Sådan får du mest muligt ud af Milan-derbyet i Champions League

Sådan får du mest muligt ud af Milan-derbyet i Champions League

Kampen mellem Real Madrid og Manchester City er en fantastisk kamp. Det bliver formentlig to fantastiske kampe mellem to fantastiske hold. Men fantastisk er ikke altid nok. Hvis du vil gå fra fremragende til fantastisk, fra fantastisk til årtiets kamp, så kig ikke længere end til Milan mod Inter. Vinderen vinder ikke det hele, men vinderen sikrer sig en plads i UEFA Champions League-finalen, og vinderen får også pralerettighederne i en by, der ånder og lever for calcio. Velkommen til Derby della Madonnina a la Champions League!

Sådan kommer du til stadion

I mange byer i Europa ligger stadionerne uden for byen eller i det mindste i udkanten af byen. Men ikke i Milano. San Siro/Giuseppe Meazza er tilgængelig fra byens centrum og kan nås via metroen, der forbinder det centrale Milano med stationerne San Siro Ippodromo og San Siro Stadio. Men husk altid, at kampdagene er vanvittige i Milano, så hav det i mente, når du tager af sted til kampen.

Stadionrundvisning

Intet andet sted i verden kan du få en stadionrundvisning, der giver dig information, anekdoter og en masse historie om to af verdens mest dekorerede klubber. Så værsgo og forkæl dig selv med en stadionrundvisning på San Siro/Gisueppe Meazza, hvor du går i mesterskabernes fodspor. På denne stadionrundvisning får du adgang til de områder af stadion, der normalt er forbeholdt spillerne. Du kommer til at besøge museet, kommer ind i begge holds omklædningsrum, krydser mixed zone og går gennem spillertunnelen.

De tilbyder private rundvisninger på flere forskellige sprog, og rundvisningen er åben hver dag fra morgen til aften. Gå ikke glip af denne stadionrundvisning!

Sådan får du mest muligt ud af dit besøg på stadion

Sørg for at besøge det ikoniske stadion, for tiden er ved at løbe ud. Planerne om at rive stadionet ned for at bygge et nyt moderne stadion er godt i gang. Dette er et af de virkelig klassiske stadions i verden, og hvorfor ikke se en potentiel klassisk kamp her?

På kampdagene samles fansene en time eller to før kampen for at få sandwiches og øl. Man kan ikke købe alkohol, mens man er på stadion, og derfor er traditionen med at drikke en øl eller to uden for stadion opstået. I Italien besøger tilhængerne ikke rigtig barer eller pubber før kampen, som de gør i Storbritannien, men for at få den ægte supporteroplevelse og en chance for at lære tilhængerne fra begge hold at kende, skal du sørge for at ankomme til stadion et par timer før kampen for at få en øl og en sandwich eller en hamburger.

Klassiske kampe mellem de to bitre rivaler

Milan og Inter har to gange tidligere mødt hinanden i knockout-fasen i Champions League. Første gang var tilbage i 2002/03-sæsonen. Ligesom nu var det i semifinalerne, og det var to tætte og hårde opgør. Den første kamp endte 0-0, og den anden, hvor Inter var det officielle hjemmehold, endte 1-1. I ved, hvad det betød dengang, Milan kvalificerede sig til finalen på udebanemål. Andriy Shevchenko bragte Milan foran i tillægstiden af første halvleg, og Obafemi Martins udligning med seks minutter igen, som dog ikke var nok for Inter. Milan trak det længste strå og der var kæmpe jubel hos Milan-mandskabet, der husede spillere som Alessandro Nesta, Andrea Pirlo og Rui Costa. Milan vandt senere finalen mod Juventus.

Anden gang rivalerne mødte hinanden i verdens bedste klubturnering var to sæsoner efter det netop nævnte møde. Den gang var det i kvartfinalen, og den gang var det ikke rigtig så tæt. Milan vandt den første kamp med 2-0 efter mål af Jaap Stam og, endnu engang, Andriy Shevchenko. Holdet nåede frem til semifinalen efter at have vundet 1-0 i returkampen, igen på et mål fra den ukrainske målmaskine.

Hårde tider for Inter, som ikke kunne slå Milan i de to foregående opgør. Måske kan de skabe historie denne gang?

Det kan man lave i byen i et par dage

I denne smukke by er der noget at lave for enhver smag. Men hvis du kun har et par dage, anbefaler vi, at du bruger dem på denne måde:

Besøg Duomo (Domkirken): Det er ikke bare endnu en kirke. Det er byens vigtigste seværdighed. Der er masser at se inde i kirken, men glem ikke at tage et godt kig på den udefra. Den er virkelig smuk!

Se “Det sidste måltid”: Et af de mest berømte malerier i verden befinder sig her. Det er alt, hvad man behøver at tilføje.

Spis pasta og pizza: Det er det, de er bedst til i Italien. Her er der gode restauranter for familier og par, for dem, der vil bruge mange penge på mad, og for dem, der vil have en hurtig bid mad. Uanset hvad, så prøv både pizza og pasta i Milano. Du vil ikke fortryde det.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *