Real Madrid - Atlético Madrid kommer snart

Dato og spilletidspunkt for følgende kampe 'Real Madrid - Atlético Madrid' er endnu ikke blevet offentliggjort.

personer har overvejet at booke rejsen Real Madrid - Atlético Madrid de seneste 24 timer.

Derbi Madrileño mellem Real Madrid og Atlético Madrid er en af de mest spændende kampe i La Liga. I hvert fald gennem de seneste ti år er rivaliseringen steget enormt, idet Atlético Madrid også kæmper med om trofæerne. På grund af de seneste års bedrifter har Atlético også opbygget en verdensomspændende fanskare, så kampen følges med spænding over hele verden. Vores fodboldrejser til Real Madrid – Atlético Madrid er også blandt de mest populære af vores tilbud. Selv om billetterne til det madrilenske derby stadig bliver sværere at finde, kan du med en fodboldrejse vælge mellem flere pladser på Estadio Santiago Bernabéu, og du og din ledsager vil altid sidde ved siden af hinanden. Sammen med 85.000 andre besøgende er du garanteret et unikt derby på det totalrenoverede stadion i det kongelige.

Fodboldrejser Real Madrid – Atlético Madrid

På denne side finder du alle de oplysninger, du har brug for, for at forberede dig optimalt til din fodboldrejse til Madrid-derbyet. Her er alt, hvad du har brug for at vide:

 • Historien bag Derbi Madrileño
 • De mest mindeværdige derbyer
 • Fakta om Real Madrid – Atlético Madrid
 • Spillere, der har spillet for begge klubber
 • Estadio Santiago Bernabéu under Derbi Madrileño
 • Hvor fester, spiser og drikker Real Madrid-fansene?

Book en fodboldrejse til Real Madrid
Book en fodboldrejse til Atlético Madrid

bernabeu-scaled

Historien bag Derbi Madrileño

Indtil 1950 var Atlético den mest succesfulde klub i Madrid. Real Madrid havde ikke vundet mere end to mesterskaber i 1930’erne. Den nationale titel måtte normalt overlades til Athletic Bilbao, FC Barcelona eller bysvennen Atlético Madrid. Los Rojiblancos vandt titlen i 1940, 1941, 1950 og 1951, mens Real altid haltede efter. I derbyet var Atlético som regel for stærke for de kongelige. Fra 1940 til 1951 vandt Atlético 13 derbyer mod otte til Real Madrid. Alt ændrede sig dog, da topspillere som Di Stéfano og Puskás kom til Real Madrid. Under klubformanden Bernabéu, voksede Real Madrid sig til den bedste klub i verden. Real Madrid var også urørlig i Spanien, hvor Atlético b.la. tabte i Derbi Madrileño. Atlético ramte især bunden fra 1999 til 2013. I denne periode vandt man ikke en eneste gang mod Real. Som følge heraf fortsatte opgørernes status med at blive forringet. Men med Diego Simeones ankomst til Atlético, voksede holdet sig til en rigtig kampmaskine. I 2013 slog Atlético for første gang sin storebror. Året efter besejrede man Real to gange i sæsonen og vandt også opgørerne om Supercopa og Copa del Rey hos bysbørnene. Siden da har begge Madrid-klubber sammen med FC Barcelona været blandt de tre bedste hold i Spanien. Gennem de seneste år er Derbi Madrileño garant for et enormt spektakel, med en hæsblæsende stemning og udsolgte stadions.

Real – Atlético: De mest mindeværdige derbyer

17 May 2013: Real Madrid – Atlético Madrid 1-2 i den forlængede spilletid

På denne aften havde Real Madrid ikke tabt en kamp til bysbørnene i fjorten år. Siden 1999 stod tælleren på nitten sejre og fem uafgjorte kampe. Intet syntes at gå skævt i denne Copa del Rey-finale på Bernabéu. Allerede efter et kvarter bragte Cristiano Ronaldo hjemmeholdet foran 1-0. Men det var et andet Atlético end det man havde set, de sidste fjorten år. Dette var Diego Simeones hold: en kampmaskine, der ikke ville lade sig udkonkurrere.

Allerede inden pausen sørgede Diego Costa for 1-1-scoringen. Derefter opstod der en del spektakel, som det ofte er tilfældet i derbyet. Real-træner José Mourinho fik rødt for sine vedholdende protester. Ronaldo fulgte trop med sit røde kort i tillægstiden efter at have ramt Gabi i ansigtet. Kort tid efter fik Gabi så selv rødt kort. Med ti mod ti var det Mirani, der bragte Atlético på 1-2 i det 110. minut. Således vandt Rojiblancos Copa del Rey i løvens hule. Og for første gang i dette århundrede blev byfællen endnu en gang besejret. Det var starten på en ny periode, hvor Real ikke længere automatisk var sikre på at vinde derbyet.

Derbi-Madrileno-scaled

2014: Real Madrid – Atlético Madrid 4 – 1 i den forlængede spilletid

I 2014 sørgede Real Madrid og Atlético Madrid for en unik oplevelse i Champions League. I Lissabon var der for første gang to klubber fra samme by i finalen. I lang, lang tid så det ud til, at Atlético ville vinde den eneste europæiske pokal, som de stadig manglede. Godín havde sørget for 0-1 i det 36. minut, og kampen forblev længe ved denne stilling. I meget lang tid faktisk, for da det 90. minut kom, var der ingen, der længere bekymrede sig om Real Madrids chancer. Indtil Sergio Ramos headede bolden ind til 1-1 i tillægstiden. De trætte Colchoneros gav op i tillægstiden. Efter at Gareth Bale gjorde det til 2-1 i det 110. minut, var det slut. Marcelo og Ronaldo gjorde det endda til 4-1, hvilket gjorde Real Madrid til Europas bedste igen efter tolv år.

2021:  Real Madrid – Atlético Madrid 2-0

I december 2021 var det endelig tid igen. Efter Corona-epidemien var Santiago Bernabéu endelig fyldt med fans grundet Derbi Madrileño. Selv om alle pladser ikke kunne fyldes på grund af renoveringen af stadionet, var stemningen helt i top. For de nationale mestre Atlético var kampen den sidste chance for, at være med i titelræset. De var trods alt allerede ti point efter Real Madrid. Men for tredje år i træk viste Los Blancos sig at være for stærke. Benzema gjorde det hurtigt til 1-0 med en flot flugter. Efter pausen gjorde Asensio det til 2-0. Sejren kom aldrig rigtig i fare og den satte Real Madrid i førersædet til ligatitlen i 2022.

Fakta om Real Madrid – Atlético Madrid

 • Det første officielle møde mellem de to rivaler fandt sted den 2. december 1906. Kampen på Campeonato Regional Centro endte uafgjort, 1-1.
 • Da den spanske liga blev grundlagt i 1928, var begge Madrid-klubber stiftende medlemmer af La Liga. Det første ligamøde fandt sted den 24. februar 1929 på Real Madrids Chamartín Stadion. Hjemmeholdet vandt 2-1. Begge mål blev scoret af Monchin Triana, der var kommet til året forinden fra Atlético.
 • På sit eget Estadio Bernabéu er Real Madrid stadig de mest overlegne i El Derbi Madrileño. Los Blancos har vundet 55 gange og kun tabt 15 kampe. Kampene er endt uafgjort 15 gange. Målforskellen er også i Real Madrids favør med 162-94.
 • De seneste ti møder på Bernabéu (indtil sæsonen 2021/22) er fire gange endt med en sejr til Real Madrid. Tre gange er det blevet uafgjort, og Atlético har vundet tre gange. I 2014, 2015 og 2016 vandt Los Colchoneros tre gange i træk.
 • De sidste tre opgør til og med 2021/22 sæsonen er alle blevet vundet af Real Madrid. Siden 2016 har Atlético ikke været i stand til at vinde på Bernabéu.
 • Sergio Ramos er den spiller, der har spillet flest derbys. Ramos har mødt Atlético ikke færre end 43 gange, hvor hans mål i sidste minut i Champions League-finalen i 2014 er højdepunktet.
 • Cristiano Ronaldo har scoret flest mål for Real Madrid i derbyet: han har scoret ikke mindre end 22 gange. Herefter kommer Alfredo Di Stefano (17) og Raul (15).
 • Atlético Madrid var altid noget nervøse, når de skulle møde Cristiano Ronaldo. Portugiseren var en konstant plage for klubben. Ud over sine 22 mål i Derbi Madrileño vandt Ronaldo begge Champions League-finaler mod Atlético i 2014 og 2016. I 2017, da de to klubber stod over for hinanden i semifinalerne i Champions League, afgjorde han den dobbelte kamp med et hattrick. Ronaldo var også et mareridt for Atlético i Juventus-trøjen. I 2019 sørgede han for, at Rojiblancos røg ud i ottendedelsfinalen i Champions League med endnu et hattrick.

Spillere, der har spillet for begge klubber

Trods rivaliseringen mellem de to bysbørn, er der mere end fyrre spillere, der har spillet for begge Madrid-klubber. Mange af transferne har ikke givet anledning til megen uro; en transfer mellem Real og Atlético er trods alt mindre kompliceret end en transfer mellem Real Madrid og FC Barcelona. Der er kun opstået fjendtligheder i forbindelse med skift af store spillere, som har været meget populære blandt fansene.

Den mest berømte spiller, der skiftede imellem de to klubber, var Hugo Sánchez. Mexicaneren var uhyre populær blandt fansene på grund af sine mange mål. Da det blev kendt, at angriberen ville skifte til Real Madrid, forsvandt denne kærlighed hurtigt. Sánchez spillede den sidste kamp i pokalfinalen mod Athletic Bilbao. Selvom den blev vundet 2-0, og Sánchez scorede begge mål, blev han konstant piftet af og kaldt for “en grisk pengeulv”. “Dette er den mest triste dag i mit liv, jeg havde ikke forventet dette. Min transfer til Real Madrid er godt for alle,” sagde mexicaneren bagefter. Atlético havde faktisk desperat brug for pengene for at afværge konkursen.

Tyske Bernd Schuster tog den modsatte vej. Efter to år i Real Madrid var hans skifte til Atlético meget mindre omtalt. Tidligere havde tyskeren også skiftet fra FC Barcelona til Real Madrid, hvilket havde ført til betydeligt flere protester. Efter sin karriere kunne Schuster derfor uden problemer blive udnævnt som træner for Real Madrid.

Det mest overraskende navn er måske Santiago Bernabeu, den mest indflydelsesrige mand i Real Madrids historie. Bernabéu var præsident fra 1943 til 1978 og førte Los Blancos til verdenstoppen i den periode. I 1920’erne spillede angriberen mere end 200 kampe for Real Madrid, men i mellem dette, spillede han også et år i Atlético. Selv om han kun spillede 1 officiel kamp, blev dette faktum hurtigt glemt af fansene af de kongelige.

I dag er Theo Hernández den mest kendte spiller, der har skiftet imellem de to klubber. Sammen med sin bror Lucas spillede han på alle Atléticos ungdomshold. I 2017 skiftede han til de kongelige for 30 millioner euro. Det var dog ikke nogen stor succes, for trods en seksårig kontrakt forlod han klubben efter to år for at tage til Italien og spille for AC Milan.

Santiago Bernabéu under Derbi Madrileño

Når Atlético Madrid besøger Estadio Santiago Bernabéu, kan man roligt gå ud fra, at stadionet er udsolgt. I hvert fald siden Diego Simeones ankomst til Atlético i 2011 er Derbi Madrileño steget enormt i betydning. Den argentinske træner har formået at bringe Rojiblancos tilbage til toppen, hvilket kun har øget rivaliseringen mellem bysbørnene.

Fodboldtemplet er blevet fuldstændig renoveret i løbet af de seneste to år, hvilket har kostet omkring 600 millioner euro. Klubben var klog nok til at lade arbejdet foregå under Corona-epidemien. Da der alligevel ikke var tilladt tilskuere, var det nemt at flytte til det lille stadion i nærheden af træningskomplekset. I mellemtiden kunne der foretages store ændringer på Bernabéu.

Reals hjemmebane er udstyret med en topmoderne videoskærm, og kapaciteten er øget til 85.000 tilskuerpladser. Desuden er stadionet udstyret med et udtrækkeligt tag, som kan lukkes på 15 minutter. Banen kan nu også flyttes under en af tribunerne. Som følge heraf kan der også afholdes tennis- og basketballkampe samt messer og konferencer. Udvendigt er stadionet udstyret med lys, der konstant skifter farve, ligesom Bayern Münchens Allianz Arena. Endelig er klubmuseet også blevet udvidet en hel del.

santiago-bernabeu-scaled

Praktiske oplysninger

Stadionet er let tilgængeligt med metrolinje 10. I centrum af byen skal du stige på ved stationerne Plaza de España eller Príncipe Pío. Herefter skal du stå af på stationen Santiago Bernabéu. Mange fans står af to stop senere. De går derefter til fods til stadion via stoppestedet Plaza de Castilla.

Stadionrundvisning på Santiago Bernabéu

Noget du bestemt ikke bør gå glip af, er en rundvisning på det renoverede Bernabéu. Så længe renoveringen ikke er færdig, består rundvisningen af et besøg på Real Madrid-museet, som omfatter verdens største trofæskab. Her finder du også de tretten Champions League-pokaler, der er blevet vundet. Fra anden sal har du desuden en fantastisk panoramaudsigt over hele stadion. Priserne lyder på 15€ for voksne og 12€ for børn. Det anbefales, at man bestiller billetterne online. Fra 2023 vil det også være muligt at booke en stadionrundvisning igen.

Vil du selv være vidne til et topbrag mellem Real Madrid – Atlético Madrid?

Se vores fodboldrejser til Atlético Madrid

Hvor holder Real Madrid-fansene fest, og hvor spiser og drikker de?

Før og efter kampen mellem Real Madrid og Atlético Madrid vil du naturligvis gerne opleve så meget som muligt af byens derbystemning. Nu er festlighederne før kampen i Madrid ikke så store som i Tyskland eller England. Mange Real Madrid-fans har et sæsonkort og går direkte fra hjemmet til stadion. Alligevel kan man opleve en del af stemningen i gaderne omkring stadionet.

Estadio Santiago Bernabéu ligger på Paseo de la Castellana, som er en af byens hovedstrøg. Især nord for Bernabéu finder du mange caféer og restauranter. Det anbefales derfor, at man ikke køre direkte til stadion med metrolinje 10, men at man stiger af to stop senere ved stoppestedet Plaza Castilla. De fleste fans går den korte kilometer herfra til stadion og lægger også vejen forbi steder, hvor de kan købe snacks og drinks. Churros i alle mulige varianter og skinkesandwiches er en favorit blandt spanierne. Plaza de los Sagrados Corazones, pladsen, der ligger 200 meter fra stadion, er også et populært mødested for Real-fans.

Hvis du ikke har lyst til en hurtig bid mad, men gerne vil have et lækkert måltid, inden du skal se kampen, er restaurant Asador Donostiarra, det mest velegnede sted. Restauranten ligger et kvarters gang fra stadion og er Real Madrid-spillernes foretrukne tilholdssted. Her finder du også Wall of Fame: en væg helt tildækket med billeder af Real Madrid-spillere under deres besøg på restauranten. På en anden væg finder du Atlético-spillerne. Der er en god chance for at møde en berømt spiller på dage uden for kampene. Det er i øvrigt ikke nogen billig restaurant.

supporters-real-madrid-scaled

Sted for hyldester

Når Real Madrid har vundet et trofæ, fejres det på Plaza de Cibeles, ca. fire kilometer syd for Santiago Bernabéu. Det lysende midtpunkt for festlighederne er det enorme Cibeles-springvand. Det er tradition, at statuen af den romerske gudinde, Cybele, bliver pakket ind i et Real Madrid-flag. At fejre en pokalsejr eller et mesterskab på denne plads er en oplevelse, som du sent vil glemme.

Andre kampe du måske vil se:
Champions League

Real Madrid - Bayern München (CL)

onsdag 8 maj 21:00 Bekræftet dato
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
pp fra  
pp fra  
kr9434
pp fra  
kr12677
Se pakker