Hvad kan vi forvente af FC Barcelonas “nye” stadion?

Siden det stod færdigt helt tilbage i 1957, har FC Barcelona spillet deres kampe på Camp Nou. Med sin fantastiske kapacitet på 99.354 tilskuere er Camp Nou det tredjestørste fodboldstadion i verden og et sted, der er synonymt med FC Barcelona. Men i næste sæson vil det ændre sig, selv om det kun er midlertidigt.

I næste sæson spiller FC Barcelona ikke nogen kampe på Camp Nou. Det føles lidt underligt, gør det ikke? Grunden til det er indlysende. Camp Nou er ved at blive renoveret og vil ikke være åbent igen før sæsonen 2024-25. I stedet vil FC Barcelona spille på Lluis Companys Olympic Stadium, bedre kendt som “Montjuic”-stadionet. Men hvad ved vi om stadionet? En hel del faktisk – og husk, at næste sæson er en enestående mulighed for at se Barca spille hjemmekampe på et andet stadion.

Montjuic – en kortfattet historie

I 1929 afholdt Barcelona en international udstilling, og i den forbindelse blev stadionet bygget. Det blev åbnet i 1927, og håbet i byen var, at stadionet ville hjælpe Barcelona med at lande sommerens-OL i 1936. Det gjorde det ikke. Men i 1992 fik Montjuic sin hævn, da Barcelona blev tildelt sommer-OL i 1992. OL i 1992 er, mest på grund af “The Dream Team”, et af de mest berømte OL nogensinde, og stadionet var selvfølgelig en stor del af hypen. Stadionet blev renoveret i 1989 for at være mere moderne til OL.

Men åbningskampen i Montjuic var ikke en fodboldkamp eller nogen anden af de mere oplagte sportsgrene. Nej, det var en rugbykamp, Spaniens første internationale kamp nogensinde, mod Italien.

Efterfølgende har stadionet været brugt som hjemmebane for RCD Espanyol fra 1997 til 2009, før Espanyol flyttede til det nybyggede RCDE Stadium.

Men i denne omgang er det storklubben FC Barcelona, der skal spille der. Og hvorfor ikke gribe muligheden for at se FC Barcelona spille hjemmekampe her sammen med over 55.000 andre Barca-fans? Det kommer nok aldrig til at ske igen. Faktisk kommer FC Barcelona måske aldrig til at spille en hjemmekamp på noget andet stadion igen efter denne sæson.

Så opsummeret: ikonisk stadion – tjek. Et af de bedste hold i international fodbold – tjek. Få muligheden for at se holdet på arenaen, hvor de kun spiller i én sæson – tjek.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *