Aprilmesse i Sevilla

Feria de Abril, er en livlig og glad messe, og den mest populære fest i Sevilla, Spanien. De fleste sevillanere tilbringer de seks dage og syv nætter med at spise, drikke og danse med vennerne. Fejringen er i fuld gang, og der er en livlig stemning blandt folkemængderne. Feria de Abril er ikke som nogen anden messe, og festivalen finder normalt sted to uger efter påske. De fleste af arrangementerne finder sted på Recinto Ferial, hvor hele byen samles.

 

Vil du være sikker på, at du ikke går glip af denne oplevelse? Book en fodboldrejse til Sevilla og kom med til denne festival!

Derfor fejres den

Den første festival i Sevilla blev afholdt i 1846 af en iværksætter og hans kone, som ønskede at afholde en årlig messe. Messen tiltrak hurtigt et stort antal sevillanere, som i deres overdrevne måde gjorde den til deres egen. Efter et stykke tid forsvandt kvægboderne, og festivalen udviklede sig gradvist til et sted, hvor man kunne spise, drikke, danse og have det sjovt. Det betød, at Feria de Abril med tiden voksede hurtigt, så meget, at de oprindelige festpladser ikke længere var tilstrækkelige. I dag har Sevillas april-messe sine egne marker, der er reserveret udelukkende til arrangementet og kun bruges til denne ene uge hvert år. Siden da er den blevet en af de største internationale festivaler i Spanien og i verden.

Alumbrao

Mandag kl. 24.00 er det fastsatte tidspunkt for den formelle åbning af Feria de Abril i Sevilla. Så begynder de titusindvis af lys ved indgangen til Feria-området at skinne: dette er kendt som “alumbrao” (spansk for “belysning”). Når alle lysene er tændt, erklæres aprilfesten for åben, og festlighederne kan begynde.

Farver og glæde fylder byen, mens heste med jockeyer, ryttere og vogne slentrer forsigtigt gennem gaderne. For at nyde denne utrolige festival fuldt ud kan turisterne leje en hestevogn og drage fordel af de mange attraktioner.

Stadion

Varme og entusiasme gennemsyrer også alle aspekter af Sevilla FC’s kampe. Et af de mest skræmmende stadions i Europa er klubbens, som er malet i slående rødt og hvidt. Varmen kan mærkes i hele kroppen, især når hele arenaen synger “Himno Centenario” lige før kampstart.

Hvad tager man på?

Den traditionelle påklædning bæres af mange kvinder og nogle mænd. For mænd er det traje corto, eller det korte jakkesæt, som består af bukser og en kort jakke med en bredskygget hat. Denne dragt er især velegnet til dem, der rider på heste eller kører vogn. Kvinderne bærer den traditionelle traje de gitano, også kendt som sigøjnerdragt eller flamenco-kjole, som ofte er farvestrålende og udstyret med en kam, smykker, manton (frynset tørklæde) og vifte.

Under en fodboldkamp er størstedelen af publikum normalt klædt i Feria de April-kostumer, mens den anden halvdel bærer holdets trøjer og/eller farver!

Rebujitos, Andalusiam Ster og meget mere…

Sevillas festival er centreret omkring mad og drikke. De lokale bruger deres tid på at vandre fra Caseta til Caseta og smage på de snesevis af varme og kolde retter, der tilbydes. Alle festivalgæster bør prøve den saftige Jamón Ibérico de Bellota fra Jabugo (en lille by i Huelva-provinsen). Hvis du er heldig nok til at opleve Sevilla Messen inde i en af Casetas, kan du måske smage den andalusiske gryderet.  Det kan også være oksehaleregryde eller en anden lokal version, der som regel består af kikærter og spinat eller torsk. Maden serveres under hele den aftenlange fest.

Aprilmessen i Sevilla er også berømt for sine rebujitos. En sodavand med smag af lime eller citron blandes med vin fino eller manzanilla (tør sherry). Hertil tilsættes friske “hierbabuena”-blade (en slags mynte).

Alle kan til enhver tid få adgang til festpladsen og nyde mad og drikke; der er ingen adgangsbegrænsninger eller gebyrer.

La Calle del Infierno (Helvedes vej)

La Calle del Infierno, som kan oversættes til “Helvedes vej”, er navnet på det kvarter, hvor Ferias forlystelsespark er beliggende. Der afholdes mere end 500 aktiviteter i dette store område, som er på omkring 64.000 kvadratmeter. Der venter dig et gennemført karneval, komplet med forlystelser, madboder og endda et cirkus! Især hvis du rejser med børn, er dette det perfekte sted at tilbringe noget fritid.

Ud over de almindelige forlystelser som storhjulet, bumper cars og en rutsjebane (nogle gange endda mere end én! ) er der også tombolaer, en bingohal, kamelsprint, vandkanoner og mange andre forlystelser. Den er god nok – der er endda et cirkus med artister, trapezartister, dyretrænere og et væld af dyr! Under din fodboldrejse til Sevilla har du masser af tid til at besøge denne forlystelsespark.

Under messen er det almindeligt at mødes og fejre begivenhederne sammen med andre, og derfor vil du altid blive budt velkommen i en stand, hvor du kan mærke venligheden og festlighederne hos dem omkring dig. Dette er en meget speciel og betydningsfuld festival, som du skal opleve mindst én gang i dit liv. Forbered dig på at have det sjovt, grine, drikke og danse, når du ankommer.

Så glem ikke at gøre det til en del af planlægningen på din fodboldrejse til Sevilla!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *