De 5 bedste byer til at udforske fodboldkultur

Madrid

Det er en fantastisk oplevelse at se fodbold i Madrid. I denne by finder du fire lokale klubber, lige fra de globale stjerner i Real Madrid og deres støjende naboer Atlético Madrid til de traditionelle lokale klubber, Rayo Vallecano og Getafe.

Det fantastiske Santiago Bernabéu stadion er hjemsted for Real Madrid, som nu er 14 gange europamestre. Hvad angår deres lokale rivaler, spiller Atlético Madrid i øjeblikket på Wanda Metropolitano Stadion, et helt nyt stadion, der ligger øst for byens centrum. Lad dig ikke narre af stadionets stilrene æstetik, for Atletis ultras er lige så vilde som alle andre fans i Europa.

Gå ikke glip af en af Rayo Vallecanos hjemmekampe, når du besøger Madrid, byens tredje hold, i Vallecas, det sydlige kvarter i byen. Rayo er en af de få tilbageværende naboklubber i landets professionelle fodboldliga og har altid stået i skyggen af Real Madrid og Atleti. De er kendt i hele Europa for deres politiske aktivisme, og deres fans viser ofte antiracistiske, antifascistiske og antihomofobiske bannere på stadion.

Sidst, men ikke mindst, er der Getafe. Klubben, der har base i Getafe-regionen i Madrid, har været en af de vigtigste klubber i La Liga i det meste af deres relativt korte eksistens. Deres stadion rummer måske kun lidt over 17.000 tilskuere, men det betyder ikke, at deres fans er mindre passionerede end andre i den spanske hovedstad. En fodboldrejse til Madrid er ikke komplet uden et besøg i Getafe.

Hvis du ønsker at koncentrere din fodboldrejse omkring Real Madrid, er det svært at finde en bedre bar med samme fantastiske atmosfære i nærheden af Santiago Bernabéu Stadion, som El Refugio. Det venlige personale og den hyggelige atmosfære gør det til et populært sted for alle fodboldfans.

Der er kun et par små barer omkring Wanda Metropolitano Stadion, men Centro-området i Madrid er et af de bedre steder at spise og drikke. Blandt de bedste anbefalinger kan nævnes James Joyce Irish Pub Madrid på Calle de Alcalá, tæt på metrostationen Retiro, og QW Madrid, som har masser af storskærme, der viser en række forskellige sportsgrene.

fodboldrejser madrid

Rom

Rom er ikke kun et mekka for historikere og elskere, den evige by har også alt, hvad en fodboldfan kunne ønske sig. Rivaliseringen mellem AS Roma og Lazio er en af de mest intense i hele fodboldverdenen.

Det hele begyndte i 1927, da tre klubber slog sig sammen for at danne AS Roma. Lazio var den eneste romerske klub, der afviste tilbuddet, og siden da, har klubberne kæmpet om Rom. Tingene er kun blevet forstærket af, at de deler stadionet, Stadio Olimpico, med 72.798 tilskuerpladser.

Området omkring stadionet kan være meget stille, så det er måske bedst at tage til Prati, et nærliggende boligkvarter ikke langt fra Vatikanet, for at spise, drikke og udforske byen. Her finder du et bredt udvalg af pubber og barer, romerske trattoriaer og pizzeriaer. Hostaria Dino e Toni er populært blandt både turister og lokale for sine generøse portioner af husets pastaretter og antipasti. Du kan også se noget livemusik på en lokal pub som Fonclea for at få en forsmag på Rom, før eller efter en kamp.

fodboldrejser rome

London

Hvis du ønsker at tage på fodboldrejse til London, skal du sørge for at have et par uger i overskud, for der er ingen by i Europa, der har så mange fodboldklubber. Der er i øjeblikket syv klubber fra hovedstaden i Premier League; Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, Brentford og Fulham. Hver klub bidrager med forskellige ting, hvad angår stadions og atmosfærer.

Stamford Bridge, som er hjemsted for Chelsea, der to gange har vundet Champions League, ligger lige ved metrostationen Fulham Broadway og er det ældste stadion i London, selv om det ikke længere ser helt ud som før i tiden. Chelseas fans har vænnet sig til at vinde gennem de seneste år og har derfor haft nogle af de største navne, der nogensinde har sparket til en bold, til at betræde det hellige græs.

Emirates Stadion er et af de mest moderne stadions i engelsk fodbold. Siden Arsenal forlod Highbury, har de kæmpet noget med at vinde sølvtøj, men de er stadig en af de mest ikoniske klubber inden for sporten. Det er den eneste klub i den moderne æra, der har været ubesejret i en hel sæson, og du kan desuden se det gyldne Premier League-trofæ på deres museum.

Det kostede ca. 1 milliard pund at bygge det fantastiske nye Tottenham Hotspur Stadium i det nordlige London. Denne helt nye arena er uden tvivl den bedste i verden, og du vil ikke kun kunne opleve Harry Kanes magi på banen, du vil også kunne nyde noget af det bedste mad og drikke, du kan finde i byen.

Alle andre stadions i byen er et besøg værd. West Hams London Stadium er kæmpestort, Crystal Palaces Selhurst Park har en af de bedste atmosfærer i landet, Brentfords Community Stadium er lille, men livligt, og Fulhams Craven Cottage er en tilbagevenden til gamle engelske stadions, der ligger i en smuk del af byen. Og der er ikke kun klubberne i Premier League, der er 15 andre stadions, som ville være en udflugt værd.

fodboldrejser london

Glasgow

Fodbold er en stor del af Glasgow. Skotlands største by har ikke kun Celtic Park og Ibrox, men også landsholdets hjemmebane, Hampden Park.

Olde Firm-derbyet mellem Celtic og Rangers er et af grundstenene i skotsk fodbold. De to klubber er med afstand de mest succesfulde og mest populære klubber i Skotland, og rivaliseringen er så stor, at den har indflydelse på landets politiske og sociale områder.

Celtic Park og Ibrox Stadium skaber nogle af de mest frygtindgydende atmosfærer inden for alle sportsgrene, og mange af fodboldens største spillere, herunder Ronaldinho og Messi, har udtalt, hvor specielle disse stadions er. Begge er et must for enhver fodboldfan.

Begge steder kan du få rundvisninger på stadion og se museerne, hvor du kan opleve deres historiske beretninger. På grund af den potentielt voldelige karakter af støtten i Glasgow, er det måske bedst for enhver besøgende at holde sig til byens centrum, selv om der ikke er mangel på pubber og barer, som du kan nyde.

fodboldrejser glasgow

Dortmund

Når Borussia Dortmund spiller hjemme på Westfalenstadion, er fodboldfans verden over helt vilde med at se holdet. Der er lidt over 24.000 mennesker på stadionets Südtribüne, som er den største, helt stående tribune i verden. Den har fået tilnavnet “Den gule mur” på grund af den utrolige atmosfære, der hersker her.

Det er nemt at finde gode fodbolddestinationer i hele Nordrhein-Westfalen. En halv times kørsel fra Dortmund bringer dig til Gelsenkirchen, hvor du kan besøge Dortmunds store rival, Schalke 04, mens Leverkusen, Köln og Mönchengladbach også ligger i nærheden.

Det er svært at lade være med at tage til Dortmund og forkæle sig selv med traditionel tysk mad og drikke. Currywurst, brautwurst og alle mulige andre slags wurst kan købes i byens centrum og uden for stadion. I modsætning til de fleste andre steder i Europa kan du tage øl med ind på stadion i Tyskland. Et af de bedste steder at hænge ud lige før kampen er Strobels Bar, som ligger i den nordøstlige del af stadion. Ud over at rumme et stort udendørs område, serverer dette sted også fremragende øl.

Denne liste kunne have været meget længere, men her er nogle af de bedste byer i verden, hvor man kan tilbringe en fantastisk tid som fodboldfan.

fodboldrejser dortmund


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *