Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldtur

AFC Ajax

AFC Ajax

Fodboldtur
AFC Ajax

AFC Ajax

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking Din komplette, skræddersyede tur
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2004
Klar og præcis Ingen skjulte omkostninger


personer har kigget på AFC Ajax de seneste 24 timer.

Ajax Amsterdam Fodboldrejser – Fodboldpauser Ajax

Oplev en fodboldrejse til AFC Ajax

Book din fodboldrejse til Ajax Amsterdam med fire simple klik

Book your complete football trip to

At se Ajax Amsterdam spille i Johan Cruijff ArenA er en virkelig unik oplevelse. Med kampe i ligaen, der ofte er udsolgt, lover atmosfæren at blive uforglemmelig med omkring 56.120 tilskuere på tilskuerpladserne. Ajax er opkaldt efter den legendariske græske mytologiske helt af samme navn, der blev beskrevet som den stærkeste af Akajerne. Det synes at være et passende navn for et hold, der er vokset til at blive det mest succesfulde i Holland – hvilket også gør det til en værdig fodboldrejse.

Amsterdam er en fantastisk destination for en storbyferie. En fantastisk destination fyldt med smuk arkitektur, naturskønne udsigter over kanalerne og et stort antal muligheder for hedonister. Alt dette gør Amsterdam til en fantastisk destination for din næste fodboldrejse.

Alt, hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til Ajax

For at sikre, at du får mest mulig ud af din tid på din fodboldrejse til Ajax Amsterdam, har vi lavet en liste med de bedste tips til din rejse. Her finder du alt, lige fra at finde vej til Johan Cruijff ArenA til at navigere dig gennem travle sporvogns- og cykelstier – her er hvad du skal vide om dit besøg til Amsterdam:

 • Information om Johan Cruijff ArenA, ruter & tips
 • Information om Amsterdam
 • Ting at lave i Amsterdam

Johan Cruijff ArenA – Det største stadion i Holland

AFC Ajax’ hjemmebane er Johan Cruijff ArenA. Stadionet blev åbnet i 1996. Med en kapacitet på 56.120 tilskuere under fodboldkampe (71.000 under koncerter) er det, det største stadion i Holland. Oprindeligt hed det Amsterdam ArenA, men blev i 2019 omdøbt efter den tidligere Ajax-legende Johan Cruijff.

Stadionet er klassificeret som et kategori 4-stadion af UEFA og har tidligere været vært for mange vigtige begivenheder, herunder kampe ved EM i 2000 og EM i 2020. Det gennemgik også en renovation i 2018, hvilket betyder, at faciliteterne er blevet endnu bedre til at rumme de mange fans.

Ajax Amsterdam er en af de klubber i Holland, der har størst opbakning, og flest tilskuere, hvor der i gennemsnit er udfyldt 91% og 93% af stadionkapaciteten hvert år. På din fodboldrejse til Amsterdam kan du derfor forvente at finde et stadion fyldt med passionerede fans, der elsker deres hold. Kampe, som du bør overveje at se, når du booker en rejse til Amsterdam, er bl.a. kampe mod Feyenoord og PSV Eindhoven.

Ajax-Arena

Sådan når du frem til Johan Cruijff ArenA

Ajax’ stadion ligger i den sydøstlige del af byen, som har det funktionelle navn Amsterdam Zuid-Oost. Det ligger ca. 8,5 kilometer fra byens centrum. Heldigvis har Holland et godt offentligt transportsystem, hvilket gør det nemt at finde vej overalt i Amsterdam. Det betyder, at du ikke behøver at køre i bil (medmindre du virkelig har lyst til det.) Du kan også vælge at tage en taxa. Dette kan være billigere eller dyrere end offentlig transport, afhængigt af hvor du tager af sted fra, og hvor mange personer der rejser med dig.

Hvis du planlægger at bruge offentlig transport til at bevæge dig rundt i byen under din fodboldrejse til Ajax Amsterdam, foreslår vi, at du investerer i et anonymt OV-chipkaart, som giver dig adgang til alle tog, sporvogne, metros og busser i Holland. Du skal dog huske at indsætte penge på kortet.

Hvis du insisterer på selv at køre til stadion, skal du være opmærksom på, at du skal betale mellem 7€ og 14€ for parkering. Der er plads til ca. 9.000 biler.

Med metro til Johan Cruijff ArenA

Hvis du rejser med metro til Johan Cruijff Arena fra centrum af byen, skal du tage metro 54 fra Amsterdams hovedbanegård. Derfra tager det ca. 16 minutter med metroen at komme til din destination. Du kommer forbi ti stoppesteder, herunder Nieuwmarkt, Waterlooplein og Weesperplaien. Det er vigtigt, at du står af ved stoppestedet Amsterdam Bijlmer ArenA.

Herfra er der ca. 200 meter til stadion, og det tager ca. to minutter at gå til stadion. Alt i alt burde det ikke tage dig for lang tid at nå frem til din destination, hvis du benytter dig af denne løsning.

Med bus til Johan Cruijff ArenA

Der er mange busser, der stopper i nærheden af Amsterdam Arena, som du kan tage for at nå frem til kampen under din fodboldrejse. Buslinjerne omfatter 29, 59, 60, 62, 137, 158, 174 og 175, som hver især stopper på forskellige destinationer.

Johan Cruijff ArenA plan

Johan Cruijff ArenA har en stadionplan, som er ret nem at forstå. Der er fire tribuner på stadionet og tre kategorier. Her er, hvad du skal vide:

 • Østsiden – Denne tribune består af siddepladser til kategori 1 (nedre langside) og kategori 2 (øvre langside) billetter. Her finder du indgangene K og M.
 • Sydsiden – Denne tribune består af siddepladser til kategori 3-billetter (nedre kort side). Her finder du indgangene J, H og G.
 • Nordsiden – Denne tribune har også siddepladser til kategori 3-billetter (nedre kort side). Her finder du indgangene A, B og C.
 • Hovedindgangen – ligesom Østside-billetterne, består dette område også af kategori 1- og kategori 2-billetter. Her finder du indgangene D, E og F.
Johan-Cruijff-Arena-seating-plan

Johan Cruijff ArenA stadionrundvisning

Ingen fodboldrejse er komplet uden en rundvisning på Johan Cruijff ArenA. Billetterne til rundvisningen koster 18€ for voksne og 16€ for børn mellem 5 og 12 år. Børn under 4 år får gratis adgang. Rundvisningerne starter hver halve time hver dag mellem kl. 09.30 og 16.30 og varer 75 minutter ca.

Nogle af højdepunkterne på rundvisningen er at gå gennem spillertunnelen, samt at se banen, bænkene og hovedtribunen helt tæt på. Du vil også komme til at se presselokalet, som vil være meget synligt på tv. Hvis du er interesseret i klubbens historie, vil en tur gennem klubbens Gallery of Fame sandsynligvis være meget tiltalende for dig. Her vil du få mulighed for at lære mere om Ajax’ mest kendte spiller: Johan Cruijff.

Det er vigtigt at bemærke, at der kun er begrænset eller ingen rundvisninger på kampdagene. Det afhænger af kampdagen, men vi tør roligt sige, at du nok skal tilføje en ekstra dag til din fodboldrejse, hvis du vil tage på stadionrundvisning.

Snacks og drikkevarer i nærheden af Johan Cruijff ArenA

Inden du overværer kampen, er du måske interesseret i at se, hvad restauranterne i og omkring arenaen har at tilbyde. Mange kampdeltagere leder efter en pub eller restaurant, som de kan besøge, inden kampen begynder, for at undgå køerne ved arenaen. Hvis du er en af disse fans, er her nogle af vores bedste anbefalinger:

Grolsch Cine Café

Grolsch Cine Café (ikke at forveksle med Grolsch Pub på stadionet) ligger en kort gåtur fra Johan Cruijff ArenA. Caféen byder gæsterne på nogle genkendelige allround-favoritter, som giver en god oplevelse før kampen, herunder nogle traditionelle hollandske favoritter. Som navnet måske antyder, er det også det perfekte sted at få en øl.

JinSo Lounge Bar & Restaurant

JinSo Lounge Bar & Restaurant ligger i nærheden af ArenA og er en almindelig asiatisk restaurant med mange menupunkter, der passer til alle typer gæster og deres behov. Da restauranten ligger i nærheden af et andet underholdningsområde, er der flere attraktioner at nyde, inden du tager til fodboldkampen.

naerliggende-barer-inter-milan-1024x394-1

Information om AFC Ajax

Ajax er en af de største fodboldklubber i Europa. Selvom klubben nok ikke er lige så stor eller genkendelig som hold som Real Madrid, FC Barcelona eller Manchester United, er de stadig en af de mest succesfulde på kontinentet. Holdet har vundet 4 UEFA Champions League-titler, 1 Europa League-titel, 36 Eredivisie-titler og 20 KNVB Cup-titler.

Holdets største rival er Feyenoord Rotterdam (dette opgør er kendt som De Klassieker) men man har også en livlig rivalisering med PSV Eindhoven. Kampene mod disse to hold er ofte fyldt med store følelser, hvor passionerede tilhængere fylder stadionerne. Disse kampe er bestemt en fodboldrejse værd.

AFC Ajax logoet

Ajax’ logo har ændret sig fire gange i årenes løb. Det første logo, som klubben havde, var blot et billede af en Ajax-spiller. I 1911 besluttede klubben at ændre sit logo, da man skiftede spillerdragter og derfor ønskede, at de to skulle passe sammen. Næsten to årtier senere, i 1928, ændrede logoet sig for tredje gang. Logoet fra 1928 indeholdt et portræt af den græske helt, som klubben blev opkaldt efter.

I 1990 blev logoet ændret for fjerde gang. Det indeholdt stadig et portræt af Ajax – det er dog mindre detaljeret end det første. Noget interessant viden om logoet er, at det indeholder 11 streger, der symboliserer de 11 spillere på holdet. Det er det logo, man stadig bruger den dag i dag.

ajax-logo-1-300x300
shutterstock_245364502

Rijksmuseum

Rijksmuseum er et museum, der er dedikeret til hollandsk kunst og historie. Hvis du er interesseret i at se alle de berømte værker af Johannes Vermeer og Rembrandt, bør du besøge Rijksmuseum.

shutterstock_2102898337

Anne Franks hus

Anne Franks hus er et museum, der er dedikeret til den berømte teenager, der skrev dagbog under 2. verdenskrig af samme navn. Rejs tilbage i tiden, når du går gennem huset og oplever en af historiens mørkeste perioder. Vi anbefaler, at du bestiller billetter i forvejen.

shutterstock_1282212832

Heineken oplevelsen

Heineken er den mest eksporterede øl i verden. Se, hvordan den berømte hollandske pilsner bliver lavet på en rundvisning gennem dette historiske bryggeri. Gå gennem museet og se, hvordan bryggeriet har bevæget sig fra at bruge redskaber fra den industrielle revolutions tid til moderne teknologi for at lave verdens mest berømte øl.

shutterstock_770228533

Brouwerij ‘t IJ

Brouwerij ‘t IJ startede som et lokalt bryggeri i Amsterdam i 1985. Siden er det vokset til en meget elsket øl i landet. Det tidligere lille bryggeri afholder ofte rundvisninger og smagninger. Bryggeriet er dog kun åbent mellem 14:00 og 20:00, så sørg for at reservere i god tid, så du ikke går glip af noget.

Fodboldrejser til Ajax Amsterdam – Ofte stillede spørgsmål

Hvor svært er det, at få fat i Ajax-billetter?

Det kan være ret svært, at få fat i Ajax-billetter, hvis du selv forsøger at gå gennem den officielle platform. Ajax er en klub, der er højt elsket af sine fans. Det kommer til udtryk i besøgstallene. Klubben har dog ikke det største stadion, så mange kampbilletter sælges til sæsonkortholdere, hvilket efterlader meget lidt plads til fans, der ønsker at tage til en enkelt kamp. Hos fodboldtravel.dk kan vi sikre dig billetter til alle Ajax-kampe, der er opført på vores hjemmeside, hvilket gør din rejse muligt.

Hvad koster en fodboldrejse til Ajax?

Prisen for en fodboldrejse til Ajax varierer mellem 1161kr og 5632kr pr. person. Den endelige pris, du betaler, er baseret på et par faktorer, herunder:
• Den kamp, du vælger at se. Det er ofte dyrere at se derby- eller rivaliseringskampe end at se en kamp mod et mindre hold.
• Hvor du bor i byen. Som ved alle andre rejser, har det hotel, du vælger at bo på, en stor betydning for den samlet pris, du betaler.
• Dit transportmiddel. Det er billigere at flyve med nogle flyselskaber frem for andre, men de tilbyder måske ikke de samme ekstra fordele, som f.eks. håndbagage osv..

Hvor ligger Ajax-stadionet i Amsterdam?

Johan Cruijff ArenA ligger i den sydøstlige del af byen, som er kendt som Amsterdam Zuid-Oost. Det er let at nå frem til med offentlig transport fra alle dele af byen.

Hvilken liga spiller Ajax i?

Ajax Amsterdam spiller i den hollandske Eredivisie. Det er det højeste niveau med professionel fodbold i Holland. Ajax er i øjeblikket også det hold, der har vundet ligaen flest gange.

Hvor meget koster det at besøge Ajax-stadionet?

Billetterne til en rundvisning på Johan Cruijff ArenA varierer alt efter din alder. Her er priserne, som du kan forvente at betale:
• Voksne – 133kr
• Barn mellem 5 og 12år – 96kr
• Barn under 5år – 0kr