Top 5 over ting at lave i München

München ligger i hjertet af Bayern og byder på en kulturel oplevelse, der ikke ligner nogen anden i Tyskland. Det er måske kun den tredjestørste by i landet, men det er hjemstedet for tysk fodbold. Udover Bayern München har denne vidunderlige by en unik historie at fortælle, her er de 5 bedste ting at lave i München.

Se en kamp på Allianz Arena

München er ikke en by med kun én klub, men det kan den lige så godt være. Bayern er så stor en del af hverdagen i byen, at det er svært at forestille sig München uden sit mest berømte hold. Byen har set seks Champions League-trofæer og 31 Bundesliga-trofæer blive vist frem i byens smukke gader.

Siden åbningen i 2005 er Allianz Arena blevet betragtet som et af de bedste sportsstadions i verden. Femoghalvfjerds tusinde tilskuere flokkes på dette enestående stadion, hvor hjemmeholdet som regel vinder ret komfortabelt.

Philipp Lahm, Thomas Muller og Robert Lewandowski er blot nogle af de verdensklasse stjerner, der har sat deres fødder på Allianz Arena, men vi kunne sidde her hele dagen og tale om de spillere, der har trukket i den berømte rød-hvide trøje.

Nu er der kun Müller tilbage, men han er ledsaget af unge og etablerede stjerner som Jamal Musiala og Leon Goretzka. En fodboldrejse til München lover kendte navne samt fodbold i topkvalitet.

Som de fleste af verdens bedste stadions byder Allianz Arena på en fantastisk rundvisning. Du kommer ikke kun til at se et imponerende udvalg af trofæer og minder i museet, du får også mulighed for at se omklædningsrummene, bevæge dig gennem spillertunnelen, også får du også lov til, at se banen, som spillerne betræder i kampene.

BMW-museet

Det er svært at forestille sig en mere berømt eksport fra München end Bayern, men bilproducenterne BMW har måske lige akkurat slået dem. Ligesom deres fodboldspillere er BMW’er pålidelige og effektive, og de vil altid være fremragende.

BMW-museet viser ikke kun virksomhedens imponerende historie med både permanente og midlertidige udstillinger, men selve bygningen er også et moderne arkitektonisk vidunderværk. Museet blev genåbnet i 2008 og er blevet et af de mest populære i hele Tyskland, idet man siden åbningen, har haft over 5 millioner besøgende.

Hovedudstillingen er en 4000 kvadratmeter stor udstilling af fremragende ingeniørarbejde. En udstilling med uberørte biler fra alle BMW’s epoker, og her er det umuligt ikke, at blive imponeret over den vedvarende kvalitet.

Der tilbydes også guidede rundvisninger på engelsk eller tysk, og priserne starter ved 96kr  for voksne. Det kan varmt anbefales, da guidernes viden om BMW-mærkets historie og prestige er uovertruffen.

Koncentrationslejren Dachau

Dachau er noget, som alle, der besøger München, bør se, lige fra det imponerende til det dystre. En barsk lektion i en af verdens mørkeste perioder er stadig en påmindelse om, at tyranner altid vil tabe, uanset hvor forfærdelige de end måtte være. Det er nu et museum og et mindesmærke for dem, der fik deres liv taget på så uretfærdigt vis.

Dachau ligger en 25-minutters togtur fra byens centrum. S2-toget kører direkte fra München til Dachau stationen. Tyskland holder sig ikke tilbage fra sin grusomme historie, men bevarer den i stedet i håb om, at det aldrig gentager sig. Selv om Dachau naturligvis er deprimerende, er Dachaus betydning ubestridelig.

Marienplatz

Marienplatz er Münchens største plads og har siden middelalderen været hjemsted for gadesælgere og markeder. Det er også her, du kan finde det nye rådhus, en enorm bygning, der viser gotisk arkitektur fra sin allerbedste side.

Sammen med det nye rådhus ligger Marys søjle. Den blev rejst i 1638 for at fejre afslutningen på den svenske besættelse under 30-årskrigen og er blevet et fyrtårn for byens styrke og unikke kultur. Folk, der ser på den ved, at de ikke skal lægge sig ud med Bayern.

Når det er jul, forvandles pladsen til et forbløffende vinterlandskab fyldt med boder, der sælger julemad og -drikkevarer samt enestående souvenirs til både turister og lokale.

Når sneen begynder at falde, er der kun få mere maleriske steder i Europa end Marienplatz, under denne festlige periode. Klæd dig varmt på, se en fodboldkamp og tag derover for at nyde festlighederne.

Oktoberfest

Dette er en sæsonbestemt begivenhed, men det er værd at udskyde eller fremrykke dit besøg for at besøge München under Oktoberfest. I modsætning til hvad mange tror, finder Oktoberfest sted i september, lige når fodboldsæsonen begynder.

Oktoberfest er den største begivenhed i Münchens kalender og er en 16-dages festival, der tiltrækker over 6 millioner nationale og internationale besøgende hvert år. Den er måske mest berømt for de mange øl, som gæsterne drikker, men der er også god mad, traditionel musik og farverige parader.

Lovmæssigt kan der kun serveres øl, der er brygget inden for Münchens bygrænser, under Oktoberfest, og det er en typisk bayersk oplevelse. Det er også meget almindeligt for besøgende, både lokale og ikke lokale, at klæde sig som en traditionel bayersker, med Lederhosen for mændene og Dirndl for kvinderne.

Denne traditionelle tøjstil er også noget, som Bayern München holder fast i. Hvis de vinder et trofæ i slutningen af sæsonen, hvilket de ofte gør, trækker medlemmer af staben og førsteholdet i Lederhosen og fejrer det med en øl, hvis det er muligt. Gør som Thomas Muller, klæd dig ud og nyd en øl!

Der er ingen by i verden som München, den er meget sin egen, og det er det, der gør den fantastisk. Hvis du har mulighed for det, så planlæg din fodboldrejse mellem den 17. september og 3. oktober, så du kan nyde byen fra sin allerbedste side.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *