Fodboldtur

Serie A

8.8
12 anmeldelser

Fodboldtur Serie A

8.8
12 anmeldelser Serie ASerie Ahttps://assets.travelgroep.nl/images/86723/86723.jpg4.51205
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


Fodboldture til Serie A

Kærligheden til fodbold er enorm i Serie A

En række italienske ligaer slog sig sammen i 1929. Italien lavede en national turnering, som vi i dag kalder Serie A. Italiensk fodbold er kendt for deres fans, som forsøger at inspirere deres klubber til sejr med deres enorme lidenskab. Mens italiensk fodbold i sin tid var kendt for at være ret bombastisk, kan man i dag se meget attraktiv fodbold i de øverste italienske rækker.

Det var en stor fordel for Italien, at landet havde oprettet en national turnering på så tidligt et tidspunkt. Landet er et af de mest succesrige, når man ser på de europæiske turneringer. Italienske klubber har vundet Champions League (eller European Cup) tretten gange. Italienske klubber dominerede europæisk fodbold i 1960’erne. Italienske klubber vandt endda European Cup tre sæsoner i træk mellem 1963 og 1965.

Serie A er stadig en af de stærkeste ligaer i verden i dag. Romantiske sjæle vil i særdeleshed nyde turneringen: en herlig historie, fremragende stadioner, lidenskabelige fans, og stjerner i verdensklasse, der spiller der. Alle disse faktorer gør tilsammen Serie A til en brilliant turnering, der helt sikkert er værd at følge.

Serie A består af tyve hold med 38 runders spil hver sæson. Hver enkelt klub deltager i konkurrencen om syv pladser i de europæiske turneringer. De fire førende klubber kvalificerer sig automatisk til Champions League. Det team, der ender på femtepladsen og vinderne af Coppa Italia kvalificerer sig til Europa League. Klubben på syvendepladsen deltager i UEFA Conference League. De sidste hold i ligaen relegeres til Serie B i slutningen af hver sæson.

Fodbold rejser Juventus
 • De mest populære klubber i Serie A
 • Historiske fakta om Serie A
 • Særlige lokalkampe i Serie A
 • En oversigt over fodboldstadionerne
 • “Hall of Fame” spillerne

De mest populære klubber i Serie A

Italiensk fodbold har været domineret af en lille gruppe klubber i mange år. Kun tre forskellige hold har vundet titlen siden 2001: AC Milan, Internazionale og Juventus. De tre er landets største klubber. Der er også en række hold, der jævnligt konkurrerer om titlen, men som det aldrig lykkes at vinde mesterskabet. Blandt disse er hold som AS Roma og Napoli. Der er desuden hold, der i sin tid konkurrerede om at vinde Serie A, men som ikke længere gør det. Fiorentina er i den kategori. De tre førende klubber og deres store fanskare gør Serie A til en spændende national turnering hvert år. Derfor er det altid spændende og turen værd at rejse ned og se en kamp i Serie A.

Fodbold rejser juventus

Juventus FC

Juventus har været landets mest succesrige klub siden Serie A blev stiftet. Holdet har stjerner fra mange steder i verden under kontrakt hver eneste sæson. Den “Gamle Dame” har vundet mesterskabet 36 gange, hvilket er langt mere end nogen anden italiensk klub!

Hvorfor Juventus?

 • 'Juve' har historisk set været den største klub i Italien. Tag en stadiontur, hvor du kan lære mere om klubbens historie. - Allianz Stadion er et grydestadion. Det har plads til 41.507 tilskuere. De leverer en fantastisk, vaskeægte italiensk atmosfære, der bare skal opleves.

Fodboldture til Juventus

Fodbold rejser AC Milan

AC Milan

De er den mest succesrige nationale klub i europæiske turneringer. AC Milan har vundet Champions League syv gange nu, og det er kun Real Madrid, der har vundet verdens største klubturnering oftere. Kun Juventus og rivalen fra samme by, Internazionale, har vundet flere indenrigske italienske mesterskaber.'

Hvorfor AC Milan?

 • AC Milan har en kæmpe gruppe af fanatiske tilhængere. Den atmosfære, man oplever på San Siro, er også altid unik. Der er ofte meget store bannere, som man ikke normalt ville se i Holland. Det er alt sammen en opskrift på en dejlig oplevelse.
 • Klubben har en fantastisk historie. Besøg klubbens museum for at lære alt om “Rossoneris” historie.

Fodboldture til AC Milan

Fodbold rejser inter milan

Internazionale

Historisk set har de været Juventus’ største udfordrere, sammen med AC Milan. Begge hold spiller også på samme stadion, Stadio Giuseppe Meazza, som er opkaldt efter en spiller, der spillede for begge klubber. Atmosfæren på stadion under Inter kampe er simpelthen fantastisk.

Hvorfor Internazionale?

 • Inter konkurrerer for ligatitlen hver eneste sæson. Derfor er holdet altid fyldt med stjerner, så man ser altid topspillere på banen, når man er med til en klubkamp
 • Milan har en smuk katedral: Il Duomo. Det er en vidunderlig kirke med en dejlig tagterrasse. Der er masser af andre ting at opleve i byen foruden et besøg i Il Duomo.

Fodboldture til Internazionale

Fodbold rejser AS Roma

AS Roma

AS Roma betragtes som en topklub i Italien, men klubben har kun vundet det nationale mesterskab tre gange. Deres sidste titel var helt tilbage i 2001, da Francesco Totti var deres største stjerne. Det er en rigtig folkeklub, da de fleste af deres tilhængere kommer fra Roms arbejderkvarterer. Dette skaber en intens atmosfære på tilskuerpladserne.

Hvorfor AS Roma?

 • Stadio Olimpico er et fodboldtempel, der er bygget i 1928. Stadionet har en kapacitet på 72.700: kun San Siro har plads til flere fodboldfans.
 • Rom er meget turistpræget. Byen er grundlagt i 753 f.Kr. og har derfor en lang historie. Du kan altså få set en hel masse, når du besøger byen på din tur ned at se en AS Roma kamp.

Fodboldture til AS Roma

Fodbold rejser ssc napoliliverpool

SSC Napoli

Napoli er en havneby i det vestlige Italien. Det er en rigtig arbejderklasse by, og den er meget stolt af den lokale fodboldklub, Napoli. Diego Maradona skaffede klubben en dobbelt titel i 1980’erne. Han er guden fra Napoli. Man kan sige om alle klubber, at de er lidenskabelige, men Napoli ligger på toppen, hvad angår følelsesladede tilhængere.

Hvorfor Napoli?

 • Det hyggelige Stadio San Paolo, som nu er blevet omdøbt til Stadio Diego Armando Maradona, er et fremragende stadion med plads til over 60.000 fodboldfans. Det store brus, der kommer fra tilskuerpladserne, giver spillerne et enormt boost.
 • Vesuv er tæt på Napoli. Du kan besøge den verdenskendte vulkan. som ligger 1281 meter over havets overflade.

Fodboldture til SSC Napoli

Fodbold rejser acf fiorentina

ACF Fiorentina

Traditionelt har Fiorentina altid været en af de store klubber i Italien. Dette hold fra Firenze vandt den nationale titel, både i 1956 og i 1969. ACF Fiorentina betragtes stadig som en vigtig klub i Italien, selvom der er gået et stykke tid siden deres sidste ligasejr.

Hvorfor Fiorentina?

 • Stadio Artemio Franchi er en flot bygning. Du kan læse mere om Fiorentinas arena senere i denne artikel. Nyd atmosfæren på dette fantastiske stadion. Du må ikke gå glip af en stadiontur her.
 • Fiorentina er det eneste hold i de store europæiske ligaer, der går med lilla striber. Det skyldtes oprindeligt en fiasko i vaskemaskinen, men lige siden har det været grunden til, at man altid kan genkende Fiorentina på lang afstand.

Fodboldture til ACF Fiorentina

Andre klubber i den italienske Serie A

Vi tilbyder andre fodboldture til klubber i Italien foruden dem, vi allerede har nævnt.

Lazio fodboldtur

Lazio Roma

Lazio Roma konkurrerer endnu engang om den store ære i Serie A. Lazio deler Stadio Olimpico med rivalen fra samme by, AS Roma. Lokalkampe mellem disse to klubber er spektakulære! Det er en kultklub, der nu om dage fortjener at blive taget alvorligt.

Fodboldrejser til Lazio

Torino FC fodboldtur

Torino FC

Torino is Torinos anden klub ud over fodboldgiganterne, Juventus. Et besøg til en Serie A kamp i Torino er en rigtig familieaffære. Her er atmosfæren specielt god!

Fodboldrejser til Torino

Historiske fakta om Serie A

Imponer vennerne med din viden om Serie A. Vi har samlet nogle interessante og/eller sjove fakta til dig.

Fodbold rejser Serie A

Det eneste nogensinde

Internazionale er det eneste hold i Serie A, der har været med hvert eneste år. Juventus udeblev en sæson, da klubben blev relegeret til Serie B efter en bestikkelsesskandale. AC Milan gik glip af to sæsoner på højeste niveau.

Premier League hattrick

Debut i en ung alder

Wisdom Amey var femten år, ni måneder og en dag gammel, da han debuterede med Bologna i 2021. De fleste af Ameys jævnaldrende spillede stadig i ungdomsklubber, hvor de drømte om en skønne dag at få succes som professionelle fodboldspillere.

Den allestedsnærværende chef

Marco Giampaolo er den træner, der har været forbundet med flest Serie A klubber. Giampaolo var chef for Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Empoli, Sampdoria, AC Milan og Torino. Han var ikke specielt succesrig - Giampaolo har aldrig vundet en italiensk titel.

De fleste røde kort

Gabriel Paletta har den tvivlsomme ære at være spilleren med flest røde kort i Serie A’s historie. Argentineren fik ni røde kort i den tid, han var hos Parma, AC Milan og Atalanta Bergamo. AS Romas midtbanespiller Danielle de Rossi har fået flest direkte røde kort. De Rossi blev smidt ud med et direkte rødt kort seks gange.

Fiaskoer

Der er en lang række hollændere, der har spillet i Serie A. Mange af disse spillere fik succes i Italien, for eksempel Marco van Basten eller Clarence Seedorf. Men der var også en række spillere, der ikke havde det, der skulle til. Sky Italia sammensatte et hold med de hollændere, der var fiaskoer i Serie A. Holdet omfatter Eljero Elia, som kun spillede fire gange for Juventus.

De fleste mål

Silvio Piola er den førende målscorer nogensinde i den italienske liga. Den tidligere angriber for Pro Vercelli, Lazio Roma, Torino, Juventus og Novara scorede 274 ligamål for disse klubber. AS Romas klublegende, Francesco Totti, ligger som nummer to på listen over førende målscorere og har fået den i nettet 250 gange.

De vigtigste lokalkampe i Serie A

Der er ikke noget bedre end at være med til en lokalkamp på din fodboldtur. Der er flere lokalkampe i Serie A. Disse opgør er altid lidt mere intense og spændende end andre kampe, og atmosfæren inde på stadion er også lidt bedre.

Fodbold rejser Serie A

AC Milan – Internazionale

Dette er en af de vigtigste lokalkampe i fodboldens verden. AC Milan og Internazionale deler stadion, men de to klubber er absolut ikke venskabelige. Begge hold har et enormt internationalt fodaftryk. AC Milan har flest sejre i Champions League, but Inter har vundet flere italienske titler. Deres lokalkampe er altid ladet med spænding, og du må ikke gå glip af denne lokalkamp på din fodboldtur.

Har du lyst til at overvære denne lokalkamp i Milano i egen person?
Fodboldture til AC Milan
Fodboldture til Internazionale

AS Roma – Lazio Roma

AS Roma og Lazio Roma deler også stadion. Kontrasterne mellem disse to hold fra Rom er enorme - AS Roma er folkets klub, Lazio Roma er først og fremmest klubben for Roms velhavende borgere. AS Roma er traditionelt en venstreorienteret klub, mens Lazio ofte forbindes med højrefløjen. Alle disse kontraster kan rigtig få tilhængerne op i det røde felt hvert år, når der er lokalkamp.'

Vil du gerne opleve dysten i Rom i egen person?
Fodboldture til AS Roma
Fodboldrejser til Lazio

Juventus – Internazionale

Denne dyst er en italiensk klassiker. Kampen kaldes også 'Derby d'Italia'. Juventus og Inter er landets to mest succesrige klubber. Begge hold konkurrerer om den nationale ligatitel hvert år. Derfor er det altid anspændt, når de spiller mod hinanden.

Har du lyst til at se 'Derby d'Italia' live i egen person?
Fodboldture til Juventus
Fodboldture til Internazionale

Juventus – Torino FC

Her er det David mod Goliat, de internationale stjerner mod Torinos yndlingshold. Juventus er måske nok Italiens største klub, men Torino FC er mere populære end deres rivaler fra samme by. Det siger sig selv, at Juve vinder de fleste af lokalkampene. Der afholdes en populær festival i Torinos gader, hvis Torino FC vinder bare en enkelt gang. Kampen kaldes 'Derby della Mole'. Lokalkampen er opkaldt efter Mole Antonelliana, som er en vigtig bygning i byen.

Har du lyst til selv at overvære 'Derby della Mole'?
Fodboldture til Juventus
Fodboldrejser til Torino FC

Fodbold rejser Serie A

Berømte stadioner i Serie A

Italien er fuld af gammeldags og sommetider næsten faldefærdige stadioner. Disse stadioner omfatter en slaggebane rundt om grønsværen. Der er også masser af moderne arenaer, der er udstyret med banebrydende moderniseringer. Herunder er nogle stadioner, som den gennemsnitlige fodboldfan forelsker sig i.

Stadio Giuseppe Meazza

Dette stadion er bedre kendt som San Siro, og det er opkaldt efter det kvarter, hvor fodboldtemplet ligger. Dette stadion er hjem til både AC Milan og Internazionale. San Siro er det største af alle stadioner i Italien. Der er planer om at bygge et nyt stadion, så sørg for at tage en stadiontur for at se det meste af dette smukke stadion, før det forsvinder.

Kapacitet
88.074

Stadio Olimpico

Dette stadion er også hjem til to klubber. AS Roma og Lazio Roma spiller deres hjemmekampe på dette stadion, som er bygget i 1928. Stadio Olimpico er et af landets gammeldags stadioner. Der er en atletikbane omkring grønsværen og tilskuerpladserne er faldefærdige. Men for mange mennesker er det bare romantikken ved gammeldags fodbold.

Kapacitet
77.700

Allianz Stadion

Juventus’ stadion er spritnyt. Juve spillede altid deres kampe på Stadio Delle Alpi, som klubben delte med Torino FC. Allianz Stadion blev åbnet i 2011. Det er et hypermoderne stadion, der passer perfekt med Juventus’ vækst som klub.

Kapacitet
75.024

Stadio Diego Armando Maradona

Stadionet i Napoli er selvfølgelig opkaldt efter den bedste og vigtigste spiller i klubbens historie. Det er et gammeldags stadion, der også omfatter en atletikbane. Tilhængerne er derfor et stykke fra grønsværen, men det gør ikke atmosfæren mindre intens. Den vigtigste kamp, der nogensinde blev spillet på stadion, var semifinalen i VM i fodbold i 1990 mellem Italien og Argentina. Argentinas stjernespiller, Maradona, havde bedt de italienske fans om at støtte Argentina. Det nægtede neapolitanerne at gøre, men de buhede ikke under Argentinas nationalsang af respekt for deres Maradona.

Kapacitet
60.240

Stadio Grande Torino

Dette er Torinos Olympiske Stadion. Dette stadion var vært for både åbnings- og afslutningsceremonierne for vinter-OL i 2006. Torino spillede deres kampe her til 1990. Det Olympiske Stadion blev endnu engang deres hjemmebane, da klubben var på udkig efter et nyt stadion i 2006. Dette stadion er opkaldt efter kælenavnet for det succesrige Torino FC hold, der døde i et flystyrt i 1949.

Kapacitet
28.140

Stadio Artemio Franchi

Dette stadion tilhører ACF Fiorentina. Det er bygget helt i beton, herunder tårnet, der er halvfjerds meter højt. Det kaldes 'Maratontårnet'. Plantegningen for dette stadion ligner et stort “D,” til ære for Il Duce, Benito Mussolini. Det er en smuk bygning, og det er helt sikkert tiden værd at tage en stadiontur her.

Kapacitet
43.147

Serie A Hall of Fame

Serie A har haft mange spillere i verdensklasse i turneringens lange historie. Blandt disse stjerner er der flere hollandske spillere, der stadig betragtes som guder i Italien. Vi har sammensat en liste over de mest fantastiske spillere fra den italienske ligas historie.

Gianluigi Buffon

Målmanden, Gianluigi Buffon, er en levende legende. Målmanden gik over til Juventus efter sit gennembrud hos Parma. Buffon var mellem stængerne for Juve fra 2001 til 2018. Dette blev efterfulgt af en kort tur over til PSG, men italieneren vendte hurtigt tilbage til Juventus. Han flyttede tilbage til klubben, hvor det hele startede, i 2021 – Parma. Han blev italiensk mester ti gange og han vandt VM i fodbold med det italienske landshold i 2006. Den eneste mangel på hans CV er, at han aldrig har vundet Champions League.

Paolo Maldini

Maldinifamilien vil altid være forbundet med AC Milan. Cesare, Paolo og Daniel Maldini var de tre generationer, der spillede for Rossoneri. Paolo Maldini spillede i AC Milan-trøjen gennem hele sin karriere. Denne forsvarsspiller spillede over 600 kampe for klubben. Han vandt syv ligatitler og vandt Champions League fem gange.

Javier Zanetti

Javier Zanetti kom til Internazionale i 1995 fra sit hjemland, Argentina. Han var en meget alsidig spiller, der kunne spille i forskellige positioner, både i forsvaret og på midtbanen. Zanetti er den udenlandske spiller, der har deltaget i Serie A flest gange. Han vandt 16 trofæer med Inter, herunder Champions League i 2010. Zanetti spillede over 500 ligakampe for klubben, men han blev aldrig nogensinde sendt videre. Han var en rigtig gentleman, der blev vicepræsident af Inter, da hans spillekarriere kom til ende.

Francesco Totti

En sand klublegende. Francesco Totti blev trænet hos AS Roma, og angriberen forblev loyal mod klubben gennem hele sin karriere. Totti var Romas ansigt i mange år sammen med Daniele de Rossi. Faktisk var han for god til klubben i flere år. Totti fik flere gange chancen for at slutte sig til andre klubber, men romerens trofasthed mod AS Roma vandt. Han spillede over 600 Serie A kampe og vandt VM i fodbold med Italien i 2006. Totti vandt kun titlen en enkelt gang med AS Roma. Klubben blev ligamestre med Totti som kaptajn i 2001. 'Il Capitano' blev i klubben i seksten år mere, men det lykkedes dem ikke at vinde Scudetto igen.

Diego Armando Maradona

Maradona var den bedste fodboldspiller, der nogensinde har spillet i Serie A. Han scorede 115 mål for neapolitanerne i 259 kampe. Maradona kunne gøre hvad som helst med bolden, og han afgjorde kampe på egen hånd. Han leverede Napoli deres eneste ligatitler i klubbens historie. Men den gyldne dreng havde også sine fejl. Han var den bedste nogensinde på grønsværen, men Maradona kom jævnligt på afveje i sit privatliv. Argentineren døde i november 2020, hvorefter stadionet i Napoli blevm opkaldt efter ham.

Marco van Basten

Flere hollændere gjorde indtryk i Serie A. Tanken falder for eksempel på verdenskendte stjerner som Ruud Gullit, Clarence Seedorf og Mark van Bommel. Men den største af dem alle var Marco van Basten. San Marco vandt alt med AC Milan – tre Serie A mesterskaber og European Cup to gange. Han vandt også europamesterskaberne i 1998 med det hollandske landshold, og da scorede han nogle fantastiske mål. Van Basten scorede fra alle vinkler og positioner, med begge fødder eller med hovedet. Han blev nødt til at afslutte sin karriere tidligt på grund af en hårdnakket ankelskade i 1995.

Giuseppe Meazza

Hvad har Johan Cruyff, Diego Maradona og Giuseppe Meazza alle til fælles? De har alle tre et stadion, der er opkaldt efter dem. Giuseppe Meazza spillede for begge klubber i Milan. Den lille angriber spillede for Inter mellem 1927 og 1940. Han scorede 240 mål i 348 kampe. Han forlod dem og sluttede sig flere år senere til de lokale rivaler, AC Milan. Meazza afsluttede sin karriere hos Inter sidst i 1940’erne. Han var også træner for klubben i to perioder. Balilla vandt VM i fodbold to gange med Italien, både i 1934 og i 1938.

Alessandro Del Piero

Alessandro Del Piero sluttede sig til Juventus i 1993. Nitten år senere, forlod han klubben med seks ligatitler og en Champions League i lommen. Nummer ti scorede 208 mål i 513 kampe. Hans varemærke var frisparket. Han tvang jævnligt målmændene til at fiske bolden ud af nettet ved hjælp af sin fremragende teknik og nøjagtighed. Del Piero var også del af det italienske landshold, der vandt VM i fodbold i 2006. Han scorede sejrsmålet for sit land i det allersidste minut af forlænget spilletid mod Tyskland.

Fabio Cannavaro

Han spillede for Napoli, Parma, Internazionale og Juventus. Il Muro di Berlino (‘Berlinmuren’) var en forsvarsspiller, man kunne regne med. Cannavaro var professionel fodboldspiller i 19 år. Han har spillet flest kampe med det italienske landshold med 136 kampe. Han var ikke en målscorer – han scorede kun tolv gange i over 400 kampe. Cannavaro vandt kun en enkelt ligatitel i sin karriere. Han var kaptajn for det italienske landshold, da de vandt VM i fodbold i 2006. Hans bror Paolo spillede også i Serie A i en lang periode.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan kom til Juventus fra Ajax i 2004. Han spillede også for Internazionale og AC Milan derefter. Ibra har vundet den italienske Scudetto fire gange. Han scorede i alt 147 mål i Serie A. Svenskeren er meget høj og stærk, og han var altid i stand til at score atletiske mål. Geni og galskab gik tit hånd i hånd med Ibrahimović – i hvilken som helst kamp kunne han enten score et fantastisk mål eller lange ud efter nogen… med andre ord var han fuldstændig uforudsigelig. Zlatan er Sveriges førende målscorer nogensinde. Han vandt flere trofæer. og det er kun Champions League, der mangler fra Zlatans trofæskab.

Roberto Baggio

Roberto Baggio, angriberen med den karakteristiske hestehale, spillede i Serie A for Fiorentina, Juventus, AC Milan, Bologna, Internazionale og Brescia i den rækkefølge. Baggio scorede mål, lige meget, hvor han var. Il Divin Codino (‘Den guddommelige hestehale’) blev valgt til Verdens Fodboldspiller for året 1993. Han vandt to nationale titler. Baggio er også personen bag den største katastrofe i Italiensk fodbold: denne topangriber ramte forbi med det afgørende straffespark i finalen i 1994 for VM i fodbold mod Brasilien.

Andrea Pirlo

Man har sjældent set nogen, der spillede fodbold så elegant som Andrea Pirlo. Pirlo havde endda en lidt afslappet stil på grønsværen. Han ville aldrig sprinte, men Il Maestro kunne bestemme spillets hastighed når som helst, når han spillede. Pirlos afleveringer var fænomenale, han skabte altid chancer for sine holdkammerater. Han spillede for Inter, AC Milan og Juventus. Pirlo dominerede italiensk fodbold med Juventus i endnu fire år, efter AC Milan lod ham gå, fordi de påstod, at han var for gammel. Han vandt seks Serie A titler og Champions League to gange. Pirlo vandt “Man of the Match” prisen i finalen for VM i fodbold i 2006.

or at kunne tilbyde dig en god hjemmeside bruger vi cookies. Flere oplysninger om vores cookies
Luk meddelelse