De mest succesfulde hold, der har vundet the treble

Klubber, der vinder tre trofæer i samme sæson, er en del af en elitegruppe. At vinde et trofæ er en af de sværeste ting at gøre i fodbold, så at vinde tre af dem på en sæson er næsten mirakuløst. Her er de mest succesfulde hold, der har vundet the treble.

Inter Milan – 2009/10

I den største sæson i Inter Milans historie førte Jose Mourinho den sortblå halvdel af Milan til en utrolig tredobbelt triumf. Coppa Italia, Serie A og Champions League-trofæerne fandt alle vej til San Siro, alt sammen på én sæson for første gang i historien.

Når det kommer til succesfulde transfervinduer, må Inter Milans sommer 2009 være en af de bedste. Efter at have mistet Zlatan Ibrahimovic til Barcelona kom Samuel Eto’o, Diego Milito, Wesley Sneijder, Thiago Motta og Lucio til, for blot at nævne nogle få. Hver og en af disse spillere endte med at blive afgørende spillere for det treblevindende hold.

Mourinho er berømt for sin forsigtige fodboldstil, men hvis det ikke er  i stykker, skal man ikke fikse det. Det bedste eksempel på hans taktiske evner kom i Champions League, hvor han slog Pep Guardiolas fantastiske Barcelona-mandskab i semifinalen. Inter vandt det første opgør 3-1 på San Siro, og var på vagt over for Barcelonas offensive styrke i returopgøret, hvor man parkerede bussen og kun tabte med 1-0, så man endte med at gå videre til finalen.

Ikke alene vandt Inter med 2 point ned til Roma i ligaen med 82 point, men de slog også klubben fra hovedstaden 1-0 i Coppa Italia finalen, hvilket sikrede, at intet sølvtøj gik til den evige by.

Celtic – gennem flere sæsoner

Fra 2016 til 2019 gjorde Celtic noget, som ingen anden klub nogensinde havde bedrevet, nemlig at vinde the treble tre sæsoner i træk. Tag ikke noget fra skotterne, det var en virkelig svimlende præstation. Mest imponerende var det, at klubben vandt European Cup i Lissabon i 1967.

Sæsonen 2016/17 var nok den bedste, da Celtic gik hele den hjemlige sæson igennem ubesejret. Brendan Rogers drenge spillede kun fire uafgjorte kampe ud af deres 47 turneringskampe i Skotland. De slog Aberdeen i begge pokalfinaler, hvor Tom Rogic scorede i sidste øjeblik i den skotske pokalfinale.

I den følgende sæson lykkedes det Celtic at gentage denne utrolige præstation, da man slog de bitre rivaler Rangers med 5-0 og dermed sikrede sig ligatitlen. Denne gang stod de over for Motherwell i begge pokalfinaler, og de vandt begge gange.

Brendan Rogers forlod klubben midtvejs i den tredje sæson og sluttede sig til Premier League-selskabet Leicester. Neil Lennon kom ind og gjorde sit comeback på Celtic Park. Intet ændrede sig for The Hoops, og de blev endnu en gang treblevindere, idet de slog Hibernian og Aberdeen i pokalfinalerne.

PSV 1987/88

For mange er Ajax det mest fremtrædende hold i hollandsk fodbold, men PSV er ikke langt efter dem. Denne trippel er måske ikke så berømt som nogle af de andre på denne liste, men det betyder ikke, at den var mindre imponerende.

Trænet af den store Guus Hiddink og med spillere som Ronald Koeman og Edward Linskens var dette unægteligt et af de største hold, der er kommet ud af Holland. Ikke alene vandt de Eredivisie med 9 point, de scorede også 117 mål undervejs.

Det var i deres Europacup-kampagne, at de for alvor gjorde sig bemærket. Ved at møde og besejre Galatasaray, Rapid Wien, Bordeaux og mægtige Real Madrid, mødte de Benfica i finalen.

Der gik 120 minutters fodbold, hvor der ikke blev scoret et eneste mål, så man skulle ud i straffesparkskonkurrence. Det hollandske hold vandt straffesparkskonkurrencen med 6-5, hvor Anton Janssen scorede det afgørende straffespark og cementerede dermed PSV’s plads i historien.

Bayern München 2012/13

At tabe Champions League-finalen til Chelsea i 2012 kan have været det bedste, der nogensinde er sket for Bayern München. Den efterfølgende sæson ændrede alt sig og var med til at gøre dem til den nok mest dominerende klub i verdens fodbolden.

Jupp Heynckes gjorde det en tand bedre end alle de andre klubber på denne liste ved at vinde utrolige 4 trofæer, hans Bayern München-hold var et helt andet bæst. Det var et travlt transfervindue for Bayern, hvor man hentede Mario Mandzukic og Javi Martinez, og førstnævnte sluttede sæsonen som holdets topscorer i ligaen.

I ligaen ville Bayern München have været ubesejret, hvis det ikke var for et straffespark i det 86. minut, der gav Bayer Leverkusen sejren i oktober. På trods af dette ene nederlag lykkedes det dem at vinde ligaen med fantastiske 91 point, 25 point mere end Dortmund på andenpladsen.

Deres Champions League-kampagne var lige så stereotypt effektiv som ligaen. De slog Arsenal, Juventus og Barcelona, inden de mødte Jürgen Klopp og Dortmund i finalen. Bayern vandt kampen med et mål i det 89. minut af Arjen Robben.

Barcelona 2014/15

Vi havde et par muligheder at vælge imellem for Barcelona, men ingen af de andre sæsoner havde den berømte fronttrio Messi, Neymar og Suarez, og det er mere end grund nok til at fokusere på deres vanvittige 2014/15-sæson.

Deres første sæson siden 1998/99 uden klubbens kaptajn Carles Puyol, og det kunne have været ødelæggende at miste hans lederegenskaber, men Barcelona fortsatte som ingenting, hvilket i høj grad blev hjulpet af 58 mål fra Lionel Messi.

På trods af deres utrolige fronttrio måtte Barcelona vente til sæsonens sidste dag før de blev kronet som mestre, idet de bitre rivaler Real Madrid sluttede kun to point efter dem med 92 point. Copa del Rey blev sikret med en imponerende 3-1 sejr over Atheltic Bilbao i finalen.

I Champions League skulle de slå de bedste af de bedste. Barcelona overvandt Manchester City, Paris Saint Germain og Bayern München, inden de stod over for Juventus i finalen. Italienerne havde ikke en chance. 3-1 var en flatterende målscore for Juventus, det kunne være blevet til endnu mere, men det var Barca ligeglade med, da de endte med at løfte trofæet.

Manchester United 1998/99

Manchester Uniteds treble sæson var uden tvivl den største bedrift i engelsk fodbold og klubbens største øjeblik. Sir Alex Ferguson og hans drenge dominerede på en måde, som aldrig før var set i England, og dette hold anses stadig for at være blandt de allerbedste den dag i dag.

I Premier League pressede Arsenal dem hele vejen. Rivaliseringen mellem Ferguson og Wenger var en af de bedste managerrivaliseringer nogensinde, de hadede hinanden, og det gav underholdning i topklasse. I sidste ende stod Sir Alex Ferguson øverst og vandt ligaen med et enkelt point.

Pokalturneringer er en stor ting i England, og ingen er større end FA Cuppen, hvor de fleste hold ville være glade, hvis de vandt den alene. I denne sæson vandt Manchester United FA Cuppen på den hårde måde, idet de mødte Liverpool, Chelsea og Arsenal, inden de slog Newcastle 2-0 i finalen.

Hele denne sæson kunne have handlet om Champions League-finalen mod Bayern München, så berømt er den. Her var man bagud 1-0 på vej ind i tillægstiden, men så udlignede Teddy Sheringham i det 91. minut. Herefter kom superindskifteren Ole Gunnar Solskjaer på banen og sikrede sejren med et mål fra tæt hold. Hvis du ikke allerede har set denne kamp, så tjek den ud, de sidste par minutter er vanvittige.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *