Top 5 over de seneste UEFA Champions League kvartfinaler

I endnu en sæson, er vi nået til Champions League kvartfinalen. Kun otte klubber er tilbage i jagten om den europæiske trone. Mens vi gør os klar til at se de bedste klubber på kontinentet kæmpe om en plads i semifinalerne, tager vi et kig tilbage i tiden, rettet mod nogle af de bedste øjeblikke i denne fase af turneringen, som vil blive husket for altid.

Vil dette års minder komme ind i pantheonet med fodboldminder?

2020: Barcelona 2-8 FC Bayern

Da COVID-19-pandemien ramte verden, blev professionel sport også ramt. En efter en blev alle de store turneringer afllyst i håbet om, at kampene til sidst kunne genoptages. Selvfølgelig var Champions League ingen undtagelse. Uden fans på tribunen, besluttede UEFA, at genoptage knock-out kampene på en neutral scene, hvor de sidste kampe i turneringen blev afviklet i Portugal. Det var her, at Barca og Bayern mødte hinanden på et tomt Estadio Da Luz.

Få kunne have forudset, hvad der efterfølgende skete. Selvom man måske godt kunne have gættet, hvad der var ved at ske, blot ved at se de første par minutter. Bayern spillede som rasende tyre lige fra starten, hvor Muller åbnede scoringen i det 3. minut. Få øjeblikke senere scorede Alaba et selvmål i et kontraangreb, så stillingen var lige. Barcelona, styret af Messi, dominerede de næste ti minutter og havde nogle enkelte scoringsmuligheder.

Men så kom stormen. Bayern begyndte at presse gevaldigt på i Barcelonas trejdjedel, og deres indsats blev hurtigt belønnet med yderligere tre mål. Efter 30 minutter af kampen, var stillingen allerede 1-4. Selvom Luis Suarez reducerede med et mål efter pausen, var Bayerns intensitet for stor en mundfuld for Barcelona. I det 63. minut gjorde Joshua Kimmich det til 2-5 for Bayern og knuste dermed Blaugranas håb. Mens Barcelona led, scorede Coutinho, udlejet til Bayern fra Barcelona, to mål og lavede en assist i kampens sidste minutter. Kampen endte med slutresultatet 2-8. Det var en historisk sejr for Bayern, som endte med at vinde champions league titlen få dage senere.

2019: Manchester City 4-3 Tottenham

I den første kamp vandt Tottenham 1-0 mod Manchester City på hjemmebane. Med Sky Blues førende i Premier League-tabellen forventede man en hård kamp om, hvem der skulle gå videre til semifinalerne. Den anden kamp var endnu vildere. Sterling åbnede kampen tidligt i det 4. minut med en scoring, mens Son udnyttede en defensiv fejl til at udligne stillingen blot tre minutter senere. Den koreanske angriber, som også scorede i det første opgør, scorede sit andet mål for aftenen med et smukt skud efter en afgørende bolderobring fra Lucas Moura. City var nu forpligtet til at score mindst tre mål for at overleve. Bernardo Silva satte det første mål ind til 2-2, og ti minutter senere afsluttede Sterling et smukt angreb for City og scorede til 3-2. Ja, du læste rigtigt: Fem mål på de første tyve minutter!

Tiki-taka-maskinen blev ved med at bombe derud af mod Tottenhams mål, men en velspillende Hugo Lloris i målet, forhindrede dog City i at score. I det 59. minut gik den dog ikke længere. Agüero scorede det mål, City skulle bruge for at kvalificere sig. Tottenham svarede igen og efter et lidt uortodoks hjørnesparksmål fra Llorente, spolerede Tottenham nok en gang festen for City. Det så ud til, at spanieren havde scoret med sin hånd, men VAR bekræftede, at bolden ramte hoften, inden den krydsede stregen. Man skulle tro, at skæbnen ville favorisere City, da Sterling scorede igen i overtiden. 5-3? Nej, nu Ikke så hurtigt. VAR afviste målet, og Spurs gik videre. I semifinalen slog man Ajax, men tabte finalen mod Liverpool.

2018: Real Madrid 1-3 Juventus

Det, der gør Champions League til en så fantastisk turnering, er dramaet, der er i knockout-fasen. Kampens udfald kan ændres utrolig meget med blot et enkelt mål. Det er, hvad der (næsten) skete på Santiago Bernabeu i 2018.

Madridistas forventede en let kamp. Og det kunne man godt forstå! Efter en 3-0-sejr på Juventus Stadium den foregående uge, skulle der et mirakel til, hvis Real Madrid skulle ryge ud af Champions League. Husk på, at Blancos var de nuværende mestre, ledet af Cristiano Ronaldo på banen og Zinedine Zidane fra sidelinjen. Men mindre end to minutter inde i kampen åbnede Mandzukic scoringen for Juventus. Madrid så selvsikre ud, på trods af det tidlige tilbageslag, men i det 37min. scorede den kroatiske angriber endnu et hovedstødsmål og gjorde det til 0-2. Det skulle vise sig ikke at være nogen nem aften for Real Madrid, der blev ved med at angribe, men uden at lykkes. Efter en stor fejl fra målmand Keylor Navas, der ikke formåede at redde en let bold, kunne Matuidi tage imod gaven og gøre det til 0-3.

Det så ud til, at kampen var på vej i forlænget spilletid, men i overtiden blev Madrids offensive indsats belønnet med et straffespark begået på Lucas Vázquez. Ronaldo scorede fra straffesparkspletten og sendte Real videre. Man endte med at vinde sin tredje titel i træk efter at have slået Bayern og Liverpool, i de efterfølgende runder.

.

2018: Roma 3-0 Barcelona

Hvem skulle have troet, at Roma havde en chance for at kvalificere sig? De havde ikke nogen stor superstjerne, og de havde tabt den første kamp med 4-1 på Camp Nou. Men mirakler sker en gang imellem i sport. Edin Dzeko lagde første sten til et utroligt comeback i det 6. minut, men kort tid efter, fik Barca taget tempoet ud af kampen. Tidligt i anden halvleg begik de ellers normale så selvsikre Blaugranas-forsvarere straffespark på Dzeko. De Rossi konverterede fra pletten, men Roma manglede stadig et mål mere for at kvalificere sig.

Roma blev ved med at lede efter det afgørende mål, mens Barcelona forsøgte at holde stormen hen. Giallorossi’erne lignede pludselig det bedre hold og skabte chancer efter chancer. Med mindre end 10 minutter tilbage af kampen kunne et hovedstød fra Kostas Manolas fuldende comebacket. Det var helt sikkert en af Romas bedste kampe gennem tiderne.

2010: Barcelona 4-1 Arsenal

Der er nogle kampe, der forvandler spillere til legender. Messi oplevede en af dem, da han spillede mod Arsenal i kvartfinalen i Champions League 2009/10. Den første kamp, der blev spillet i London, endte 2-2. På Camp Nou var det Arsenal, der først kom foran, takket være Bendtners mål i det 18. minut.

Men så tog Messi superheltedragten på. Tre minutter senere fik argentineren, Barcelona tilbage i kampen med et kraftfuldt skud udenfor feltet. Efter det mål lignede han en helt anden spiller. Arsenal-forsvarerne kunne ikke holde tempoet mod den fantastiske angriber, der begyndte at ligne en moderne version af Maradona. I det 37. minut bragte Messi med endnu et mål, Barca foran og blot fem minutter senere scorede han på et flot lob, hattrick. Det blev også til endnu et mål fra Messi før slutfløjt. Et sandt mareridt for Arsenal, der led under endnu en strålende præstation af argentineren året efter.