Manchester United - Manchester City

5 eller 6 april  

Old Trafford

Tilføj til ønskeliste Fjern fra ønskeliste

Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
9
Manchester United anmeldelser
Fodboldrejser til Manchester United scorer i gennemsnit 9 ud af 22. Læs anmeldelser
Manchester United - Manchester City
Fra
Vælg pakke
Ændr
Manchester United - Manchester City
søn. 6 april 2025 i Manchester
Fra kr7258 pp (fly, hotel & billet)
Fra kr4780 pp (hotel & billet)
Vælg pakke
Ændr
Din pakke inkluderer :
 • Retur fly fra København ( andre lufthavne også en mulighed)
 • 2 på centralt beliggende hotel
 • Kampbillet(ter)
 • e-mærke garanti
 • Siddepladsgaranti
 • Ingen bookingomkostninger
Vælg lufthavn
Ændr
Næste
Vælg højst 3 lufthavne
Ændr
Udrejse
Se flere datoer
Hjemrejse
Se flere datoer
Indtast rejsende
Ændr
Maksimum 4 personer per værelse
Hovsa. Maksimum antal personer er 9. Send os venligst et Ønske om gruppetilbud.
Ups. Det maksimale antal værelser er 4, send os venligst en gruppeanmodning.
Fra 
pp
* baseret på afgang fra København
Beregn pris
personer har overvejet at booke rejsen Manchester United - Manchester City de seneste 24 timer.
Betal 50% i dag og resten 6 uger før kampdagen.

Du er dækket ind hvis der sker ændringer!

Oplev den ultimative fodboldtur med vores eksklusive tilbud, der inkluderer 100% dækning af fodboldbilletter, hotel og fly. Du kan også gøre brug af vores premium personlige service, der sikrer dig en uforglemmelig tur.
Oplev den ultimative fodboldtur med vores eksklusive tilbud, der inkluderer 100% dækning af fodboldbilletter, hotel og fly. Du kan også gøre brug af vores premium personlige service, der sikrer dig en uforglemmelig tur.
Support hvis der sker ændringer I kampprogram.
Vi tilbyder en dedikeret support og hjælp, hvis kampdatoen ændrer sig.
Fly og hotel ombooking uden gebyrer for dig.
Vi tager hånd om de gebyrer der er forbundet med eventuel ombooking af dine fly og hotel.
sammensæt din rejse
Officiel Kamp Tur pakke
pp fra  
kr4780 pp
pp fra  
kr7258 pp
Der er kun 9 antal billetter tilbage
til denne billet kategori
sammensæt din rejse
Academy Lounge/500 Club
pp fra  
kr5282 pp
pp fra  
kr7760 pp
sammensæt din rejse
Corner Hospitality
pp fra  
kr5810 pp
pp fra  
kr8288 pp
sammensæt din rejse
Long Side Hospitality
pp fra  
kr6602 pp
pp fra  
kr9080 pp
sammensæt din rejse
Victoria Warehouse Hospitality
pp fra  
kr6866 pp
pp fra  
kr9344 pp
sammensæt din rejse
Anbefalede pakker
 • 3 nætter
 • Afgang: fre. 4 april 2025
 • Retur: man. 7 april 2025
 • Siddepladsgaranti
 • Ingen bookingomkostninger
Officiel Kamp Tur pakke
pp fra  
kr7905 pp
sammensæt din rejse

Fodboldrejse Manchester United – Manchester City

Med en tur til Manchester United – Manchester City er du sikret en spektakulær fodboldkamp mellem to af de største klubber i Europa. Under Manchester Derbyet er de 76.000 tilskuerpladser på Old Trafford altid udsolgt på ingen tid. Rivaliseringen mellem de to hold fra samme by er utrolig intens. Siden Manchester City blev købt af den tidligere ekstremt velhavende Abu Dhabi United Group, har lillebroderen vokset sig til en fuldgyldig konkurrent til United-holdet, som ellers engang herskede så suverænt. I gennem de sidste år er det endda lykkes The Citizens at vinde Manchester Derbyet på Old Trafford regelmæssigt. Dette er en bitter pille at sluge for The Red Devils, og de vil gøre alt for at sende deres rival tomhændet hjem. En fodboldrejse med Voetbaltravel vil give dig mulighed for selv at opleve dette dramatiske byderby.

På denne side finder du detaljerede informationer, så du får mest muligt ud af din fodboldrejse til Manchester Derbyet. Her kan du finde oplysninger om:

 • Historien om Manchester Derbyet
 • De mest mindeværdige møder
 • Interessant fakta om Manchester United – Manchester City
 • Manchester United og Manchester Citys trofæskabe
 • Old Trafford under Manchester Derbyet
 • Klubsange og tilråb på Old Trafford


Book en fodboldrejse til Manchester United
Book en fodboldrejse til Manchester City

alex-motoc-7NhFrPxlgM8-unsplash-1

Historien om Manchester Derbyet

Manchester United blev grundlagt som Newton Heath LYR FC i 1878. Grundlæggerne var alle ansatte i jernbaneselskabet og omfattede næsten ingen indbyggere fra Manchester selv. Dette faktum bruger City-tilhængere gerne til at vise, at de er den eneste ægte lokale klub i Manchester. City blev grundlagt i 1880 med navnet West Gordon Saint Marks. Det første derby fandt sted et år senere. Newton Heath, også kendt som United, vandt med 3-0. Det var starten på en lang række spændende derbyer.

Men rivaliseringen mellem klubberne har aldrig været større end gennem de sidste 15 år.

Manchester Derbyet var meget mindre kendt før i tiden på grund af de store kvalitetsforskelle mellem klubberne. United var den største klub i England. Efter lanceringen af Premier League i 1992 lykkedes det United at vinde den nationale titel ikke færre end syv gange på ni år. I samme periode stod Manchester City overfor modstandere som Swindon Town og Oldham Athletic i den næstbedste række. Det var først i 2008, da City blev købt af Abu Dhabi Group, at City blev en reel konkurrent til Manchester United. Klubben slog med det samme den britiske transferrekord ved at hente Robinho for 32,5 millioner pund.

Langsomt men sikkert overtog The Citizens magten i byen. Det første tegn så man i 2011, da City knuste deres modstander på Old Trafford med 1-6. Den første nationale titel blev hentet i 2012, efterfulgt af en hel række trofæer i årene derefter. Manchester United blev overhalet og kunne hverken indhente det tabte under Louis van Gaal eller José Mourinhos ledelse. Eric ten Hag blev i 2022 udpeget til at skulle lede slaget for The Red devils mod The Citizens. Det betyder, at rivaliseringen mellem de to klubber kun vil vokse i de kommende år. Kort sagt: Du er garanteret et stort spektakel med masser af følelser under Manchester Derbyet.

Man. United vs. Man. City: De mest mindeværdige møder

10 November 1994 Manchester United – Manchester City 5 – 0

Premier League blev grundlagt i 1992-1993 sæsonen, hvor Manchester United med det samme tog styringen på turneringen. De Røde Djævle blev nationale mestre i både 1993 og 1994, og klubben ønskede intet andet, end at tilføje en tredje titel til rækken. Manchester City kæmpede mest for at undgå nedrykning og havde ikke mange muligheder for at stoppe deres bykollega. Fra 1990 til 2000 lykkedes det ikke engang The Citizens at vinde et eneste Manchester-derby. Derfor var denne 5-0 sejr en klar demonstration af kløften mellem de to hold. Samlet set burde City ikke engang være utilfredse med slutresultatet.

Det var opgøret, hvor kantspilleren Andrei Kanchelskis scorede tre mål. Éric Cantona og Mark Hughes stod for de øvrige mål. Manchester City endte på 17. pladsen det år og formåede med nød og næppe at bevare deres position i rækken. Det lykkedes ikke Manchester United at hente deres tredje mesterskab i træk. Man skulle vinde på finaledagen, men endte med et 1-1 resultatet mod West Ham United. Det gjorde det muligt for Blackburn Rovers at snuppe den nationale titel, efter at det hele havde taget en noget uventet drejning.

20 September 2009 Manchester United – Manchester City 4 – 3

Manchester City blev pludselig en klub, der var værd at regne med det år. Et år forinden var klubben blevet købt af Abu Dhabi Group, som straks begyndte at investere massivt i klubben. Det gjorde det muligt for City at komme til Old Trafford med nye stjernespillere som Emmanuel Adebayor, Joleon Lescott og Carlos Tévez. Resultatet blev et opgør, der stadig betragtes som det bedste Manchester-derby nogensinde. United tog føringen tre gange, men City kæmpede sig hver gang tilbage i kampen. Med 3-3 ved Bellamy i det 90. minut så det ud til, at City alligevel ville forlade derbyet med et point i bagagen. Ryan Giggs ville det dog anderledes. I det 96. minut fandt han Michael Owen med en perfekt stikning. Da angriberen kun lige var kommet ind på banen, gjorde han en af de få gode ting, han gjorde i sin tid som Mancunianer: Han skød bolden ind bag det fjerneste målhjørne og gjorde det til 4-3. Old Trafford eksploderede i ekstase.

United endte med at blive nummer to det år, et point efter Chelsea FC. Manchester City opnåede en respektabel 5. plads, den højeste placering siden 1992. Dette gjorde det muligt for klubben at kvalificere sig til europæisk fodbold for første gang i årevis.

23 October 2011 Manchester United – Manchester City 1 – 6

2011-2012-udgaven var en af de mest spændende i Premier Leagues historie. United og City var involveret i en intens kamp om den nationale titel, hvilket gjorde Manchester-derbyet til et sandt spektakel. Mario Balotelli var dagen forinden i de store nyheder for at have antændt fyrværkeri i sit eget hus, hvilket fik brandmænd til at rykke ud for at begrænse skaderne i italienerens hus. Nu sørgede han for det velfortjente 1-0-mål i løbet af første halvleg. Efter pausen var United opsatte på, at komme godt fra land og lægge en tung offensiv mod citys defensiv, men allerede efter to minutter blev man reduceret til ti mand. Evans fik rødt kort efter en forseelse mod Balotelli. Dette betød reelt set, at kampen var ovre.

Endnu et mål af Balotelli og et af Agüero resulterede i 0-3. Ti minutter før slutfløjtet troede alle, at Fletcher havde reddet lidt af uniteds ære med 1-3-målet. Et resultat, der i sig selv var smertefuldt nok for United, men et resultat, der voksede til forfærdelige proportioner i tillægstiden. Dzeko scorede i det 90.min. David Silva i det 91. og Dzeko igen i det 92min, som realiserede det hidtil usete slutresultat på 1-6. Det var Uniteds værste hjemmebanenederlag siden 1955. Efterfølgende kaldte Ferguson kampen for sin værste dag nogensinde. ‘Vi vil slå hårdt tilbage, ingen tvivl om det!’. Det nyttede dog ikke noget. United tabte mange point i den afsluttende fase af turneringen det år og måtte se Manchester City blive mestre på deres samlede antal mål.

Interessant fakta om Manchester United – Manchester City

 • I opgørerne mellem de to er Manchester United den mest succesfulde klub. Fra 1981 og frem til sæsonen 2021-2022 har de to klubber spillet 187 kampe mod hinanden. Af disse kampe har United vundet 77 mod 57 sejre til City.
 • I hjemmekampene har Manchester United vundet 34 gange. Manchester City har formået at vinde 22 gange.
 • Manchester City har dog også regeret på Old Trafford i løbet af det sidste å Fra 2011-2012 til 2021-2022 har The Citizens vundet ikke færre end 7 ud af 11 udekampe.
 • Manchester City har vundet flere Premier League-kampe på udebane på Old Trafford end noget andet hold.
 • Klubberne har mødt hinanden ni gange i FA Cuppen. Af disse kampe har United vundet seks gange, mens City har vundet tre gange.
 • Bemærkelsesværdigt nok har klubberne aldrig stået over for hinanden i en finale.
 • Uniteds topscorer i Manchester Derbyet er Wayne Rooney med 11 må Den næste i rækken er Bobby Charlton med ni mål. Med seks mål er Ruud van Nistelrooy den mest scorende hollandske spiller.

Manchester United og Manchester Citys trofæskabe

De to supermagter fra Manchester har tilsammen vundet 86 nationale trofæer, herunder 28 nationale titler og 18 FA Cups*. Uniteds pokalskab er dog større end Citys. Mens United har formået, at vinde 58 pokaler, har Etihad Stadium 28 at fremvise. United har også vundet flere nationale titler (20 mod 8), FA Cups (12-6) og Com-munity Shields (21-6). City har dog flere Carabao Cups i pokalskabet (5) end United (2).

Når vi ser på, hvad klubberne har vundet siden 2010, er det dog tydeligt, at tingene er vendt på hovedet. City har vundet 16 trofæer i denne periode, herunder 6 nationale titler og 6 Carabao Cups. United har måttet nøjes med 9 trofæer siden 2010.

Internationalt set er Manchester City dog stadig fuldstændig overskygget af Manchester United. Manchester United har vundet Champions League tre gange samt en Europacup 2. Da klubben også vandt Europa League med sejren over Ajax i 2017, kom klubben med blandt de fem eliteklubber, der har formået at vinde alle europæiske pokaler. Trofæskabet på Old Trafford tæller også to verdensmesterskaber og en europæisk supercup.

Manchester Citys europæiske triumfer er begrænset til en enkelt Europacup fra 1970. Siden de Forenede Arabiske Emiraters finansielle indsprøjtning er der ikke blevet tilføjet et eneste europæisk trofæ. At vinde Champions League er næsten blevet en besættelse for Sheikh Mansour. Man vil ikke tage den med ro, før den største europæiske pris også står i pokalskabet.

* Trofæerne er blevet opdateret til og med for  2021-2022 sæsonen.

Old Trafford under Manchester Derbyet

old-trafford-6694331_1280

Det legendariske stadion Old Trafford har været hjemmebane for Manchester United siden 1910. The Theatre of Dreams havde en hård tid under Anden Verdenskrig, da det blev ramt af bombardementer. Under renoveringen måtte United endda flytte til Main Road, Manchester Citys stadion. Old Trafford har siden da udviklet sig til et af Englands mest ikoniske stadions. Med en kapacitet på 74.879 tilskuerpladser, er Old Trafford det største stadion i Premier League. Der er i øjeblikket planer om at renovere stadionet og øge kapaciteten til 88.000 pladser.

På trods af Old Traffords legendariske status føler Manchester City-tilhængere en vis foragt til Old Trafford, hvilket de ikke lægger skjul på. For det første ligger Old Trafford lige uden for Manchesters bygrænser. Ifølge deres tilhængere er det derfor, at City teknisk set ikke er den eneste klub, der repræsenterer byen Manchester. Folk mener også, at United altid får særbehandling på deres eget stadion. Det er næsten umuligt for Manchester City at få tildelt et straffespark der. På den anden side er det blot et spørgsmål om tid, før United får straffespark på Citys hjemmebane, lyder det fra The Citizens’ tilhængere.

Praktiske oplysninger
Old Trafford ligger i det tilsvarende kvarter, seks kilometer syd for Manchester centrum og kan nemt nås med offentlig transport.

Metro Link Tram er med afstand den bedste løsning. Altricham-sporvognslinjen kører fra centrum (Piccadilly Stationen) til Old Trafford Stadion på 10 minutter. Herfra kan du gå til stadion på få minutter, idet stadionet allerede er synligt fra sporvognsstoppestedet. Den nye Trafford-sporvognslinje stopper ved stoppestederne Wharfside og Imperial War Museum. Herfra er der kun en kort gåtur til Manchester Uniteds stadion.

Med taxa fra byens centrum tager det omkring 15 minutter at køre dertil og koster omkring 10

Stadionrundvisning Old Trafford
Under din fodboldrejse til Manchester Derbyet bør du også afsætte lidt tid til Museum & Stadium rundvisningen, som tager dig gennem Englands største klubstadion. Denne rundvisning finder sted fra søndag til torsdag fra kl. 9.30 til 17.00 og fredag og lørdag fra kl. 9.30 til 16.00. Der er ingen rundvisning på kampdagene.

Med stadionrundvisningen får du et kig ind i presselokalet og omklædningsrummene. Derefter kommer du ind på banen gennem spillertunnelen, hvor du kan tage et billede, mens du sidder på bænken. Du vil besøge Ability Platform, hvor du kan få de bedste panoramafotos af Old Trafford. Efter rundvisningen kan du besøge det smukke klubmuseum på egen hånd. Du vil også få mulighed for at nyde en snack og en drink i The Red Café (den røde café), som har åbent indtil kl. 16.00. Prisen er 25 for børn. Det anbefales at reservere online, da turene er meget populære.

En anden mulighed er at booke en Legends Tour, hvor en tidligere berømt spiller tager dig med gennem klubbens rige historie. Der arrangeres også Legends Tours på nogle søndage, hvor en tidligere berømt Manchester United-spiller tager dig med på rundvisning. Den efterfølges af en spørgerunde, og du kan tage et billede med spilleren og få hans autograf. Prisen for Legends Tour er 140

Klubsange og tilråb på Old Trafford

Manchester Uniteds tilhængere har gennem årene “komponeret” et stort antal sange. Tribunerne på Stretford End har endda en særlig “syngende sektion”, der består af omkring 2,000 tilhængere. Med deres konstante fansange sørger de for en fantastisk atmosfære på stadion. Det siger sig selv, at du gerne vil gøre din del for at bidrage til stemningen under Manchester Derbyet. Derfor har vi udvalgt tre sange for dig. Du vil uden tvivl høre dem på Old Trafford. Med lidt øvelse vil du være i stand til at give din vokale støtte til holdet, når de møder deres modstander.

Glory Glory Man United

Dette nummer er blevet til den officielle klubsang på Old Trafford. Den er baseret på melodien af “The Battle Hymn of the Republic”, en sang fra den amerikanske borgerkrig. Den er efterfølgende blevet taget til sig af flere fangrupper. Skotske Hibernian var de første til at udgive den på en single i 1950’erne. Og i England blev den populær hos Tottenham Hotspur, Leeds United og Manchester United. Sangen blev indspillet i 1983 af Manchester Uniteds trup det år forud for FA Cup-finalen, og den er siden blevet en ægte klassiker. Du kan være sikker på, at sangen vil blive hørt under Manchester Derbyet.

Glory, Glory, Man United

Glory, Glory, Man United

Glory, Glory, Man United

As the reds go marching on on on

 

Welcome to Old Trafford, It’s the theatre of our dreams

We’re ready to die we’re ready to fight

It’s part of our history
The power and the glory
Oh, The Stretford End will sing
As the reds go marching on on on

Glory, Glory, Man United
Glory, Glory, Man United
Glory, Glory, Man United
As the reds go marching on on on
With Rooney and Ronaldo and the magic at their feet
There’s no competition
In the English Premier League
We’re the champions of the world
And were the greatest football team
As the reds go marching on on on

 Glory, Glory, Man United
Glory, Glory, Man United
Glory, Glory, Man United
As the reds go marching on on on

 And now we are the champions and there’s no one left to beat.
We’ve finished off the scousers
And silenced the Mersey Beat
Ryan Giggs we love you
Gary Neville you are the best

As the reds go marching on on on
Glory, Glory, Man United
Glory, Glory, Man United
Glory, Glory, Man United
As the reds go marching on on on

United Calypso

Siden 1950’erne har United Calypso været en hyppigt anvendt sang på Old Traffords tribuner. Det var en hyldest til Sir Matt Busby og hans stjernefyldte hold, hvoraf otte spillere senere omkom i den frygtelige flykatastrofe nær München. Sangen har man altid bevaret og kan høres under kampen hver eneste uge. United Calypso bliver ofte sunget gentagne gange uden pause, hvilket næsten gør den til et mantra. Rekorden er i øjeblikket på mere end 20 minutter. Måske kan du bidrage til at slå denne tid under Manchester-derbyet.

Manchester, Manchester United
A bunch of bouncing Busby Babes
They deserve to be knighted
Whenever they are playing in your town
You must get to that football ground
Take a lesson come and see
Football taught by Matt Busby

Ten Hag sangen

Inden Eric ten Hag var begyndt på Old Trafford som afløser for den midlertidige træner Ralf Rangnick, havde United-tilhængerne allerede komponeret en sang til ham. Den er heldigvis let at synge med på, så hep på vores landsmand under Manchester Derbyet og lad din stemme blive hørt.

One Hag,
Two Hag,
Three Hag,
Four Hag,
Five Hag,
Six Hag,
Seven Hag,
Eight Hag,
Nine Hag,
Ten Hag…
Ten Hag, Ten Hag, Ten Hag, Ten Hag

Andre kampe du måske vil se:
Premier League

Manchester United - Wolverhampton Wanderers

19 eller 20 april  
Old Trafford, Manchester
Betal 50 % i dag!
pp fra  
pp fra  
kr3074
pp fra  
kr5458
Se pakker
Premier League

Manchester United - West Ham United

10 eller 11 maj  
Old Trafford, Manchester
Betal 50 % i dag!
pp fra  
pp fra  
kr3443
pp fra  
kr5933
Se pakker
Premier League

Manchester United - Aston Villa

24 eller 25 maj  
Old Trafford, Manchester
Betal 50 % i dag!
pp fra  
pp fra  
kr3748
pp fra  
kr6041
Se pakker