De bedste tidspunkter at besøge London på

London er en af verdens bedste byer, den har absolut alt, fantastisk mad, fantastiske mennesker og selvfølgelig fantastisk fodbold. Der er 3 specifikke tidspunkter, der er bedst at besøge denne utrolige by, julen, slutningen af foråret og Guy Fawkes Day. Her er de bedste ting at lave på disse tidspunkter.

Julen

Juletiden i London er vidunderlig. Så snart temperaturen falder, og urene går en time tilbage, forvandler byen sig. Lys, julemarkeder og smukt dekorerede træer synes at være på hvert eneste hjørne i byens centrum. Det er svært at undlade at deltage, når man hører julesangerne synge.

Det er som om, der er noget i luften, alle virker bare en lille smule flinkere. Det bedste julemarked findes uden tvivl i Southbank. Det ligger langs den sydlige bred af Themsen, 10 minutter fra St Paul’s Katedralen, og der findes kun få hyggeligere steder at gå rundt og drikke varm gløgg eller cider.

London er stolt af sine julelys, når det er højtid, men de bedste findes på Oxford og Carnaby Street. Begge gader ligger lige ved siden af hinanden, og de byder på hundredvis af butikker, restauranter og pubber, så du kan få mest muligt ud af din tid der.

Der er ikke noget, der siger “London-jul” som skøjteløb i Somerset House. Somerset House er en af de største og mest ikoniske bygninger i byen og bliver til en helt anden verden under julen. Den smukke, neoklassiske gårdhave bliver ryddet og en 900 kvadratmeter stor skøjtebane bliver tilføjet. En perfekt date night for ethvert par.

Mens de fleste ligaer i Europa holder julepause, folder Premier League sig for alvor ud. Der er flere kampe i løbet af juleperioden, og da London har syv Premier League-hold, er der ikke noget bedre sted at se en kamp.

Uanset om du vil se det eneste hold i byen, der har vundet Champions League, Chelsea, de nuværende Premier League-førere Arsenal, eller opleve en af landets bedste atmosfærer hos Crystal Palace, er du garanteret kvalitetsfodbold.

Slutningen af foråret/starten af sommeren

Når byen kommer ud på den anden side af en kold, grå og våd vinter, er slutningen på foråret/starten på sommeren unægtelig et af de bedste tidspunkter at besøge London på. De lokale er på vej tilbage til pubberne, det er umiddelbart inden millioner af turister kommer på besøg, og Premier League er lige ved at være færdigspillet.

Da de fleste turister endnu ikke er kommet til London, er det, det perfekte tidspunkt til at se seværdighederne. Der er så meget at se, at det er umuligt at tilføje det hele i denne artikel, men de kendte steder som Buckingham Palace og parlamentshusene er altid et besøg værd.

For dem, der er på udkig efter mindre kendte steder at besøge, er Little Venice en af de fedeste dele af byen. Londons svar på den berømte italienske by er et netværk af kanaler omgivet af caféer, butikker og pubber. Tag på en bådtur og få et par øl!

Undergrundsbanen er uundgåelig i London. Hvis du vil nogen steder hen, tager du undergrundsbanen, men vidste du, at du kan besøge forladte stationer? London Transport Museum tilbyder rundvisninger på gamle stationer og deler fascinerende fortællinger om deres historie.

Apropos museer, er der masser at se. Museumsdistriktet i det vestlige London har to af de største og bedste museer i hele Europa. Natural History Museum har alt, hvad alle med interesse for videnskab har brug for, og V&A er et af de største designmuseer i verden.

Fodbolden skal naturligvis nævnes. I slutningen af foråret/starten af sommeren slutter Premier League, og der plejer at være spænding til det sidste. Premier League-titlen er ikke kommet til London i et stykke tid, men kapløbet om top 4 er altid en stor begivenhed i hovedstaden. Tottenham, Arsenal og Chelsea vil alle gerne snuppe en plads i Champions League, hvor de kan konkurrere mod de allerbedste.

På trods af en stærk sæsonstart for alle London-klubberne i Premier League kan det være svært at sige, hvordan sæsonen vil forløbe. Klubber som Fulham og Brentford vil være glade for at blive i ligaen, men en nedrykningskamp kan give nogle fantastiske øjeblikke, hvis du ønsker at undgå de noget større klubber i London.

Guy Fawkes’ Day

Det Forenede Kongerige har nogle ret mærkelige helligdage, pandekagedag, 1. maj og den mest berømte, Guy Fawkes’ Day. En unik britisk fejring af en mands mislykkede plan om at sprænge parlamentshuset i luften, så sørg for at huske den femte november.

I 1604 var England oversvømmet af enorme religiøse spændinger. Protestanter og katolikker havde bogstaveligt talt været i strid med hinanden, og tingene blev kun værre og værre. Årtier før den engelske borgerkrig planlagde Guy Fawkes og hans ledsagere at dræbe den protestantiske kong James og erstatte ham med hans katolske datter, Prinsesse Elizabeth.

Selvfølgelig blev komplottet forpurret, da en af Fawkes partnere i forbrydelsen fik kolde fødder og besluttede at fortælle det til myndighederne. Fawkes blev fundet med 36 tønder krudt under parlamentshusene og blev stillet for retten og henrettet for forræderi.

En ting, som briterne er gode til, er ironi, og Guy Fawkes’ Day er et perfekt eksempel på dette. For at fejre, at komplottet om at dræbe kongen mislykkedes, laver og tænder millioner af mennesker i hele landet bål og fyrværkeri.

Ikke overraskende er London det bedste sted at være, når festlighederne begynder. Det er en fælles begivenhed, og fyrværkeri og bål kan findes overalt i byen. Battersea Park har en fantastisk opvisning med masser af mad, drikkevarer og latter.

Dette års Guy Fawkes’ Day vil blive domineret af FA Cuppen, men for Premier League-holdene vil det være business as usual. Det er den perfekte weekend til at nyde en unik tid i byen og nyde noget godt fodbold.

Der er ingen by i verden som London. Historien, kulturen og fodbolden er det hele værd. Besøg byen og nyd det!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *