Top 5 over de bedste spillere i Real Madrids historie

Real Madrid er en af de ældste klubber i Europa og i verden. Mange fodboldspillere fra hele verden har haft æren af at spille i deres ikoniske hvide trøje og forsvare Real Madrid-logoet og hvad det står for. Nedenfor er de 5 bedste spillere, der har haft indflydelse på Real Madrids rige historie:

5. Sergio Ramos

Sergio Ramos skiftede i en meget ung alder fra Sevilla til Real Madrid. Ramos, som uden tvivl var verdens bedste midterforsvarer i sine bedste år, formåede at score hele 100 mål, hvilket er rekord for en midterforsvarer.

Under sit lange ophold i Madrid, spillede han 650 kampe og overtog anførerbindet efter Iker Casillas, indtil han rejste. Udover at være en formidabel fodboldspiller med gode evner på banen, var Ramos også vigtig, da holdet skulle vokse. Hans mentale styrke, ledsaget af hans lederskab og mange års erfaring gjorde ham til den perfekte kaptajn og spilleren, der kunne booste holdets moral, i svære tider.

Sergio Ramos forlod Real Madrid i 2021 til fordel for Paris Saint Germain efter nogle uoverensstemmelser med Real, hvilket betød at mange års dedikation og lidenskab fik en noget bitter afslutning.

4. Karim Benzema

Don Karim, le Neuf, KB9 á la Maison. Dette er nogle af de navne, der bruges, når man referere til Karim Benzema, den nuværende kaptajn for Real Madrid og den tredjemest scorende spiller i klubbens historie med 318 mål, kun overgået af Raúl Gonzalez og Cristiano Ronaldo.

Karim Benzema kom til Real Madrid for 14 år siden. Han skilte sig hurtigt ud pga. sin fantastiske spillestil og sit syn for spillet. Han formåede også at tilpasse sig, og havde en lidt mere sekundær rolle, når skikkelser som Cristiano Ronaldo var til stede. Da Cristiano forlod klubben, tog Benzema holdet på ryggen og trådte i karakter for at udføre rollen som hovedpersonen for Los Blancos.

Da han lige nu er i sin bedste alder, og meget tæt på at vinde sin første Ballon d´Or, er det fair at sige, at Benzemas karriere i Real Madrid formentlig vil vare et par år endnu.

3. Paco Gento

En rigtig legende fra 1950’erne og 1960’erne og den eneste Real Madrid-spiller, der har vundet 6 europæiske cups, spillet mere end 600 kampe og en af de bedste kantspillere i historien. Paco Gento havde en af de længste fodboldkarrierer, og spillede sammen med andre klublegender som Ferenc Puskas og Alfredo di Stefano. Da Gento lagde støvlerne på hylden, havde han scoret imponerende 200 mål, hvilket gjorde ham til en af de mest scorende i Real Madrids historie.

Desværre døde Paco Gento i januar 2022, men han havde en sensationel karriere i en af de bedste fodboldklubber i verden.

2. Alfredo di Stefano

I starten pegede det hele i FC Barcelonas retning. De var ved at skrive under med det unge talent, da Real Madrid ville det anderledes og tog hele kagen, for næsen af Barca. Alfredo di Stefano blev ikke kun en del af Real Madrid, han endte også med at blive en legende i klubben.

Argentineren vandt imponerende 8 LaLiga-titler, ledsaget af 5 europæiske cups i træk, (kun én mindre end Gento). Alfredo di Stefano var kendt for sin alsidige kvalitet. Han var en meget eksplosiv spiller, der var en konstant trussel for modstanderen. Han var også en god leder på og uden for banen, og hjalp holdet i de svære tider. Han vandt desuden også to Ballon d’Ors i løbet af sin karriere.

Efter di Stefano stoppede med at spille fodbold, startede han et nyt eventyr som træner. Selvom hans magi på fodboldbanen ikke kunne diskuteres, havde han på trænerbænken ikke samme succes.

1.  Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er den ubestridte nummer 1 på denne liste. Han er Real Madrids største legende. Ronaldo havde allerede en sensationel karriere i Manchester United, men det var årene i Real Madrid, at han blev den bedste spiller i verden. Det var også, mens han var i Madrid, at en af de mest omstridte rivaliseringer i fodboldhistorien begyndte: Messi mod Ronaldo.

Ronaldo er med flere meters afstand den mest scorende Real Madrid spiller med hele 451 mål. Hans tid i klubben har været unik. Han har erobret mindst én af alle de store turneringer i den hvide trøje. En stor mester, når det kommer til mål. Udstyret med en ekstrem ambitiøs personlighed og en utrolig konkurrenceevne, er det det, der har fået ham til toppen. Cristiano havde en stor nøglerolle i de tre Champions League-titler i træk, som Real Madrid vandt under Zinedine Zidane. Desuden er han også den mest scorende spiller i La Liga og den første spiller nogensinde til at overgå 300 mål i samme turnering.

Cristiano er ikke længere i Real Madrid, men tilbage i Manchester United, efter en kort periode i Juventus. Siden han forlod Real Madrid, har hans præstationer trofæmæssigt været i tilbagegang, selvom han stadig holder et flot scoringssnit.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *