Top 5 fodboldstadion rundvisninger i 2022

Det er fantastisk, at se fodboldkampe på et stadion. At være en del af momentet, når der gives et rødt kort, underdogsne vinder, eller der scores et vigtigt mål, er en uforglemmelig oplevelse. Desværre er det kun få mennesker, der får lov til at være en del af disse live begivenheder grundet kapacitetsbegrænsninger.

Men der findes andre måder, hvorpå man kan genopleve de øjeblikke, der har ændret fodboldhistorien. Også selvom det er et besøg på selve stedet og man ikke er en del af en live kamp. Det er derfor, der findes stadionrundvisninger. Du får lov at se stedet, hvor kampene udspillede sig, og kan tænke tilbage på, hvordan det må have været, at være manager og spillere i det givende moment.

I denne artikel lister vi de 5 bedste fodboldstadion rundvisninger i Europa. Disse rundvisninger giver dig muligheden for at føle hvert et moment, som var du selv tilstede under begivenhederne!

Top 5 bedste over de bedste fodboldstadion rundvisninger:

  1. Johan Cruyff ArenA – Ajax Amsterdam
  2. Camp Nou – FC Barcelona
  3. Allianz Arena – Bayern Munich
  4. Santiago Bernabéu – Real Madrid
  5. Estádio da Luz – S.L. Benfica

1.     Johan Cruyff ArenA – Ajax

Kapacitet: 55 000

Åbnet: 1996

Omdøbt efter den hollandske fodboldlegende, er Johan Cruyff ArenA nærmest et religiøst sted, som enhver fodboldfan bør besøge.

Når du booker en stadionrundvisning på Ajax’ hjemmebane, vil du opleve klubhistorien, som fremhæver deres mest ikoniske spillere, spillertunnelen, banen samt omklædningsrummene. Du får også at se fødestedet for Total Football samt muligheden for at genopleve nogle af de største øjeblikke, i en af de mest succesrige klubber i det 20. århundrede.

Rundvisningen varer omkring 75 minutter, og er tilgængelig alle ugens dage mellem 9:30 og 16:30.

Så hvad venter du på? Book en stadionrundvisning på Johan Cruyff ArenA. Da du allerede er ved stadion, hvorfor så ikke fuldende oplevelsen med en Ajax fodboldkamp?

Leder du efter en fodboldrejse?

2.     Camp Nou – FC Barcelona

Kapacitet: 99 354

Åbnet: 1957

FC Barcelona er et af de mest elskede hold gennem tiderne. Klubben tilbyder naturligvis sine dedikerede fans en utrolig stadionrundvisning, som enhver fodboldfan bør opleve. Det ser måske ikke sådan ud på tv, men Camp Nou er et stadion på størrelse med et kolosseum. Faktisk er det, det største stadion i Europa.

Hvis du er fan af Messi, kan du se, hvor han bandt sine snørebånd før hver kamp, da rundvisningen bl.a. tager dig gennem omklædningsrummene. Du kan altid vælge en museumstur og se alle trofæerne, som FC Barcelona har vundet gennem årene, samt få fortalt klubhistorien, se de mest mindeværdige øjeblikke og opleve en lang liste over de mest bemærkelsesværdige, tidligere spillere.

De generelle billetpriser lyder på omkring 26€, og hele rundvisningen varer omkring halvanden time. Rundvisningen er for det meste tilgængelig hver dag fra kl.10 til 19, men af og til kan der forekomme ændringer, så vi råder dig til at tjekke den tilgængelige tidsplan på FC Barcelonas hjemmeside, inden du planlægger dit besøg.

Da du allerede er på stadion og i Barcelona, hvorfor så ikke udnytte muligheden for at se holdet spille?

Camp Nou stadion tour

3.     Allianz Arena – Bayern Munich

Kapacitet: 75 000

Åbnet: 2005

 

Allianz Arena er FC Bayern Münchens hjemmebane, og noget yngre end de andre tidligere nævnte stadioner. Men de tyske juggernauts har allerede meget historie at fortælle, i dette unikke teater.

Under stadionrundvisningen vil du opleve klubhistorien, Bayerns trofæer, samt se hvor alt dramaet bag kulisserne finder sted. Der er også noget innovativt medieteknologi til at holde børnene fordybet i klubhistorien, uden at de mister fokus.

På rundvisningen kommer du forbi hovedtribunen, de lavere rækker samt midterrækkerne, men du får også at se, hvor pressekonferencerne finder sted, samt hvordan omklædningsrummene og spillertunnelen ser ud. Undervejs kommer du også forbi steder, hvor man kan opleve den udvendige facade.

Rundvisningen varer omkring 60 minutter. Hvis du tilmelder dig en kombi-deal, som også inkluderer stadionrundvisningen, koster det 19€ p.p. Hvis du ønsker at deltage i rundvisningen, skal du vælge rundvisningen på dage, hvor der ikke er kampe. Mellem kl.10:00 og 17:00, kan du opleve turen og få den komplette oplevelse.

Leder du efter en fodboldrejse?

4.     Santiago Bernabéu – Real Madrid

Kapacitet: 81 044

Åbnet: 1947

 

Real Madrid er et hold, som er kendt i hele verden. Det er et af de få hold, der får kærlighed og støtte fra fans med alle slags nationaliteter. Dette succesfulde hold har været hjemsted for fodboldtitaner i årtier nu. Vi snakker Cristiano Ronaldo, Raul, Zinedine Zidane, Gareth Bale og David Beckham for nu, at nævne nogle få Real Madrid stjerner.

Rundvisningen og museet på dette stadion bør være på alles bucket list. Mens du lærer stadionet at kende, kan du betræde de samme steder, som din yndlings Real Madrid-spiller, når du besøger omklædningsrummene og ser de mange års hårde arbejde, i det gigantiske trofæskab.

Udover den indre del af stadionet, er kronjuvelen banen og bænkene, hvor du stadig kan fornemme de hektiske følelser, som udspillede sig i holdets kampe. Selve rundvisningen varer omkring 90 minutter, og kan afsluttes med en fotomontage med spillerne. Med disse billeder kan du og din familie virkelig mærke, hvordan det er at bære den hvide trøje. Den samlede pris lyder kun på 12€, hvis man vælger grundpakken

Leder du efter en fodboldrejse?

5.     Estádio da Luz – Benfica

 

Kapacitet: 64 642

Åbnet: 2003

Udover at være den mest succesfulde, portugisiske klub, har S.L. Benfica også en af de bedste fodboldstadion rundvisninger i Europa. Estádio da Luz (eller Stadium of Light) har huseret nogle af de bedste spillere i portugisisk fodboldhistorie, herunder Eusébio “Pantera Negra”, Rui Costa og Simão Sabrosa, blandt mange.

Eusébio var en så stor del af fodboldhistorien, at hans krop i dag hviler sig blandt andre portugisiske mindemærker ved Panteão Nacional.

En stadionrundvisning på dette storslåede sted, giver dig et indblik i hvert hjørne i de portugisiske ørnes hjem. Fra VIP-området til omklædningsrummene kommer du til at have oplevet det hele omkring klubben, når rundvisningen er færdig.

Selvom det ikke er et af de største stadions på listen, ser Benficas tilhængere ud til at formere sig, under holdets kampe. Vi anbefaler, at du selv ser det med egne øjne, ved at se No Name Boys love.

Hele rundvisningen koster omkring 17,50€ for dem, som ikke i forvejen er fans og 5€ for dem, som er. Rundvisningen kan vælges mellem kl.10:00 og 18:00 hver dag.

Leder du efter en fodboldrejse?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *