2021-22 Opsummering og højdepunkter

Fodboldsæsonen 2021/22 er slut – og sikke en begivenhedsrig sæson det har været!

Sæsonen begyndte med stadions, der var åbne for fans fra hele kontinentet, ovenpå 2020/21-sæsonen, hvor mange kampe blev spillet på tomme arenaer.

August bar også præg af nogle chokerende transfers. Lionel Messi afsluttede sin 21-årige karriere i FC Barcelona med et skifte til Paris-Saint Germain. Det mest overraskende aspekt i hele denne sag var, at en af verdens bedste spillere, skiftede på en fri transfer. Argentineren var med til at hjælpe PSG med at vinde ligatitlen, dog lykkedes det ikke holdet at opnå succes i Europa. Efter Kylian Mbappés kontraktforlængelse vil pariserne være en af favoritterne til at vinde Champions League næste år.

Messi var ikke den eneste bemærkelsesværdige spiller, der fik ny hjemmebane. Cristiano Ronaldo besluttede sig for at vende tilbage til den klub, der gjorde ham verdensberømt, nemlig Manchester United. Hans første kamp tilbage viste sig at være et sensationelt comeback, da han scorede to mål i storsejren over Newcastle. Desværre lykkedes det ikke Manchester United, på trods af at Ronaldo slog mange individuelle rekorder, at vinde nogen trofæer i denne sæson, og det lykkedes ikke engang United, at slutte blandt top 4.

Premier League oplevede endnu en speciel tilbagevenden. I januar skrev Brentford FC under med Christian Eriksen, som spillede sin første kamp siden sit hjertestop ved EM 2020. Da han ikke kunne spille i Serie A på grund af regler om Implanterbare hjertestartere, vendte den danske midtbanespiller tilbage til Premier League for at genfinde sin form og hjælpe The Bees med at holde sig oppe mindst et år mere i Englands bedste række.

Ud over de opsigtsvækkende transfers var der mange andre drejninger i løbet af sæsonen, som gjorde den spændende. Premier League sluttede på dramatisk vis, da sæsonens sidste kamp kulminerede med, at Manchester City FC tog trofæet. City lavede noget af et comeback i det sidste kvarter i allersidste spillerunde, efter at have været bagud det meste af kampen. Citys sejr fratog Liverpool muligheden for at blive det kun andet engelske hold til at vinde the treble. Det var dog ikke en trofæløs sæson for The Reds, da de både vandt FA Cuppen og Carabao Cup’en.

I La Liga mærkede Barcelona følgerne af Messi’s afgang og havde store problemer de første par måneder af sæsonen. Holdet blev ramt af yderligere problemer, da nyindkøbet Sergio Aguero lagde støvlerne på hylden grundet helbredsmæssige årsager. Holdets manglende resultater betød ændring på trænersædet i november 2021, hvor man bragte endnu et gammelt ansigt tilbage til klubben.

Med den legendariske midtbanespiller Xavi tilbage i Barcelona, denne gang som træner, blev Barça genfødt på ny og endte på andenpladsen efter Real Madrid. Los Blancos med Karim Benzema med dirigentstokken, vandt ligatitlen og nåede på dramatisk vis i Champions League-finalen med det ene comeback efter det andet. Et mål af Vinicius gav Real deres 14. europæiske pokal.

Real Madrid var ikke det eneste spanske hold, der kunne løfte et trofæ. Real Betis vandt deres tredje Copa del Rey efter at have slået Valencia på straffespark.

I Italien blev titlen endnu en gang afgjort i Milan. Efter Inters triumf i 2021 skiftede Serie A i år fra nerazzurri- til rossoneri-farver. Det var AC Milan‘s første ligatitel i over ti år! I samme tidsrum har Bayern München domineret tysk fodbold. Bayern vandt deres 10. Bundesliga i træk takket være Robert Lewandowskis målfarlighed. Den polske angriber er muligvis på vej til en ny destination i næste sæson, hvilket Erling Haaland også er. Nordmanden skal spille for Manchester City næste år, et skifte der vil gøre Pep Guardiolas hold endnu mere frygtindgydende.

Vindere af 2021/22 sæsonen

 • Premier League: Manchester City FC
 • FA Cup: Liverpool FC
 • La Liga: Real Madrid
 • Copa del Rey: Real Betis
 • Serie A: AC Milan
 • Coppa Italia: Inter Milan
 • Bundesliga: Bayern München

Vigtige datoer

Selv om der ikke er nogen fodboldrejser i øjeblikket, vil der snart være noget at se frem til. Her er nogle vigtige datoer, som du bør sætte kryds i kalenderen ved:

 • juni 2022 – kampprogrammet for Premier League offentliggøres på denne dag. Du kan få et forspring og planlægge din rejse.
 • I begyndelsen af juli – Serie A- og La Liga-kampprogrammet offentliggøres. Vi foreslår, at du holder øje med vores hjemmeside, så du sikre dig, at du får valgt dine rejser, så tidligt som muligt.
 • 5-6 August 2022 – Premier League og Bundesligaen starter.
 • 13-14 August 2022 – LaLiga og Serie A starter.

Konkurrence

Glem ikke, at vi i øjeblikket kører en konkurrence, hvor du kan vinde et gavekort på 2975kr , som du kan bruge på din næste fodboldrejse. Det eneste, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at skrive en kort anmeldelse af din rejse med billeder på vores Facebook-side. Vinderen vil blive udvalgt tilfældigt. Læs vilkårene og betingelserne for giveaway’en her.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *