Hvad er de største overflyttelser i fodboldens historie?

I nutidens overflyttelsesmarked er det ikke usædvanligt at se fodboldspillere skifte klub. Det er endnu mindre usædvanligt at se store pengesummer brugt på overflyttelser. Faktisk er det i dag helt almindeligt at betale 50 millioner euro for en spiller. Nu om dage går dyre overflyttelser ud over alle grænser – forestil dig, at der bruges over 100 millioner euro på en enkelt spiller!

Men sommetider er overflyttelser også bemærkelsesværdige af flere årsager end bare penge. Mange overflyttelser har skåret millioner af tilhængere i hjertet af både gode og dårlige årsager. Tænk på, da Messi “vendte Barcelona ryggen”.

Siden overflyttelser i fodboldverdenen er så spændende, har vi lavet en liste over de største overflyttelser nogensinde!

De 5 største overflyttelser nogensinde

 1. Neymar (Barcelona til PSG, 2017)
 2. Lionel Messi (Barcelona til PSG, 2021)
 3. Cristiano Ronaldo (Manchester United til Real Madrid, 2009)
 4. Paul Pogba (Juventus til Manchester United, 2016)
 5. Gareth Bale (Tottenham Hotspur til Real Madrid, 2013)

5. Gareth Bale (Tottenham Hotspur til Real Madrid, 2013)

Sidst men ikke mindst, Gareth Bales overflyttelse. Da Bale flyttede fra Tottenham til Real Madrid, var det den dyreste overflyttelse nogensinde, da den fandt sted. Det var også den første trecifrede overflyttelse i fodboldens historie!

Den walisiske spillers rejse begyndte i Southampton. Efter et år der sluttede han sig til Tottenham efter at have skrevet under på en fireårs aftale. På trods af hans skader blev Bales karriere med Tottenham bemærkelsesværdig. Så meget, at han tiltrak sig interesse fra mange andre klubber.

I hans år med Tottenham udrettede han fantastiske bedrifter, på trods af, at han ikke vandt mange trofæer, herunder:

 • 167 mål
 • 138 oplæg
 • 1 English League pokaltitel

Den 1. september, 2013, bekendtgjorde Tottenham at Gareth Bale skulle overflyttes til Real Madrid. Han underskrev en aftale for seks år i en handel, der på daværende tidspunkt var en verdensrekord: 100,8 millioner euro – hvilket er mere end Real Madrid betalte for Cristiano Ronaldo!

I hans år med Real Madrid var Bale uden tvivl en af de bedste spillere på planeten. Han vandt 13 trofæer på syv år (fire af dem var Champions League titler). Han scorede også 105 mål og kom med 68 oplæg. Vi kan ikke sige andet, end waliseren er en legende i Real Madrid!

Vil du gerne booke en fodboldtur?

4. Paul Pogba: (Juventus til Manchester United, 2016)

Paul Pogba var kun 23 år gammel, da han besluttede sig til at vende tilbage til Manchester United efter en fremragende karriere med Juventus. I 2012 forlod han Manchester United til fordel for kæmperne fra Torino ved at underskrive en fireårs aftale. I de år tegnede Pogba sig for:

 • 34 mål
 • 40 oplæg
 • 4 Serie A titler, 2 Supercoppa Italiana titler, 2 Coppa Italia titler

Udover en fænomenal præstation i Euro 2016, gjorde Pogbas statistikker ham meget eftertragtet. Så da Manchester United kom tilbage for at søge at få den juvel tilbage, som de var gået af med i 2016, kom de til at betale for det.

Hvor meget, akkurat? Tja, et på den tid verdensrekordstort overflyttelsesgebyr på 105 millioner euro! På daværende tidspunkt var det den højeste pris nogensinde betalt af en engelsk klub.

Det hjalp også, at Pogba virkelig blev betragtet som topspiller af Manchester Uniteds manager José Mourinho. Han så Pogba som en kvalitetsspiller med masser af potentiale for at blive endnu bedre.

I hans år med Manchester United har Pogba scoret 38 mål og 49 oplæg på trods af at have god støtte i meget af tiden i den engelske klub.

Vil du gerne på fodboldtur?

3. Cristiano Ronaldo: (Manchester United til Real Madrid, 2009)

Det er umuligt at tale om de største fodboldoverflyttelser uden at nævne Cristiano Ronaldo. To af de største overflyttelser i fodboldens historie drejer sig om ham.

Først, i 2009, slog hans overflyttelse fra Manchester United til Real Madrid rekorder, efter de spanske kæmper betalte 94 millioner euro for at få ham i deres tjeneste.

Så, i 2018, nøjagtigt ni sæsoner senere, flyttede han fra Real Madrid til Juventus for et gebyr på 117 millioner euro. Selvom begge overflyttelser er helt utrolige, besluttede vi os til at fremhæve den, der fandt sted i begyndelsen af hans karriere.

Ronaldo kom til Manchester United som teenager, men inden for få år blev han en af verdens fineste spillere. Hans hæsblæsende tempo, dygtighed i luften og evne til at score på lang afstand gjorde ham til en af verdens mest uforudsigelige spillere. Nogle af hans mest bemærkelsesværdige præstationer i Manchester United omfatter:

 • 118 mål
 • 69 oplæg
 • 1 Ballon d’Or, 1 Champions League titel, 3 Premier League titler, 1 FA pokaltitel og 2 League pokaltitler

For en spiller i begyndelsen af sin karrierer er det ud over alle forventninger at tilegne sig 11 trofæer. Real Madrid forsøgte at kapre Ronaldo i årevis, før han rent faktisk skrev under, men det lykkedes Manchester United at overtale ham til at blive så længe, som han gjorde.

I 2009 nåede Real Madrid deres mål og bekendtgjorde en af de mest vellykkede overflyttelser i fodboldens nyere historie: Cristiano Ronaldo underskrev en kontrakt med klubben i Madrid for 94 millioner euro.

I dag betaler holdene den slags penge for enhver god spiller, men i 2009 var det en enorm pris at betale, også for en af verdens topspillere.

Vil du gerne på fodboldtur?

2. Lionel Messi: (FC Barcelona til Paris Saint-Germain, 2021)

Det er sikkert de færreste fodboldfans, der er kommet sig over denne overflyttelse. Messi tilbragte 17 sæsoner med Barcelona, siden hans senior debut på Camp Nou i 2003.

Efter udløbet af hans kontrakt i 2021 ville Messi forlænge kontrakten med den eneste klub, han nogensinde har spillet for, og Barcelona ønskede også, at han skulle blive. Men sådan gik det tydeligvis ikke, og det er derfor, denne overflyttelse er fuldstændig anderledes fra dem, vi har kigget på indtil videre.

Faktisk ønskede Barcelona at forlænge den 34-åriges kontrakt med to år, men La Ligas finansielle fairplay-regler tillod det ikke. Desværre lykkedes det ikke klubben at skille sig af med nok spillere til at beholde mesterspilleren.

Barcelonas løn-til-omsætningsprocent skal ligge på 70 procent, og med Messi ombord var den på 110 procent. Så de ville ikke have plads til ham, om han så havde spillet gratis.

Det siger sig selv, at argentineren under sin lange karriere i Barcelona nåede utrolige højder, blandt andet:

 • 672 mål
 • 301 oplæg
 • 6 Ballon d’Or titler, 3 UEFA bedste spiller i Europa, 4 Champions League titler, 10 La Liga titler og 7 Copa del Rey titler

PSG har altid holdt et skarpt øje på situationen. Så da de så deres snit til det, kom de frem med tilbuddet. I august 2021 gennemførte Lionel Messi sin frie overflyttelse til Paris Saint-Germain, da han underskrev en toårs kontrakt med en netto indkomst på 25 millioner euro om året.

Argentinerens karriere i den franske klub er lige begyndt. Han fik sin debut den 29, august på Reims, da han spillede for Neymar.

Det var første gang, Messi har spillet i en konkurrencekamp for et andet team end Barcelona. Som PSG’s hovedtræner, Mauricio Pochettino, sagde efter hans debut, er Messi stadig langt fra sin bedste form, men vi er sikre på, at han vil vise sig at være den fodboldlegende, vi allerede mener, han er!

Vil du gerne booke en fodboldtur?

1. Neymar: (FC Barcelona til Paris Saint-Germain, 2017)

Neymars overflyttelse fra Barcelona til PSG i sommeren af 2017 kommer ind på førstepladsen af mere end en grund. Det var ikke blot et chokerende beløb, men overflyttelsen gjorde også en ende på den berygtede MSN (Neymar, Messi og Suarez) angrebstrio i Barcelona.

Barca antog den brasilianske spiller i 2013. I hans tid med catalanerne etablerede Neymar sig som et fremtrædende medlem af en af de bedste angrebstrioer i fodboldens historie. I hans fire sæsoner i Barcelona, fik Neymar nogle helt vilde statistikker, herunder:

 • 105 mål
 • 76 oplæg
 • 1 Champions League titel, 2 La Liga titler, 3 Copa del Rey titler, 1 UEFA super pokaltitel

Så der er ikke noget at sige til, at Barcelona, da Paris Saint-Germain udviste interesse i at få ham i deres tjeneste, tvang kæmperne fra Paris til at gribe dybt i lommen. PSG antog Neymar i 2017 for 222 millioner euro – en pris, der gjorde brasilianeren til den dyreste overflyttelse i fodboldens historie. Den rekord holder stadig!

Efter fire sæsoner har Neymar fastslået sin position som en af de bedste PSG spillere. Hans liste over bedrifter med klubben er bemærkelsesværdig og bliver stadig længere. For nylig underskrev brasilianeren en ny kontrakt med den franske klub, der forlænger hans tid med klubben til 2025 sæsonen.

Der er ingen tvivl om, at han forbliver en af de bedste spillere, både i FC Barcelona og i PSG’s sagnomspundne historie.

Vil du gerne på fodboldtur?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *