Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldtur

Sevilla FC

Sevilla FC

Fodboldtur
Sevilla FC

Sevilla FC

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


personer har kigget på Sevilla FC de seneste 24 timer.

Fodboldrejser til Sevilla FC

Book nemt din fodbolrejse til Sevilla FC med fire klik

Book nemt din komplette fodboldrejse til Sevilla FC. Vælg hvilken kamp du vil se, hvilket hotel du vil bo på, samt det sæde du vil sidde på under et og samme sted. Ingen reservationsgebyrer.

Sevilla er ikke Europas hotteste by og hjemsted for spændende flamenco musik for ingenting. Fodboldkampe med Sevilla FC handler om varme og passion. Klubbens stadion, er i klare røde og hvide farver, og er en af de mest intimiderende arenaer i Europa. Især når hele stadionet synger ‘Himno Centenario’ lige inden kampstart, kan den ophedende atmosfære mærkes i hele kroppen.

Udover den vilde atmosfære, er du også sikret en fantastisk udsigt over banen samt fodbold på højeste niveau. Sevilla FC er ikke den ukronede konge af Europa League for ingenting. I de seneste 15 år har klubben vundet den eftertragtede Europa Cup ikke mindre end seks gange! Du kan se alle trofæer i klubmuseet.

Byen er med dens imponerende katedral, paladser og haver, ofte beskrevet som Europas friluftsmuseum, et sted, du sent vil glemme. Denne all-inclusive rejse er en af de bedste europæiske fodboldrejser, man kan ønske sig.

fodbold-travel-sevilla

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til Sevilla

Vi har udvalgt de bedste tips for at sikre, at du får mest muligt ud af din fodboldrejse til Sevilla. Fra praktisk information om Estadio Ramón Sánchez Pizjuán til forslag, når det kommer til, at udforske Sevilla.

 • Information om Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, ruter & tips
 • Information om Sevilla FC
 • Ting at lave i Sevilla

Sevillas stadion: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

sevilla-stadion

Indtil 1958 spillede Sevilla på det gamle Nervión-stadion, med en kapacitet på 23.000. Men under den legendariske præsident Ramón Sánchez Pizjuán fik Sevilla så stor succes (vandt pokalturneringen tre gange og ligatitlen i 1946), at der var behov for en større hjemmebane i 1950’erne. På et stykke jord købt af præsidenten planlagde man et nyt stadion med plads til 70.000 tilskuere.

Men i 1956, et par uger før byggeriet skulle begynde, døde Pizjuán pludseligt. Det nye stadion, som åbnede i 1958, valgte man at opkalde efter den afdøde præsident. Grundet mange problemer med byggeriet kostede stadionet klubben meget mere end beregnet, så kapaciteten blev reduceret til 53.000 pladser. Først 28 år senere, i 1974, stod byggeriet færdigt med i alt 77.000 pladser.

Under VM i 1982 i Spanien blev der spillet to kampe på stadionet, inklusiv semifinalen mellem Tyskland og Frankrig (med den berygtede Schumacher – Battiston hændelse). I 1990’erne faldt kapaciteten til 43.000, efter at UEFA forbød ståpladser på stadions. I øjeblikket har stadionet en kapacitet på 43.883.

Det atmosfæriske stadion har ikke kun en særlig status blandt Sevilla-fans men rækker også ud over hele Spanien. Spaniens landshold spillede nemlig 25 landskampe her, hvor man forblev ubesejret (20 sejre, 5 uafgjorte).

Det er ikke kun det indre ved stadionet, der ser godt ud. Udenfor stadionet ses en række smukke mosaikker. I anledning af VM i 1982 blev klubvåbenet vist frem sammen med logoer fra 60 andre klubber, som har spillet på stadionet. Der er også billeder af klubtrofæer, klublegender og en hyldest til Antonio Puerta, midtbanespilleren, der døde efter at have fået hjertestop under en kamp på Estadio Pizjuán i 2007.

Sådan kommer du frem til Estadio Ramón Sanchez-Pizuán

Ramón Sánchez Pizjuán Stadion ligger midt i Nervión distriktet, mindre end tre kilometer fra Sevilla centrum. Man kan derfor vælge og gå til fods til stadionet; det tager højst en halv time, og du vil helt sikkert ikke være den eneste, der går turen. Vil du helst undgå, at anstrenge dig for meget, så er metro, bus eller taxa gode alternativer.

Via Metro

Sevilla har tre metrolinjer, som hovedsageligt er beregnet til at nå ud til byens udkant. Stadionet kan dog også nemt nås med metrolinje 1 (grøn).

I Sevilla centrum skal du stå på ved Puerta Jerez (nær det kongelige palads) eller ved Prado de San Sebastian stoppestederne. Efter en fire minutters tur står du af ved Nervión stoppestedet, eller et stop længere henne ved Gran Plaza. Fra begge stationer er der fem minutters gang til stadionet. Turen vil koste dig mindre end 2€.

Adresseoplysninger Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Calle Sevilla Fútbol Club

41005 Sevilla

Via Bus

Der er en række buslinjer i Sevilla centrum, der stopper tæt på stadionet: B3, C1, C2, 5, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 32 og EA (lufthavnsbussen). Stå af ved stoppestedet Eduardo Dato eller stoppestedet Luis de Morales. Disse stationer ligger få hundrede meter fra stadion.

Via Taxi

En taxatur i Sevilla er meget billigere end i de fleste andre lande. De officielle taxaer er hvide med en diagonal gul streg og kører altid med et taxameter. Du kan bare stoppe taxaen på gaden; hvis taxaen er ledig, ser du et grønt lys på taget af bilen. Fra centrum bør du ikke skulle betale mere end 10€ for en tur til stadion.

Kort over stadionet

Tribunerne på stadion er:

 • Preferencia tribunen (vest). Hovedtribunen, hvor omklædningsrummet, spillertunnelen og bænken er placeret. Det er også den eneste tribune med overdækkede siddepladser. De dyreste sæder er placeret her, samt sektionerne P11 til P44.
 • Fondo (Øst), sidetribunen på den østlige side af stadion. Her finder du sektion F11 til F44.
 • Gol Sur (Syd). Tribunen bag målet på sydsiden af stadion. Her finder du sektion S11 til S46. I hjørnet mellem syd- og østtribunen er der plads til udebanefansene (port 11).
 • Gol Norte (Nord). Tribunen bag målet på nordsiden, med sektionerne N11 til N45. Det er her Sevillas hardcore-fans, ‘Biris Norte’ stå
sevilla-stadioplan

Stadionrundvisning og museum

Din fodboldrejse er ikke komplet uden et kig bag kulisserne med Sevilla FCs stadionrundvisning. I 2018 åbnede Sevilla FC et nyt museum, som er seks gange større end det tidligere.

Du starter Rundvisningen i museet, hvor klubbens historie vises i fire store sale. Her finder du også alle de kamptrøjer, der er blevet brugt gennem årene, og selvfølgelig de mange trofæer. Intet andet sted i verden finder du et trofæskab med lige så mange Europa League-pokaler. Ikke mindre end seks styks har klubben erhvervet sig gennem årene. Du får også lov at besøge præsidentens VIP-bokse og VIP Suite, presserummet, omklædningsrummene, spillertunnelen, banen og til slut fanshoppen. Alt i alt varer rundvisningen omkring 75 minutter.

Normalt er det muligt at få rundvisningen om lørdagen fra 11.00 til 21.00 og om søndagen fra 11.00 til 15.00. På kampdage er der ingen rundvisning, samt dagen før og efter en Europa Cup kamp.

Sørg for at bestille på forhånd via hjemmesiden. Der bruges Time slots, og på nogle tidspunkter kan rundvisningen også bookes på hverdage.

SevillaStadium

Snacks og drikkevarer i nærheden af stadion

Da Sevilla tiltrækker turister fra hele verden, behøver du aldrig lede længe efter en restaurant eller bar. Området omkring Sevilla FC’s hjemmebane vrimler med spisesteder. Lige ved siden af stadion ligger indkøbscentret Nervión Plaza, hvor du finder mange spisesteder. Også i gaderne omkring stadion er der masser af tapasbarer og pubber. Vi har udvalgt nogle favoritter for dig.

sevilla-ma%CC%8Altid

100 Montaditos

100 Montaditos er en spansk sandwichkæde med afdelinger over hele landet. På Av. Eduardo Dato, 400 meter fra stadion, finder du også en. Motaditos er minibaguettes, der serveres med op til 100 forskellige fyld. Fra krydret til sødt, her er alt hvad hjertet har kært. På onsdage og søndage koster næsten alle retter kun 1€. Øllet er altid koldt, da ølkrusene kommer direkte fra fryseren.

sevilla-ma%CC%8Altid-tapas

Restaurante Jamatelo

Ved Sacrificio 3, cirka ti minutters gang fra stadion, finder du en tapasrestaurant, som du ikke må gå glip af. Restauranten er rost for sin venlige service, fremragende mad og billige priser. Ud over standard tapas finder du også arabiske og andalusiske retter blandet sammen. Menuen findes også på engelsk og hver ret nævner, om den er glutenfri eller uegnet til personer med visse allergier. Hvis du er i Sevilla, så sørg for at du ikke går glip af denne restaurant…

sevilla-tapas

The Merchant

Hvis du vil finde de bedste sportsbarer, skal du ind mod centrum. En af de mest populære barer er The Merchant på Calle Canalejas 12. Denne irske pub viser alle sportsbegivenheder på flere forskellige skærme. Der er et bredt udvalg af øl, til rimelige priser. Køkkenet byder på friske burgere, hjemmelavede pommes frites, kyllingevinger, sandwich og salater.

Information om Sevilla FC

Sevilla FC blev grundlagt i 1890, selvom den første officielle kamp først blev spillet i 1914. Klubben opnåede stor succes i 30’erne og 40’erne: I 1935, 1939 og 1948 vandt de den spanske pokalturnering, og i 1946 det første (og eneste) nationale mesterskab. For at kunne konkurrere med supermagten Real Madrid blev Estadio Pizjuán bygget, men grundet mange tilbageslag steg byggeomkostningerne til et astronomisk beløb. Det betød, at der ikke var penge tilbage til at spille en væsentlig rolle i ligaen, hvilket betød, at klubben rykkede ned i 1968. Noget, som klubben også prøvede i 1997 og 2000, hvor man rykkede ned i Segunda División.

Først i det nye årtusinde vendte klubben tilbage til toppen, primært grundet mange store talenter, som fik deres gennembrud. I 2006 vandt Sevilla både UEFA Cuppen og den europæiske Supercup. Et år senere vandt man igen UEFA Cuppen. Sevilla FC skrev derefter historie ved også at vinde (nu kaldet Europa League) Cuppen i 2014, 2015 og 2016. I 2020 blev Pokalen vundet for sjette gang; Her slog man Inter med 3-2 i finalen. I La Liga har Sevilla altid været i top fire de seneste år og drømmer i al hemmelighed om deres anden ligatitel. Et stærkt aktiv er de vanvittige tilskuere, som skaber en meget intimiderende atmosfære.

Sevilla FCs store rival er naturligvis byrivalen Betis Sevilla. Betis, som blev grundlagt i 1907 af fratrædende medlemmer af Sevilla FC. Her spillede den sociale baggrund også en rolle. Sevilla FC var især elsket af middelklassen, mens Betis var kendt som en venstreorienteret arbejderklub. Selvom dette ikke længere spiller nogen rolle, og Sevilla FC har overgået byrivalen markant med sine flotte præstationer, er derbyet stadig en af de mest hæsblæsende kampe i den spanske liga.

Klubsangen – den tidligere nævnte Himno Centenario – blev komponeret i 2005 af den lokale musiker El Arrebato og strøg med det samme ind som nummer et på de spanske hitlister. Under alle kampe, både hjemme og ude, vil man kunne hører fansene synge sangen for fulde gardiner. Nye spillere forventes at synge sangen så snart de ankommer til klubben.

Sevilla FCs logo 

Sevillas nuværende logo har eksisteret siden 1995, men har stort set ikke ændret sig siden 1921. Logoet består af et trekantet skjold, i form af et hjerte, med en gylden kant. De tre forskellige billeder af logoet holdes sammen af en læderbold. Læderbolden er den fodbold, der blev brugt under VM i 1938 i Frankrig (den såkaldte Allen model). Øverst til venstre ses Sevillas byemblem. Øverst til højre ses klublogoet, som har eksisteret siden 1908: initialerne SFC (Sevilla Fútbol Club).

Meningerne er delte om de røde og hvide striber i bunden af logoet. Nogle hævder, at farverne er inspireret af det flag, som kong Ferdinand af Castilien bar, da han generobrede byen fra maurerne i 1248. Men den mest sandsynlige forklaring er, at klubben oprindeligt planlagde at spille i de røde og hvide striber (se også Sevillas trøje).

sevilla-fc-logo

Sevilla FC trøjen

Sevilla har altid båret den samme trøje: en hvid trøje (med røde farver), hvide shorts og sorte strømper. I begyndelsen af det 20. århundrede var hvid den mest almindelige farve på fodboldtrøjer, da det var den mest tilgængelige og billigste løsning. Ikke desto mindre overvejede man helt tilbage i begyndelsen, at spille i Sunderlands røde- og hvidstribede trøjer. Dette skulle ske i en venskabskamp mod Huelva i 1909. Fordi de bestilte trøjer ankom for sent, besluttede Sevilla at spille i hvidt. Efterfølgende besluttede bestyrelsen, at hvid skulle være den permanente farve, man brugte. Da de bestilte Sunderland-trøjer ankom, blev det besluttet at beholde denne trøje som trøje nr2. Det er også grunden til, at klubbens udebanetrøje stadig er rød.

Hvad kan man lave i Sevilla?

Sevilla er ikke kendt som et frilandsmuseum for ingenting. Grækere, romere, maurere, vikinger; har alle sat deres spor i byen. Du snubler nærmest over de historiske monumenter, haver, parker, kirker og paladser. Desuden er Sevilla en by, som lever op til dine forestillinger om Spanien: flamenco musik, blomstrende appelsintræer, fremragende tapas og selvfølgelig strålende solskin (Sevilla er den varmeste by i Europa). Vi har listet en række seværdigheder, som du ikke må gå glip af.

catedral_santa_maria_de_la_sede

Catedral de Santa Maria de la Sede

Denne kirke fra det 15. århundrede er den største gotiske katedral i verden og den største kirkebygning i Europa efter St Peter’s (Rom) og St Paul’s katedral (London). Det 105 meter høje klokketårn er med årene blevet byens symbol. Tårnet var oprindeligt minareten af en moské. I det 12. århundrede stod den største moské i byen på dette sted. Interiøret rummer en lang række unikke kunstværker. Christopher Columbus’ grav er også placeret her.

Entréen til katedralen og bestigningen af klokketårnet koster 10€. Det er også muligt at tage på lydrundvisning eller komme med på en guidet tur. Det anbefales, at man bestiller online på forhånd. Du sparer 10% og slipper for den lange kø ved billetkontoret.

real_alcazar_sevilla

Real Alcázar

Real Alcázar de Sevilla er ikke en nystiftet fodboldklub, men det kongelige palads i Sevilla, og også den mest besøgte attraktion i byen. Vi anbefaler helt klart, at du oplever dette fantastiske kompleks. Skulle du være så uheldig at have den spanske konge i byen, sover han her, og komplekset vil derfor være lukket. Du vil møde en samling af imponerende paladser, bygget i den unikke Mudejar-stil (en blanding af kristen og muslimsk kunst, som kun findes i Spanien). Der er også store haver med damme, palmer og appelsintræer. Da der ikke må komme mere end 750 personer ind ad gangen, er det et must at forudbestille. En billet koster 14,50, hvilket også giver adgang til en række andre museer. Pensionister og studerende kan komme ind for 7, men skal fremvise pas eller et europæisk studiekort.

plaza_de_toros

Plaza de Toros

Vi vil bestemt ikke anbefale dig at se tyrefægtning i Spanien. Vi gør dog en undtagelse når det kommer til et besøg i Plaza de Toros, den største og vigtigste tyrefægterarena i Spanien. Denne monumentale bygning, beliggende i havnekvarteret El Arenal, tog intet mindre end 120 år at bygge, hvor byggeriet stod på fra 1761 til 1881. Særlig smuk er pladsen og indgangen med dens barokke facade. Hovedarenaen med omkring 12.000 pladser er også et besøg værd. Du finder også et museum, der viser historien om tyrefægtning. Det er åbent onsdag til søndag fra 10.00 til 16.00. Du betaler 10€ for en guidet rundvisning i museet og tyrefægterarenaen. Rundvisningen er på spansk og engelsk.

triana

Triana

Omkring 20 minutters gang fra katedralen, på den anden side af floden, finder du det karakteristiske arbejderkvarter, Triana, kendt som fødestedet for flamenco. Her kan du vandre gennem de smalle gader i det tidligere sømands- og sigøjnerkvarter og støde på bemærkelsesværdigt få turister. Besøg Mercado de Triana, en markedshal, hvor de lokale forsyner sig med grøntsager, kød og fisk og sørg for at prøve et par spisesteder her. Langs floden finder du et stort antal restauranter og barer.