Top 10 over europæiske klubber med de bedste fans

Det er svært at rangere hvilken fodboldklub, der har de bedste fans. Hvad skal man egentlig tage højde for, når man bedømmer et hold?

 • Størrelsen på fanbasen?
 • Hvor passionerede fansene er under kampene?
 • Eller antallet af trofæer holdet har vundet?

I vores top 10 har vi valgt, at have en blanding mellem alle disse faktorer. En god fanbase skal være loyal, engageret, dedikeret og passioneret. Men der hører mere til; den indflydelse, som fansene har over klubben, har vi også taget i betragtning.

 1. Borussia Dortmund
 2. Galatasaray
 3. Liverpool
 4. AS Roma
 5. Barcelona
 6. Manchester United
 7. Napoli
 8. Atletico Madrid
 9. Real Madrid
 10. Celtic

10- Celtic FC

Celtics fans er fantastiske. Stemningen på stadion er utrolig og giver en unik oplevelse. At sige, at fansene er dedikerede, er en underdrivelse. Fyldte stadions er normen for dette Glasgow hold, som har rigtig mange følgere.

Klubbens katolske oprindelse hjalp med at etablere den store fanbase, og er en af grundene til, at fansene er så dedikeret til klubben. Passionen mærker man både inde og udenfor kridtstregerne, hvor der er en unik forbindelse mellem tilhængerne og Celtic.

9- Real Madrid

Real Madrid er en af de største klubber i Europa, hvis ikke den største. Den spanske klub har fans over hele verden og hævder, at deres fanbase er den største i verden med en potentiel global fanbase på omkring en halv milliard mennesker. Madrid-fans minder ofte fans fra andre spanske klubber om dette faktum.

Madrids fans er meget dedikeret, især under de store kampe. Normalt er klubben en stærk kandidat til at vinde alle de turneringer, de deltager i, og selv når tingene er svære, stopper fansene aldrig med at bakke klubben op. Denne mentalitet er en af de kvaliteter ved både klubben og dens fans, som er meget beundringsværdig.

8- Atlético Madrid

På ottende pladsen har vi Atlético de Madrid. Endnu en spansk klub, eller mere præcist, en anden klub med base i Madrid. Selvom deres største rival, Real Madrid, har vundet flere trofæer og har flere fans rundt om i verden, er Atlético-fans virkelig passioneret og har altid deres holds ryg.

Med deres træner Diego Simeone og deres spillestil får man nogle sydamerikanske klub vibes, når man ser Atlético Madrid spille. Fansenes passion og energi overføres altid til banen. Selvom klubben de seneste år har fået flere midler fra investorer, er kendetegnet ved Atlético de Madrid-spillerne, at de altid giver sig 100%.

Det samme gælder deres fans, som altid er højlydte gennem hele kampen, hvor de synger sange og yder forskellige former for musikalsk opbakning.

7- Napoli

Selvfølgelig skulle der være en italiensk klub på vores liste! Napoli er en af de mest historiske klubber i Italien og verden. Diego Maradona skiftede i sin tid til denne klub. Klubben er ikke kun den største klub i Napoli, men også den største klub i det sydlige Italien.

På trods af, at Napoli har vundet nogle trofæer, er de ikke den mest succesfulde klub i Italien. Alligevel er det aldrig nemt at slå dem, især ikke, når Napoli spiller hjemme. Deres fans giver vokal støtte fra tribunerne, som minder om et tordenvejr og kan være ekstremt skræmmende for modstanderne. At vinde en kamp på Stadio San Paolo er altid en svær opgave.

6- Manchester United

Manchester United betragtes som en af de største klubber i verden og har ligesom Real Madrid også fans fra hele verden. Alex Ferguson-æraen var den bedste tid for Manchester United fansene, hvor holdet var en stærk kandidat til at vinde alle turneringer, de deltog i.

Med stadig høje forventninger efter Fergusons pensionering, har fansene lidt en del gennem de seneste par år, da klubben ikke har været så konkurrencedygtig, som man gerne har ville være. Men selv med svingende resultater, er Den Røde Djævels fanbase forblevet stærk.

Old Trafford har stadig mange tilskuerer, som konstant presser holdet til at blive bedre. Uniteds fansbase er et godt eksempel på loyale, men også krævende fans.

5- Barcelona

FC Barcelona er den tredje spanske klub på vores liste! Barcas gyldne æra sluttede for ganske nylig, men perioden gjorde det muligt for holdet at opbygge en stærk fanbase. Det er endnu en af de klubber med en global fanbase. Man ser ofte Barcelona trøjer poppe op overalt!

Barcelonas motto “Mes Que un club” giver virkelig en unik atmosfære til stadion. Mottoet passer også med, at klubben er et stort symbol i Catalonien..

Barcelonas ungdomsakademi “La Masia” er meget vigtigt for Barcelona, og deres fans foretrækker, at førsteholdsspillerne kommer fra dette akademi. I de senere år er det blevet en af klubbens identificerende kvaliteter. Dette bekræftes af deres spillestil, som har været meget konsistent gennem årene.

4- Liverpool

Liverpool er meget populære i både England og rent internationalt. Hymnen “You’ll Never Walk Alone” er en indikation af, hvor dedikerede deres fans er. Lige som med Barcelonas motto, indikerer mottoet solidariteten blandt klubbens fans og hjælper med at skabe en unik oplevelse, som man ikke får mange andre steder.

Fansenes passion for klubben bekræftes med deres vanvittige støtte under hjemmekampene mod deres største rival, Manchester United. Under disse kampe kan udvekslingerne mellem fansene blive meget ophedede. Spillerne føler altid, at deres fans har deres ryg.

3- AS Roma

Da Napoli allerede optræder på denne liste, har du måske en idé om, hvor passioneret italienere er for deres klubber. Stadionets skræmmende atmosfære og holdets ultras er et eksempel på, hvordan Roma-fans bare gør tingene anderledes.

De loyale tilhængere har opnået stor respekt og beundring i fodboldmiljøet. Totti er det perfekte eksempel på denne loyalitet, som både spillere og fans har over for klubben. Deres fanbase er ikke så stor som andre hold, men Romas fans har bevist over for os, at båndet til deres klub er unikt.

2- Galatasaray

Galatasaray er ikke en klub, der er særlig populær uden for Tyrkiet. Men inden for de tyrkiske grænser og specielt i Istanbul er holdet solidt bakket op. Deres fans er kendt for at skabe en af de mest, hvis ikke den mest, fjendtlige atmosfære for udeholdene.

Nogle internationale spillere, såsom Ryan Giggs, har indrømmet, aldrig at have oplevet noget lignende. Det eneste problem er, at fansene nogle gange kan være for meget. Ved flere lejligheder er der blevet kastet genstande på banen under kampe.

Alligevel ved fansene, hvordan de skal behandle holdets spillere, og nogle gange bliver de endda behandlet som “guder”. Med al den spænding, de højlydte fans og deres sange, er det aldrig en behagelig oplevelse for udeholdet.

1- Borussia Dortmund

Selvfølgelig skulle Borussia Dortmund være på førstepladsen. Den tyske klub har fantastiske fans, som alle kender til. De er loyale, passioneret og dedikerede. Under hjemmekampene skaber de en fantastisk atmosfære.

Deres stadion er et af de største i Tyskland, og det drager tilhængere stor fordel af. Det kan være meget skræmmende at spille på Signal Iduna Park, især når næsten 80.000 tilskuerpladser er fyldt kun med Dortmund-fans. Ifølge nogle statistikker sælges 94% af billetterne til hjemmeholdets fans.

Den Gule Mur er også noget, du ikke må gå glip af. Den er en kombination mellem beundring og intimidering. Ikke mange hold har samme passion og energi under en fodboldkamp. Selvom Bayern München har flere trofæer, har Dortmund altid været et konkurrencedygtigt hold med vidunderlige fans, der skubber holdet fremad.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *