærksom på, at dels var vores pladser taget, og der var ikke plads til vores håndbagage. Generelt nemt at bestille pakkerejer hos Fodboldtravel, og super service.

T. Frederiksen, 4 personner
AS Roma - AC Milan
3 februar 2019
AS Roma - Hellas Verona
7.7 Godt

Som en konfirmationsgave til min søn havde jeg købt 2 pakkerejse. Først skulle vi til Rom og se Roma vs Verona. På trods af diverse Corona restriktioner, så var der god stemning på Stadio Olimpico og Mourinho kviterede med lidt ekstra underholdning ved at blive vist ud til sidst. Hotellet vi boede på lå ekstremt centralt, så alle de store sights kunne ses med en kort gåtur.

Henriksen M., 2 persons
AS Roma - Hellas Verona
19 februar 2022
AS Roma - SSC Napoli
8.7 Meget godt

Jeg og min kammerat havde en super tur til Rom. Virkelig fedt man selv kunne vælge, hvornår man ønskede hotelopholdet. Vi gjorde det til en forlænget weekend og fik både set byen og selvfølgelig kampen. Super service, hurtige svar og alle dokumenter blev sendt inden afrejse. Hotellet var som forventet: 3 stjernet og ikke noget specielt men vi havde ikke brug for mere. Det er 2. gang vi anvender fodbold travel og det bliver ikke sidste gang. Tak !!Sta

Chris, 2 Personer
AS Roma - SSC Napoli
31 marts 2019
AS Roma - Juventus
10 Fantastisk

Vi har haft en helt fantastisk tur som vi kan leve højt på længe. Fodboldtravels service har været helt i top. Turen derned gik uden problemer takket være gode henvisninger og beskrivelser fra fodboldtravel. Hotellet var super og lå perfekt i ROM - centralt og i gåafstand til næsten alt. Billetter lå klar da vi ankom og kampen juventus - Roma var en kæmpe oplevelse for Magnus på 11 år. Fantastisk stemning på stadion og i ROM i det hele taget. Vi giver fodboldtravel vores allerbedste anbefalinger.

Tip: Husk at der skal medbringes pas eller anden identifikation for at komme ind på stadion.

Marianne Christiansen fra Aabenraa, 2 personer
AS Roma - Juventus
2 marts 2015