Ting at lave på en fodboldrejse til AC Milan

En uforglemmelig fodboldrejse til Milano bør bestå af 3 ting: god mad, gode drikkevarer og endnu bedre fodbold. Heldigvis har denne smukke by og de verdensberømte Rossoneri dig godt dækket ind på alle områder.

Hvem er AC Milan?

AC Milan er baseret i den rigeste del af Italien, hvor de regerende Serie A-mestre blev grundlagt af en gruppe engelske udlændinge i 1899, lige efter at de havde introduceret fodbolden i landet. Siden da har AC Milan tilbragt alle sæsoner, pånær to, i den bedste italienske række, hvor man har vundet titlen ved 19 lejligheder. Det er samme antal som de bitre rivaler fra Inter og næst flest efter Juventus, som har vundet Serie A 36 gange.

Selv om AC Milan ikke har vundet flest titler i italien, er de berømte røde og sorte striber blevet synonymt med europæisk succes. De syv vundne Champions League-titler betyder, at de er Italiens førende klub på den kontinentale scene. En fodboldrejse til AC Milan er derfor en rejse med en indiskutabel arv.

AC Milan, der i øjeblikket trænes af den italienske manager Stefano Pioli, har kendte stjerner som Zlatan Ibrahimovic og Theo Hernandez samt nye talenter som Sandro Tonali og Rafael Leão i truppen.

En imponerende historie

AC Milan havde sin mest succesfulde periode mellem 1986 og 2009. På randen af konkurs købte entreprenøren og den tidligere italienske premierminister, Silvio Berlusconi, klubben i februar 1986 og lovede store investeringer i klubben, hvilket han også holdt.

Arrigo Sacchi blev ansat til at lede holdet, med de højt ansete hollandske landsholdsspillere Marco Van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard i truppen. De tre hollændere tilføjede den nødvendige angrebstrussel, mens den solide italienske defensiv bestående af Franco Baresi, Paolo Maldini og Alessandro Costacurta, gjorde det næsten umuligt for modstanderne at score.

Sacchi førte AC Milan til deres første mesterskabstitel i ni år, som de vandt i 1987/88-sæsonen. Dette var optakten til endnu mere succes senere hen, som omfattede Champions League-titler i sæsonerne 1988/89 og 1989/90. Holdet fra disse år gik hen og blev kåret som det bedste i historien af World Soccer Magazine.

Efter Sacchi forlod klubben i 1991, overtog den tidligere spiller Fabio Capello posten. Capello havde store sko at udfylde, men han byggede videre på det fundament, som Sacchi havde efterladt. Tre Serie A-titler i træk fulgte efter hans udnævnelse som manager, og i løbet af denne periode var AC Milan ubesejret i imponerende 58 kampe i ligaen, hvilket gav dem tilnavnet “de uovervindelige”.

Carlo Ancelotti tog fat, hvor Capello slap. Den legendariske træner vandt Champions League to gange, mens han var manager for AC Milan. Første gang var i 2003, hvor han slog Juventus i straffesparkskonkurrencen og vandt sin sjette titel. Nederlaget til Liverpool i 2005 i Istanbul blev gjort lidt mere tåleligt, da holdet fik revanche ved at slå Scousers i finalen i 2007.

Snup en bid mad

Alle, der tager på fodboldrejse til Milano, er forkælet, når det gælder maden på kampdagen. Hvis du er på udkig efter den autentiske oplevelse på en kampdag, så gør som de lokale. Tag til San Siro en time eller to før kampen og få en salume-sandwich (en sandwich med saltet kød) og en øl fra en af de mange boder uden for stadion.

Hvis du hellere vil blive i Milanos centrum, før du tager turen til stadion, er Chiosco Squadre Calcio, en sandwichbar med fodboldtema, som ligger lige uden for Sforza-slottet, en populær destination for mange fodboldturister.

For kræsne spisere er der flere sportsbarer rundt omkring i byens centrum. Barer og restauranter som The English Football Pub, der ligger ved den berømte domkirke Duomo, er et godt sted at få en burger og en øl.

Sådan kommer du til stadion

I modsætning til stadions i mange andre europæiske byer ligger San Siro forholdsvis tæt på byens centrum. Du kan tage den 4.8km lange rejse med metroen, som forbinder det centrale Milano med stationerne San Siro Ippodromo og San Siro Stadio. Du skal dog være opmærksom på, at kampdage ofte er de mest travle tidspunkter at rejse på. Det er bedst at afsætte passende tid i forvejen, så du kan nå frem til dine pladser.

Stadionrundvisning på San Siro

Det berømte San Siro skal delvist rives ned og genopbygges inden 2026, så en rundvisning på det berømte San Siro er et must for alle, der skal på fodboldrejse til Milano. Den første del af turen koster 30€ pr. voksen og 23€ pr. barn og består i at se den store mængde af sølvtøj, som AC Milan har vundet i løbet af deres mere end 100-årige historie. Der er også kampbrugte trøjer fra ikoniske spillere som Paolo Maldini, Franco Baresi og Kaka.

Når du har fået nok af museet, kan du gå i fodsporene på nogle af spillets største aktører. Brug tid i omklædningsrummene og gå ud af den ikoniske tunnel, inden du bliver mødt af en af de smukkeste seværdigheder i fodboldverdenen; San Siro-banen.

Nyd historier fra rejseledere på flere sprog samt udsigt over stadion fra både tribunen og bænkene. Udlev din fantasi om at spille eller træne et af Europas store fodboldhold.

Andre fodboldseværdigheder i byen

Det er svært at tage på en fodboldrejse til Milan og ignorere AC Milans store rivaler, Inter, da de trods alt deler samme stadion. Alle Inters sølvtøj og andre souvenirs kan findes på museet og på rundvisningen på stadion.

Milano er et af verdens store fodboldcentre. En fodboldrejse til denne fantastiske by er et must for enhver selvudnævnt elsker af det smukke spil.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *