De sovende giganter i Europa League

Champions League løber måske med de fleste overskrifter, og klubberne vil helst være med i den turnering, grundet den store økonomiske gevinst, men Europa League er stille og roligt blevet en fantastisk klubturnering. I de seneste år har nogle af Europas største klubber været med i denne andenrangs turnering. Her er nogle af dem, du bør tjekke ud i denne sæson.

En fodboldrejse til en af disse klubber ville være en fantastisk oplevelse. Uanset hvad du er på udkig efter, så har Europa League dig godt dækket ind.

Barcelona

Den catalanske klub er vant til at høre den berømte Champions League-melodi, men i de seneste par sæsoner har de måtte lægge øre til den fra Europa League.

I dette års Champions League røg Barca ind i vanskelig Champions League-gruppe, hvor man mødte Bayern München, Inter Milan og Viktoria Plzen. I gruppen lykkedes man ikke med at slå andre hold end det tjekkiske hold.

Xavi og hans spillere håber på at gøre det bedre denne gang efter at have tabt til Eintracht Frankfurt i kvartfinalen i sidste kampagne. Barca-fansene skal være i fuld vigør, hvis de vil løfte trofæet ved turneringens afslutning!

It said “……they’ve found themselves listening to the arguably better Europa League one.

Is the Europa league melody better than the Champions Leauge melody? :p Or Was it supposed to be bitter instead of better?.. I just translated it to “They have had to listen to the one from Europa league.

Juventus

Holdet fra Torino er ikke kun Italiens mest succesfulde, nationale hold, de er også to gange Champions League-vindere, hvor de senest vandt Europas vigtigste klubturnering i 1996. Juventus er uden tvivl en kæmpe.

Den Gamle Dame har haft det svært i Europa, siden klubben nåede frem til Champions League-finalen i 2016/17-sæsonen, og er kun nået videre fra ottendedelsfinalen én gang. I denne sæson endte man under Paris Saint Germain og Benfica, da man røg ned i Europa League.

Spillere som Leonardo Bonucci, Alex Sandro og Angel Di Maria må håbe på, at deres erfaring og fodboldkundskaber vil være med til at føre dem videre til de sidste faser af turneringen, men de skal slå nogle store klubber for at nå dertil.

Manchester United

For blot 11 år siden spillede Manchester United mod førnævnte Barcelona i Champions League-finalen. I år skal de møde hinanden i første knockout-runde af Europa League. Elleve år er virkelig lang tid i fodbold.

Manchester United er det eneste hold på denne liste, som ikke oprindeligt havde kvalificeret sig til Champions League, da de sluttede på sjettepladsen i Premier League i sidste sæson, men det betyder ikke, at de ikke er en storklub.

Erik Ten Hag og hans mandskab, som er det eneste hold fra Manchester, der nogensinde har vundet en Champions League (indtil videre), ser ud til at have overvundet en vanskelig start og ser godt ud på banen. Hvis det lykkes dem at komme forbi Barcelona, vil det være svært ikke at betragte dem som favoritter i turneringen.

Ajax

Medmindre du er fra Rotterdam, er det svært at hade AFC Ajax. De nuværende Eredivisie-mestre, der unægteligt er den mest succesfulde hollandske klub i fodboldhistorien, har blomstret i Europa, gennem de seneste par sæsoner, men i denne ombæring kunne man ikke overvinde Liverpool og Napoli.

Ajax mistede mange af deres stjernespillere i løbet af sommeren, herunder Lisandro Martinez og Antony efter Erik Ten Hag røg til Manchester United. Heldigvis har de et uendeligt transportbånd af talenter på grund af deres berømte ungdomsakademi.

Jurrien Timber, Kenneth Taylor og Brian Brobbey er allerede ved at udfylde det tomrum, som de spillere, der forlod klubben, efterlod, og med klubbens berømte, flydende fodboldstil, kan Ajax meget vel nå helt til tops i sidste ende.

Sporting Lissabon

Det eneste, der forhindrede Sporting Lissabon i at nå videre i Champions League, var en frustrerende hjemmebaneopvisning mod Eintracht Frankfurt. Holdet tabte rigtigt nok, men de vil forsøge at vise verden, hvad deres unge hold kan præstere i Europa League.

Imponerende præstationer mod Tottenham burde give holdet troen på, at de kan spille lige op mod de rigere klubber og stå som sejrherrer. Ruben Amorim er fortaler for offensiv fodbold og vil ikke gå på kompromis med sin spillestil. Holdet ved, at de kan slå alle, hvis de rammer dagen.

Det er nok den mindst sandsynlige af klubberne på denne liste til at vinde hele turneringen, men det betyder ikke, at de ikke kan være såkaldte dark horses. Spillernes og trænerens ungdommelige overskud gør dem frygtløse. Hvis du undervurdere dem, er det på eget ansvar.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *