Her kan du spise, drikke og gentage det hele i Rom

Rom; den evige by! Et sted på enhver rejsendes liste. Kulturen, historien, de skjulte perler og den evige følelse, som denne by giver, kan aldrig indfanges på én rejse eller i ét indlæg. Men vi vil alligevel gøre et forsøg ved, at kuratere en lille guide til Rom! Dette indlæg vil ikke dokumentere alle de museer, gallerier og gader, som du bør besøge. Vi har samlet en omfattende liste over de bedste steder at spise, drikke og tage del i “Dolce Far Niente” – “Det sødmefulde ved at gøre ingenting” i det gamle romerske imperium.

Alle veje fører til Rom, siger man. Måske har du besluttet at besøge Rom på grund af den lækre pasta, eller måske har du bestilt en fodboldrejse gennem Fodboldtravel.dk for, at se en A.S. Roma eller en SS Lazio-kamp, da begge er historiske hold i Europa. Uanset årsagen til din ankomst, er du helt sikkert sulten eller klar til en aperitif – Bare rolig, vi har dig!

Spis pasta i nærheden af Trevi-fontænen

Hvis du befinder dig i byens centrum, og Lazio eller Roma har vundet scuddettoen eller en anden titel, vil du opleve tifoernes liv og passion. Hvis du er heldig, kan du måske endda se spillerne med trofæet. Når et af disse hold vinder en titel, stormer fansene ind til byens centrum med flag, bannere og alt, hvad der repræsenterer deres klub. Du vil enten se bymidten oversvømmet i lyseblå eller granatfarvet trøjer, så husk at vælge dine farver. Roma-fans har dog en fordel her, da bymidten er et område domineret af Roma fans, mens Lazio-fansene mere holder til i udkanten af byen og de omkringliggende områder. Hvis du bliver sulten efter at have fejret for meget, så ligger Il Chianti kun få skridt fra Trevi-fontænen. Det er dog ikke en turistfælde. Køerne er lange, så tag ikke derhen, hvis du er alt for sulten, da du kan stå og vente længe. Stedet er virkelig populært blandt både lokale og udlændinge. Mange siger, at de laver den bedste carbonara i Rom. Men det må være op til dig, at bedømme. Vi anbefaler, at du får en af de fire mest populære pastaretter: carbonara, cacio el pepe, bolognese og amatriciana.

Lazio elsker pizza

En mindeplade til minde om grundlæggelsen af SS Lazio er lige rundt om hjørnet på et af de bedste pizzeriaer i Rom. Der er en særlig charme ved italiensk rivalisering i fodbold. Så smut en tur ned og vis din støtte til Lazio. Måske endda iført en himmelblå trøje for at vise din opbakning, eller endnu bedre – overvær en af deres kampe på en fodboldrejse.

Hvis du efter dit besøg gerne vil sidde ned og hygge dig, er dette stedet. Den romerske “pinsa” kan nydes i Prati-kvarteret og er åben kl. 6.30 – noget, der er meget almindeligt for lokale restauranter. Toppingen er frisk, og dejen er tynd og sprød, ikke den fastfood-pizza, som man får fra en kæderestaurant. Derfor er dette virkelig en oplevelse.

En bid mad i nærheden af Stadio Olimpico

Kun få stop væk fra Zum og Pasticceria Romoli ligger det ikoniske Stadio Olimpico. Stadio Olimpico ligger på bredden af floden Tiber og er hjemsted for to af de mest berømte fodboldhold i Italien: Roma og Lazio. Disse to hold har en meget ophedet rivalisering og deler samme stadion, så på en måde konkurrerer de om, hvem der er “ejer” af stadionet.

Pasticceria er det italienske navn for et sødt bagværk, og gennem en undersøgelse fandt vi ud af, at mange italienere har en tradition for at spise bagværk ved midnatstid, og at dette ritual har et mekka. Midnats cornetto i Roms Quartiere Africano på Pasticceria Romoli, har tilfredsstillet den søde tand siden 1952.

En aperitif med Francesco Totti?

Café Barnum er en eklektisk blanding af lounge-agtig atmosfære, stilfuldt design, håndlavede cocktails og et udvalg af vine, og er et af de steder, man bør besøge i Rom. En hyggelig café og bistro med stenvægge, som også er vært for kunstudstillinger og altid med den perfekte musik til at gøre stemningen endnu mere guddommelig. Stedet har åbent fra kl. 9 til 2 om morgenen og er klar til dit besøg.

Mange har været så heldige, at se den legendariske Romaspiller, Francesco Totti, på dette sted, hvor han har moret sig med venner og familie, så hvem ved? Måske er du den næste, der er heldig at se en af Roms største stjerner på første parket.

Uanset om det er for at spise, drikke, sove og gentage det hele igen, så er du godt dækket ind i Rom, med denne liste. Byen skuffer aldrig, og hvis det bliver for overvældende, at planlægge en rejse, så hiv fat i dine venner og besøg Fodboldtravel.dk for at få din rejse kurateret for dig med sæsonens begivenhed – En A.S. Roma /S.S. Lazio kamp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.