Nogle kampe er bare uforglemmelige. Du husker præcis, hvor du var, og med hvem du så dem med. Selvfølgelig er de mest interessante fodboldkampe dem, hvor der er noget på spil. Vi har listet de mest spændende kampe, vi kan husker. Vi har endda også billeder!

1. FC Liverpool – FC Barcelona 2019

Kamp: Champions League-semifinalen

Resultat: 4-0

Den anden halvleg i Champions League-semifinalen. Liverpool stod over for en håbløs opgave, da de havde tabt udekampen 3-0 på Camp Nou. Liverpool startede spillet flot og truede straks. Virgil van Dijk var fremragende i kampen. Efter 7 minutter var stillingen 1-0 på grund af et rebound fra et Henderson-skud. Atmosfæren på stadion var vanvittig. Barça havde stadig en chance med blandt andre Messi, men det var ikke nok. Liverpool gik i halvleg med 1-0. Georginio Wijnaldum kom ind på banen i anden halvleg. Et gyldent skift! I det 54. minut eksploderede Anfield, da han scorede til 2-0. Liverpool-fans var stadig ude af deres gode skind, da Wijnaldum to minutter senere lavede hovedstød til 3-0. Sikke et spil, men der var stadig mere end en halv time tilbage på uret. Tempoet var voldsomt højt, Messi spillede godt, men gang på gang var det bare ikke nok. Kampen syntes at være fastlåst indtil det 79. minut, da Alexander-Arnold satte det afgørende mål til 4-0. Anfield gik amok. Uden tvivl en af ​​de mest mindeværdige Champions League-kampe nogensinde.

2. Arsenal – Tottenham 2012

Kamp: Premier League
Resultat: 5-2

Før denne kamp havde Arsenal lige haft en katastrofalt Champions League kamp. De blev smadret 4-0 af AC Milan. Derefter blev de også forduftet af FA Cup af Sunderland. Så det næste var Tottenhams besøg til North London Derby. Van Persies hold håbede, at heldet nu ville være med dem. Imidlertid gik det ikke så godt fra start for Arsenal. De var allerede bagud efter fire minutter takket være Saha med hjælp fra Adebayor. I det 34. minut gik Bale ned i feltet. Et straffespark fulgte og Adebayor sparkede den ind til 2-0 til Tottenham. Spirit syntes at komme tilbage i Arsenal takket være blandt andre van Persie. Efter seks minutter var det 1-2 takket være Sagna. Kort før halvlegen blev van Persies hårde arbejde endelig belønnet, og han slog uretmæssigt udligningen. Med hovedet højt gik Arsenal ind ved pausen. I anden halvleg kom van der Vaart ind på banen for Tottenham. Harry Redknapps hold gjorde ikke det bedste indtryk efter pausen. Med et flot spil tog Arsenal føringen i det 51. minut. Tottenham var nu nede og ude. Walcott scorede to mål på fem minutter takket være van Persie og Song.

3. Real Madrid – Atletico Madrid 2014

Kamp: Champions League finale

Resultat: 4-1

I 2014 havde Real Madrid endnu ikke vundet trofæet, bedre kendt som “Big Ears”, i 12 år. De spillede nu Champions League finalen mod deres byrival Atletico. Cristiano Ronaldos hold var ivrig efter sejr. Real Madrid haltede efter i første halvleg. Ronaldo forsøgte på enhver mulig måde at fremskynde et gennembrud, men Atletico-forsvaret var for stærkt. I anden halvleg så Atletico ud til at rejse sig og tage cupen. Men skæbnen ramte, og Sergio Ramos headede til udligning i overtiden. En halv times ekstra spilletid. Real Madrid spillede aggressivt og via et skud fra Di Maria sparkede Gareth Bale til guldet. Real fans gik amok, men vidste, at der stadig var ti minutter tilbage af kampen. Atletico kunne ikke længere følge med, og i de sidste minutter af kampen scorede Real yderligere to mål af Marcelo og Ronaldo. Real Madrids absolut strålende spil i 2014 vil for altid blive husket i fodboldhistorien.

4. Manchester City – Queens Park Rangers 2012

Kamp: Afgørende Mesterskabskamp

Resultat: 3 – 2

I 2012 havde Manchester City muligheden for at vinde det nationale mesterskab for første gang i 44 år. Stjernerne på det tidspunkt omfattede Balotelli, Nasri, Tevez og Touré. På den sidste kampdag skulle Queens Park Rangers blive slået hjemme. I løbet af første halvleg havde City mange chancer, som de ikke udnyttede. I det 39. minut blev Zabaleta endelig heldig og scorede med hjælp fra Touré.

Lettet og med højt bifald fra byens tilhængere var de glade nok ved pausen. Et par minutter ind i anden halvleg kom QPR ud af ingenting med et angreb, der endte direkte i målet. City-spillerne var chokerede over, at dette kunne ske. City kom dog hurtigt tilbage og affyrede en række skud mod QPRs mål. Men mirakuløst ville intet gå ind. Derefter i det 65. minut, igen fuldstændigt mod spillet, var der endnu et QPR-angreb. Det var Traoré, der mistede Mackie, der var blevet fuldstændig overset. Manchester City håb om titlen begyndte at forsvinde. De havde nu brug for yderligere to mål for at vinde.

City fortsatte mod alle odds og troede på sejr. QPR havde ryggen til væggen, men overlevede. De sidste minutter af kampen tikkede væk og dermed ethvert håb på stadion. Kampen syntes at bløde ihjel og troen forsvandt. I det 90. minut begyndte de første mennesker at gå ud af stadion med fem minutters overtid tilbage. Balotelli gik glip af en stor chance i det første minut af overtiden. Dette resulterede i et hjørnespark, der med dygtighed blev slået ind af Dzeko. Stillingen var den samme med kun tre minutter tilbage.

Manchester City sprintede tilbage til midtercirklen for en sidste offensiv. Det var derefter Balotelli, der med hjælp spillede Aguero ind i position. Med to mål i overtiden vandt Man City mirakuløst den nationale liga.

5. Manchester United – FC Barcelona 1984

Kamp: Europakup I – Kvartfinale
Result: 3 – 0

Vi bliver i Manchester, men dykker ned i historiens annaler. 1984-EM-kvartfinalen mellem Barcelona og selvfølgelig Manchester United. I hjemmekampen havde Barcelona spillet en solid kamp med 2-0. Dette var Maradonas Barcelona, de dødbringende mestre! Ingen forventede, at Manchester United kunne vende slaget på hjemmebane.

I en hvirvlende Old Trafford var det imidlertid den bedste aften for United-kaptajnen, Bryan Robson. En aften, hvor alt gik godt, scorede han to gange. I første halvleg scorede han til jubel. Derefter, i anden halvleg, fik han en misset bold, som han fik ind. To minutter senere scorede Stapleton det afgørende mål og afgjorde kampen i Uniteds favør.

6. AC Milan – FC Liverpool 2005

Resultat: 3 – 3 (Liverpool vinder på straffespark)

Stam og Seedorfs AC Milan stod overfor Liverpool i Champions League finalen i 2005. Milan gik ind i finalen som favoritter. Efter kun to minutter stod den allerede 1-0 takket være et mål fra kaptajnen, Paolo Maldini. Inden pausen scorede Crespo to mål, og AC Milan gik til pausen med en klar føring.

Liverpool fans fortsatte dog med at tro på sejren og overdøve AC Milan-fansene. I anden halvleg kom et af de mest magiske comebacks i Champions League historien. På bare seks minutter lykkedes det Liverpool at finde målet tre gange. Først var det Steven Gerrard i det 54. minut. Kaptajnen opmuntrede sit hold og løb tilbage til midtpunktet. Blot 2 minutter efter scorede Smicer igen. Pludselig var alt håb tilbage hos Liverpool-holdet. Steven Gerrard formåede at vinde et straffespark i det 60. minut. Det var XabI Alonso, der scorede målet, efter at straffesparket ellers var blev reddet. I den sidste halve time havde Milan endnu en stor mulighed, men Dudek formåede at blokere målet. Vi gik til straffesparkskonkurrence. Stadion var ved at eksplodere! Efter en neglebidende straffesparkskonkurrence med en række vidunderlige redninger var det Liverpool, der i sidste ende vandt finalen. Dudek var Liverpools store helt, der formåede at redde det sidste Milan-straffespark. Hvilken aften, fra 3-0 bagud til at vinde via en straffesparkskonkurrence!

8. Bayern München – Manchester United 1999

Resultat: 1 – 2

Normalt er tyskerne kendt for at vinde på overtid. I 1999 stod Manchester United og Bayern München over for hinanden i Champions League finalen. På hjemmebane havde Man Utd allerede vundet cupen og den nationale liga. Manchester United havde et legendarisk hold inklusive Beckham, Giggs, Neville og Jaap Stam.

Bayern München havde en drømmestart og tog føringen efter seks minutter takket være et frispark fra Basler. Spillet svingede frem og tilbage, og begge hold havde nogle chancer. Med en 1-0 føring gik Bayern München til pause.

I anden halvleg var begge holds spil det samme. Begge hold havde chancer, men ingen væsentlige. Bayern kom nærmest med et skud mod stolpen og et saksespark, der ramte overliggeren. Det så ud til, at denne finale ville gå til Bayern.

Det 90. minut nærmede sig, og dommeren angav yderligere tre minutter. Schmeichel, Uniteds målmand, kom frem til en sidste offensiv. Ryan Giggs landede bolden i straffesparksfeltet, og Teddy Sheringham scorede udligningen. Bare et minuts spilletid tilbage før kampen gik i overtid. Et minut senere var der imidlertid et hjørne fra Beckham, som blev sparket og tappet ind af Solskjær. Inden for tre minutter havde Manchester United vendt spillet fuldstændigt, og sejren var reddet.

9. Bayern München – Inter Milan 2011

Kamp: Champions League kvartfinale

Resultat: 2-3

I 2011 stod Inter Milans Wesley Sneijder over for Bayern Münchens Arjen Robben i kvartfinalen. Den første kamp i Milan blev vundet 1-0 af tyskerne. Bayern glædede sig til at få sejren på hjemmebane.

Imidlertid var det Inter, der åbnede scoringen i 4. minut takket være stjernespilleren Samuel Eto’o. Derefter kom Bayern bedre ind i spillet og blev farlige takket være Robben og Ribery. I det 21. minut var det Gomez, der scorede udligningen. Inter havde lejlighedsvis nogle få chancer, men det var især Bayern, der var i form. I det 31. minut scorede Muller til 2-1. Lige før pausen var det stadig noget af en udfordring for italienerne at score et mål. De burde være glade for, at de gik til pause med kun 2-1 nede.

Inter måtte gøre alt, hvad der var i deres magt for at forblive i Champions League efter pausen. Inter var på rette spor i de første femten minutter efter pausen. Da de så ud til at kollapse, var det Wesley Sneijder, der scorede i det 61. minut. Resultatet var uafgjort og Inter havde brug for endnu et mål for at komme videre.

Under ledelse af Thomas Muller truede Bayern Inter’s mål flere gange. På den anden side var det Sneijder, der lejlighedsvis fik en chance, men den gik bare ikke ind. Kampens ende nærmede sig langsomt. Dette var naturligvis, hvad tyskerne ønskede. Lige før slutningen, i det 88. minut, scoret Inters Pandev et mål. Bayern München havde stadig 5 minutter til at score i. Det var dog ikke nok, og Inter vandt denne kamp på ren kampånd.

10. FC Barcelona – Paris Saint Germain 2017

Resultat: 6-1

Forventningerne til Paris Saint-Germain i 2017 var meget høje. Klubben havde brugt et hidtil uset beløb på nye spillere, hvilket måtte vise sig på banen. I den første kamp på hjemmebane satte PSG Barcelona nådesløst på krogen. Det var ikke mindre end 4-0, og Barcelona så ud til at være helt ude af den for returkampen.

PSG skulle og ville gerne vinde Champions League i 2017. Men det mål blev meget sværere, da det pludselig blev knyttet til FC Barcelona i kvartfinalen. Alligevel viste FC Barcelona sig at være lyttere ofre internt end forventet. PSG vandt 4-0, og FC Barcelona så ud til at være elimineret. Uden et mål syntes Barcelonas situation at være mere end bare håbløs.

Barça spillede godt og tog føringen efter tre minutter af Luis Suarez. Det spanske hold gik til pause med en 2-0 føring over PSG takket være et selvmål fra Kurzawa. Efter pausen uafgjorte Messi med et straffespark i det 50. minut. FC Barcelona-publikummet gik amok, og stemningen var fantastisk. Så kom et hårdt slag i det 62. minut, da Edinson Cavani scorede det meget vigtige udemål for PSG. Barcelona havde nu brug for 3 flere mål. I det 85. minut syntes alt håb at være opgivet af spanierne. Neymar scorede derefter sit andet i det 88. minut og i det første minut i overtiden på et straffespark. Med et par minutter tilbage på uret vendte Barcelona spillet, og det var Sergi Roberto, der gjorde det umulige til virkelighed for Barcelona. I det sidste minut af overtiden scorede han det vindende mål, og der skete et mirakel på Camp Nou. En helt legendarisk kamp.