Det skal du lave på en fodboldrejse til Arsenal

Under en fodboldrejse til Arsenal får du mulighed for at opleve den engelske hovedstad gennem dens uovertrufne passion for fodbold, men også gennem atmosfæren på byens pubber. Derudover får du også oplevet byens skønhed gennem de historiske monumenter.

Arsenals historie

Arsenal-klubben er en mytisk klub i den engelske hovedstad. Den blev grundlagt i 1886 af arbejderne på en våben- og sprængstoffabrik, Royal Arsenal. Det er sådan, at navnet Arsenal opstod inden for fodbold.

I 1910 købte en stor investor, Henry Norris, der allerede var ejer af Fulham, klubben, som var under økonomisk likvidation. Han havde til hensigt at fusionere de to klubber, men ligaen gav ham ikke lov til dette. Som følge heraf besluttede den nye ejer, at klubben skulle flytte til Highbury på Arsenal Stadium for at være tættere på byen, hvor man også fik et større publikum.

I 1919 vendte London-klubben tilbage til første divisionen og indledte en glorværdig periode, der skulle vare omkring tyve år. Succesen var præget af træner Herbert Chapman og talentfulde spillere som Alex James og Cliff Bastin. Ved at besøge Gunners Museum får du mulighed for at genopleve denne periode fuldt ud gennem fotos og genstande fra perioden.

Der fulgte flere perioder med succes og skuffelse. Det var Arsène Wenger, den franske træner, der stod bag den største succes, som fodboldverdenen har oplevet. Han skabte en ny identitet for klubben ved at rekruttere nye spillere som Henry, Bergkamp, Vieira, Campbell, som blandt andet var med i klubbens vigtigste år, 2004, hvor Arsenal vandt mesterskabet uden at tabe en eneste kamp! Det var også her The Gunners fik tilnavnet “the invincibles” med 49 kampe i træk uden nederlag. Denne præstation drev London-klubben fra den nationale til den internationale scene og det skabte the Big Four (de fire bedste engelske klubber). Når du tager til en Arsenal-kamp, ser du kulminationen på årtiers passion for fodbold. Hvilken fodboldfan har ikke drømt om at se et af verdens bedste fodboldhold i aktion?

Arsenal Stadium var på grund af de tidligere succeser for lille til at kunne klare efterspørgslen fra fansene. Efter først at have ønsket at renovere det historiske stadion valgte man, at bygge et nyt stadion. I den engelske hovedstad så man fødslen af Emirates Stadium. Det gamle stadion er dog stadig et sted, som du kan besøge og beundre. Især de resterende dele af strukturen.

På det nye stadion har The Gunners vundet nogle trofæer uden at brillere alt for meget. I dag oplever Arsenal en rigtig god periode med ny vind i sejlene, der gør dem favoritter til at vinde mesterskabet.

Rundvisning på Emirates Stadium og museet

Hvis du er fodboldfan, er et besøg på det verdensberømte Emirates Stadium, hvor Gunners spiller, et absolut must. Dette moderne stadion ligger i hjertet af det nordlige London og er et stadion, der vil blæse dig omkuld. Som vindere af 13 ligatitler, 14 FA Cups og 2 ligacups er der meget at opdage og udforske i en af verdens mest succesfulde fodboldklubber.

Få den helt unikke mulighed for at komme bag kulisserne på Emirates og opleve det, som spillerne oplever. Mærk det pres, som Arsene Wenger ville have følt under sin tid i presselokalet, oplev de hesteskoformede hjemmebane- og udebaneomklædningsrum, før du følger i dine yndlingsspilleres fodspor ned ad spillertunnelen. Her vil du blive mødt med det utrolige syn af Emirates-banen, der er kendt i hele verden for at være en af de mest velholdte fodboldbaner.

Highbury Square Stadium

Rejs tilbage til klubbens rødder, hvor Arsenal fik tusindvis af mennesker til at drømme mellem 1913 og 2006. Det er på dette stadion, at Gunners formåede, at præstere deres storslåede serie på 49 kampe uden nederlag. I dag er stadionets tribuner blevet omdannet til lejligheder og græsplænen til en have. Du kan hurtigt tage hen og se resterne af dette stadion, som ligger 5 minutters gang fra Emirates Stadium.

Bronzestatue af Thierry Henry

Siden den 9. december 2011 har man kunnet se en bronzestatue af Thierry Henry, Arsenals all-time topscorer gennem tiderne og den næstmest scorende franskmand i alle turneringer. Han var en af hovedaktørerne i Gunners’ ubesejrede stime i 2004.

The Gunners Pub

Hvis du ønsker at komme i stemning til kampen allerede inden kampstart, bør du ikke tøve et sekund med at tage til denne ikoniske pub, hvor der er fans før, under eller efter kampene. Den ligger kun 10 minutters gang fra Emirates Stadium og rummer en vidunderlig samling af artefakter og fotos med relation til klubbens historie. Du vil hurtig mærke den varme atmosfære, hvor passionen for fodbold er det vigtigste. Det er det perfekte sted at tage hen under en fodboldrejse.

Nyd udsigten fra The Shard

The View from The Shard, der konsekvent er blevet kåret som en af Londons bedste turistattraktioner, byder på den bedste udsigt over byen fra toppen af Londons højeste skyskraber. Besøg The View from The Shard og se London fra den højeste udsigtsplatform, der byder på en betagende 360 graders panoramaudsigt, dag og nat.

The View from the Shard giver dig mulighed for at slappe af og nyde den bedste udsigt over byen eller fejre Arsenals sejr med et glas Moet et Chandon i hånden på et af Londons mest berømte steder med sin unikke champagnebar. Afslapning er en vigtig del af en fodboldrejse!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *