De 5 bedste fodboldhold nogensinde

Hvis du spørger en gruppe fodboldfans, hvilket fodboldhold er det bedste, får du sandsynligvis mange forskellige svar. Hvem der er “bedst,” er trods alt subjektivt. Men man kan ikke komme uden om, at der har været nogle fantastiske fodboldklubber op gennem årene, der har været suveræne over alle andre. Med dette i tankerne har vi lavet en liste over historiens mest imponerende hold.

best football teams

Hvad er de bedste fodboldhold nogensinde?

 1. FC Barcelona (2009-2016)
 2. Real Madrid (1955-1960)
 3. Manchester United (1999)
 4. Liverpool FC (1977-1985)
 5. AC Milan (1988-1994)

1. FC Barcelona

Ingen liste over verdens mest fantastiske fodboldhold ville være komplet uden at nævne FC Barcelona. Denne spanske kæmpe er i øjeblikket det næstmest vindende hold i La Liga med en pokalsamling, der omfatter:

 • 26 La Liga titler
 • 31 Copa del Rey titler
 • 5 UEFA Champions League titler

Selvom Barcelona har en lang sejrshistorie, er der et hold spillere, der ligger langt over resten. Holdet fra 2009-2016 betragtes i vide kredse som holdets gyldne generation.

Holdet, der krediteres med at gøre spillestilen “tiki-taka” populær, havde mange legendariske spillere. Nogle af holdets enestående talenter var Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavier Creus (Xavi), Carlos Puyol, Gerard Pique og Sergio Busquets.

Dertil kom en ny og hidtil ukendt fodboldchef med en skarp sans for mesterlig taktik – Pep Guardiola. I hans første år som leder førte Guardiola Barcelona til deres første Treble nogensinde. Indtil videre er Barcelona det eneste spanske hold, der har vundet en interkontinental Treble.

Denne bedrift markerede begyndelsen af Barcelonas herredømme over både spansk og europæisk fodbold. I disse år vandt holdet yderligere 6 La Liga titler, 4 Copa del Rey titler og 3 UEFA Champions League titler. I næsten et årti frygtede andre hold at spille på Camp Nou mere end på noget andet stadion.

Selvom mange spillere fra denne magiske æra har trukket sig tilbage eller er kommet videre, har den catalanske klub stadig et stærkt ungdomskontingent. Efterhånden som genopbygningsprocessen skrider frem, får nye stjerner chancen for at stråle. Især siden Lionel Messi er flyttet til Paris Saint Germain.

Vil du gerne booke en fodboldtur?

2. Real Madrid (1955–1960)

Siden holdet har tilsyneladende ubegrænsede midler, vil det ikke overraske mange, at Real Madrid er på denne liste. På trods af hård udfordring fra Barcelona er holdets mesterskabsstatistikker stadig uovertrufne. Blandt højdepunkterne er:

 • 34 La Liga titler
 • 19 Copa del Rey titler
 • 13 UEFA Champions League titler

På trods af alle de nylige pengetilførsler, kom det bedste Real Madrid hold ironisk nok længe før penge fik stor indflydelse på fodbold. Holdopstillingen mellem 1955 og 1960 betragtes ofte som den bedste i holdets historie.

Selvom ingen individuel spiller på dette hold kan leve op til Cristiano Ronaldos statistikker, har dette team vundet flere Champions League finaler. Fra 1956 til 1960 forlod Europapokalen (som den blev kaldt dengang) ikke Santiago Bernabeu.

Disse spillere lagde grundlaget for det solide kontinentale omdømme, Real Madrid har i dag. Selvom holdet fra 2014 til 2018 kom tæt på at gentage bedriften, lykkedes det ikke, da de kun vandt fire gange på fem år.

Selvom det bliver svært for andre hold at leve op til denne præstation, forbliver Bernabeu et overgangsritual for spillere af højt kaliber. Der er ingen tvivl om, at klubben kommer til at slå flere rekorder i fremtiden.

Vil du gerne booke en fodboldtur?

3. Manchester United (1999)

Manchester United er vel sagtens verdens mest berømte fodboldklub. Og det er et omdømme, de har fortjent. Højdepunkter i Manchester Uniteds 143 år lange historie omfatter:

 • 20 Premier League titler
 • 12 FA Cup titler
 • 3 UEFA Champions League titler

Selvom Manchester United har haft succes med mange hold, men det er ikke svært at udpege holdets bedste holdopstilling nogensinde. Holdet i 1999 hjalp klubben med at vinde deres første kontinentale Treble nogensinde – en bedrift, ingen anden engelsk klub har opnået.

Sir Alex Ferguson var leder for den Treble-vindende holdopstilling fra 1999, der omfattede adskillige medlemmer fra 1992 – også kaldet Fergie’s Fledglings. Gamle holdmedlemmer, der blev afgørende for holdets succes, omfatter David Beckham, Roy Keane, Ryan Giggs, Gary Neville og Paul Scholes. De fik desuden selskab af folk som Peter Schmeichel og nuværende chef, Ole Gunnar Solskjær.

Holdets mest mindeværdige bedrift fandt sted i en Champions League finalekamp mod Bayern München. Efter at de havde været bagud i over 80 minutter, fik to straffesparksmål fra Sheringham og Solskjær sejren i hus.

 

I de senere år har Manchester United kæmpet bravt for at vende tilbage til den form, de var i under Ferguson. Men Cristiano Ronaldos tilbagevenden har givet deres tilhængere håb.

Vil du gerne booke en fodboldtur?

4. Liverpool (1977-1985)

Liverpool er det næstmest vindende hold i engelsk fodbold. Her er en liste over deres mest bemærkelsesværdige bedrifter:

 • 19 Premier League titler
 • 7 FA Cup titler
 • 6 UEFA Champions League titler

Gennem størstedelen af det 21. århundrede har folk betragtet Liverpool som underpræsterende. Det siger vel sig selv, at holdet måtte have klaret sig godt på et tidspunkt, for at kunne blive betragtet på den måde. Og det er rigtigt nok, for gennem det meste af 1980’erne var de et formidabelt hold.

I den periode dominerede Liverpool både den Europæiske Mesterholdsturnering og Premier League, idet de tilegnede sig i alt 13 trofæer mellem de to turneringer. Den mest mindeværdige sæson var vel sagtens 1983-84. Holdet gik glip af en Kontinental Treble, men det lykkedes dem stadig at få en anden med en liga pokalsejr.

Blandt stjernespillerne fra denne periode er Kenny Dalglish, Graeme Souness, Alan Hansen og Bruce Grobbelaar.

På trods af præstationer i Premier League over de sidste 30 år, der mildest talt ikke var overvældende, betragtes Liverpool stadig som værende et af de bedste fodboldhold. Holdets vedholdenhed på trods af modgang har bevist, at man ikke skal undervurdere dem. Dette gør holdets kampe virkelig spændende at overvære.

Tror du ikke på os? Se bare deres præstationer i Champions League finalen mod AC Milan i 2005 eller deres Champions League semifinale mod Barcelona i 2019.

Vil du gerne booke en fodboldtur?

5. AC Milan

AC Milan er det tredje-mest sejrrige hold i Italien, efter Juventus og Inter Milan. På den internationale scene er de det næstmest sejrrige hold i Europa efter Real Madrid. Deres statistikker er ikke til at kimse ad, da de omfatter:

 • 18 Serie A titler
 • 7 UEFA Champions League titler
 • 5 Coppa Italia titler

De har selvfølgelig altid været et ret konkurrencedygtigt hold. Men der er en enkelt holdopstilling i klubbens historie, der udmærker sig – holdet mellem 1988 og 1994.

I denne periode fik holdet syv trofæer mellem Serie A og den Europæiske Mesterholdsturnering.  San Siro var desuden hjem til masser af spillere i verdensklasse, herunder folk som Paolo Maldini, Frank Rijkaard og Marco Van Baasten, blandt andre. Med Arrigo Sacchi i spidsen blev det en opskrift på succes i et omfang, verden ikke havde set før.

I dag er AC Milan stadig et ret konkurrencedygtigt hold, selvom der er gået et stykke tid, siden de har haft en stor sejr. Så længe Zlatan Ibrahimovic præsterer på et niveau, der gør hans jævnaldrende til skamme, er de stadig det hold, man simpelthen skal se.

Vil du gerne booke en fodboldtur?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *