Real Betis: LaLigas store overraskelse

Real Betis Balompié har givet deres fans en spektakulær sæson, når man kigger på, hvad et hold med deres budget normalt præstere. Klubben har konkurreret i Europa League indtil sidste øjeblik, kæmpet med om de øverste pladser i LaLiga og spillet nogle taktisk, imponerende kampe.

Lad os gennemgå deres sæson og se på nogle af deres mest imponerende præstationer i år. Vi vil også komme med vores bud på, hvad den sevillianske klub har i vente.

Lys for enden af tunnelen

Betis har spillet i den bedste spanske række, 6 sæsoner i træk. Selvom dette er en stor præstation, har Betis aldrig rigtig været en topklub, men snarere et midterhold. Men i sidste sæson blev Manuel Pellegrini ansat som ny cheftræner og under hans ledelse lykkedes det Betis at blive 6’er i LaLiga, hvilket gav dem en plads i Europa League, efter to års fravær.

Efter Pellegrinis ankomst, har Betis spillet en anden type fodbold, som har vist sig at være effektiv, da man pt. ligger på 5. pladsen i LaLiga og spiller med om Champions League-pladserne.

Champions league i sigte

Champions League er den ultimative turnering for europæiske fodboldklubber. Her ønsker alle hold, at være med, spille mod de bedste, og selvfølgelig vinde trofæet! I år har de klassiske topklubber i LaLiga ikke spillet deres bedste fodbold. Dette har åbnet et vindue for andre klubber, så som Betis, der ved at spille en aggressiv form for fodbold har været i stand til at klatre op i tabellen og se den ønskede Champions League-plads inden for rækkevidde. Faktisk lignede det, at Betis kunne kæmpe med om den spanske titel for et par årtier siden, men gassen gik lidt af ballonen, og Barcelona blev den dominerende kraft i spansk fodbold.

Holdindsats

Pellegrini har i denne sæson formået at inkorporere en fodboldstil, hvor alle kan være med. Eksplosiviteten hos de unge spillere som Borja Iglesias eller Sergio Canales blandet med erfaringen fra legendariske spillere som Hector Bellerin og Joaquín, hvoraf sidstnævnte er en af holdets største stjerner. Barcelonas tidligere midterforsvarer Marc Bartra har også gang i en god sæson. Offensivt er navnet, der skiller sig ud, deres angriber, Fekir, som har scoret 10 mål for Verdiblancos. En interessant fun fact er at Betis, i modsætning til de øvrige top 5-hold i LaLiga, har flest spanske spillere og kun få internationale spillere. Dette står i kontrast med deres naboer og evige rivaler, Sevilla, som har et højere antal internationale spillere.

Pellegrinis spillestil består i at spille ud bagfra, have boldbesiddelse, lange afleveringer og selvfølgelig spille i banens længderetning, hvilket giver mulighed for at skabe en masse scoringsmuligheder. En anden bemærkelsesværdig egenskab ved hans spillestil er, at holdet altid skal opretholde et højt pres på boldholder, hvilket gør det besværligt for modstanderen at spille bolden rundt.

Europa League

I denne sæson har Betis spillet Europa League, da man sluttede på 6. pladsen sidste år. Man sluttede på andenpladsen i gruppespillet og slog Zenit St. Petersborg ud i ottendedelsfinalen. Her fik man et positivt indtryk af et solidt hold med reelle muligheder for at vinde titlen. Desværre for Betis, glippede det for dem i den første kamp mod Eintracht Frankfurt; et godt hold, men ikke på Betis niveau i år. Efter at have tabt den første kamp, mødte Betis noget mere klar op til den anden kamp. Spillet havde alt, og det var en absolut rutschebanetur. Turen varede bogstaveligt talt til sidste sekund, for det var i kampens sidste minut, at Eintracht scorede det afgørende mål og dermed fratog Betis pladsen i kvartfinalen, som de ellers havde gjort sig fortjent til.

Et Copa del Rey-eventyr

Hvis der er én begivenhed, der perfekt kan forklare den succes, som Betis har nydt godt af i denne sæson, er det deres tilstedeværelse i Copa del Rey-finalen, den næstvigtigste spanske turnering. Her skal de møde Valencia, så spændingen er garanteret til denne kamp. De har spillet virkelig god fodbold og slået hold ud, der også har haft fremragende sæsoner, så som Rayo Vallecano i semifinalerne. Sidst Betis gjorde det lige så godt i Copa del Rey var i 2004/05 sæsonen, hvor man ikke kun nåede til finalen, men hvor det også lykkedes at bringe trofæet hjem til Sevilla. At vinde Copa del Rey ville være en fantastisk præstation for Betis, kirsebæret på toppen af en fantastisk sæson. Hvis dette sker, vil Sevilla by helt sikkert ikke sove i mindst en uge.

‘Manque pierda’

Real Betis er et af de mest fulgte hold i Spanien. Det er et hold fuld af karisma og en meget loyal og sjov fanbase, kendt for at råbe ‘Viva el Betis manque pierda’, som er slang for ‘Længe leve Betis, selv hvis de taber.’ Derudover er nogle Betis-legender, så som Joaquin, meget aktiv på de sociale medier og på den sociale scene i Spanien, hvilket skaber opmærksomhed til Betis.

Når du har læst denne blog, er vi sikre på, at det eneste du tænker på er at bestille den allerførste billet for at se Betis live i Benito Villamarin, et af de mest moderne stadions i Europa. Det er den perfekte undskyldning for at se den fantastiske by, Sevilla, som helt sikkert ikke vil skuffe dig.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *