Chelsea FC - Arsenal FC kommer snart

Dato og spilletidspunkt for følgende kampe 'Chelsea FC - Arsenal FC' er endnu ikke blevet offentliggjort.

personer har overvejet at booke rejsen Chelsea FC - Arsenal FC de seneste 24 timer.

Fodboldrejse Chelsea FC – Arsenal FC

Med en fodboldrejse til Chelsea FCArsenal FC vil du være vidne til et af de heftigste derbyer i Premier League. Selv om begge klubber ikke er gamle rivaler, er rivaliseringen steget enormt siden begyndelsen af dette århundrede. På Stamford Bridge har Arsenal FC indtaget pladsen foran gamle rivaler som Fulham FC og endda Tottenham Hotspur. Stadionet forvandles til en heksekedel ved dette derby i det nordvestlige London. Det er en kamp, der bare skal vindes, og hvor du er sikret et spektakulært opgør.

På denne side finder du alle de oplysninger, du har brug for, så du får mest muligt ud af din fodboldrejse til North West London Derbyet. Her kan du finde mere information om:

 • Historien om North West London Derbyet
 • De mest mindeværdige møder
 • Interessante fakta om Chelsea FC – Arsenal FC
 • Chelsea FC trofæskab – Arsenal FC
 • Stamford Bridge under North West London Derbyet
 • Hvor fester, spiser og drikker Chelsea-fansene?

Book en fodboldrejse til Chelsea FC
Book en fodboldrejse til Arsenal FC

Historien om North West London Derbyet

Oprindeligt er Arsenal FC og Chelsea FC ikke hinandens største rivaler. Chelsea, som kommer fra det vestlige London, havde en større rivalisering med naboerne Fulham FC og Queens Park Rangers. Arsenal FC så især den anden klub fra det nordlige London, Tottenham Hotspur, som deres største rivaler.

Arsenal FC var også altid meget mere succesfuld end Chelsea FC. Men efter klubben blev købt af den velhavende Roman Abramovich, ændrede tingene sig. Det skete for første gang i 2004. Begge klubber stod over for hinanden i kvartfinalen i Champions League. Arsenal FC vandt denne sæsons udgave af Premier League, uden at tabe en eneste kamp, hvilket var en enestående begivenhed. Derfor var The Gunners også storfavoritter i opgøret, men det blev Chelsea FC, der overraskende nok vandt kampen. For første gang viste The Blues sig som et hold, man skulle holde øje med.

Langsomt, men sikkert, passerede Chelsea FC deres byfæller. I stedet for Arsenal FC var Chelsea FC nu Manchester Uniteds største konkurrent i titelkampen. Under José Mourinhos ledelse vandt klubben Premier League i 2005 og 2006, mens Arsenal FC langsomt men sikkert røg ned i tabellen. Som følge heraf blev rivaliseringen stadig større, selv om Mourinho og Wenger slet ikke var på bølgelængde med hinanden og kun havde få positive ord at sige om hinanden i medierne. Under kampene var der ofte optøjer, og spændingerne gik højt. Siden da er kampen mellem de to London-klubber blevet en sand klassiker mellem to ærkerivaler.

 

Chelsea FC vs Arsenal FC: De mest mindeværdige opgør

Oktober 23, 1999 Chelsea FC – Arsenal 2 – 3

Dem, der var heldige nok at have pladser til denne kamp, var vidne til det helt store Nwanko Kanu-show. Nigerianeren fik sin debut hos Ajax i en alder af 18 år. I Amsterdam gjorde Kanu et stort indtryk, trods sine lidt store bevægelser. Det sikrede angriberen et skifte til Inter Milan, hvor han desværre fik konstateret en hjertesygdom. Efter en operation nåede Kanu knap nok at komme i kamp, inden han rejste til London. I Arsenal FC genvandt han sin form og blev en populær skikkelse, takket være nogle rigtig flotte mål.

Hans højdepunkt kom en eftermiddag på Stamford Bridge. Chelsea FC førte med 2-0 indtil et kvarter før tid, men så trådte Kanu i karakter. Med mål i det 75.min og 83.min sørgede Kanu for udligningen, på oplæg begge gange af Marc Overmars, og i det 90. minut blev der for alvor stille på Stamford Bridge. Næsten fra baglinjen passerede Kanu, Ed de Goey, og fra en umulig vinkel knaldede han bolden op i det fjerneste målhjørne: 2-3. Det efterlod en forbløffet Sky Sports-kommentator med ordene: “Kanu believe it?” som blev en klassisk sætning i England.

Oktober 29, 2011 Chelsea FC – Arsenal FC 3 – 5

Selv om begge klubber havde startet sæsonen middelmådigt, viste de engelsk fodbold fra sin bedste side denne eftermiddag. Offensiv fodbold, en flimrende målscore og otte flotte mål. I første halvleg stod Lampard for et meget fancy hovedstødsmål for Chelsea, som betød en 1-0 føring til The Blues. Efter at Van Persie bragte Arsenal FC tilbage i kampen med sin 1-1 scoring, stod Terry for 2-1 føringen efter et hjørnespark.

Anden halvleg var kun 10 minutter gammel, da Arsenal havde scoret to gange og dermed bragt sig foran med 2-3 på mål af Santos og Walcott. Hjemmeholdet pressede ihærdigt på for en udligning og ti minutter før tid bragte Mata, Chelsea tilbage i kampen med målet til 3-3 på et knastørt skud.

Chelsea FC pressede på for at komme foran, men i stedet overrumplede Arsenal, Chelsea på en kontra. En sjælden fejl fra John Terry, betød endnu en Arsenal scoring, sat ind af Van Persie, hans andet mål denne eftermiddag. I det sidste minut, hvor Chelsea FC gik all in på udligningen, slog hollænderen til igen. Med et hårdt skud fuldendte han sit hattrick og gav sin klub en sensationel 3-5-sejr. Van Persie endte sæsonen som topscorer i Premier League med 30 mål; Arsenal sluttede på tredjepladsen. Chelsea FC skiftede hurtigt træner Villas-Boas ud med Di Matteo efter dette nederlag. Selv om The Blues kun sluttede på sjettepladsen i Premier League, var man overraskende nok i stand til at vinde Champions League.

Marts 22, 2014 Chelsea FC – Arsenal FC 6 – 0

Inden begyndelsen af denne topkamp var Chelsea FC i toppen af tabellen. The Blues havde et forspring på fire point ned til The Gunners, med en kamp mere. Arsène Wenger sad på bænken for 1000. gang for Arsenal FC, og kunne tage et stort skridt mod titlen på sit jubilæum. Kampen viste sig dog at blive noget af et drama, som alle Arsenal-fans nu har fortrængt fra deres hukommelse. Aldrig før er man nemlig blevet slået så meget af sin rival.

Der var kun spillet syv minutter, da Eto’o og Schürrle allerede havde scoret til 2-0. Og i det syttende minut blev kampen mere eller mindre afgjort. Forsvarsspilleren Chamberlain reddede bolden på målstregen med hånden, hvilket resulterede i et rødt kort og straffespark. Dommeren begik i øvrigt en kæmpe brøler ved ikke at sende Chamberlain, men hans uskyldige holdkammerat Gibbs tidligt i bad. Eden Hazard udnyttede straffesparket, og Oscar sørgede for 4-0. Efter pausen sørgede Oscar og Mohamed Salah for slutresultatet på 6-0. En rekordsejr for Chelsea, og José Mourinho ‘s største Premier League-sejr. For den jubilerende Wenger var det en sort dag. “Det var et mareridt, og jeg tager det fulde ansvar for det,” mumlede den askegrå manager bagefter.

Maj 29, 2019 Chelsea – Arsenal 4-1

I Europa Cuppen har de to London-klubber også mødt hinanden flere gange. I 2004 mødtes Chelsea FC og Arsenal FC i kvartfinalen i Champions League. Efter at den første kamp på Stamford Bridge endte 1-1, vandt Chelsea FC med 1-2. The Blues blev besejret i semifinalen af AS Monaco.

I 2019 var rivalerne i finalen i Europa League. For første gang kæmpede klubberne mod hinanden i Aserbajdsjan. Men hvor hele Europa var klar til en engelsk gyser, viste Chelsea FC sig dog at være alt for stærke. Efter 0-0 ved pausen, havde træner Maurizio Sarris hold intet at frygte i 2. halvleg. Inden for tyve minutter var Chelsea foran 3-0 på mål af Giroud, Eden Hazard og Pedro Rodríguez. Iwobi gjorde det en smule spændende med 3-1 scoringen, men mindre end tre minutter senere lukkede Hazard kampen med sit andet mål. Chelsea FC vandt Europa League for anden gang i klubbens historie.

Interessante fakta om Chelsea FC – Arsenal FC

 • Arsenal FC har vundet flere kampe end Chelsea FC i de indbyrdes opgø Til og med sæsonen 2021-2022 har The Gunners vundet 81 gange, The Blues har vundet 66 gange og kampene er endt uafgjort 58 gange.
 • Chelsea FC har spillet 30 hjemmekampe mod Arsenal FC siden indførelsen af Premier League i 1992. Tretten sejre, ni nederlag og otte uafgjorte kampe er det blevet til.
 • Det største antal tilskuere til Chelsea FC – Arsenal FC var i 1935. På Stamford Bridge så905 tilskuere holdene spille 1-1.
 • Chelsea FC’s største sejr kom i 2014. På Stamford Bridge blev Arsenal FC udraderet med intet mindre end 6-0.
 • Didier Drogda har scoret flest mål i derbyet og var en sand plage for Arsenal. Ivorianeren scorede 13 gange. Andre Blues, der også ofte fandt vej til netmaskerne i derbyet, var Eden Hazard (7 mål), Frank Lampard (5) og John Terry (5).
 • Chelsea og Arsenal mødte for første gang hinanden den 9. november 1907 på Stamford Bridge. Chelsea FC vandt 2-1 foran 65.000 tilskuere.

Chelsea FC og Arsenal FC’s trofæskab

 

Hvis du både besøger Chelsea FC- og Arsenal FC-museerne under din fodboldrejse, vil du se, at The Gunners’ trofæskab indeholder mange flere nationale trofæer*. Arsenal FC har vundet den hjemlige titel 13 gange, mens Chelsea FC kun har vundet 6 mesterskaber. Arsenal har også haft mere succes i forhold til til FA Cups (14 mod 8) og Community Shields (16 mod 4). Chelsea har kun vundet Liga Cup’en oftere end arsenal (2 mod 5). Dette hænger naturligvis sammen med, at Chelsea FC først begyndte at spille med om trofæer efter Abramovichs ankomst i 2003. Hvis vi ser på perioden siden 2000, vandt Chelsea FC 5 titler mod kun 2 hos Arsenal FC.

Internationalt er The Blues langt mere succesfulde end deres rival. Der er ikke mindre end fem europæiske pokaler i trofæskabet på Stamford Bridge: to Champions League, to Europa League og en europæisk Supercup-pokal. Chelsea FC har vundet alle disse trofæer efter 2012. Arsenal FC har kun vundet Europa Cup 2 i 1994. Noget, som er ret så slående er, at Arsenal FC har været oftere i en finale end Chelsea FC. Men hvor The Blues har vundet fire af deres fem finaler, har The Gunners kun vundet én af deres seks finaler. I 2019 stod de to London-klubber over for hinanden i finalen i Europa League. Her viste Chelsea FC sig, at være det stærkere mandskab, da man vandt 4-1.

*Titlerne er opdateret indtil april 2022.

Stamford Bridge under North West London Derbyet

Mens Chelsea FC blev grundlagt i 1905, stammer Stamford Bridge helt tilbage fra 1877. Oprindeligt fungerede det som et atletikstadion med en kapacitet på omkring 5.000 tilskuerpladser. I 1904 købte brødrene Mears, stadionet og ombyggede det til et moderne fodboldstadion. Det var meningen, at Fulham FC skulle spille her, men Fulham afviste tilbudet. Derfor grundlagde brødrene deres egen klub: Chelsea FC.

I løbet af årene har Stamford Bridge gennemgået store renoveringer. I 1994 blev banen fjernet, så tribunerne kom meget tættere på banen. Stadionet har i øjeblikket en kapacitet på 40.834 tilskuerpladser. I de seneste år er der blevet udviklet planer om at bygge et nyt stadion på samme sted med 60.000 tilskuerpladser.

Under kampene mod Arsenal FC har der været mange følelser på spil og bølgerne er gået højt. Et eksempel herpå er den berømte selleriskandale i 2007. I slutningen af Liga Cup-kampen på Wembley klagede Arsenal FC-spillerne over, at de blev ramt af grøntsagen, når de tog hjørnespark. I årtier har det været kutyme for Chelsea-fans at medbringe hvid selleri på stadion til støtte for den “selleri-sang”, som de ofte synger. Sellerien blev under kampen kastet mod banen. Da Arsenal-spillerne også blev ramt på Stamford Bridge, greb bestyrelsen i Chelsea FC hårdt ind og gjorde det forbudt, at medbringe selleri med ind på stadion. Der blev endda åbnet en særlig hotline, hvor folk kunne rapportere, når de havde set tilhængere med disse farlige grøntsager på tribunerne. I dag er selleri stadig forbudt på Stamford Bridge, så fansene må tage det med sig udenfor banen.

Praktisk information
StamfordBridge nås bedst med Londons store metronetværk. District Line kører til Fulham Broadway. Denne station ligger ni minutters gang fra stadion. Metrostationerne West Brompton og Imperial Wharf ligger også inden for gåafstand fra stadion.

Hvis du foretrækker at rejse med bus: Buslinjerne 14, 211 og 414 kører fra byens centrum til Fulham Road, tæt på stadion. På hverdage er det også muligt at rejse til stadion med båd. Færgerne mellem Putney Pier og Blackfriars Pier sejler også til Chelsea Harbour. Denne fortøjningsplads ligger i gåafstand fra Stamford Bridge.

 

Stadionrundvisning på Stamford Bridge
Vi anbefaler helt klart, at du booker en stadionrundvisning under din fodboldrejse til Chelsea FC – Arsenal FC. Rundvisningen på Stamford Bridge er flere gange blevet kåret som den bedste i England. Under vejledning af en guide, vil du besøge omklædningsrummene, presserummet, spillertunnelen og banen. Før eller efter rundvisningen kan du besøge klubmuseet. Her møder du hele klubbens historie, også kan du beundre alle de vundne trofæer. Prisen lyder på 25 for børn. Rundvisningen kan bookes alle ugens dage. På kampdagene og en dag før én kamp, er museet lukket, og der er ingen rundvisninger.

Der er også regelmæssige Legend-Tours, hvor du bliver guidet rundt af en tidligere berømt spiller. Der er også Q&A, hvor du naturligvis kan bede om en spillers autograf med spilleren på billedet. Prisen for denne tur lyder på 80 for både voksne og børn. Det anbefales, at bestille rundvisningen online så hurtigt som muligt, da de fleste rundvisninger hurtigt bliver udsolgte.

 

Vil du gerne opleve et North West London Derby på egen hånd?

Se Fodboldrejser til Chelsea FC

Se fodboldrejser til Arsenal FC

 

 

Hvor spiser og drikker Chelsea FC-tilhængerne?

Omkring Stamford Bridge finder du et stort antal pubber inden for en radius på halvanden kilometer. Her mødes fansene til en drink og en snak. Den mest populære bar er Butcher’s Hook. Det er den pub, hvor klubben blev grundlagt i 1905. Du finder den på 477 Fulham Road. Her bliver der sunget en masse, uanset om en kamp er vundet eller tabt.

The Chelsea Pensioner ligger 200 meter fra stadion og kalder sig selv for “The Worlds Number 1 Chelsea Fan Pub”. Baren er pyntet fra top til tå med mange forskellige fodboldminder, og inden kick-off, er der ofte en DJ til at løfte stemningen helt i vejret. Ud over de mange øltyper kan du også spise fremragende mad her. Du finder også forskellige tv-skærme, et billardbord, et karaoke-rum og en indendørs have.

En anden populær pub i Chelsea er The Finborough Arms, der ligger på 118 Finborough Arms. Helt Indtil midnat vil du opleve fans, der synger og ser fodbold. Det er mere end blot en fodboldcafé, for den fungerer også som koncertsal. Nogle gange afholdes der også Q&A’s med Chelsea-legender.

Nede ad vejen, omkring Fulham Road og King’s Road, finder du også mange pubber, som ligger på vej til metrostationen. I retning af Earl’s Court er der mange italienske og brasilianske steder.

Sted for fejring

Det er en ægte engelsk tradition: at fejre en landskamp eller en pokal med en Victory Parade. Spillere og personale tager plads i en åben dobbeltdækker og kører gennem gaderne for at overrække trofæet til fansene. Chelsea FC gør heller ikke nogen undtagelse. Når The Blues vinder et stort trofæ, kører de gennem gaderne i det vestlige London. Bussen afgår fra Stamford Bridge og kører via Fulham Road til Eel Brook Common. I denne park afsluttes turen, og pokalen fejres med de tilstedeværende fans.

Andre kampe du måske vil se:
Premier League

Chelsea FC - Sheffield United

lørdag 16 dec. 15:00 Bekræftet dato
Stamford Bridge, London
Kun få billetter tilbage
pp fra  
pp fra  
kr3063
pp fra  
kr5362
Se pakker
Carabao Cup

Chelsea FC - Newcastle United (Carabao Cup)

19 eller 20 eller 21 december  
Stamford Bridge, London
pp fra  
pp fra  
kr2053
pp fra  
kr2952
Se pakker
Premier League

Chelsea FC - Crystal Palace

onsdag 27 dec. 19:30 Bekræftet dato
Stamford Bridge, London
pp fra  
pp fra  
kr4126
pp fra  
kr5974
Se pakker