De 5 bedste byer at besøge hen over julen

For mange er juletiden en af de mest magiske tider på året. Selvom højtiden fejres bredt mange steder i hele verden, gør nogle steder det bare bedre end andre. Snedækkede kirker, lyskæder, store dekorerede træer på byens pladser og duften af ristede kastanjer er, hvad du kan forvente at støde på, når du besøger disse vinter  ”wonderlands.”

Hver by fejrer højtiden på deres egen måde. Nogle har store skikke og festligheder, mens andre holder sig til simple, traditionelle sæsonbestemte småkager og kager. Også må vi selvfølgelig ikke glemme julemarkederne

Mange byer har berømte julemarkeder – en tradition, der i nogle tilfælde stammer helt tilbage fra senmiddelalderen. Den tyske by Dresden siges at have det ældste marked, der går tilbage til 1434. I dag kan du finde markeder over hele Europa, men nogle er bare bedre end andre.

I julens ånd har vi besluttet at lave en liste over de bedste og smukkeste julebyer, vi mener, du bør besøge. Så gør dig klar til at planlægge din næste juleferie!

Hvilken by er den bedste, at besøge hen over julen?

 1. Manchester
 2. Dortmund
 3. Paris
 4. Barcelona
 5. Glasgow

1. Manchester

Med sine berømte julemarkeder er Manchester en by, som ivrige ferierejsende bør besøge på denne tid af året. Den første udgave af julemarkedet fandt sted i 1999. Siden da er det vokset hvert år og har tiltrukket millioner af besøgende fra hele verden.

Markederne er spredt ud over hele byen. Du finder dem omkring St Ann’s Square, Exchange Square, New Cathedral Street, King Street, Market Street og Cathedral Gardens. I år er Piccadilly Gardens vært for en ny familievenlig vinterhave attraktion med barer, madboder, håndværkssælgere samt levende musik. I byens centrum kan du se den berømte og gigantiske julemand, sammen med mange lysskulpturer.

Der er så mange attraktioner, at byen har noget for enhver smag. For at toppe det hele kan du også se et fantastisk fodboldopgør, mens du er der. Når vi hører ordet boxing day, forbinder vi det ofte med en stor julefest. Med Manchester United og Manchester City, som begge kalder dem selv for byens hold, har du masser af fantastiske kampe at vælge imellem her.

 • Book din rejse for at se Manchester United Live
 • Book din rejse for at se Manchester City Live

2. Dortmund

Det er umuligt ikke at have en tysk by med på vores liste. Du kan opleve en helt exceptionel julestemning i flere tyske byer, men vi har besluttet, at kigge nærmere på især én: Dortmund.

“Weihnachtsstadt” i Dortmund er et af de største og flotteste julemarkeder i hele Tyskland. Markedet rummer mere end 300 udsmykkede boder, der tilbyder besøgende alt, hvad man kan ønske sig af et julemarked. Fra regionale specialiteter (såsom velsmagende bratwurst og westfalsk grillskinke) til håndlavet julepynt, specialdesignet legetøj og meget mere.

Julebyens hjerte er det gigantiske juletræ på Hansaplatz, der er kendt for sin højde på hele 45 meter. Faktisk er træet sammensat af mere end 1.700 graner og oplyst af mere end 45.000 lys.

Kort sagt, hvis du vil opleve en unik atmosfære og nyde et glas varmt vin til at varme kroppen og sjælen med i december måned, skal du tage til Dortmund. Desuden kan du også lige svinge forbi Westfalenstadion og se giganterne, borussia dortmund Live, under din ferie.

 • Book din rejse for at se Borussia Dortmund Live

3. Paris

Udover at være kærlighedens by, er Paris også en god by at besøge, hvis man ønsker, at opleve en helt speciel julestemning. Udover den evige fest i Disneyland Paris, kan man finde julemarkeder, der helt sikkert ikke vil skuffe én. I feriesæsonen er Paris fyldt med træhytter med franske produkter, pariserhjul, julemad, kunst, kunsthåndværk samt skøjtebaner.

Hvis man tager metroens linje 1 og stopper ved Tuileries-stationen, kommer man hen til Le Magie de Nöel-markedet, fyldt med attraktioner for børn, forskelligt mad og andre traditionelle, franske produkter.

Hvis man vil hen til det smukkeste julemarked i Paris, så skal man tage linje 7 eller 11 og stå af ved Hôtel de Villes julemarked. Her bliver man mødt med lys og unikke oplevelser, der minder om et eventyr.

Til slut, i vores paris anbefalinger, har vi Saint-Germain-des-Prés julemarkedet, hvis man ønsker, at besøge et luksuriøst julemarked. Her skal man tage busruterne 39, 63, 70, 86 og 96 for at nå frem. På markedet finder man smykker, læderbeklædte notesbøger og udsøgte chokolader, der får én til at føle sig som en filmstjerne.

Alle julemarkederne i Paris er at finde helt frem til januar. Udover alle de julerelaterede attraktioner, kan du også bruge lidt tid på at se et af de mest spændende hold i øjeblikket: Paris-Saint Germain.

 • Book din rejse for at se PSG Live

4. Barcelona

Barcelona er en af de mest berømte byer i Spanien. Det er trods alt hjemsted for La Sagrada Familia, Casa Batllo og vores personlige favorit, FC Barcelona.

Barcelona er dog også hjemsted for julemarkeder fyldt med spanske traditioner. La Fira de Santa Llucia er det mest kendte og ældste julemarked i Barcelona. Beliggende lige foran Barcelonas katedral er dette julemarked at finde indtil den 23. december. Her finder man traditionelle figurer, som Tio de Nadal eller The Caganer. Disse to figurer er ikke for alles smag, men de er utrolig populære i Spanien.

Tio de Nadal er en træstamme, som bliver fodret af familiebørn. Juledag skal børnene ødelægge træstammen, mens de synger en sang. Når træstammen er slået i stykker, vil børnene finde gaver inde i den. Caganer er det man kalder en lidt uartig figur. Det siges at den prutter” i nærværelse af baby Jesus og Jomfru Maria.

Med hensyn til Barcelonas julemarked, bør du også besøge Fira de Nadal de La Sagrada Familia, der, som navnet antyder, foregår foran La Sagrada Familia. Du kan besøge dette julemarked frem til den 23. december og spise churros, søde, bagte sweet potatoes (søde kartofler) samt drikke juleklassikeren, varm chokolade.

Udover de to ovennævnte julemarkeder, er der også Fira de Nadal del Port Vell og Fira de Reis, der kører indtil januar.

Selvom disse juletraditioner kan virke mærkelige, er Barcelona bestemt et besøg værd i julen, netop på grund af disse specielle oplevelser. Hvis du er fodboldfan, kan du også bruge dette som en mulighed for at se legendariske FC Barcelona i aktion!

 • Book din rejse for at se FC Barcelona Live

5. Glasgow

Glasgow indtager også en plads på vores liste over de bedste byer at besøge hen over julen. St Enoch julemarkedet i Glasgow er et must-see!

Fyldt med julegodter fra hele verden, er der ikke et eneste øjeblik, hvor du ikke mærker julestemningen. Udover julegodterne har både Glasgow og Edinburgh skøjtebaner og boder med kunst og håndværk.

Edinburgh ligger kun en time væk fra Glasgow og byen er nem at komme til via tog. I Edinburgh finder du et stort julemarked samt et pariserhjul som får din julestemning helt i vejret. Hvis man er Harry Potter fan, er Edinburgh den perfekte by til at lede efter Harry Potters referencer, som Diagon Alley og skolen, der siges at være inspirationen bag Hogwarts.

Udover sæsonens juleprodukter og messer har Glasgow også en stor fodboldtradition. Hvis du er Celtic- eller Rangers-fan, så brug denne julesæson som en mulighed for at booke en fodboldrejse. Husk, at Old Firm derbyet altid finder sted ved nytår!

 • Book din rejse til Glasgow Celtic
 • Book din rejse til Glasgow Rangers

Nu har du mange forskellige rejsemuligheder, at vælge imellem! Hvor skal du holde din juleferie henne?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *