Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
Fodboldtur

Crystal Palace

Crystal Palace

Fodboldtur
Crystal Palace

Crystal Palace

Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


personer har kigget på Crystal Palace de seneste 24 timer.

Book nemt din fodboldudflugt til Crystal Palace med fire simple klik

Book og tilpas din komplette fodboldudflugt til Crystal Palace på den nemmeste måde. Vælg hvilken kamp du vil se, hvilket hotel du vil bo på samt det sæde du vil sidde på under kampen. Alt sammen under et og samme sted. Uden reservationsgebyrer. 

Elsker du Premier League og den klassiske, engelske fodboldstemning? Men er du mindre begejstret for supermoderne stadioner med VIP-lounges fyldt med velhavende ejere fra Mellemøsten eller andre områder langvejs fra?

Så skal du tage til Crystal Palace. Klubben fra det sydlige London har et gammeldags stadion, som går under navnet Selhurst Park, beliggende midt i et boligområde, hvor tilskuerne er tæt på banen. Klubben er også kendt for sine gæstfrie og passionerede fans.
Lyden af Dave Clarke Fives ‘Glad All Over’ bliver til en stor sang, når Palace cheerleaderne er færdige med deres show på midtercirklen, og spillerne går ind på banen. Og i hvilken anden klub kan du bestille en fanbrygget klubøl på stadion, såsom Crystal Palaces Ale på Selhurst Park? Klubben har ikke det samme budget, som de store hovedstadsklubber eller samme succes, men en kamp på Selhurst Park er uden tvivl den fedeste fodboldoplevelse, du finder i London!

fodbold-travel-crystal-palace

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldudflugt til Crystal Palace

Vi har udvalgt de bedste tips for dig, så din fodboldudflugt til Crystal Palace bliver så underholdende og problemfri, som muligt. Fra konkrete tips omhandlende Selhurst Park til fantastiske tips mht. hvad du kan udforske i (det sydlige) London.

 • Information om Selhurst Park, ruter & tips
 • Information om Crystal Palace
 • Det sker i London

Selhurst Park: Home of The Eagles

crystal-palace-stadion

Siden grundlæggelsen i 1905, har Crystal Palace spillet på Crystal Palace Stadium og på Croydon Common. Man købte i sin tid et stykke jord for at bygge et nyt stadion tilbage i 1919. Dette, som vi i dag kender som det legendariske Selhurst Park. Der var kun én tribune, da stadionet åbnede i 1924: Hovedtribunen, man stadig benytter den dag i dag. Hjemmeholdet tabte i øvrigt deres første kamp med 1-0 til Sheffield Wednesday foran 25.000 tilskuere.

Der blev også afholdt bokse- og cricketkampe foruden fodboldkampene. Under sommerens OL i 1948 blev der spillet to fodboldkampe på stadionet.

I 1962 installerede man projektører i hjørnerne og ved hovedtribunen. Klubben, som spillede i tredje division på daværende tidspunkt, lavede et stort stunt for at fejre dette. Det lykkes nemlig klubben at få mægtige Real Madrid til London for første gang til en venskabskamp om aftenen (Real vandt 4-3). I 1985 flyttede Charlton Athletic også ind på stadionet som lejer. Da klubben vendte tilbage til sit eget stadion i 1991, flyttede Wimbledon ind på stadionet som den nye, anden lejer af Selhurst Park. Wimbledon forlod i 2003 stadionet, og Crystal Palace har siden været det eneste hold, der har spillet på Selhurst Park.

Selhurst Park er et vaskeægte, gammeldags fodboldstadion, som er omgivet af klassiske, engelske boligområder, på hver side. Det er også en af grundene til, at stadionudvidelsen er blevet forsinket. Flere huse skal rives ned, og beboerne skal have erstatning. Forvent ikke noget luksuriøst her, for Selhurst Park har intet i stil med de moderne komplekser som i Chelsea eller i Tottenham Hotspur. Der er dog en fantastisk stemning i dette gammeldagse fodboldtempel.

Stadionet har i øjeblikket en kapacitet på 25.456 tilskuere. Der har været planer om at udvide hovedtribunen i år, hvilket vil øge den samlede kapacitet til 34.000 tilskuere. Efter meget forsinkelse ser det nu ud til, at renoveringsarbejdet vil gå i gang i slutningen af 2022.

Sådan kommer du hen til Selhurst Park

Selhurst Park ligger i London, Croydon, ca. 8 mil (ca.12.8km) fra det centrale London. På trods af afstanden kan man nemt og hurtigt nå frem til Crystal Palace via offentlig transport. Toget er den bedste måde at komme til stadion på.

Via tog

Der ligger tre togstationer inden for ti minutters gang fra Selhurst Park: Selhurst, Thornton Heath og Norwood Junction. Du kan tage et sydlig-tog fra Victoria Stationen eller fra London Bridge Stationen. Togturen tager omkring en halv time. Begå ikke fejlen, at rejse til Crystal Palace stationen, da denne station ligger to miles (3.2km) fra Selhurst Park.

 • Fra London Victoria Stationen (40 minutters samlet rejsetid): Tag et sydlig tog mod East Grinstead. Stå af ved det andet stoppested, som er Selhurst.
 • Du kan også tage et sydlig tog fra London Victoria til Sutton.Her skal du stå af ved Thornton Heath
 • Fra London Bridge Stationen (30 minutters samlet rejsetid): Tag det sydlige tog mod Portsmouth Harbour, og stå af ved Norwood Junction stationen.
 • Fra London Waterloo Stationen (45 minutters samlet rejsetid): Tag toget til Clapham Junction, derefter det sydlige tog mod East Croydon og stå af ved Selhurst.

Selhurst Park adresseoplysninger

Whitehorse Lane

SE25 6PU

London, England

Via bus

Selvom toget er den bedste løsning, kan du også rejse til stadion fra det centrale London via busser. Du kan for eksempel vælge mellem:

 • Bus 468, Fra Elephant & Castle
 • Bus X68 Fra Russell Square or Waterloo Stationen.

Begge busser kører forbi stadionet på Whitehorse Lane.

Busserne 50, 75, 157, 198 og 250 kører også forbi stadion.

Kort over Selhurst Park

Selhurst Park består både af gamle og nye tribuner, med en aldersforskel på ca. halvfjerds år! Dette giver stadionet sit unikke udseende.

De fire tribuner på Selhurst Road er: 

 • Hovedtribunen (5.460 siddepladser)

Dette er hovedtribunen og den eneste tribune, der eksisterede, da stadionet åbnede i 1924.

Der er direktørbokse, lounges/bar og en restaurant her. Der har i årevis været planer om at udvide denne tribune med en række mere og 8.000 sæder, hvilket vil øge den samlede siddekapacitet i Selhurst Park til 34.000. Renoveringsarbejdet ser ud til at gå i gang i slutningen af 2022.

 • Arthur Wait Tribunen (9.574 siddepladser)

Tribunen langs siden modsat hovedtribunen går tilbage til 1969 og er opkaldt efter den tidligere klubformand. Det er også her udebanefans er placeret i hjørnet ved siden af Whitehorse Lane tribunen.

stadion-plan-crystal-palace
 • Holmesdale Road Tribunen (8.329 siddepladser)

Dette er tribunen bag målet på sydsiden af stadion. Det er den nyeste tribune på Selhurst Park, og er fra 1995. Den har to etager; klubbens mest fanatiske tilhængere kan findes på øverste række.

 • Whitehorse Lane Tribunen (2.219 sæder og 480 sæder i eksklusive-bokse).

Denne er også kendt som familietribunen for Crystal Palace-tilhængere. Fireogtyve luksuriøse og eksklusive bokse er også placeret her.

Selhurst Park stadionrundvisning

indtil for nylig kørte man stadionrundvisninger på tirsdage, onsdage og fredage fra klokken 11 til 15, hvor man kunne få adgang til omklædningsrummene, spillertunnelen, banen og bænkene for 12,50£ (7,50£ for børn).

Der har dog ikke været nogle guidede rundvisninger siden sommeren 2021. Nye rundvisninger er ifølge klubben under udvikling. Besøg Crystal Palaces hjemmeside eller send en e-mail til [email protected] for opdateringer omkring dette. Du kan også anmode om at modtage disse oplysninger automatisk via denne e-mailadresse, så snart der er nyt om, hvornår rundvisningerne genoptages.

museumsta%CC%8Arn

Snacks og drinks i nærheden af stadion

Selhurst Park er beliggende i et hyggeligt boligområde. En række pubber og restauranter kan findes på High Street tæt på Thornton Heath stationen. Du kan også få noget, at spise og drikke inde på selve stadionet. Det er sågar muligt at bestille en ‘Palace Ale’, som er en øl fra et lille bryggeri ejet af en stor Palace-fan. Vi har samlet adresserne på et par rigtige Palace pubber nedenfor, som du ikke bør gå glip af.

vaertshuse-london

The Holmesday

The Holmesday er pubben, hvor man kan få et par pints med Palace-fans før og efter kampen. Denne café på Selhurst Road 1 ligger ca. en kilometer fra stadion. Du kan også tage bus nr. 75 for at nå frem hertil. Stemningen er meget varm, og når vejret er til det, kan man sidde ude i ølhaven. Inde på pubben kan man se live fodbold på forskellige skærme; mens poolbordet, dartskiven og jukeboxen runder det hele af. Og for de mest entusiastiske: Der er karaoke-aften hver søndag.

pub-crystal-palace-

The Shelverdine Goathouse

Denne pub på 7-8 High Street ligger ti minutters gang fra stadion og 200 meter fra Norwood Junction-togstationen. Cafeen er meget populær, når man skal have noget at drikke før kampstart. Her serveres der Palace Ale, når Palace spiller hjemme. Maden er også fremragende, og atmosfæren er kendt for at være utrolig venlig og behagelig. Der er åbent fra middag til midnat om lørdagen og fra kl. 16 på hverdagene.

ol-og-barercrystal-palace

The Clifton Arms

Denne klassiske, lokale engelske pub ligger mindre end 150 meter fra Selhurst Park. Den er perfekt til et sidste måltid eller sidste øl før kick-off. Her finder du også en ølhave samt en terrasse foran med udsigt over Selhurst Park. Der kan være ret så befolket med Palace-tilhængere på kampdagene. Du finder pubben på 21 Clifton Road.

crystal-palace-pubs

The Pawsons Arms

Pawsons Arms (69 Pawsons Road) er en lille smule længere væk fra stadion (15 minutters gang), men ikke desto mindre utrolig populær blandt Palace-tilhængerne. Denne pub er et fint udgangspunkt, hvis du rejser via Selhurst togstationen. Der er masser af skærme, der viser live fodbold, samt snacks og drinks til rimelige priser.

Information om Crystal Palace

Vi skal tilbage til 1851 og Londons Verdensudstilling, da klubben blev grundlagt. Det blev holdt for at vise verden, at Storbritannien var verdens mest magtfulde nation. Udstillingen blev holdt i et gigantisk glashus på 563 x 138 meter. Det blev set som et arkitektonisk mesterværk og var en stor succes. Efter udstillingen flyttede man det til det sydlige London, hvor det blev omdøbt til ‘Crystal Palace’ efter tilbygningsarbejdet. Klubben blev grundlagt i 1905 af arbejdere, der stod for vedligeholdelse af jorden omkring Crystal Palace..

Crystal Palace spillede primært i de lavere divisioner. Første gang, klubben blev forfremmet til den bedste række, var i 1970. Her rykkede man ned fire år senere. Siden hen rykkede klubben op i landets bedste række i 1979, 1992, 1994, 1998 og 2004, men rykkede som oftest hurtigt ned igen. Klubben virkede næsten som om, den kun kunne begå sig i anden og tredje divisionen.

I 2013 rykkede man endelig op i Premier League igen, og i den sæson lykkedes det klubben at overleve. Gennem de seneste år har man formået at undgå nedrykninger, og er ofte sluttet i den øverste halvdel af tabellen. Palace har især fået mange point på deres egen Selhurst Park, takket være opbakningen fra de enormt, fanatiske tilhængere.

Som vi nævnte før, er atmosfæren på Crystal Palace utrolig behagelig.

Crystal Palaces eneste store rival er Brighton & Hove Albion, med hvem de konkurrerer om M23 derbyet (motorvej M23 mellem Sussex og det sydlige London). Stadionerne i begge klubber er mindre end 40 mil (64.3km) fra hinanden, selvom Brighton & Hove Albion ikke holder til i London.

Rivaliseringen startede først i slutningen af 1970’erne, hvor begge klubber var i landets bedste række. Kampene mellem de to var ofte hårde kampe på banen. Spændingerne mellem fansene er også større end ved de fleste Palace-kampe.

Crystal Palace har også en rivalisering kørende med Millwall og Charlton Athletic, da disse klubber også er fra det sydlige London. Vi kan dog ikke kalde dem ærkerivaler, da disse klubber ikke ser Crystal Palace som deres største rival.

Crystal Palace logoet

Klubbens logo har man ændret ved flere lejligheder. Den daværende excentriske formand Malcolm Allison besluttede i 1973, at det var på tide at være færdig med det kedelige glaspalads som klubmærke. Han så Benfica som en inspirationskilde, der var et af de stærkeste europæiske hold på daværende tidspunkt. Derfor adopterede han deres symbol med ørnen og opfandt også kælenavnet “The Eagles.” I dag viser logoet en ørn, der lander på en fodbold, med Crystal Palace i baggrunden. Og under dette fremgår stiftelsesåret og klubbens navn.

Crystal Palace havde i øvrigt en rigtig ørn ved navn Kayla, som fra 2010 til 2020 fløj rundt ved jorden inden kampstart. Maskoten døde i 2020, og man har endnu ikke udpeget en efterfølger.

Klubbens oprindelige kælenavn er ‘The Glaziers’; en reference til det berømte glaspalads, som selve klubben er opkaldt efter.

crystal-palace-logo

Crystal Palace striben

Klubbens originale farver var oprindeligt klaret og himmelblå. Disse farver blev adopteret fra Aston Villa, som donerede et sæt sportstøj til Palace under deres tidlige år. Det var nok en gang Malcolm Allison, der i 1973, ikke brød sig om, at hans klub spillede i ‘lånte farver’. Derfor ændrede han klubbens farver til rød og blå. I dag spiller Palace i en rød trøje med blå diagonale striber, blå shorts samt blå sokker, som begge har røde kanter

Det sker i London

London er en af de mest populære byer i Europa, og tilbyder deres besøgende utrolig mange attraktioner. Vi har listet et par stykker for dig her, med fokus på nogle unikke attraktioner, tæt på Selhurst Park.

crystal-palace-park

Crystal Palace Park

Krystalpaladset, som Palace har fået sit navn fra, brændte i 1936 ned. Parken, som er specielt designet til at huse paladset, eksisterer dog stadig. Vi mener endda, at det er en skjult perle. Det er skønt, at gå rundt i denne oase. Man kan stadig finde slottets fundament, smukke haver, en labyrint, en zoologisk have for dyr, spisesteder og dinosaurerne. Disse modeller blev designet i 1852 og var de første dinosaurskulpturer nogensinde i verden. De er nu blevet erklæret et monument. Du kan også leje både, hvor du kan sejle rundt i søen. Parken støder op til Crystal Palace stationen, hvor både metro og undergrunden stopper.

national-sports-center-london-150x150

National Sports Centre

Du finder dette atletikstadion med 16.000 siddepladser ved Crystal Palace Park.

Det er et særligt sted, da det var her Crystal Palace blev grundlagt i 1905.

Det var også på dette stadion, at klubben spillede sine kampe fra 1905 til 1914. De første FA Cup-finaler blev også spillet her mellem 1895 og 1914. Ikke færre end 122.000 tilskuere deltog i finalen i 1913! Den eksisterende tribune kan dateres helt tilbage til 1964. Stadionet blev brugt af Palaces ungdomshold indtil 2001. Der afholdes stadig koncerter den dag i dag. Coldplay og Bruce Springsteen, blandt andre, har været blandt hovedakterne, som har optrådt her.

london-eye-150x147

La London Eye

Dette gigantiske hjul i jernstruktur, som åbnede i 1999, er hurtigt blevet en af de mest populære turistattraktioner i den engelske hovedstad. Man har en fantastisk udsigt fra 130 meters højde. Herfra kan man for eksempel se tretten fodboldstadioner. Hjulet er oplyst i årstidens farver om natten. En tur på jernhjulet tager en halv time. Billetterne koster 27£. Det anbefales at bestille billetterne online, da man betaler yderligere seks pund, hvis man betaler ved indgangen.

Buckingham-Palace-Westminster-150x150

Buckingham Palace

Dette har været residensen for den britiske kongefamilie siden 1837. Paladset er et af de sidste tilbageværende, funktionelle kongelige paladser i verden. Paladset består af 775 værelser og har den største private have i byen. Vagtskiftet foregår flere gange om ugen. Det starter kl. 11:30 og er virkelig populært blandt turister.