Brentford giver Christian Eriksen en ny chance

Det var et chokerende øjeblik for alle fodboldfans, da midtbanespilleren Christian Eriksen i første halvdel af kampen mellem Danmark og Finland ved EM 2020 fik hjertestop og kollapsede på banen. Heldigvis var det lægerne hurtige til at hjælpe ham. Eriksen blev efterfølgende bragt til hospitalet, og en time senere bekræftede lægerne, at den danske spiller var stabil og vågen. Siden da har Eriksen ikke spillet professionel fodbold. Indtil nu.

Eriksen skriver kontrakt med Brentford FC

Premier League-klubben Brentford, annoncerede fornyelig købet af den danske spiller, en signatur, alle i fodboldverdenen fejrede. Eriksen var tæt på at stoppe sin karriere, men den 30-årige midtbanespiller har nu skrevet under på en seks-måneders lang kontrakt med den London-baserede klub og kan være tilbage i kamp meget snart.

At komme sig skridt for skridt

Efter hændelsen ved EM, implanterede lægerne en hjertestarter enhed i Eriksens krop, et instrument, som er i stand til at udføre defibrilleringer, når det er nødvendigt. Denne enhed giver Eriksen mulighed for at spille fodbold på professionelt niveau igen, men ikke alle ligaer tillader spillere med denne slags enheder. Italiens Serie A er en af dem, og da Eriksen har været en del af Inters trup siden 2019, var klubben nødsaget til at opsige den danske spillers kontrakt.

Eriksen begyndte sin genoptræning hos to tidligere klubber. Han tog tilbage til OB, hvor han spillede som akademispiller. Eriksen trænede også med Ajax ungdomshold. Det var i Ajax, hvor han fik sin professionelle debut og blev en topklassespiller. Der var rygter om, at den hollandske klub ville give et kontrakttilbud til Eriksen, men den sidste dag i januars transfervindue annoncerede Brentford ham som deres nye spiller.

Tilbage i London

Det er ikke første gang Eriksen er i London. Lige efter at være blevet en fremtrædende spiller i Ajax, blev han købt af Tottenham Hotspur for omkring 13 millioner euro. Da Eriksen spillede for den nordlige London-klub hjalp den danske playmaker Spurs til en top placering blandt de fire bedste hold i Premier League, hvor man var tæt på at vinde ligaen i sæsonen 2016/17. To år senere nåede Tottenham til Champions League-finalen efter et vanvittigt comeback i sidste øjeblik mod Ajax i semifinalen. Her tabte man til Liverpool FC, men det var nu alligevel en ganske flot bedrift.

Nu er Eriksen tilbage i London, men i et andet miljø. Brentford vendte tilbage til Premier League for første gang i 74 år, så forventningerne er noget anderledes end hans periode med Tottenham. Som en nyoprykket klub, er målet blot at undgå nedrykning, men presset på Eriksen vil ikke være nær så højt, som i hans tid i Spurs. Samtidig bliver det et fint sted for den danske midtbanespiller, at genvinde formen og få en nøglerolle på banen

Største aftale nogensinde?

Eriksen kommer under Thomas Franks vinger, en dansk træner, der kender Eriksen rigtig godt. Da Eriksen var på ungdomslandsholdet, var det netop Thomas Frank, der var træner. Dette gensyn vil helt sikkert hjælpe Eriksen til at føle sig godt tilpas, når han indtræder på en plads i start opstillingen.Thomas Frank, der har været ansvarlig for Brentford siden 2018, har sagt, at Eriksen kan gå hen og blive holdets ‘største aftale nogensinde’, taget i betragtning af at han er kommet på en fri transfer og stadig betragtes som en af de bedste playmakere i europæisk fodbold. Det har indtil videre været en stor kommerciel succes for Brentford, da deres trøjesalg er steget betydeligt efter annonceringen af Eriksen.

Hvis Brentford fastholder deres nuværende form, og Eriksen tilføjer et strejf af sin kvalitet, burde London-klubben være i stand til at forblive i Premier League i mindst et år endnu. Det er en win-win situation for alle involverede parter, også på det personlige plan.

Eriksen er fast besluttet på at gribe denne mulighed. Han meddelte fornyeligt, at han ønsker at spille ved VM i Qatar 2022 senere i år, så han er nødt til at bruge sit ophold i Brentford, som en mulighed for at vise sit talent frem og vende tilbage til landsholdet. Danmark er allerede kvalificeret til turneringen, og Eriksen har været en af deres nøglespillere gennem de seneste mange år.

Brentfords ustoppelige fremgang

Bierne er vokset støt i løbet af det sidste årti, mest takket være, at supporteren Matthew Benham er blevet majoritetsejer af klubben. Benham har tjent tonsvis af penge på væddemål ved at anvende sin store dataviden fra sin erfaring inden for finans og fysik. Da han i sin tid overtog styringen af Brentford, besluttede han at implementere den samme strategi for at hente undervurderede spillere og hjælpe sit favorithold med at nå Premier League. På det tidspunkt var Brentford en lille klub, der for det meste konkurrerede i den anden eller tredje bedste række i engelsk fodbold. Men i 2021 førte hans plan bierne tilbage til den bedste engelske række.

Hans filosofi har også gjort et andet hold succesfuldt. I 2014 blev Benham majoritetsejer i danske FC Midtjylland, som hurtigt blev danske mestre under hans styring. Det er ikke kun mængden af kontanter, der bruges på at forbedre holdet, det er også måden, det gøres på. Benham har lagt en stor indsats i at analysere, et område, der ikke er særlig velanset i den traditionelle fodboldverden. Brentford har en håndfuld matematikere og dataanalytikere, som hjælper når det kommer til deres beslutningstagning, noget topklubberne også er begyndt at indføre.

Se Christian Eriksen spille

Der er helt sikkert et specielt miljø i Brentford. Eriksens historie kan blive et af højdepunkterne for resten af sæsonen. En perfekt undskyldning for at booke en fodboldrejse til Premier League og se Brentford live.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *