Manchester Derby: Top-derbyer, som har fundet sted på Etihad Stadium

Manchester City og Manchester United. De Himmelblå og De Røde Djævle. Det er et af Premier Leagues ældste derbyer, taget begge klubbers historie og karakter i betragtning. Lad os tage tilbage i tiden for at finde frem til de mest mindeværdige øjeblikke af den mancunske rivalisering, afholdt på City of Manchester stadion.

2004 – Manchester City 4-1 Manchester United (Premier League)

Dette var Manchester Citys første derby på Etihad Stadium. Efter man i 80 år havde spillet på Maine Road, renoverede De Himmelblå City of Manchester Stadium og gjorde det til deres nye hjemmebane inden begyndelsen af 2003/2004 sæsonen. I dag er City en af topklubberne i England, men det var ikke tilfældet dengang. På daværende tidspunkt lå man på en 15. plads, da man udraderede naboerne med 4-1, som lå på tredjepladsen, men langt væk fra toppen af rækken.

2010 – Manchester City 2-1 Manchester United (League Cup Semifinalerne)

I 2009 foretog Carlos Tevez det forbudte skifte. Manchester City købte den argentinske angriber af Manchester United for 47 millioner pund, et skifte, der gjorde United-fansene rasende. Da han spillede mod sin tidligere klub i den første kamp i Liga Cup-semifinalerne, scorede Tevez to mål og sikrede City en 2-1-sejr i et flot comeback. I returkampen var det dog en anden historie, i og med United kom tilbage og kvalificerede sig til finalen.

2012 – Manchester City 2-3 Manchester United (FA Cup 3 runde)

Dette var en lettelses sejr for De Røde Djævle. Tre måneder forinden var man nemlig blevet udslettet med 1-6 til City på Old Trafford. Med begge hold, kæmpende med om ligatitlen, mødtes man atter i FA Cuppen. Wayne Rooney scorede tidligt for gæsterne, lige inden Citys anfører Vincent Kompany blev udvist. Da man spillede med 10 mand, kunne De Himmelblå ikke undgå, at lukke to mål mere ind før pausen. Man var dog i stand til at reducere marginen i anden halvleg.

2013 – Manchester City 4-1 Manchester United (Premier League)

De sidste to Premier League-mestre mødte hinanden i uge 5 i Premier League-sæsonen 2013/2014. Udover rivaliseringen skulle kampen afgøre, hvem der var storfavoritten til at vinde ligatitlen. Efter kampen stod det klart, at City var et skridt foran deres naboer. Sergio Aguero scorede to mål i 4-1 sejren, der burde have været værre for United.

2014 – Manchester City 1-0 Manchester United (Premier League)

Endnu en gang betød en strålende præstation af Sergio Aguero sejren til City. Aguero scorede kampens eneste mål i anden halvleg, hans 10 mål i sæsonen. United var nede med 10 mand før pausen og var ikke i stand til at skabe mange chancer oppe foran, i den resterende del af kampen.

2016 – Manchester City 0-1 Manchester United (Premier League)

18 år og 141 dage gammel var Marcus Rashford, da han blev den yngste målscorer i et Manchester Derby i Premier League-æraen i det 16. minut af kampen. Med blot 8 kampe tilbage af sæsonen, kæmpede begge hold om en Champions League-plads, hvor kun 4 point adskilte klubberne. United vandt kampen, men City forblev foran deres byrivaler.

2018 – Manchester City 2-3 Manchester United (Premier League)

Det skulle have været en stor festdag for Manchester City, men De Røde Djævle ville det anderledes. En sejr ville have sikret Premier League-titlen til De Himmelblå, med fem uger tilbage af sæsonen, og med en 2-0-føring ved pausen var sejren næsten sikret. Men på to minutter efter pausen, scorede Paul Pogba to gange, efterfulgt af yderligere et mål af Chris Smalling, hvilket sikrede United comeback sejren. De Røde Djævle vandt håneretten den uge, men City blev alligevel engelske mestre ugen efter.

2018 – Manchester City 3-1 Manchester United (Premier League)

En smuk holdpræstation gav Manchester City sejren, samt første pladsen i Premier League, mens den ødelagde Uniteds titeldrømme. Silva og Aguero bragte City foran med 2-0, mens Martial scorede fra straffesparkspletten og gjorde det til en et-målskamp. De Himmelblå dominerede hele kampen med stor autoritet og fik sejren i det 86. minut ved et fantastisk mål af Ilkay Gundogan efter 44 sammensatte afleveringer.

2019 – Manchester City 1-2 Manchester United (Premier League)

På tredjepladsen forsøgte Manchester City at nå Liverpool, der førte Premier League komfortabelt. Men Manchester United, der kæmpede om europæiske pladser, knuste Citys håb inden for den første halve time af kampen. Marcus Rashford og Antony Martial scorede to tidlige mål for De Røde Djævle, som gjorde, at United endte med at vinde 1-2.

2020 – Manchester City 0-1 Manchester United (League Cup Semi-Finals)

Efter en 3-1-sejr på Old Trafford i første kamp, følte Manchester City sig sikre i returopgøret. De havde et fint forspring, og spillede hjemme. Nemanja Matic indledte dog opgøret med at score for De Røde Djævle i første halvleg, hvilket skabte fornyet nervøsitet blandt City-fansene. Selvom De Himmelblå dominerede spillet fra start til slut, kunne de ikke få bolden forbi målmand, David de Gea. I sidste ende gik City dog videre, trods man tabte og vandt klubbens tredje Carabao Cup i træk.