Arsenal FC - Tottenham Hotspur

14 eller 15 eller 16 januar  

Emirates Stadium

Tilføj til ønskeliste Fjern fra ønskeliste

Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
8.5
Arsenal FC anmeldelser
Fodboldrejser til Arsenal FC scorer i gennemsnit 8.5 ud af 11. Læs anmeldelser
Arsenal FC - Tottenham Hotspur
Fra
Vælg pakke
Ændr
Arsenal FC - Tottenham Hotspur
tir. 14 januar 2025 i London
Fra kr9888 pp (fly, hotel & billet)
Fra kr9146 pp (hotel & billet)
Vælg pakke
Ændr
Din pakke inkluderer :
 • Retur fly fra København ( andre lufthavne også en mulighed)
 • 2 på centralt beliggende hotel
 • Kampbillet(ter)
 • e-mærke garanti
 • Siddepladsgaranti
 • Ingen bookingomkostninger
Vælg lufthavn
Ændr
Næste
Vælg højst 3 lufthavne
Ændr
Udrejse
Se flere datoer
Hjemrejse
Se flere datoer
Indtast rejsende
Ændr
Maksimum 4 personer per værelse
Hovsa. Maksimum antal personer er 9. Send os venligst et Ønske om gruppetilbud.
Ups. Det maksimale antal værelser er 4, send os venligst en gruppeanmodning.
Fra 
pp
* baseret på afgang fra København
Beregn pris
personer har overvejet at booke rejsen Arsenal FC - Tottenham Hotspur de seneste 24 timer.
Betal 50% i dag og resten 6 uger før kampdagen.

Du er dækket ind hvis der sker ændringer!

Oplev den ultimative fodboldtur med vores eksklusive tilbud, der inkluderer 100% dækning af fodboldbilletter, hotel og fly. Du kan også gøre brug af vores premium personlige service, der sikrer dig en uforglemmelig tur.
Oplev den ultimative fodboldtur med vores eksklusive tilbud, der inkluderer 100% dækning af fodboldbilletter, hotel og fly. Du kan også gøre brug af vores premium personlige service, der sikrer dig en uforglemmelig tur.
Support hvis der sker ændringer I kampprogram.
Vi tilbyder en dedikeret support og hjælp, hvis kampdatoen ændrer sig.
Fly og hotel ombooking uden gebyrer for dig.
Vi tager hånd om de gebyrer der er forbundet med eventuel ombooking af dine fly og hotel.
sammensæt din rejse
Club Level Hospitality
pp fra  
kr9146 pp
pp fra  
kr9888 pp
sammensæt din rejse
Anbefalede pakker
 • 4 nætter
 • Afgang: man. 13 januar 2025
 • Retur: fre. 17 januar 2025
 • Siddepladsgaranti
 • Ingen bookingomkostninger
Club Level Hospitality
pp fra  
kr10565 pp
sammensæt din rejse

Fodboldrejse Arsenal FC – Tottenham Hotspur

Årets kamp i London er derbyet mellem Arsenal FC og Tottenham Hotspur. I ingen af klubberne i den engelske hovedstad kan man finde et så intenst opgør som mellem The Gunners og The Lillywhites. Det er en rivalisering, der går mere end 100 år tilbage i tiden. På tribunerne på Emirates Stadium vil du opleve, at den indbyrdes kamp stadig er levende. Nordlondon-derbyet er garant for en hvirvlende atmosfære, to fangrupper, der udfordrer hinanden med deres sange og en hård kamp på banen. Med Football Travel kan du selv være med, også sørger vi for, at du og dine medrejsende altid sidder ved siden af hinanden under kampen. Du skal ikke vente for længe med at bestille dine billetter, da kampen mellem de to kæmpe rivaler altid er udsolgt på næsten ingen tid.

På denne side finder du alle de oplysninger, du har brug for, for at forberede dig på din fodboldrejse til North London derbyet. Her finder du informationer om:

 • Historien om North London Derbyet
 • De mest mindeværdige derbyer
 • Fakta om North London Derbyet
 • Spillere, der har spillet for begge klubber
 • Emirates Stadium under North London Derbyet
 • Hvor spiser og drikker Arsenal-fans?

Book en fodboldrejse til Arsenal FC
Book en fodboldrejse til Tottenham Hotspur

Emirate-Stadiumm

Historien om North London Derbyet

Arsenal FC blev grundlagt i 1886 af ansatte på ammunitionsfabrikken i Woolwich. Kampene blev spillet på Plumstead-anlægget i det sydøstlige Greater London. Da Tottenham Hotspur spillede i den nordlige del af byen, var der næppe tale om nogen stor rivalisering.

Det ændrede sig dog, da Arsenal FC flyttede til Highbury i 1913, kun få kilometer fra Spurs’ White Hart Lane Stadium. Som følge heraf blev begge klubber store konkurrenter i den samme del af byen. Mange Tottenham- og Arsenal-fans bor i samme kvarter, arbejder for den samme arbejdsgiver og møder hinanden overalt i deres hverdag. Et nederlag betyder, at en fan skal udholde vittigheder og fornærmelser i seks måneder. Derfor må denne kamp bare ikke tabes. Især nu, hvor begge klubber er nogenlunde lige stærke og kæmper om de samme trofæer, er de gensidige relationer endnu mere akutte. At opleve den fantastiske stemning under derbyet er derfor en unik oplevelse.

De mest mindeværdige derbyer

Oktober 29, 2008: Arsenal FC – Tottenham Hotspur 4 – 4

Denne udgave af North London Derbyet er kendt som den mest sensationelle i historien. 90 minutter med spænding og action, fantastiske mål og et spektakulært head-to-head-kapløb. Lad os bare tage David Bentleys åbningsmål: Spurs-spilleren, der var en del af ungdomsafdelingen i Arsenal FC, stod for kampens første mål på en flot flugter fra 50 meters afstand. I det 36. minut bragte Mikaël Silvestre, Gunners tilbage i opgøret efter en skovtur af den tidligere PSV-målmand Gomes: 1-1. Efter 1 halvleg tog Arsenal FC igen teten. På mål af Gallas og Adebayor tog The Gunners en komfortabel 3-1 føring. Bent bragte spændingen tilbage i opgøret, men 2 min. senere var Van Persie på pletten, og sørgede for en 4-2 føring til Arsenal. Nu troede man Arsenal havde lukket kampen og at Tottenham ikke ville komme tilbage fra dette, men det gjorde de. I en hektisk slutfase var det først Jenas, der scorede til 4-3 i det 89. minut og langt inde i tillægstiden knaldede Modríc bolden på stolpen, hvorefter Lennon satte opfølgningen ind bag en chanceløs Almundia: 4-4!

Februar 26, 2012: Arsenal FC – Tottenham Hotspur 5 – 2

I sæsonen 2011-2012 var der kamp om titlen mellem de to klubber fra Manchester. Arsenal FC og Tottenham Hotspur kæmpede om tredjepladsen. Da The Gunners endnu engang ikke formåede, at kæmpe med om 1. pladsen, var der en del kritik rettet mod træner, Arsène Wenger. I derbyet mod ærkerivalen så utilfredsheden for alvor ud til at bryde ud. Inden for fire minutter bragte Saha Spurs på 0-1, og efter en halv times spil blev det endda til 0-2. Målscorer: Eks-Arsenal-spilleren Adebayor, som for the Gunners-tilhængerne var den mest hadede spiller på banen.

Denne ydmygelse mod den bitre rival var for meget for tilhængerne, også fordi Spurs ville stryge forbi Arsenal i tabellen, med en sejr. Men efter den første halve time var kampen dog ikke helt lukket endnu. Spurs endte med at blive sat til vægs og inkasserede hele fem mål, i den resterende del af kampen. Heriblandt to mål af Walcott og et af en velspillede Robin van Persie. Efter det sidste slutfløjt lød der et kæmpe bifald fra hele stadionet, med Wenger som det lysende midtpunkt. Arsenal FC sluttede på tredjepladsen det år, et point foran The Lillywhites.

September 26, 2021: Arsenal FC – Tottenham Hotspur 3 – 1

Det stod hurtigt klart, at de to store klubber fra det nordlige England, Manchester City og Liverpool FC, ville kæmpe om, hvem der skulle kåres som Premier League mestre i 2022. Herefter ville de tre ærkerivaler fra London, Chelsea FC, Arsenal FC og Tottenham Hotspur, kæmpe om to Champions League-billetter. Tidligt i sæsonen lagde Arsenal FC fremragende ud med at besejre Spurs i North London Derbyet. Inden for 35 minutter havde Smith Rowe, Aubameyang og Saka allerede sikret hjemmeholdet en føring på 3-0. Der skulle dog kun gå et kvarter, før Son Heung-Min kunne redde lidt af æren for Spurs. Alligevel var det Spurs-fansene, der kunne juble ved sæsonafslutningen. Da Arsenal FC tabte to af sine sidste tre kampe, kunne Tottenham passere rivalen og sikre sig den sidste Champions League-billet. Arsenal FC måtte nøjes med Europa League.

Fakta om North London Derbyet

 • Arsenal FC er den mest succesfulde klub af de to klubber i North London Derbyet. Indtil sæsonen 2021-2022 har Gunners vundet 79 derbyer mod Lillywhites 61.
 • Det allerførste derby fandt sted i 1887. Tottenham Hotspur spillede hjemme på det gamle Tottenham Marshes og førte med 2-1, indtil kampen blev afbrudt på grund af et mørklagt stadion.
 • Den første officielle ligakamp nogensinde blev vundet 1-0 af Arsenal FC i 1909. Kampen blev spillet på Gunners’ gamle hjemmebane i det sydøstlige London.
 • Bemærkelsesværdigt nok har klubberne aldrig mødt hinanden i en FA Cup- eller League Cup-finale.
 • Arsenal-fans minder gerne deres rivaler om, at det er mere end 60 år siden, at Spurs sidst vandt en national titel, og Arsenal har siden da vundet ikke mindre end seks mesterskaber.
 • Roberto Pires og Emmanuel Adebayor er de mest scorende spillere for Arsenal FC i North London Derbyet. Begge med otte må Thierry Henry og Robin van Persie følger efter med fem mål i derbyet.
 • Selv om North London Derbyet altid indebære mange nærkampe, afspejles det ikke i antallet af straffespark. Fra 1909 til 2022 er der kun blevet tildelt 18 straffespark.
 • Rekorden for antal tilskuere til en hjemmekamp med Arsenal FC mod Spurs fandt sted i 1951. På Highbury så164 tilskuere derbyet ende 1-1.
 • David O’Leary har spillet fleste North London-derbyer for Arsenal FC, nemlig 35.

Udover Emmanuel Adebayor er der en anden spiller, der har scoret for begge klubber i North London Derbyet: Jimmy Robertson..

Spillere, der har spillet for begge klubber

På grund af den store rivalisering mellem Arsenal FC og Tottenham Hotspur var der kun få spillere, der spillede for begge klubber. De, der tog springet, gjorde sig ikke populære hos deres gamle fans. Faktisk er der kun en enkelt undtagelse blandt de transfers, som stadig bliver rost af begge klubber.

Emmanuel Adebayor kom til Arsenal FC i 2006 fra AS Monaco. Angriberen fra Togo spillede for The Gunners i tre år, og fandt regelmæssigt vej til netmaskerne. I 2009 mistede han dog sin troværdighed hos fansene ved at vælge de mange penge i Manchester City. Under en kamp mod sin gamle klub vakte han endnu større vrede ved at sparke sin tidligere holdkammerat Robin van Persie i ansigtet. Han fejrede også sit mål i kampen med en sprint ned mod arsenal, hvor han jublede ellevildt.

I Manchester levede Adebayor ikke op til sin berømmelse. I 2011 blev han udlånt til Tottenham Hotspur. Endnu en dødssynd ifølge fansene fra The Gunners. Selv om Adebayor ikke umiddelbart var populær på grund af sin Arsenal-fortid, formåede han at overbevise fansene med en hel del mål. Det blev til et permanent skifte til Spurs, hvor Adebayor var i yderligere to år.  Især fordi Arsenal-fansene kunne drikke hans blod, er han blevet ret populær hos Spurs-fansene.

Sol Campbell fik sin debut for Spurs i 1992 og forsvarsspilleren blev en vigtig spiller på White Hart Lane. Da hans kontrakt udløb i 2001, antydede Campbell, at han ville forblive loyal overfor Spurs. På trods af et nyt kontrakttilbud, der ville gøre ham til den bedst betalte Spurs-spiller nogensinde, forlod han alligevel klubben. Og endda til ærkerivalen Arsenal FC. Ifølge hans egne ord ønskede han at vinde trofæer. I Arsenal vandt han to nationale titler og to FA Cups. Han spillede også i Champions League for første gang. Men hans popularitet hos Spurs-fansene var ovre. Han blev endda kaldt den største forræder i engelsk fodbold. Den dag i dag bliver han på Tottenham Hotspur Stadium kun omtalt som “Judas”.

William Gallas var den første spiller, til at spille for Chelsea FC, Arsenal FC og Tottenham Hotspur. Franskmanden var med andre ord ikke en spiller, der holdt sig tilbage fra kontroverserne. I 2001 skrev Gallas under for Chelsea FC, efter skiftet fra Olympique Marseille. Han spillede fem år på Stamford Bridge, og i 2006 skiftede han til Arsenal FC via en byttehandel med Ashley Cole. Gallas gjorde så stort et indtryk hos The Gunners, at han blev tildelt anførerbindet. På fire år nåede han trods en del skader at spille over 100 kampe. Som tidligere Chelsea-spiller blev han dog aldrig en publikumsfavorit.

i 2010 nåede Gallas ikke til enighed om en kontraktforlænge, der udløb i selvsamme år. Ifølge Arsenal FC havde Gallas stillet for store krav. Gallas forlod klubben til fordel for Tottenham Hotspur. Her spillede han i tre sæsoner og gjorde et stort indtryk i Champions League. I 2013 flyttede han i en alder af 35 år til Australien, hvor han afsluttede sin karriere hos Perth Glory.

Pat Jennings var Tottenham Hotspurs mest elskede målmand mellem 1964 og 1977. Han spillede 673 kampe for Spurs og blev kåret som årets fodboldspiller i 1976. Det var første gang, at en målmand fik denne hæder. I 1977 gav Tottenham, deres højtelskede målmand lov til at skifte til Arsenal, da man tænkte, at den 32-årige målmand havde sine bedste tid bag sig. Dette viste sig at være en frygtelig fejltagelse, da Jennings spillede otte sæsoner mere og var særdeles værdifuld for the Gunners. I alt spillede Jennings 32 North London Derbyer: 23 for Spurs og 9 for Arsenal FC. Nordireren er den eneste spiller på denne liste, som stadig er meget populær blandt begge fangrupper.

Andre spillere, der har spillet for begge klubber, er Freddie Cox, Jimmy Robertson, Willie Young og Laurie Brown.

Emirate-Stadium

Emirates Stadium under North London Derbyet

 

Arsenal FC’s hjemmebane, under North London Derbyet er Emirates Stadium. Indtil 2006 spillede klubben sine kampe på Arsenal Stadium i Highbury. Her fejrede The Gunners store triumfer, anført af stjernespillere som Dennis Bergkamp og Thierry Henry. Med en kapacitet på omkring 38.000 tilskuerpladser var hjemmebanen dog blevet alt for lille. Som følge heraf var det stort set umuligt at få billetter til en hjemmekamp. Det var også umuligt for klubben, at følge med i turneringen med de andre engelske topklubber. Der var dog ikke plads til en udvidelse, da stadionet lå midt i et boligområde. Derfor valgte man at bygge et nyt stadion, kun 500 meter fra det gamle stadion.

Med 60.600 tilskuerpladser er Emirates-stadionet næsten dobbelt så stort og det fjerde største i England. Dermed er det endelig blevet muligt at konkurrere med The Gunners om billetter uden sæsonkort. Stadionet er også velegnet til popkoncerter; Til disse begivenheder er der plads til 72.000 besøgende. Når du besøger Emirates Stadium, må du ikke glemme at besøge de fire bronzestatuer af Arsenal-klublegenderne. Uden for stadion finder du statuerne af den tidligere anfører Tony Adams, den tidligere manager Herbert Chapman, samt klubbens topscorer Thierry Henry og Dennis Bergkamp.

Praktisk information

Den nemmeste måde at komme til Emirates Stadium på er naturligvis med metroen. Den nærmeste station er Arsenal, som man kan komme til med Piccadilly Line. Fra denne station er det kun tre minutters gang til stadion. Derudover er der også to metrostationer ti minutters gang fra Emirates Stadium. Fordelen er, at de er lidt mindre travle på kampdagene. Det drejer sig om Finsbury Park Stationen og Highbury & Islington. Hvis du vil tilbage til det centrale London efter kampen, er det bedre at springe Arsenal metrostationen over, grundet de store køer. Du bør istedet gå fra stadion til Finsbury Park stationen.

Vil du hellere tage bussen? Der kører et stort antal busser fra det centrale London til stadion. Der er også flere buslinjer, der kører til stadion. Du kan vælge mellem linjerne 153, 259, 263, 263, 271, 29, 393 og 43. Du kan dog være sikker på, at det vil tage omkring 15 minutter længere end med metroen.

Museum og stadionrundvisning på Emirates Stadium
Ud over, at besøge North London Derbyet, kan vi klart anbefale, at du bestiller en rundvisning på Emirates Stadium. Klubben arrangerer forskellige ture, både på hverdage og på kampdagene.

Standard stadionrundvisningen giver dig adgang til alle områder på stadion, herunder begge omklædningsrum, presserummet, spillertunnelen, banen og bænkpladserne. Rundvisningen er selvstændigt, ved hjælp af de gratis høretelefoner, du får udleveret. Her får du mulighed for at lytte til kommentarer fra Lee Dixon, Charlie George eller Nigel Mitchell på din mobiltelefon. Du har også adgang til Arsenal-museet og får et certifikat bagefter. Prisen lyder på 245kr for voksne og 160kr for børn op til 15 år. Åbningstiderne er dagligt fra 10:00 til 16:00, med undtagelse af løbsdage.

På kampdagene kan du vælge Matchday Tour. Et par timer før kampstart kan du overvære konditionstest af spillere, tv-interviews med tidligere spillere på banen og meget andet. Du får adgang til Diamond Club, spillernes indgang, banen, bænken og presserummet. Du har også adgang til klubmuseet. Rundvisningen varer en time og koster 300kr for voksne og 210kr for børn op til 15 år.

Arsenal FC tilbyder naturligvis også en Legends Tour. Du har adgang til de samme steder, som på de andre ture, men bliver nu guidet rundt i halvanden time af en tidligere kendt fodboldspiller. Der er også inkluderet en Q&A med selve legenden og selvfølgelig et signeret foto. Efter rundvisningen kan du tage ruten på egen hånd og besøge klubmuseet. Denne unikke rundvisning koster 430kr for voksne og 250kr for børn op til 15 år. Legend Tours finder primært sted fra fredag til søndag. Legender, der har bidraget til rundvisningen for nylig, har været Charlie George, Nigel Winterburn og Perry Groves.

For de ægte fans er der også den luksuriøse VIP-rundvisning. Denne omfatter en fire timers rundvisning med stadionspeaker Nigel Mitchell og en Arsenal-legende. Du får også eksklusiv adgang til tv-studierne, en personlig samtale med Arsenal-legenden, herunder en fotomulighed og en signeringssession. Du slutter af med en frokostbuffet i den eksklusive Diamond Club. For denne unikke rundvisning betaler du 2800kr. For nylig har Arsenal kørt med, at du kan vælge din egen favorit VIP-legende fra listen, hvor du kan vælge mellem David Seaman, Ray Parlour, Martin Keown og Lee Dixon.

Vil du gerne opleve North London Derbyet på egen hånd?

Se fodboldrejser til Arsenal FC
Fodboldrejser til Tottenham Hotspur

Ars-1200

Hvor spiser og drikker Arsenal FC-fans?

Hvis du er på udkig efter en stemningsfuld café for fans i nærheden af Emirates Stadium, behøver du ikke lede længe. Pubs som The Twelve Pins, The Tollington, The Compton Arms, The World’s End og The Gunners ligger alle inden for en ti minutters gang fra stadion. Hundredvis af Arsenal-fans samles på disse Arsenal-pubber før kampen for at komme i stemning. I gaderne omkring stadion finder du også forskellige Fish & Chips-steder og pizzeriaer for en hurtig bid mad.

Men det multikulturelle kvarter omkring stadion inviterer dig på en mere eventyrlig menu. På Holloway Road og Highbury Park finder du et stort antal restauranter, der præsenterer menuer fra alle verdenshjørner. Og hvad kan være sjovere end at opdage et nyt kunder din fodboldtur?

Sambal Shiok Laksa bar er en restaurant, der tilbyder fremragende malaysiske retter. Som navnet antyder: maden er krydret, men du kan også vælge noget mad, der er mellem-krydret. Restauranten er enormt populær blandt de lokale beboere, men er efter en række rosende anmeldelser også blevet opdaget af Greater London. Det anbefales derfor, at man foretager en reservation, inden man møder op på stedet. Du finder Sambal Shiok på 171 Holloway Road.

Ved Blackstock Road, ved siden af The Arsenal Tavern og 10 minutters gang fra stadion finder du den etiopiske restaurant Jojo’s Kitchen. Et måltid her er en sand opdagelsesrejse med smagsoplevelser, som du aldrig har prøvet før. Ud over fisk-, kød- og bønneretter kan du også nyde den fremragende etiopiske øl. Endnu mere populær er kaffeceremonien, garneret med masser af røgelse og popcorn til din kaffe. Noget specielt, men meget velsmagende.

Jamaicanske måltider kan nydes på The Tastebox. Denne takeaway-restaurant ligger på 4 Gillespie Road, på samme gade som metrostationen Arsenal. Den velroste kylling, der er anerkendt blandt mange, tilberedes foran dine øjne i en olietønde på gaden. Kyllingesuppen og Reggae Burrito er også ofte at få til en stærk nedsat pris. The Tastebox har kun to borde. Du kan spise udenfor eller, som det er kutyme på en takeaway-restaurant, tage det med dig og spise det et andet sted.

Endelig finder du SSÄM, en lille koreansk familierestaurant, på 241 Holloway Road, nær metrostationen Holloway Road. Her kan du nyde krydret grillkylling, kimchi-gryderetter og koreansk grillmad. Restauranten har kun 18 borde, så her anbefales det også, at reservere på forhånd.

Andre kampe du måske vil se:
Premier League

Arsenal FC - Aston Villa

18 eller 19 januar  
Emirates Stadium, London
Betal 50 % i dag!
pp fra  
pp fra  
kr6880
pp fra  
kr7718
Se pakker
Premier League

Arsenal FC - Manchester City

1 eller 2 februar  
Emirates Stadium, London
Betal 50 % i dag!
pp fra  
pp fra  
kr9649
pp fra  
kr10487
Se pakker
Premier League

Arsenal FC - West Ham United

22 eller 23 februar  
Emirates Stadium, London
Betal 50 % i dag!
pp fra  
pp fra  
kr6757
pp fra  
kr7595
Se pakker