De bedste rivaliseringer i europæisk fodbold

Hver sæson er der nogle få fodboldkampe, som ingen fodboldfan bør gå glip af. Vi har lavet en liste over de vigtigste rivaliseringer i europæisk fodbold.

5.Arsenal – Tottenham

4.Milan – Inter

3.Liverpool – Everton

2.Manchester United – Liverpool

1.Real Madrid – FC Barcelona

5. Arsenal – Tottenham

North London-derbyet er en af de mest lovpriste fodboldkampe i engelsk fodbold. En meget hidsig rivalisering, der har stået på i mindst 169 kampe allerede. Det er to hold med forskellige stilarter, der støder sammen i denne fodboldklassiker. Tottenham har historisk set spillet en mere offensiv form for fodbold, hvilket af norm er mere attraktivt at se på i modsætning til det mere defensive spil, som Arsenal normalt har spillet. Noget man dog ændrede på i 90´erne med Arsene Wengers ankomst til Arsenal, som skabte et af tidens mest æstetisk tiltalende fodboldhold.

Historisk set har Arsenal haft mest succes i dette derby og har givet deres fans nogle af de mest velspillede kampe nogensinde. Når North London-derbyet begynder, stopper Englands hovedstad op for at se topbraget, hvor den nordlige del af byen er fyldt med fans fra begge hold, der synger deres legendariske sange og giver deres spillere al deres støtte.

Selv om Tottenham i de seneste år har været mere til stede i europæiske turneringer og endda nået Champions League-finalen mod Liverpool, vil Arsenal stadig gerne vise, at de er bedre end deres naboer ved at slå dem i North London-derbyet.

4. Milan – Inter

Milano, en af de smukkeste byer i Italien, er kendt for sin smukke arkitektur, sin kunst, sit køkken og for at være Europas modehovedstad. Alle kender til dette, men hvad nogle mennesker ikke ved, er, at den norditalienske by er hjemsted for to af de største fodboldhold i Italien. To hold med en meget ophedet rivalisering.

Begge klubber har været konger af Italien og konger af Europa, og hver gang de spiller, kæmper de om, hvem der er den rigtige hersker af San Siro, stadionet, som de deler, og stadionet, som de kæmper for. Begge hold har utrolige tifosi, så når dagen kommer, hvor disse to giganter skal spille mod hinanden, bliver byen et stort tumult.

Derbyet Della Madonnina er et af de mest ophedede derbys i verden, da begge hold har en fortid, og derfor handler rivaliseringen ikke kun om fodbold, men også om politiske og religiøse rødder. Alle verdensklassespillere og trænere, der har været hos et af disse hold, vil give os ret i, at Milano-derbyet er noget helt andet i Italien. Det er ikke kun i Milano, at man ser med, men i hele landet under disse kampe. Derbyet Della Madonnina er uden tvivl Italiens største kamp.

3. Liverpool – Everton

Merseyside-derbyet, et af Englands ældste rivaliseringer. I dette spændende derby mødes de to vigtigste hold fra Liverpool. Dette derby er et af de mest ophedede derbyer, der findes, bl.a. fordi de to holds hovedkvarterer bogstaveligt talt ligger inden for synsafstand fra hinanden.

Historisk set er denne fodboldkamp blevet afviklet siden det 20. århundrede, hvor Liverpool normalt har været det bedste hold, selv om Everton også har spillet nogle smukke kampe og vist imponerende fodbold her og der.

Merseyside-derbyet har sit navn fra det amt, som Liverpool ligger i i England, og det er uden tvivl en af de bedste muligheder for at se en fodboldkamp i England.

2. Manchester United – Liverpool

Endnu en engelsk kamp på listen, og igen er Liverpool involveret. Denne fodboldkamp har, uden tvivl, de to mest historiske og legendariske hold i Premier League. To forskellige byer med forskellige fortider, Anfield vs Old Trafford, hvem vinder?

Selv om balanceforholdet i de seneste år er blevet mere til Liverpools side, grundet den vanskelige periode, som Manchester United har været i, har denne kamp dog haft nogle af de mest ikoniske øjeblikke i engelsk fodbold og har altid været en utrolig interessant fodboldkamp at se.

To engelske giganter på banen, der spiller mod hinanden, og hvor hele landet stopper op for at se denne kamp, en sand legendarisk fodboldkam.  Den er værd at se og helt klart et must-see, hvis du er fodbold- og Premier League-fan.

1. Real Madrid – FC Barcelona

En kamp, der involverer de to største byer i Spanien og to af de mest kendte byer i verden. De to hold, som mødes i El Clásico, er de to bedste fodboldklubber, der nogensinde har eksisteret. De har haft de bedste spillere og trænere fra hele verden, vundet vanvittig mange nationale trofæer og europæiske trofæer. De repræsenterer helt forskellige ideologier, helt forskellige byer, dog med ét fælles mål, nemlig at vinde denne kamp, og kunne kalde sig for det bedste hold i verden.

I de ovennævnte kampe, er de alle sammen utrolig store kampe, hvor hele hjemlandet følger med, men i denne kamp er det hele verden, der stopper op og følger med. El Clásico er en af de mest sete sportsbegivenheder i løbet af sæsonen hvert år, da Real Madrid og Barcelona har de to største og mest internationale fanbaser i verden.

Denne kamp har også et politisk aspekt, idet Barcelona står for Cataloniens uafhængighed og Real Madrid står for Spaniens enhed. Desuden havde begge hold i mange år de to bedste fodboldspillere i verden, Real Madrid havde Cristiano Ronaldo og Barcelona havde Messi.

Ingen anden klubkamp i verden kan skabe mere opmærksomhed, passion, spænding og god fodbold end El Clásico. Det er uden tvivl den mest legendariske rivalisering i Europa og i verden, som har budt på nogle af de mest ikoniske øjeblikke, som fodboldverdenen nogensinde har set.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *