Top 10 over de bedste målmænd I verden

At have en god målmand er afgørende, hvis dit hold ønsker at vinde titler. Ofte får målmænd ikke nok kredit. Ofte er vi mere opmærksomme på deres fejl og de mål, de får i mod sig.

Men med deres redninger kan de ændre spillets gang. En god redning er næsten det samme som at score et mål. Der er mange gode målmænd nu om dage. Vi har besluttet os for, at fejre dette ved at rangere dem.

Det har været en svær opgave, men denne top 10 er baseret på spillernes præstationer i 2020-2021 sæsonen og den status, som spillerne har opnået i løbet af deres karriere. Så hvem er de bedste målmænd i verden?

Hvem er de 10 bedste målmænd i verden?

  1. Jan Oblack
  2. Ederson
  3.  Keylor Navas
  4. Manuel Neuer
  5. Thibaut Courtois
  6. Ter Stegen
  7. Alisson
  8. Donnarumma
  9. Eduard Mendy
  10. Mike Maignan

10. Mike Maignan

Hold/Land: AC Milan/Frankrig

Alder: 26

Vores top 10 målmandsliste begynder med Mike Maignan; en fransk målmand, der har været afgørende i ​​den franske liga. Efter 10 års tørke vandt Lille den franske liga i 2021. Her var Maignan en meget vigtig spiller, der bidrog meget til denne titel.

Maignan er målmanden med det højeste antal clean sheets (20) på tværs af Europas fem bedste ligaer. I denne sæson skiftede han til Milan og erstattede Donnarumma. Indtil videre har han fået en god start, og kan få endnu en fantastisk sæson.

Han er ikke rangeret højere, da han kun har haft et godt år. Han skal holde samme form, hvis han skal klatre højere op ad vores rangliste.

Se Mike Maignan i aktion med en fodboldtur til AC Milan.

9. Edouard Mendy

Hold/Land: Chelsea/Senegal

Alder: 29

Edouard Mendy er en anden målmand, der strålede i år. Historien om Edouard Mendy er vild og meget motiverende. Mens han spillede i tredje divisionen i Frankrig, havde han nogle prøvetræninger i England. Desværre var der ingen hold, som ville have ham. Så sent som i 2017-2018 sæsonen spillede han stadig i anden divisionen i Frankrig.

Men i sidste sæson havde Chelsea problemer på målmandspositionen. Kepa præsterede ikke, så Chelsea besluttede at give Mendy chancen. Det viste sig at være et godt valg, da han hjalp holdet med at vinde Champions League.

Han havde redninger, der holdt Chelsea inde i kampene. Han ligger også på en 4. plads sammen med Thibaut Courtois for flest clean sheets i ligakampene (16). Da han først er blomstret fornylig, skal han også præstere godt i denne sæson for at blive rangeret bedre i næste sæson.

Se Edouard Mendy i aktion med en fodboldtur til Chelsea.

8. Gianluigi Donnarumma

Hold/Land: PSG/Italien

Alder: 22

Gianluigi Donnarumma har været et vidunderbarn i mange år og skuffer sjældent. Han kæmpede dog med sit forhold til AC Milans administration og fans, selvom han altid præsterede godt. Han er den yngste spiller på denne liste og har stadig hele karrieren foran sig.

Med sit landshold har han præsteret fremragende. Faktisk har han kun lukket mere end ét mål ind én gang (i en semifinale i Nations League-kampen mod Spanien). Denne statistik er endnu vildere, når man tænker på, at han har spillet for landsholdet i fem år.

Han vandt også for nylig Europa Cuppen med sit land og tog prisen for turneringens bedste målmand.

Nu står han over for en ny udfordring i PSG, hvor han kæmper om spilletid med en anden fantastisk målmand: Keylor Navas.

Se Gianluigi Donnarumma i aktion med en fodboldrejse til PSG.

7. Alisson Becker

Hold/Land: Liverpool/Brazil

Alder: 28

Alisson var på toppen, da Liverpool vandt Champions League i 2018-2019 sæsonen. Desværre har Liverpool ikke vundet Premier League siden 2019-20 sæsonen, og er heller ikke nået til en finale siden dengang.

Alligevel har Becker stadig præsteret fint sammen med holdkammeraterne i Liverpool, som stadig er et af de bedste hold i verden. På den internationale scene deler han normalt tjansen med Ederson. I Copa America spillede han dog ikke særlig meget. Liverpool har fået en god sæsonstart, så måske kommer vi til at se mere til Becker igen.

Se Alisson Becker i aktion med en fodboldrejse til Liverpool.

6. Marc-André ter Stegen

Hold/Land: FC Barcelona/Tyskland

Alder: 29

Marc-Andre Ter Stegen har været en verdensklasse målmand i mange år nu. I de sidste par år har Barcelona kæmpet defensivt, hvor Ter stegen ofte har reddet sit hold. Han er også god med fødderne, hvilket er vigtigt, når man spiller for Barcelona.

Han sørger for at holdet har bolden i stedet for at give den væk med hans clearinger. Desværre er han ikke førstemålmand på landsholdet, grundet den specielle situation, med hård konkurrence.

Det tyske landshold har et meget stort udvalg af målmænd de kan vælge imellem, og Manuel Neuer har altid været foretrukket. Selvom Barcelona kæmper lige nu med tingene, præsterer han godt, og hjælper sit hold utrolig meget. Uden ham kunne Barcelona være et endnu dårligere sted..

Se Ter Stegen i aktion med en fodboldtur til FC Barcelona.

5. Thibaut Courtois

Hold/Land: Real Madrid/Belgien

Alder: 29

Thibaut Courtois er lige nået med inden for top 5 bland målmændene. Han er en meget stor målmand med fantastiske reflekser. Han har været en af ​​de bedste målmænd i verden gennem de sidste fem år.

Sidste sæson sluttede han på en 4. plads med 16 clean sheets i ligakampene (samme antal som Édouard Mendy). Han kom i sin tid til Real Madrid for at erstatte Keylor Navas, og har gjort et godt stykke arbejde, selvom Real ikke har vundet nogen mesterskaber, siden hans ankomst.

Se Thibaut Courtois i aktion med en fodboldrejse til Real Madrid.

4. Manuel Neuer

Hold/Land: Bayern München/Tyskland

Alder: 35

Manuel Neuer har været en af ​​de bedste målmænd i verden i mange år. Med sine 35 år optræder han stadig på et topniveau. Når han en dag skal trække sig tilbage fra fodboldverden, vil han stå som en af ​​de bedste målmænd gennem fodboldhistorien.

Han er en legende på sin position, og har vundet alt undtagen et EM i fodbold. Han moderniserede målmandspositionen med sine høje positioneringer samt sine evner med fødderne. Han har haft en god sæson, men andre målmænd har præsteret bedre, hvilket er årsagen til, at han kun er på en fjerde plads på vores liste.

Se Manuel Neuer i aktion med en fodboldtur til Bayern München.

3. Keylor Navas

Hold/Land: PSG/Costa Rica

Alder: 34

Keylor Navas er en af ​​de mest undervurderede spillere i verden. Folk glemmer, at han har vundet tre Champions League titler og været en nøglespiller. Han vandt ikke den franske titel med PSG, og det skabte en del uro. Det var dog ikke grundet hans præstationer, da han præsterede virkelig godt.

I denne sæson står han over for en ny udfordring: Donnaruma. Den italienske målmand ankommer som et ungt vidunderbarn. Navas, som er blevet 34 år gammel, står til at skulle kæmpe om startpladsen med Donnaruma.

Se Keylor Navas i aktion med en fodboldtur til Paris Saint Germain.

2. Ederson Moraes

Hold/Land: Manchester City/Brasilien

Alder: 28

Ederson Moraes har været utrolig vigtig for Manchester City og Pep Guardiola. Han har ændret Citys spillestil. City har fået en målmand, der giver dem mulighed for at komme i hurtige kontraangreb.

Med sine stærke arme kan han kaste afleveringer over 50 m og åbne spillet. Dette giver City mulighed for at spille åbent og have mere plads. Han er ikke altid førstemålmand for Brasilien, men spillede dog under Copa America.

Han havde fornyligt et rigtig godt år, hvor han kom i finalen i Champions League, Copa America, og vandt Premier League. Her bekræftede han sin status og kvalitet han har opnået gennem de sidste år, takket være gode præstationer.

Se Ederson Moraes i aktion med en fodboldtur til Manchester City.

1. Jan Oblak

Hold/Land: Atlético Madrid/Slovenien

Alder: 28

Jan Oblak er i øjeblikket den bedste målmand i verden! Gennem de sidste fem år har han konsekvent været en af ​​topmålmændene. Han har været i top tre i lang tid nu, og han begynder at opbygge en seriøs status som en af ​​de bedste målmænd i vores æra.

Han vandt La Liga i denne sæson med Atlético Madrid. Han er en nøglespiller for Atlético, i og med Atlético er et defensivt hold, og den “sidste forsvarsspiller” er målmanden. Han har mange redninger, han taler meget med sit forsvar og giver selvtillid til holdet. Dette gør ham til en stor faktor for Altético Madrids succes.

Se Jan Oblak i aktion med en fodboldtur til Atlético.

Er du enig i vores valg? Hvilken målmand ville du have inkluderet?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *