5 kampe, der definerer Inter Milans historie

Inter er et af de stærkeste hold i Italien. Siden Serie A’s begyndelse har man vundet mange titler og er aldrig rykket ned. Faktisk er Inter det italienske hold med tredje flest trofæer, og det eneste italienske hold, der har vundet The Treble. Det skete i 2010 under ledelse af den portugisiske træner José Mourinho.

Her er en liste over de fem mest spændende kampe i Inter Milan‘s historie.

Inter Milan – AC Milan 1949: Målvanvid

I 1949-sæsonen var Inter Milan, AC Milan og Juventus en del af en uhørt, målrig sæson. Juventus lå nummer 1 i tabellen med helt nøjagtig 100 mål i 38 kampe, mens Milan fulgte efter med 118 mål scoret i løbet af sæsonen. Inter fuldendte podiet med deres “kun” 99 mål i sæsonen.

Den 6. november 1949 blev der spillet en utrolig underholdende kamp mellem Inter og Milan, som endte 6-5 til Inter.

Inden for de første 7 minutter af kampen scorede Enrico Candiani to mål for Milan. Det virkede til at være en nem dag på kontoret for Rossoneri, som var foran med 1-4 i det 19. minut, takket være deres svenske duo Gunnar Nordahl og Nils Liedholm. Inter nægtede dog at give op, og første halvleg sluttede af med en 3-4-scoring.

Efter pausen bragte Inter sig foran med to tidlige mål. Milan svarede hurtigt igen og udlignede til 5-5, men i det 64. minut bragte Amedeo Amadei sejren hjem efter at have scoret det afgørende 6-5 mål for nerazzurri. Det er nok det mest vanvittige Derby della Madonnina, der nogensinde har udspillet sig!

Inter Milan – Real Madrid 1964: La Grande Inters fødsel

I 1964 mødte Inter Milan, Real Madrid i den 9. udgave af Europa Cuppen. Over 71.000 tilskuere så kampen på Praterstadion i Wien.

Holdet blev styret af den argentinske taktiker Helenio Herrera fra sidelinjen, og truppen bestod af stjerner som Giacinto Facchetti, Sandro Mazzola og Luis Suárez. På trods af, at Real Madrid havde vundet turneringen flere gange, slog Nerazzurri det spanske hold med 3-1. Finalen gav fødsel til la Grande Inter, som holdet senere hen blev kendt som. I 1965 forsvarede Inter deres europæiske krone med en meget stærk defensiv, kendt som Catenaccio, hvilket gjorde dem til et af de stærkeste hold på kontinentet.

Inter Milan – Lazio 1998: En italiensk UEFA Cup-finale

Under UEFA Cup-finalen i 1997/1998 mødte Nerazzurri, Lazio på Paris på Parc des Princes. Kampen endte med en 3-0 sejr til Inter Milan.

En kamp, hvor Inter var hurtige om at bringe sig foran med et mål, allerede i det femte minut. Lazio prøvede hele kampen igennem at få bolden ind i netmaskerne, men Inter stod solidt på banen og scorede yderligere to mål, et i det 60. og et i det 70. minut, og vandt dermed UEFA Cuppen denne sæson.

AC Milan – Inter Milan 2006: Derby i Calciopolis skygge

Serie A-sæsonen 2006/07 var præget af Calciopoli-skandalen. AC Milan og Lazio fik pointstraffe, mens Juventus blev sendt ned i Serie B. Det var også sæsonen, hvor Inter Milan vandt deres 15. Scudetto, uden reelt at møde stor modstand fra de øvrige hold. I løbet af sæsonen tørnede Inter Milan og AC Milan sammen den 28. oktober 2006 på San Siro stadion i et spektakulært derby.

Lige fra de første minutter viste Inter, at de var landets bedste hold og gik til pause med en 0-2 føring. Nerazurri holdt sig ikke tilbage efter pausen, hvor det lykkedes dem at score to mål mere. Marco Materazzi, en af de bedste forsvarsspillere, i Inters historie, scorede det sidste mål på hovedstød. Han endte dog med at blive udvist, da han modtog sit andet gule kort for at have taget sin trøje af under fejringen. Udvisningen fik Milan til at vågne op og man lykkes næsten med at få udlignet, men endte alligevel med at tabe 3-4 på dramatisk vis.

Inter Milan – Bayern München 2010: Mourinho fører Inter til stor hæder

I 2009/10-sæsonen var Inter et formidabelt hold under ledelse af José Mourinho. Han hjalp Inter med at vinde The Treble ved at vinde Scudettoen, Coppa Italia og Champions League. Takket være den argentinske angriber Diego Milito og den hollandske midtbanespiller Wesley Sneijder viste Nerazzurri sig at være det bedre hold mod Bayern München i Champions League-finalen.

Kampen, der blev spillet på Santiago Bernabeu i Madrid, endte 2-0 til Inter. I det 35. minut sparkede målmand Julio César en lang bold op imod Milito, som kontrollerede den og spillede den videre til Sneijder. Den hollandske playmaker sendte bolden tilbage til Milito som bankede bolden i nettet, forbi Bayerns tyske keeper. Det var et godt eksempel på, hvor gode Inter var i begge felter. Det lykkes ikke Bayern at passere Julio César, og istedet scorede Milito igen i det 70. minut. Det var Nerazzurri’s første triumf i Europa Cuppen siden la Grande Inter fra 1960’erne.