Fodboldtur

La Liga

8.7
99 anmeldelser

Fodboldtur La Liga

8.7
99 anmeldelser La LigaLa Ligahttps://assets.travelgroep.nl/images/86725/86725.jpg4.259905
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


Fodboldture til La Liga Santander (Primera Division)

Se fodbold i topklasse under din fodboldtur til La Liga

Fodboldture til Primera Division (La Liga Santander) er enormt populære. Kombinationen af det lækre spanske klima og klubber i verdensklasse gør denne fodboldtur til en drøm for mange.

La Liga (Primera Division) er det højeste niveau i spansk professionel fodbold. Ligaen kaldes nu La Liga Santander af sponsoreringsgrunde. 20 klubber konkurrerer om det nationale mesterskab. Primera Division blev grundlagt i 1928. De mest succesrige nationale klubber er Real Madrid med 34 titler, og FC Barcelona ligger i øjeblikket på anden pladsen, da de har vundet den 26 gange. Disse to klubber har sammen med Athletic Bilbao altid deltaget i denne turnering.

De hold, der når til de fire højeste placeringer, kvalificerer sig automatisk til Champions League krukken med guld. Holdet på femtepladsen og vinderen af Copa del Rey kvalificerer sig til Europa League.

Fodbold rejser La Liga
 • De mest populære Primera Division (La Liga Santander) klubber
 • Historiske fakta om Primera Division (La Liga Santander)
 • Særlige lokalkampe i Primera Division (La Liga Santander)
 • En oversigt over fodboldstadionerne
 • “Hall of Fame” spillerne

De mest populære Primera Division (La Liga Santander) klubber

Primera Division betragtes ofte som verdens mest attraktive turnering sammen med den engelske Premier League. Spaniens dejlige klima spiller også en rolle for dem, der tager på fodboldtur. For de fleste byer kan det anbefales at kombinere turen med en byferie. Der er traditionelt to hold, der styrer her. Det er Real Madrid og FC Barcelona, mens andre populære klubber omfatter Valencia, Atletico Madrid og FC Sevilla. At være med til en live La Liga kamp bør helt afgjort være på din ønskeliste.

Fodbold rejser FC Barcelona

FC Barcelona

Fodbold supermagten Barcelona er en af de bedst kendte klubber i verden. Det er også den mest bookede fodboldtur. Folk kan nyde fodbold på højeste niveau i Barcelona i Spaniens mest præstigefyldte fodboldtempel. Atmosfæren er altid venlig, og selve byen er ideel til en lille ferie.

Hvorfor Barcelona?

 • Se spillere i verdensklasse på et virkelig fantastisk stadion.
 • Barcelona er den perfekte ferieby. Den har et dejligt klima, tapas barer, strand og kultur!

Fodboldture til Barcelona

Fodbold rejser Real Madrid

Real Madrid

Klubben i Spanien, der har vundet flest ligatitler og Champions League finaler. Den kaldes også den mest succesrige klub nogensinde. Med “Los Blancos” vil du også altid kunne se spillere, der virkelig er i verdensklasse. De har ikke haft så stor succes i Primera Division i de seneste år, men de er stadig mestre, når det gælder Champions League.'

Hvorfor Real Madrid?

 • De “kongelige” har efterladt et historisk indtryk uden mage, og de sætter standarden for fodboldens elite.
 • Madrid er en by, som er kendt over hele verden, hvor du kan fornøje dig med smukke parker, museer og mange gode restauranter.

Fodboldture til Real Madrid

Fodbold rejser Valencia

Valencia CF

Valencia har altid været en farlig outsider i La Liga. De har vundet den nationale titel seks gange før. “Flagermusene” spiller hjemmekampe på det finurlige, gamle og hyggelige Mestalla stadion. Selve Valencia er en af de smukkeste byer i Spanien.

Hvorfor Valencia?

 • Det er en attraktiv klub, der ligger midt i et arbejderkvarter.
 • Byen Valencia har simpelthen alt: en kæmpestor og smuk park, en strand og flotte historiske bygninger.

Fodboldture til Valencia

Fodbold rejser Sevilla

Sevilla FC

Spaniens ældste fodboldklub blev stiftet i 1890 af skotten Edward Farquharson Johnston. Sevilla har rekorden for flest sejre i Europa League. Klubben har dog kun vundet La Liga en enkelt gang. Sørg for at pakke solcremen, for Sevilla er den varmeste by i Spanien.

Hvorfor Sevilla?

 • Sevilla er en rigtig fodboldby. 5% af de 700.000 indbyggere har sæsonbilletter. Dette gælder også ærkerivalerne Real Betis…
 • Ligger i den smukke Andalusia region.

Fodboldture til Sevilla

Fodbold rejser Athletic Bilbao

Atlético Bilbao

Foruden Real Madrid og FC Barcelona er det er den eneste klub, der altid har deltaget i Primera Division, siden den blev stiftet. Den blev stiftet af britiske immigranter, hvilket er grunden til, at ordet Athletic stadig er en del af navnet. Det unikke ved den er, at det kun er spillere fra Baskerlandet, der har lov til at spille for klubben.

Hvorfor Athletic Bilbao?

 • Respekt for din egen kultur: fordyb dig i Baskerlandet og nyd at se dette fuldstændigt lokale hold.
 • Det kommer måske som en overraskelse, men Athletic har vundet den spanske titel otte gange, og konkurrerer stadig for at gøre det igen.

Fodboldture til Athletic Bilbao

Fodbold rejser Atletico Madrid

Atlético Madrid

Atletico Madrid er de seneste år ikke længere overskygget af deres storebror Real, og de har endnu engang en reel chance for vinde titlen. De var spanske mestre to gange i det sidste årti, så holdets samlede antal titler er 11.

Hvorfor Atletico Madrid?

 • Det fremragende og moderne Wanda Metropolitana Stadion er en oplevelse i sig selv.
 • Hep på hovedudfordreren blandt de traditionelle topklubber, som Atletico simpelthen ikke bøjer sig for.

Fodboldture til Atletico Madrid

Andre spanske klubber

Der er flere mindre klubber, der er populære mål for fodboldture foruden de større klubber.

Getafe FC fodboldtur

Getafe FC

Getafe er dem tredje klub fra Madrid, der konkurrerer i La Liga. Getafe er kommet rigtigt med i de seneste år. Det bør ikke undre nogen, hvis Getafe snart kan konkurrere på europæisk niveau.

Fodboldrejser til FC Getafe

RCD Espanyol fodboldtur

RCD Espanyol

De er fætter og byfælle til storebror FC Barcelona og det er en overraskende dejlig klub at besøge. De har et stort stadion med plads til 40.000 tilskuere. Atmosfæren er altid dejlig, og selve Barcelona er en dejlig by at tilbringe weekenden i.

Fodboldture til RCD Espanyol

Real Betis

Dette er den anden klub fra Sevilla. Klubbens motto er ¡Viva el Betis manque (aunque) pierda! hvilket betyder “Længe leve Betis, også når de taber”. De er mest kendt for lokalkampe mod deres lokale rival, FC Sevilla. De har et stort stadion med plads til 60.000.

Fodboldture til Real Betis

Historiske fakta om La Liga

Vil du gerne imponere vennerne på din fodboldtur til en La Liga kamp? Så fortæl dem nogle af disse fakta.

Lionel Messi er i sin helt egen klasse

Messi er La Ligas bedste målscorer nogensinde. Han ligger langt forud i rekordbøgerne, da han har scoret 438 gange for FC Barcelona. Messi er den eneste spiller i La Ligas historie, der har scoret over 50 mål på en enkelt sæson. Han har også været topscorer i La Liga i fem på hinanden følgende sæsoner. Christiano Ronaldo ligger på andenpladsen med 311 mål.

Spiller med de fleste kampe

Andoni Zubizarreta har spillet flest gange i La Liga i sæsonerne fra 1981-98. Han har slået rekorden ved at spille 622 gange. Det besynderlige er, at han aldrig har scoret et mål i nogen af disse kampe… men nu var han altså også målmand.

Den mest succesrige klub

Real Madrid er den mest succesrige klub i turneringens historie. “Los Blancos” har rekorden med 34 ligatitler. FC Barcelona kommer ind på andenpladsen, og de har vundet titlen 26 gange. Disse to giganter dominerer resten af holdene med hensyn til at vinde ligatitler.

De vigtigste lokalkampe i La Liga

Lokalkampe er altid mere følelsesladede end almindelige kampe. Masser af fodboldfans vælger en fodboldtur specielt, fordi den involverer en lokalkamp. Der er altid ekstra spænding på stadion. De fleste lokalkampe i Spanien er meget venskabelige og er en rigtig familieudflugt. Det gælder bare overhovedet ikke lokalkampe i Sevilla.

El Clasico

FC Barcelona - Real Madrid

“El Clasico” er måske fodboldverdens mest berømte lokalkamp. Det er også en af de mest populære dyster i hele sæsonen. FC Barcelona har en lille fordel i disse kampe mod ærkerivalen Real Madrid. Barcelona har vundet 15 gange flere af de 280 kampe, der er blevet spillet. Det er lige den kamp, du bør besøge på din fodboldtur til La Liga, Primera Division.

Har du lyst til at se El Clasico i egen person?
Fodboldture til Barcelona
Fodboldture til Real Madrid

Real Madrid – Atletico Madrid

Lokalkampen i Madrid! Det er tit sket, at Real Madrid vinder disse opgør, men i dag er kløften mellem de to klubber meget mindre. Atletico Madrid er bedre end nogensinde. De har endda spillet mod hinanden to gange i Champions League finalen. “Los Blancos” vandt den store pokal ved begge disse lejligheder. Det er en af de bedste kampe, og hele byen er delt op i to lejre, når du booker en fodboldtur til Madrid.

Har du lyst til at se lokalkampen i Madrid i egen person?
Fodboldture til Real Madrid
Fodboldture til Atletico Madrid

El viejo Clasico

FC Barcelona - RCD Espanyol

“Derbi Barceloni” er normalt ikke den mest spændende lokalkamp i La Liga. Storebror Barcelona har overhånden og har vandt de fleste kampe. Men folk kommer alligevel langvejs fra for at opleve det fremragende fællesskab mellem tilhængerne. Her er familie og underholdning virkelig i fokus. Det er en fest, der spreder sig over hele byen!

Hvorfor en fodboldtur til “Derbi Barceloni”?
Fodboldrejser til FC Barcelona
Fodboldture til RCD Espanyol

Sevilla – Real Betis

Mens lokalkampe i La Liga generelt er kendt for deres venlige karakter, gælder dette ikke i byen Sevilla. “El grand derbi” er faktisk ensbetydende med kløften mellem rig og fattig. Real Betis er en traditionel arbejderklasse klub og FC Sevilla repræsenterer byens mere velhavende elite. Selve byen Sevilla har en befolkning på 700.000. 5% af hele befolkningen har sæsonbilletter til en eller begge klubber. Udover at det er landets varmeste by, når selve lokalkampen også kogepunktet.

Har du lyst til at overvære El grand derbi i egen person?
Fodboldture til Sevilla
Fodboldture til Real Betis

Berømte fodboldstadioner i La Liga

Stadioner i La Liga er ikke så moderne som dem i den engelske Premier League. Dog er mange klubber i gang med at bygge nye stadioner eller opgradere deres eksisterende stadion. Folk er nødt til at vente på dette, nu da Covid er kommet i vejen for det hele.

Camp Nou

Camp Nou er langt det største fodboldstadion i La Liga. Det har i øjeblikket plads til 99.354 tilskuere. Det vil blive udvidet til 105.000 på et tidspunkt i fremtiden, og det vil blive helt overdækket. På Camp Nou finder du også FC Barcelona museet, som vi varmt anbefaler at besøge på din fodboldtur. Det bliver også totalt renoveret. Når man ser en kamp i Barcelona, er det en rigtig familieaffære, der er dejligt hyggelig.

Kapacitet
99.354

Santiago Bernabeu

Santiago Bernabéu var en legendarisk spiller for Real Madrid, som senere blev præsident for klubben. Dette stadion har plads til 81.044 “Los Blancos” fans, og kun Camp Nou er større. Book også stadionturen, hvis du booker en fodboldrejse til Real Madrid. Her kommer du ind i Præsidentsuiten og gennem tunnelen til grønsværen, og selvfølgelig forbi alle de trofæer, de har vundet. Oplev denne fantastiske klubs fortryllende spil på dette fremragende stadion!

Kapacitet
81.044

Valencia fodboldtur

Mestalla

Valencia har planlagt et nyt stadion i flere år. Den dag i dag ligger Mestalla i et af byens dejlige arbejderkvarterer. Stadion er på nuværende tidspunkt ret gammeldags, men meget hyggeligt. Vær ekstra forsigtig, hvis du er på nordsiden, da der er meget stejlt. Det nye stadion, “Nou Mestalla” får 61.500 tilskuerpladser, når det er bygget.

Kapacitet
48.600

Ramon Sanchez Pizjuan

Dette er det stadion, hvor FC Sevilla spiller deres hjemmekampe. Det er også det bedste stadion for det spanske landshold, for de har aldrig tabt en kamp der. Folk i Sydspanien er meget lidenskabelige over fodbold og stadionet er næsten altid helt fyldt. Lokalkampen med de lokale rivaler i byen, Real Betis er en specielt underholdende oplevelse.

Kapacitet
43.883

San Mamés

San Mamés stadion er hjem til Athletic Bilbao, og det er også det største stadion i Baskerlandet, som er den region, alle klubbens spillere kommer fra. Dette stadion blev totalt renoveret i 2013, så det kan holde i mange år fremover.

Kapacitet
53.289

Wanda Metropolitano

Dette er hjemmebanen for Atletico Madrid, som oprindeligt blev bygget til Verdensmesterskaberne i Atletik. Det blev arvet af Atletico, som tog det alvorligt og byggede over 40.000 tilskuerpladser, efter at det havde været lidt af en hvid elefant i mange år. Dette er også det stadion, hvor Copa del Rey finalen afholdes hvert år.

Kapacitet
68.456

La Liga Hall of Fame

Topspillere fra hele verden har deltaget i La Liga i årenes løb. Vi har udvalgt de allerbedste af denne crème de la crème. Vi kunne selvfølgelig have udvalgt mange andre spillere.

Lionel Messi

Kan siges at være den bedste La Liga spiller nogensinde. Det er nok mere retfærdigt at sige, at han deler æren med Cristiano Ronaldo. Han var en ungdomsspiller fra FC Barcelona og han er den førende målscorer i La Liga nogensinde og den eneste spiller nogensinde, der har scoret over 50 mål i en enkelt sæson.

Alfredo di Stefano

Denne argentiner er kendt for at være en af de største spillere nogensinde. Han lavede rav i den, når han var på grønsværen med Real Madrid. Han har to gange vundet den eftertragtede Ballon d'Or. Han har sammen med Christiano Ronaldo scoret flest mål i El Clasico lokalkampen.

Cristiano Ronaldo

Cristiano har ikke mindre end fem Ballon d'Or titler. Han nævnes i samme åndedræt som Lionel Messi som den bedste spiller nogensinde. Han er også den førende målscorer i Champions League, og han er en af verdens mest berømte atleter.

Xavi

Xavi er en af de bedste midtbanespillere nogensinde, sammen med Iniesta, som var drivkraften bag Barcelonas tiki-taka spillestil, der dominerede i mange år. Han har vundet Best Playmaker-prisen fire gange.

Sergio Ramos

Han er tidligere kaptajn for Real Madrid og det spanske landshold. Han er kendt som en af de bedste forsvarsspillere nogensinde. Han har vundet fem ligatitler og fire Champions League sejre i sine 16 år med Real Madrid.

Johan Cruyff

Denne hollænder tog Ajax's “totalfodbold” brand med sig til FC Barcelona i sin tid. Han vandt Ballon d'Or tre gange, og som træner lagde han grundlaget for den succesrige moderne Barcelona.

Ronaldinho

Denne brasilianer var kendt for sin ureglementerede spillestil, da han var hos FC Barcelona. Den bedste spiller i sin aldersklasse. Han var en kreativ spiller med en hidtil uset evne til at drible og tage frispark. Han har været årets spiller i FIFA to gange, og han har vundet Ballon d’Or en enkelt gang.

Zinedine Zidane

Denne franskmand kendes også ved sit kælenavn “Zizou”. Han var en stærk angrebsspiller på midtbanen. Real Madrid betalte i sin tid Juventus et rekordstort beløb for at overtage ham. Han vandt både La Liga og Champions League på Real. Han er en stor favorit blandt fans.

Samuel Eto’o

Han spillede både for Real Madrid og for FC Barcelona, og han var en favorit blandt fans af begge klubber. Han vandt La Liga titlen tre gange og Champions League to gange, da han var hos Barcelona. På daværende tidspunkt var han Afrikas bedste spiller.

Luis Suárez

Han styrtede rundt på grønsværen hos FC Barcelona og spiller nu for Atletico Madrid. Han sluttede sig til Barcelona for et rekordstort gebyr og vandt øjeblikkeligt “treble”. Dette vidunderbarn vandt øjeblikkeligt ligatitlen i sin første sæson med Atletico.

Raúl

En af de vigtigste spillere i Real Madrids historie. Han har rekorden for spillede kampe, da han har deltaget i 741 af dem. Denne angriber vandt fem nationale titler og Champions League tre gange.

Francisco Gento

“Paco” Gento har vundet pokalen mod de store ikke mindre end seks gange, da han var hos Real Madrid. Han blev præsident af klubben efter Alfredo di Stefanos død. Han spillede for Real Madrid i 18 år, hvor han vandt La Liga titlen 12 gange.

or at kunne tilbyde dig en god hjemmeside bruger vi cookies. Flere oplysninger om vores cookies
Luk meddelelse