Top 5 Skøreste Situationer i Fodbold

Nogle gange kan fodbold være ret vanvittigt. Der er en håndfuld situationer, som manuskriptforfatterne i Hollywood kun kan drømme om selv at have fundet på. Her er de fem skøreste ting, der er sket i det smukke spil.

Arsenal vs Dynamo Moskva 1945

Du tror måske, at det mærkeligste ved denne kamp er, at Arsenal spillede på White Hart Lane, men der tager du fejl. Kampen mellem Arsenal og Dynamo Moskva i 1945 var et stort rod fra start til slut.

Det var bare en venskabskamp, men begge hold spillede, som om det gjaldt deres liv. Der stod en tyk tåge over banen, så det var nærmest umuligt for dommerne at se, hvad der egentlig skete, og det udnyttede begge sider fuldt ud.

Regelbogen blev smidt fuldstændig ud af vinduet. Russerne foretog en udskiftning, uden at tage en spiller ud, og der var nogle af tilskuere som hævdede, at holdet fra Moskva på et tidspunkt havde 15 spillere på banen.

Arsenal var dog heller ikke helt uskyldige. De fik en spiller udvist, kun for at han kunne snige sig tilbage på banen. På et tidspunkt slog deres målmand sig selv ud efter at have løbet ind i en af stolperne, og en fan kom ind på banen for at erstatte ham.

Kampen endte med et 4-3-nederlag til Arsenal.

Ion Radu; solgt for svinekød.

Engang for længe, længe siden, i 1998, måtte en klub i Rumænien ty til mindre ortodokse metoder for at slippe af med Ion Radu. CS Jiul Petrosani var netop rykket ned fra den rumænske førstedivision, og de var nødt til at sælge spillere.

Desværre var der ikke mange klubber, som var interesserede i deres spillere, så formanden måtte finde andre måder at slippe af med Ion Radu på. Fjerdedivisionsklubben Chimia Ramnicu Valcea kunne imidlertid godt lide midtbanespilleren.

Men ude af stand til at finde egentlige penge til at lokke Radu med, gik formanden for den klub, der ville have ham, videre og tilbød to tons svinekød for at få ham til klubben. Svinekødet kunne så sælges videre for penge.

Det ser dog ud til, at transfersummen vejede tungt på Radu, for det lykkedes ham ikke at leve op til tilhængernes forventninger. Klubben, som han skrev under med til gengæld for svinekød, gik senere konkurs og blev opløst i 2004.

Chelsea-fans og selleri

Chelsea-fans er ikke specielt kendte for deres fantasi, når det kommer til slagsange, men den her trak de virkelig ud af hatten ved at lave en meget mærkelig tilføjelse. Den er ikke ligefrem familievenlig, men den er lidt af en klassiker på Stamford Bridge.

Det hele begyndte i 80’erne, da den kendte Chelsea-fan og sangskriver, Mickey Greenway, skrev en sang kaldet Ask Old Brown. Sangen lød: “Ask Old Brown for tea and all the family, if he doesn’t come, we’ll tickle his bum with a lump of celery.” (“Inviter gamle Brown og resten af familien til te. Hvis han ikke kommer, kilder vi hans numse med en stang selleri.”)

Som nævnt er Chelsea-tilhængernes udgave af sangen noget mindre børnevenlig, men fansene tog den til sig og begyndte at smugle selleri med ind på stadion som en hyldest. I 2002 blev fire Chelsea-fans arresteret for sellerikastning, og i 2007 blev det så helt forbudt, efter at Cesc Fabregas blev ramt af det.

Selv om det i dag ikke længere er tilladt på Stamford Bridge, er der stadig nogle Chelsea-fans, som fortsætter med at snige deres elskede grøntsager med ind til udekampe.

Scillyøernes fodboldliga

Scillyøerne er en lille gruppe øer ud for Cornwalls kyst i det sydvestligste England. De er også hjemsted for den mindste fodboldliga i verden. Ligaen består af to hold, som møder hinanden 18 gange på en sæson.

Ligaen består af Woolpack Wanderers og Garrison Gunners, og det dominerende hold har indtil nu været Wanderers, som har vundet ligatitlen 5 gange, mens Gunners kun har vundet den én gang.

Der er dog bekymringer for ligaens fremtid, da mange unge forlader øerne i jagten på bedre beskæftigelsesmuligheder. Lad os håbe, den fortsætter!

Protest mod selvmål på Madagaskar

I 2003 smadrede de madagaskanske mestre AS Adema deres rivaler, Stade Olympique l’Emyrne, med 149-0 i det, der selvsagt var en ligarekord. Det eneste problem var bare, at samtlige mål var selvmål.

AS Adema scorede med vilje 149 selvmål i protest mod en dommerkendelse, hvor deres træner blev så ophidset, at han bevidst ønskede at de skulle tabe den næste kamp. Selv Antonio Conte har bedre styr på sit temperament end det!

Træneren og fire af spillerne blev senere idømt livstidskarantæne fra madagaskisk fodbold for deres rolle i protesten.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *