Manchester United - Arsenal FC kommer snart

Dato og spilletidspunkt for følgende kampe 'Manchester United - Arsenal FC' er endnu ikke blevet offentliggjort.

personer har overvejet at booke rejsen Manchester United - Arsenal FC de seneste 24 timer.

 Fodboldrejse Manchester United– Arsenal FC

Hvad kunne være bedre end at overvære klassikeren mellem Manchester United og Arsenal FC på et udsolgt Old Trafford? Sammen med Liverpool FC er De Røde Djævle og The Gunners blandt de mest succesfulde klubber i England. Fra begyndelsen af 1990’erne var Manchester United og Arsenal FC store rivaler i kampen om titlen. Gensidige opgør var sande spektakler. Ikke alene kom spillerne jævnligt oppe og toppes, men de to trænere, Alex Ferguson og Arsène Wenger, var også i konstant konflikt med hinanden. Selv om begge klubber ikke længere dominerer Premier League, er de stadig store konkurrenter i jagten på en Champions League-billet. På et udsolgt Old Trafford er man sikret en fantastisk stemning og en intens kamp om point.

På denne side finder du alle de oplysninger, du har brug for, for at få mest muligt ud af din fodboldrejse til kampen mellem Manchester United – Arsenal FC. Det indebære:

 • Historien om Manchester United – Arsenal FC
 • De mest mindeværdige møder
 • Interessante fakta om Manchester United – Arsenal FC
 • Manchester United og Arsenal FC’s trofæskab
 • Old Trafford under Manchester United – Arsenal FC
 • Manchester United logoet

Book en fodboldrejse til Manchester United
Book en fodboldrejse til Arsenal FC

2021_old_trafford-scaled

Historien om Manchester United – Arsenal FC

Manchester United og Arsenal FC har spillet mod hinanden siden 1919. Den indbyrdes rivalisering har dog kun eksisteret siden 1990’erne. Ifølge mange opstod det gensidige had en oktoberdag i 1990. En kamp mellem de to på Old Trafford endte helt ude af kontrol, hvilket resulterede i et slagsmål, som alle på banen deltog i, undtagen Arsenal-målmand David Seaman. Begge klubber fik et point frataget som straf.

Rivaliseringen voksede enormt med Arsène Wengers ankomst til The Gunners. Under hans ledelse blev Arsenal FC en titelkandidat og blev den største konkurrent til mancunianerne. Manchester United med Sir Alex Ferguson i spidsen var med afstand den stærkeste klub i England. Fra 1993 til 2004 vandt begge klubber elleve af de tolv nationale titler (kun Blackburn Rovers formåede at vinde en titel i 1995). De indbyrdes opgør bød på noget af en kamp, og var jævnligt ude af kontrol. Fra 1997 til 2005 blev der uddelt syv røde kort i kampene og de to trænere afholdte sig ikke fra at fornærme hinanden i medierne.

I dette århundrede har Premier League set Chelsea FC og Manchester City stige til tops, hvor Liverpool FC også er vendt tilbage til toppen. De to storhold, Manchester United og Arsenal FC har måtte tage et skridt tilbage. I de seneste år er der dog blevet foretaget betydelige investeringer for at kunne være med i titelkampen. The Gunners og De Røde Djævle er hårde konkurrenter i kapløbet om en billet til Champions League. Det gør kampen mellem de to hold til en klassiker, som hele England ser frem til.

Manchester United – Arsenal: De mest mindeværdige møder

Kampen mellem Manchester United og Arsenal FC har en lang historie med store overraskelser, kontroversielle straffespark, skænderier mellem trænerne og mål i de sidste sekunder. Du er garanteret et spektakulært opgør under din fodboldrejse! Det har været svært at vælge, for der har ikke været nogen kedelige møder mellem de to klubber. Ikke desto mindre har vi været i stand til at lave en liste over de mest kontroversielle opgør.

21 September 2003:  Manchester United – Arsenal FC 0-0

Selv om kampen endte 0-0, er denne udgave kendt som ‘The Battle of Old Trafford’. Den kaldes også for den mest spændende kamp mellem de to. Hvis du ikke tror på det, bør du helt sikkert se videoen. Manchester United var den stærkeste klub i landet med fire nationale titler i de sidste fem år. Arsenal FC havde dog ikke tabt en kamp siden maj og førte også tabellen. Det blev en hård kamp, med otte gule kort og et rødt kort.

I de sidste ti minutter endte kampen helt ude af kontrol. United-angriberen Ruud van Nistelrooij hoppede på ryggen af Arsenal-anfører Patrick Vieira, som derefter lavede et spark. Franskmanden fik derefter sit andet gule kort. Det førte til et massivt slagsmål på banen. I det sidste minut fik United et straffespark. Van Nistelrooij missede, hvorefter Martin Keown begyndte at råbe ham i ansigtet. De to mænd måtte skilles ad, hvorefter andre spillere igen begyndte, at slås med hinanden. Kampen endte 0-0, og Arsenal FC holdt sin ubesejrede rekord. I dagene efter kampen blev flere spillere idømt bøder og suspenderet for deres rolle i de forskellige hændelser.

24 Oktober 2004:  Manchester United – Arsenal FC 2 -0

Efter 49 Premier League-kampe uden nederlag var Arsenal FC på besøg hos ærkerivalen fra Manchester. Blandt United-fansene cirkulerede der vedholdende rygter om, at The Gunners havde fået lavet særlige trøjer med “50” på. Disse ville blive afsløret, hvis de forblev ubesejrede på Old Trafford. Noget, som ifølge fansene absolut skulle undgås. Spillerne var i samme humør. “Halvtreds kampe ubesejret? No way. Ikke med os”, sagde Wayne Rooney forud for kampen.

Ligesom et år tidligere var opgøret mellem ærkerivalerne fuld af voldsomme hændelser og optøjer. I lang tid stod det 0-0, indtil United fik et straffespark, hvilket var helt uberettiget ifølge Arsenal FC-spillerne. Det var Ruud van Nistelrooij, der tog straffesparket: 1-0. Kort før tid stod Rooney for 2-0 føringen. Herefter gik det igen galt i spillertunnelen. Den 17-årige Cesc Fàbregas kastede en pizza efter Sir Alex Ferguson, hvilket også gjorde ham kendt som ”Pizzagate”.

August 28, 2011: Manchester United – Arsenal FC 8 – 2

Det tegnede sig i forvejen ikke til nogen god sæson for Arsenal FC. Ingen store navne var kommet til London i sommer vinduet. En uge før kampen på Old Trafford led the Gunners også et smerteligt 2-0 nederlag til Liverpool FC. Men ingen havde set det frygtelige 8-2 nederlag komme. Mancunianerne kørte fuldstændig deres modstander over. Et hattrick af Wayne Rooney og to mål af Ashley Young førte til Arsenals største nederlag i 84 år. I 1927 tabte man 7-0 til West Ham United. Det var også første gang siden 1896, at Arsenal FC måtte indkassere otte mål. “Selvfølgelig føler man sig ydmyget, når man får otte mål imod sig. Det var en forfærdelig dag”, sagde Wenger bagefter.

Interessante fakta om Manchester United – Arsenal FC

 • Indtil sæsonen 2021-2022 har Manchester United og Arsenal FC mødt hinanden 236 gange. Manchester United har vundet 100 gange og Arsenal FC har vundet 86 gange.
 • Den største sejr for Manchester United var 8-2 den 28. august 2011.
 • Topscorer for Manchester United i opgørene er Wayne Rooney. Han står noteret for 12 mål i 30 kampe mod Arsenal FC.
 • Ryan Giggs har spillet flest af kampene mellem de to hold: I alt er det blevet til 50 kampe for United mod Arsenal FC.
 • Den 17. januar 1948 blev der registreret 83.260 tilskuere. Kampen blev spillet på Maine Road, Manchester City‘s hjemmebane. Fordi Old Trafford blev slemt beskadiget under krigen, spillede United sine kampe på stadionet i byens senat.

Manchester United og Arsenal FC’s trofæskab

Manchester United og Arsenal FC, sammen med Liverpool FC, er blandt de tre mest succesfulde klubber i England. Manchester Uniteds trofæskab er større end Arsenal FC’s. Mancunianerne har vundet 58 nationale trofæer og the Gunners 45*. United har vundet 20 ligatitler, hvoraf Sir Alex Ferguson vandt de 13 af dem. Arsenal FC har vundet 13 titler. Alligevel er det et stykke tid siden, at ligatitlen er blevet fejret hos de to: For United skete det i 2013, for Arsenal i 2004. Manchester United har også vundet flere Charity Shields (21-16) og League Cups (5-2). Arsenal FC har dog vundet flest FA Cup trofæer (14 – 12).

For Arsenal FC er det ikke så længe siden, at der blev føjet et trofæ til trofæskabet. I 2020 blev både FA Cuppen og Charity Shield vundet. For United var ligacuppen fra 2017 det sidste nationale trofæ.

Internationalt set er Manchester United meget mere succesfulde. Klubben har vundet Champions League tre gange og både Europa Cup II og Europa League én gang (mod Ajax i 2017). Klubben har også vundet den europæiske Supercup og to gange VM for klubhold. Arsenal FC har kun vundet et europæisk trofæ: Europa Cuppen II i 1994.

* Trofæerne er blevet opdateret til og med for 2021-2022 sæsonen

Old Trafford: Manchester United – Arsenal FC

old-trafford-6694331_1280

Når Arsenal FC kommer til Old Trafford, kan du være sikker på, at det største stadion i Premier League er helt og aldeles udsolgt. En kamp i “The Theatre of Dreams” er en stor oplevelse for enhver fodboldfan. Stadionets enorme størrelse med ikke færre end 74.879 tilskuerpladser imponerer stadigvæk. Udefra ser stadionet allerede imponerende ud, men indefra gør det endnu mere indtryk. Banen er fuldstændig omsluttet af de enorme stejle tribuner, som kun ligger få meter fra banen. Dette skaber en yderst skræmmende atmosfære.

Det anbefales, at tage til stadion i god tid. Atmosfæren er allerede meget imponerende, og drikkevarer sælges til halv pris. Du kan også tage dig tid til at se statuerne af Matt Busby (på East Stand/Østtribunen) og Alex Ferguson (ved North Stand/Nordtribunen). Over for Sir Matt Busby Way står den berømte United Trinity-statue. Den forestiller George Best, Denis Law og Bobby Charlton, der fejrer europacupsejren i 1968. Der er også en mindeplade til minde om flystyrtet i München.

Der er planer om at øge kapaciteten til omkring 90.000 tilskuerpladser, hvilket vil gøre det til det største stadion i Europa efter Camp Nou. Efterspørgslen efter billetter overstiger stadigvæk udbuddet. United har over 50.000 sæsonkortholdere plus 100.000 personer på venteliste. Inden udvidelsen vil Bobby Charlton Tribunen blive ombygget. Dette er stadionets mindste tribune. Oprindeligt var dette ikke muligt på grund af jernbanelinjen bag tribunen. Ved at anvende nye byggeteknikker skulle dette ikke længere volde problemer. Tribunen vil blive designet af det samme firma som det, der har designet Tottenham Hotspur Stadium. De præcise datoer for udvidelsen er endnu ikke blevet offentliggjort.

Praktiske oplysninger Fra centrum af Manchester kan du tage bus, tog eller sporvogn til stadion. Vi lister de forskellige muligheder for dig.

Den hurtigste måde at rejse på er med Metro Link Tram Service. Sporvognene er alligevel den mest bekvemme måde at rejse rundt i Manchester på. Den nærmeste metrostation er Old Trafford Station. Du kan komme hertil ved at tage Altrincham-linjen fra centrum (Piccadilly Station). Inden for ti minutter er du ved stoppestedet, og der er stadig et par minutters gang til stadion. Du kan også tage Trafford Park-linjen og stå af ved stoppestederne Imperial War Museum og Wharfside. Selv fra disse stoppesteder er der kun et par minutters gang til Old Trafford. Det er umuligt at fare vild, for fra byens centrum kan du følge mængden, der er på vej til kampen.

Hvis du foretrækker at tage bussen, kan du stå af ved stoppestedet Piccadilly Gardens i byens centrum. Herfra kan du tage flere busser, der stopper i nærheden af stadionet. Bus 250 stopper ved Matt Busby Waystop efter 25 minutters kørsel. Herfra er der fem minutters gang. Busserne 255 og 256 stopper ved Warwick Road-stationen efter 20 minutter. Herfra er der omkring seks minutters gang. En tredje mulighed er bus X50, som stopper ved Waterside-stationen efter 20 minutter. Herfra er der også seks minutters gang.

Museum & Stadionrundvisning på Old Trafford
Når der ikke er kampdage, er Old Trafford bestemt et besøg værd. Under Museum & Stadionrundvisningen går du gennem spillertunnelen til banen, og du kan tage plads på bænken. Du kan også beundre De Røde Djævles trofæskab. For at være sikker på en plads på rundvisningen er det en god ide, at reservere en plads, inden du tager af sted til Manchester. Du kan vælge mellem følgende muligheder:

Museums- og stadionrundvisningen er tilgængelig fra søndag til torsdag fra 09:30 til 16:00 og fredag og lørdag fra 09:30 til 17:00. Hvis der spilles en hjemmekamp på Old Trafford, er der ingen rundvisning, og museet er lukket. Rundvisningen følger en fast rute langs spillertunnelen. For en snack og en drink kan du besøge The Red Caf. Prisen er på 30 for unge under 16 år.

Det er også muligt at booke en Legends Tour, hvor du bliver guidet rundt af et af Mancunians klubikoner. Ud over rundvisningen på stadion er der også en Q&A med spilleren, hvor du kan stille dine egne spørgsmål. Derefter får du et signeret billede, og du kan få taget et billede med spilleren. Til disse rundvisninger skal man bestille i god tid, da de er enormt populære. Oplysninger om datoer og spillere, der deltager i rundvisningen, kan findes på klubbens hjemmeside.

Skal du til Old Trafford for at se Manchester United – Arsenal FC?

Book en fodboldrejse til Manchester United

Manchester United logoet

Selv om Manchester United blev grundlagt i 1878, har billederne i det nuværende logo kun eksisteret siden 1970’erne. I de tidlige år var der et lokomotiv i logoet, fordi klubben blev grundlagt af ansatte i jernbaneselskabet. Fra 1902 blev logoet af byen Manchester overtaget. I dag er skibet det eneste tilbageværende af det gamle bylogo. Resten blev i 1970’erne byttet ud med en djævel, på grund af kælenavnet Red Devils.

Klubben skylder deres kælenavn til Sir Matt Busby. Denne legendariske træner kom til klubben i 1945, gav de unge spillere muligheden for at spille for klubben gennem hans egne træninger og opnåede stor succes. Det unge hold blev kendt som “The Busby Babes”. I 1958, da holdet havde spillet en europæisk kamp, styrtede det fly, som de rejste med, ned. 23 personer omkom, herunder otte førsteholdsspillere. Busby selv blev såret. Navnet ‘Busby Babes’ fik en trist klang efter dramaet. Busby gik på jagt efter et andet kælenavn og blev inspireret af fodboldholdet fra Salford City, “the Red Devils”. Busby besluttede sig for at overtage kælenavnet. I 1970’erne ændrede klubben logoet for officielt at indføre Red Devil-logoet.

1011px-Logo_Manchester_United.svg_-296x300