5 grunde til, at du bør besøge Newcastle

En af de mest ikoniske byer i England er Newcastle. Byen er kendt for sit natteliv, sin kultur, sin arkitektur og sine venlige lokale indbyggere. Bag alt dette ligger byens stærke fodboldkultur. Selv om byens største hold – Newcastle United – har haft en omtumlet succeshistorie gennem de seneste år, er det begyndt at gå fremad. Holdet er nu blandt Englands bedste hold efter at have gjort store fremskridt i denne sæson. Har du rejseplaner, men er du usikker på din destination? Jamen, her er 5 grunde til, at din næste fodboldrejse bør gå til Newcastle!

Den bedste by?

Newcastle upon Tyne (eller som klubben er mere almindeligt kendt som “Newcastle”) er den mest befolkede by i den nordøstlige del af England. I de seneste år har den udviklet sig til en af de hurtigst voksende og mest venlige byer i Storbritannien. Byen er en af de mest livlige, kulturelle og kunstneriske destinationer i Europa. Sammenligning med andre britiske storbyer anses Newcastle ikke for at være særlig dyr. Byens historiske centrum er Grainger Town og byder på nogle af de fineste bygninger og gader i området. Her finder du det elskede Grainger Market, Theatre Royal, Grey Street, Grainger Street og Clayton Street.

Hvis du godt kan lide at tage ud i byen, er Newcastle det rette sted for dig. Ifølge Rough Guide to Britain er Newcastles natteliv Storbritanniens største turistattraktion. Her finder du en række pubber, barer og natklubber i bymidtens Bigg Market- og Quayside-området i byens centrum. Den mest ikoniske bar for fodboldfans er Strawberry pub, som ligger mindre end 50 meter fra St. James’s Park. Det er et legendarisk sted blandt fans, som er kommet her for at få en øl og en burger i årtier.

Andre populære valgmuligheder omfatter Livello, Aveika og Idols City Vaults.  Lad os ikke glemme Old George – Newcastles ældste pub – som er et bemærkelsesværdigt sted, der er værd at besøge i Bigg Market.

Sloped stadium

Stadionet kaldes nogle gange St. James‘ eller SJP, som er dets initialer. Det fungerer som Newcastle United F.C.’s hjemmebane i Premier League. Det er Englands ottende største fodboldstadion med en kapacitet på 52.305 tilskuerpladser. Newcastle Rangers var det første fodboldhold, der spillede på St James’s Park i 1880. Det har også været brugt som koncertsted, fodboldstadion i forbindelse med OL i 2012 og rugbystadion i forbindelse med VM i rugby i 2015.

James’s Park-stadionet hører til blandt de mest imponerende i England. Grunden til dette skyldes især banens hældning fra nord til syd og Millburn og Leazes ekstraordinært høje tribuner, som er dobbelt så høje som de to andre sider.Stadionet ligger kun ti minutters gang fra Newcastle Central Stationen, fem minutter fra Monument Metrostationen og fra byens vigtigste busstationer. Ud over at ligge tæt på Newcastle Central Stationen ligger stadionet også tæt på byens centrum og Chinatown.

Du har også mulighed for at få en rundvisning på stadionet. Brug noget tid på at udforske parkens faciliteter, herunder omklædningsrummene og banen. Du får adgang til steder, der normalt kun er tilgængelige for atleter, trænere og dommere. Inde på stadion er der en sportsbar, der ejes af klubben NINE. På en kampdag er det stedet, hvor man skal være. Maden i sportsbaren fås med rabat, hvis du bestiller en stadionrundvisning!

Når du besøger Newcastle, er en tur her virkelig et must!

Den rigeste klub i verden?

Newcastle United er en af de mest berømte klubber i England. Klubben blev grundlagt i 1892, og har vundet FA Cuppen seks gange og det engelske mesterskab fire gange. Holdets fans omtales almindeligvis som Toon Army. Selv om Newcastle ikke har oplevet alt for mange store succeser, siden Premier League-æraen startede i 1992, er en af de bedrifter, de stadig holder kært, at Premier League-målscorerekorden tilhører Newcastle helten Alan Shearer.

Det er dog noget, der snart kan ændre sig for klubben. I 2021 blev Newcastle United købt af en koalition bestående af Public Investment Fund of Saudi Arabia, RB Sports & Media og PCP Capital Partners LLP. Siden da har holdet skrevet under med en masse nye spillere. Efter købet betragtes Newcastle United også som en af de rigeste klubber i verden.

Tre spillere på holdet er blandt de 30 bedste spillere. I øjeblikket er de bedste spillere Kieran Trippier, Miguel Angel, Almiron Rejala og Callum Wilson. Book din fodboldrejse til Newcastle United!

Englen fra nord

Et af de mest omtalte kunstværker nogensinde er en moderne skulptur af Antony Gormley, og den befinder sig i Gateshead. Han ønskede at lave en engel, der skulle fungere som en vogter, en budbringer eller en beskytter for at byde rejsende fra hele verden velkommen. Den er kommet til at symbolisere hjemstavn for mange Geordier, et tårnhøjt vartegn, der dominerer skylinen. Kunstværket, som blev færdiggjort i 1998, anses for at være den største engleskulptur i verden. Det 54 meter brede kunstværk er lavet af stål og vejer 208 tons. Det er 20 meter højt.

Angel of the North ligger relativt tæt på A1 og er tilgængelig med både offentlig transport og bil. Det er gratis at besøge Angel of the North, og der er adgang til den syv dage om ugen, 24 timer i døgnet.

 Newcastle slot

Endelig er Newcastle Castle, som byen fik sit navn fra for mange århundreder siden, en seværdighed, som man ikke må gå glip af i Newcastle-Upon-Tyne. Det giver ikke kun de besøgende mulighed for at udforske byens rige historie, men byder også på en utrolig udsigt. I det 19. og 20. århundrede blev meget af slottet genoplivet ved restaureringsarbejde, og det fungerer nu som en populær turistattraktion.

I Newcastle Castle er Castle Keep, the Black Gate, og det vigtigste befæstede tårn stadig de mest fremtrædende strukturer. The Keep er i dag et af de fineste middelalderlige slotskældre i sten i Storbritannien. Der er et museum, et uddannelsessted og en gavebutik indenfor. Du kan foretage reservationer online på forhånd eller på stedet ved Black Gate eller Castle Keep.

Så hvad venter du på? Book en fodboldrejse med os til Newcastle for at få en fantastisk rejse, som du sent vil glemme!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *